Ana Sayfa Teknoloji Kim Kimdir? Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Spor Yerel Haberler
Bakan Yerlikaya: Organize suç örgütlerine yönelik 289 operasyonda 757 şahıs tutuklandı
Bakan Yerlikaya: Organize suç örgütlerine yönelik 289 operasyonda 757 şahıs tutuklandı
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Sandık 85 milyon olarak hepimizin namusuna emanettir
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Sandık 85 milyon olarak hepimizin namusuna emanettir
Bakan Tunç, şehit Mehmet Selim Kiraz’ın andı
Bakan Tunç, şehit Mehmet Selim Kiraz’ın andı
Erdoğan: Yılın 2'nci yarısında enflasyonun inişe geçtiğini hep birlikte göreceğiz
Erdoğan: Yılın 2'nci yarısında enflasyonun inişe geçtiğini hep birlikte göreceğiz
Erdoğan: Temmuz ayında emekli maaşlarını tekrar masaya yatıracağız
Erdoğan: Temmuz ayında emekli maaşlarını tekrar masaya yatıracağız
HABERLER>GÜNDEM
25 Ekim 2019 Cuma - 22:25

ULUSLARASI İŞ GELİŞTİRMENİN YENİ ADI: TÜRKATLAS

Bundan yaklaşık 20 yıl önce, önce Türkiye-Almanya arasında ticareti geliştirme amacıyla başlayan ve geçen süre içinde ticari ilanlar yayınlayan on bine yakın uluslararası üyesi olan bir web sitesi...

ULUSLARASI İŞ GELİŞTİRMENİN YENİ ADI: TÜRKATLAS

Bundan yaklaşık 20 yıl önce, önce Türkiye-Almanya arasında ticareti geliştirme amacıyla başlayan ve geçen süre içinde ticari ilanlar yayınlayan on bine yakın uluslararası üyesi olan bir web sitesi, Whatsapp ticaret grupları, Yahoo grupları, Xing ve Linkedin’deki ticaret grupları,Zello ve Telegram mobil uygulamalarındaki grupları ile 20 bine yakın iş insanı üyeye ulaşan dev bir iş geliştirme platformu haline gelme serüvenini ele aldık bu sayımızda. Web sitesinde ve gruplarda her gün milyonlarca Euro’luk iş hacmine sahip ilanları yayınlayan ve bu sayede binlerce firmanın iş ve ticaret yapmasını sağlayan Türkatlas oluşumunun mimarı İmdat YILMAZ ile bir araya geldik ve bize hikayesini anlattı.

İnsanlığın var olması ile birlikte takas usulüyle başlayan ticaret mantığı, sonrasında paranın da icadı ile kâr odaklı bir sistem haline gelmiştir. Günümüzde, teknoloji ve internetin etkisiyle, artık bir tık uzaklığa geldi dış ticaret. Bu hızlı döngü ve yoğun rekabet altında, ülkeler, daha çok kâr getiren işler olarak, katma değeri yüksek, bilgi düzeyi yüksek proje ve işlere yöneldiler.

Düşük hammadde maliyeti, az işçilik gerektiren yüksek teknolojili işler veya rekabetin az olduğu niş alanlar… Tüm dünyanın peşinden koştuğu ticaret modellerini, bu tür iş fırsatlarını, yıllar öncesinde görerek, Türk sanayicilerine ve iş insanlarına ilham olmaya başlayan, onları bilgilendiren, çeşitli ihracat talep ve ilanları yayınlayan,  kırk yılı aşkın bir süredir Avrupa’da yaşayan bir iş insanı, İmdat YILMAZ, başkanlığını sürdürdüğü TÜRKATLAS İş Geliştirme Gruplarının mevcut faaliyetlerini ve yakın gelecekteki planları şu şekilde aktardı:

Kısaca kendinizi tanıtır mısınız?

Annem, babam bundan 42 yıl önce Ordu’nun bir köyünden, Almanya’ya çalışmak için gelince, hayatımıza burada devam etmek durumunda kaldık. Şu an, 33 ülkede ve 5 Kıtada vinçler, limanlar, hava limanları ve her tür makinalar için otomasyon enerji üniteleri üreten ” CAVOTEC ” adlı Holdingin Lojistik sorumlusu ve satış elemanıyım. Lojistikçi ve satış temsilcisi olarak çalıştığım, Cavotec şirketinin dışında birde Türkiye ticaretimiz için kendimce bir caba ve çalışma içerisindeyim. Dönem içerisinde, gençliğimden bu yana gördüklerimden, şahit olduğum durumlardan yola çıkarak, Almanya’da alt kademede iş arayan bir ırk olarak değil, buralarda da iş kurabilen, iş verebilen başarılı bir dünya insanı topluluğu oluşması için hep mücadele ettim. Alman iş insanlarına, Türkiye’de güzel işlerin yapıldığını göstermek ve ticari ilişkilere köprü olabilmek amacı ile birkaç arkadaşım ile birlikte www.turkatlas.de ve www.turkatlas.com sitelerine endeksli üç network grup kurduk. İlk olarak kendi çalıştığım şirketin Türkiye pazarına girmesine öncülük ettik bu çalışmalarla. Cavotec’in web sitesini Türkçeleştirdim. Hali hazırda da Linkedin, Facebook, Whatsapp, Yahoo, Xing, Telegram, Zello, ibi iletişim ağlarında çeşitli iş gruplarımız mevcuttur ve yüzlerce kişi bu gruplarda çeşitli iş bağlantıları yapmaktadır. Hatta Zello programımızda, belirli günler akşamları 20:00’de başlayacak şekilde, iş dünyasını bilgilendirici sesli oturumlar da düzenlemekteyiz.

Gruplarınızdan kısaca bahseder misiniz?

Öncelikle whatsapp gruplarımızdan bahsetmek isterim, iki yüzü geçkin üyemiz ile her sektörden çeşitli alım ve satım ilanları paylaşılıyor ve ilanlara ilgi gösteren üyeler kendileri özelden görüşmeyi devam ettiriyorlar. Ayrıca grubumuzda, çeşitli seminer, fuar, toplantı gibi etkinliklerin ilanları da veriliyor. Üyelerimiz belirli aralıklarda, kendi firmalarının tanıtımlarını da yapabiliyorlar.

Üç bini aşkın üyemizle Xing grubumuz da mevcuttur.

https://www.xing.com/communities/groups/almanyaticaret-1005104

1200 civarında üyesi ile Facebook grubumuzdan da aktif olarak iş fırsatları ve etkinlik yayınlarımız devam etmektedir.

https://m.facebook.com/groups/almanyaticaret

Son olarak da halen iletişim ve yayınlarımızın devam ettiği iki bine yakın üyesi olan Yahoo grubumuza da şu linkten ulaşabilirler:

https://groups.yahoo.com/neo/groups/Almanyaticaret/info

Bu sene,  üyelerimizin sayısı ile ülke ve sektör çeşitliliğimizde ciddi bir artış oldu. Özellikle, Türkiye’deki ihracat artırıcı programlar ve devletin yetkili bakanlıklarının yaptığı çağrılar, açılan programların da etkisi ile iş insanlarımız, özellikle Avrupa’ya ihracat yapabilme ya da mevcut ihracatlarını artırma konusunda daha sıkı bir araştırmaya giriştiler. Türkatlas web siteleri ve gruplarına da bu doğrultuda giriş yapan ziyaretçilerimiz ve üye sayımız artış gösterdi.

Artan bu talepleri daha hızlı bir şekilde yayınlamak için çalışmalar yaparken, aynı zamanda da, üyelerimize iş ile ilgili ihtiyaç duydukları bilgileri uzmanlarından aktarabileceğimiz sesli bir uygulamayı da başlattık. Zello uygulaması üzerinden https://zello.com/turkatlas linki ile üyelerimiz sisteme girerek özellikle akşamları gerçekleşen bilgilendirme oturumlarına katılabilirler, kendilerini ve firmalarını tanıtabilirler.

Bunun yanısıra, Linkedin’de de bir grubumuz mevcut. Buradan da hem ticari ilanlarımızı yayılıyor hem de üyelerimizin tanıtımlarını yapıyoruz.

Linkedin’deki grubumuza aşağıdaki bağlantıdan ulaşabilirsiniz:

https://www.linkedin.com/groups/3998929/

Gördüğümüz kadarıyla bütüne baktığımızda yirmi bine yakın üye ve takipçisi ile büyük bir iş ağını yönetiyorsunuz. Bu grupları bir araya getirme ile ilgili ne tür amaçlarınız var?

Evet, bunu özellikle geçmişten beri düşünüyordum. Ama artık bu sene, artan üyelerimizle birlikte, bu durum daha da ihtiyaç gösterdi.  İlk etapta, bütün üyelerimize günlük e-bülten şeklinde gönderimler ile biraz daha bütünleştirici bir çalışma yapacağız, bu şekilde gruplarda defalarca aynı faaliyetleri yapmak zorunda kalmayacağız.

Bunun dışında, gruplarımızdaki takipçi ve üyelerimizin bir mobil uygulama ile ilanları görebilecekleri, kendi firmalarının veya işlerinin profillerini yayınlayabilecekleri bir mobil uygulama tasarlama düşüncemiz de bulunmaktadır.

Hepsinden de önemlisi, bu oluşumumuzu resmi hale getirmek üzere bir çalışma başlattık ve bu çalışmamız Türkiye merkezli olarak harekete geçmek üzere.  Ana amacı ülkemizin ihracatını, katma değeri yüksek iş ve ürünler ile geliştirmek olan resmi bir platform haline gelerek, çeşitli sosyal ve iş girişimcilik projelerini başlatabilmeyi hedefliyoruz. Bu sayede, devletimizden de destek alarak,  ilgili birimler ile özellikle Avrupa ile ihracatı geliştirme noktasında yapabileceklerimizi konuşabileceğimiz, harekete geçebileceğimiz resmi bir yapı üzerinden ilerlemiş oluruz. Çok yakın zamanda resmi kuruluş işlemleri bittiğinde, tanıtım ve basın toplantısı düzenleyeceğiz.

Şunun altını tekrar çizmek isterim ki, Türkatlas  çatısı altında bütün ticaret gruplarımız ve web sitelerimizde ana düsturumuz, hiçbir ırk, din, dil gözetmeden, ve tek konumuz ticaret geliştirme faaliyetidir  ve ana amacımız Türkiye’mizin katma değeri yüksek ürünler ve hizmetleri ile ihracatını artırmaktır. Kesinlikle ve kesinlikle hiçbir siyasi taraf, grup ya da ideolojik bir oluşumla hiçbir ilişkimiz yoktur ve olmayacaktır. Bu avantajımız da  Türkatlas’ı, aralıksız  yirmi yıla yakındır, her yıl artan çok uluslu üye sayımızla büyüyen Uluslararası bir İş Geliştirme Oluşumu haline getirmiştir.

Etiketler:
 
AK Parti Milletvekili Aydemir: 2020 Bütçemiz bereket saçacaktır!
 
Su taşkınlarına karşı önlem
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Denklik sağlanıyor
Ankara Üniversitesi Geliştirme Vakfı Okulları (ANKÜ), 2016’dan beri sürdürdüğü ...
Kademeli su tarifesi yeniden Meclis’te
Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi, kente ilişkin gündem maddelerini görüşmek için bugün toplanıyor.
Amerikalı ve Alman iş adamları yatırım için BAŞKENT’i seçti
Genç girişimci iş adamı Taner ay yaptığı magnegas ARKI teknolojisi adlı ...
 
Kahramanlık ve şeref günü
Ankara’da, 19 Eylül Gaziler Günü, düzenlenen törenlerle kutlandı.
Zabıta teşkilatı 193 yaşında
Bu yıl 193. kuruluş yıl dönümünü kutlayan Zabıta Teşkilatı, ‘Zabıta Haftası’ ...
Başkent 30 Ağustos Zafer Bayramı’na hazır
Ankara, 30 Ağustos Zafer Bayramı için hazırlıklarını tamamladı.
 
Başkanlara tavsiye: 'Meydanları Koruyun'
Cumhurbaşkanlığı Yerel Yönetim Politikaları Kurulu Başkanı Prof. Dr. Şükrü ...
Her mahalleye belediye sarayı
Yenimahalle Belediyesi, Batıkent, Gazi, Karşıyaka, Ata ve Şentepe’de hizmet ...
Bakan’dan ‘Kurban’ uyarısı: mezbahada kesin
Keçiören’de önceki gün hayvan pazarında incelemelerde bulunan Tarım ve ...
 
ANKARA GAZETESİ
YAZARLAR
Durak Avcıoğlu
Durak Avcıoğlu
Hrant Dink Cinayeti ve Hukukun Üstünlüğü: Siyasi Manipülasyon ve Toplumsal Bölünme
Erkan Zorlu
Erkan Zorlu
İşsizlik ve Enflasyon Arasında İnce Bir Denge
Dilek YILMAZ
Dilek YILMAZ
Siyasette İddialar ve Siyasi Oyunlar: Gerçekler ve Algılar
Münir SAATCİ
Münir SAATCİ
Milletvekilleri Belediye Başkanlığına Aday Olmamalı
Vedat Bilgin
Vedat Bilgin
Veda zamanı
Ülker Piriyeva
Ülker Piriyeva
Fransa'nın dış politikası tamamen değişmeli
ANKARA
TWITTER'DA ANKARA GAZETESİ
FACEBOOK'TA ANKARA GAZETESİ
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Türkiye'nin aktif dış politikasını nasıl buluyorsunuz?

Doğru Buluyorum
Yanlış Buluyorum
Fikrim Yok

Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
Ana Sayfa Teknoloji Kim Kimdir? Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri