Ana Sayfa Teknoloji Kim Kimdir? Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Spor Yerel Haberler
Bakan Şimşek: KDV artışı yapılmadı!
Bakan Şimşek: KDV artışı yapılmadı!
“Sibergöz-35” operasyonlarında 48 şüpheli yakalandı
“Sibergöz-35” operasyonlarında 48 şüpheli yakalandı
'Narkoçelik-14” operasyonlarında 321 şahıs yakalandı
"Narkoçelik-14” operasyonlarında 321 şahıs yakalandı
KDV uygulama tebliğinde değişiklik
KDV uygulama tebliğinde değişiklik
Milletlerarası anlaşmalar Resmi Gazete'de
Milletlerarası anlaşmalar Resmi Gazete'de
HABERLER>GÜNDEM
8 Kasım 2020 Pazar - 12:28

Türk Kızılay İzmir’in yaralarını sarmaya devam ediyor

İzmir’in Seferihisar ilçesine 17,26 km uzaklıkta ve yerin 16,54 km derininde 30 Ekim Cuma günü meydana gelen 6.6 büyüklüğündeki depremin ardından tüm ekipleriyle bölgeye intikal eden Türk Kızılay, depremin ilk dakikalarından itibaren devletin ilgili birimleri ile hareket ederek yardımcı oluyor.

Türk Kızılay İzmir’in yaralarını sarmaya devam ediyor

Türk Kızılay, İzmir’de yıkıma sebep olan depremin ardından tüm imkânlarını afetzedelerin hizmetine sunarak aralıksız çalışmaya devam ediyor. Afet uzmanları, gönüllüleri ve şubeleriyle birlikte depremzedelere destek olan Kızılay, vatandaşlara ve bölgede çalışma yürüten ekiplere yardım malzemeleri, maske ve hijyen malzemeleri, sıcak yemek, barınma malzemeleri ve psiko sosyal destek sağlıyor.

Depremin ilk gününden bu yana yoğun gayret gösteren gönüllülerle bir araya gelen Türk Kızılay Genel Başkanı Dr. Kerem Kınık, “152 yıllık merhamet çınarı Kızılay olarak, bu afetten etkilenmiş İzmir’deki son kardeşimiz başını güvenle evine sokana kadar, ihtiyacı giderilene kadar milletimizin uzattığı ele köprü olmaya devam edeceğiz. 152 yıldır her dalı yemyeşil olan bu merhamet çınarı, siz gönüllülerimiz sayesinde dünyanın tüm mazlum coğrafyalarında kök salıyor, yapraklarıyla insanlara gölgelik yapıyor, sığınılacak bir mercii oluyor” dedi.

3 öğün sıcak yemek ve ikramlık hizmeti

Türk Kızılay, depremin ilk gününden itibaren bölgede bulunan 6 ikram aracı ve 5 mobil mutfak/aşevi ile hem depremzedelere hem de vatandaşlara yardım ulaştırmak için yoğun çaba sarf eden ekiplere günde 3 öğün sıcak yemek imkânı sunuyor. Şu ana kadar 500 bini aşkın öğün sıcak yemeği depremzedelerin ve personellerin hizmetine sunan Türk Kızılay, 207 bin 495 adet paketli gıda, 162 bin 234 adet sıcak/soğuk içecek, 177 bin 839 adet su ve çeşitli atıştırmalıkları da depremzedelere ulaştırıyor. Kızılay, vatandaşlar evlerine girene ve afetin etkileri İzmir’den silinene kadar sıcak yemek ve ikramlık hizmetini sürdürecek.

COVID-19 tehdidine karşı hijyen desteği

Kızılay bir taraftan 6.6 büyüklüğündeki deprem sebebiyle evleri yıkılan veya ağır hasar gördüğü için çadır kentlerde ve yurtlarda konaklayan afetzedelere yardım ulaştırırken diğer taraftan tüm dünyanın mücadele ettiği COVID-19 pandemi riskini de göz ardı etmiyor. Afete müdahale kapsamında 750 Kızılay gönüllüsüyle bir araya gelerek İzmir’de 140 noktada 10 bin adet hijyen seti dağıtımı gerçekleştirdiklerini belirten Türk Kızılay Genel Başkanı Dr. Kerem Kınık, “COVID-19 pandemisi aramızda hala bir tehdit olarak dolaşmaya devam ediyor. Özellikle afetin oluşturmuş olduğu atmosferde zaman zaman salgınla ilgili tedbirler unutulabiliyor. Bugün hep beraber İzmir’deki vatandaşlara pandemi riskinin devam ettiğini hatırlatacağız. Acımıza acı katılmaması, sırtımızdaki yüklerin artmaması için Sağlık Bakanlığı’mızın tavsiye etmiş olduğu tedbirlere harfiyen uyulması gerektiğini anlatacağız. Maskeye, sosyal mesafeye, temizliğe, hijyen kurallarına riayet etmek için vatandaşlarımıza tekrar çağrıda bulunacağız. Tehlikenin geçmediğini hatırlatacağız” dedi.

Depremin meydana geldiği 30 Ekim Cuma gününden itibaren vatandaşlara 144 bin 460 adet maske ve 10 bin 482 adet dezenfektan, kolonya ve el sabunu dağıtan Kızılay ekipleri, ziyaret ettikleri ailelere hijyen malzemelerini ulaştırmaya devam ediyor. Hijyen malzemelerinin yanı sıra kişisel bakım ürünlerini de ihmal etmeyen Kızılay, ihtiyacı olanlara 8 bin 992 adet kişisel bakım ürünü dağıttı.

 

Psikososyal destek çalışmaları ile depremin yaraları sarılıyor

Afetzedelerin içinde bulundukları durumdan en az hasarla kurtulabilmeleri için psiko sosyal destek hizmeti de başlatıldı. Şu ana kadar toplam bin 398 depremzedeye ulaşan Türk Kızılay, bölgede gece gündüz demeden hizmet veren Psikososyal Destek Uzmanları ile vatandaşların kaygı düzeylerinin düşürülmesini hedefleyerek afet alanında, çadır kentlerde ziyaretler gerçekleştiriyor ve görüşülen afetzedelere psikolojik ilk yardım uyguluyor.

Depremzedelere barınma desteği

Bölgedeki kan ihtiyacını karşılayarak olası kan ihtiyacına yönelik de yeterli kan stokunu hazır bekleten Türk Kızılay, yürüttüğü yardım faaliyetlerinin yanı sıra barınma konusunda da destek veriyor. Kızılay bölgeye ulaşan toplam 815 personel, 92 şube görevlisi ve 3 bin 684 gönüllüsüyle evlerine giremeyen vatandaşlar için çadır, battaniye, yatak ve ısıtıcı gibi barınma malzemeleri sağlayarak hizmetine devam ediyor. KYK yurtlarında konaklayanlar için de günde 3 öğün beslenme ve hijyen desteği veren Kızılay, depremin izleri silinene kadar bölgede faaliyetlerine devam edecek.


Hibya Haber Ajansı

 
VakıfBank namağlup liderliğini sürdürüyor
 
Bingöl'de deprem
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Afet durumlarında hayvan bakımı ve kedi beslenmesi ele alındı
Beslenme aracılığıyla her kedi ve köpeğin hak ettiği sağlık ve refaha ...
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Putin ile görüştü
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ...
ABD'nin yeni başkanı Joe Biden
Biden Pennsylvania'yı da alarak,284 delegeye ulaştı.
 
Koronavirüs salgınında ölenlerin sayısı 10 bin 803'e ulaştı
Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, ...
Dünya Doktorları İzmir’i yalnız bırakmıyor
İzmir’de meydana gelen depremin ardından arama kurtarma çalışmaları sona ...
Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti Kahramanmaraş İl Kongresine katıldı
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Kahramanmaraş İl Kongresinde gündemi değerlendirdi.
 
Ana depremin ardından 2780 artçı sarsıntı kaydedildi
Ege Denizi'nde, İzmir açıklarında meydana gelen depremin ardından, 2780 ...
Deprem sonrası iletişim, internet üzerinden olmalı
Deprem, sel ve terör gibi toplumsal olaylarda toplumun bilgi ihtiyacı ...
Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank Polifarma’yı ziyaret etti
Sağlık sektöründe 34 yıllık deneyime sahip, yerli ve milli ilaç şirketi ...
 
ANKARA GAZETESİ
YAZARLAR
Oylum DEMİRAY
Oylum DEMİRAY
Bahçeli ayıp etti
Durak Avcıoğlu
Durak Avcıoğlu
Hrant Dink Cinayeti ve Hukukun Üstünlüğü: Siyasi Manipülasyon ve Toplumsal Bölünme
Erkan Zorlu
Erkan Zorlu
İşsizlik ve Enflasyon Arasında İnce Bir Denge
Dilek YILMAZ
Dilek YILMAZ
Siyasette İddialar ve Siyasi Oyunlar: Gerçekler ve Algılar
Münir SAATCİ
Münir SAATCİ
Milletvekilleri Belediye Başkanlığına Aday Olmamalı
Vedat Bilgin
Vedat Bilgin
Veda zamanı
ANKARA
TWITTER'DA ANKARA GAZETESİ
FACEBOOK'TA ANKARA GAZETESİ
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Türkiye'nin aktif dış politikasını nasıl buluyorsunuz?

Doğru Buluyorum
Yanlış Buluyorum
Fikrim Yok

Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
Ana Sayfa Teknoloji Kim Kimdir? Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri