Ana Sayfa Teknoloji Kim Kimdir? Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Spor Yerel Haberler
Bakan Yerlikaya: Organize suç örgütlerine yönelik 289 operasyonda 757 şahıs tutuklandı
Bakan Yerlikaya: Organize suç örgütlerine yönelik 289 operasyonda 757 şahıs tutuklandı
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Sandık 85 milyon olarak hepimizin namusuna emanettir
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Sandık 85 milyon olarak hepimizin namusuna emanettir
Bakan Tunç, şehit Mehmet Selim Kiraz’ın andı
Bakan Tunç, şehit Mehmet Selim Kiraz’ın andı
Erdoğan: Yılın 2'nci yarısında enflasyonun inişe geçtiğini hep birlikte göreceğiz
Erdoğan: Yılın 2'nci yarısında enflasyonun inişe geçtiğini hep birlikte göreceğiz
Erdoğan: Temmuz ayında emekli maaşlarını tekrar masaya yatıracağız
Erdoğan: Temmuz ayında emekli maaşlarını tekrar masaya yatıracağız
HABERLER>ASAYİŞ
6 Şubat 2020 Perşembe - 14:01

TSK helikopter üssünü vurdu, varil bombaları havaya uçtu

TSK'nın Trenbe'deki gözlem noktasını bombalayarak 7 asker ve 1 sivil görevliyi şehit eden Esed güçleri, Han Tuman'daki gözlem noktasını da taciz etti. Rejim hedeflerine misillemede bulunan TSK, Hama'daki bir helikopter üssünü de vurdu. Sivilleri katletmek için depolanan varil bombaları patlatıldı.

TSK helikopter üssünü vurdu, varil bombaları havaya uçtu

 

Astana anlaşmaları ve Soçi mutabakatını hiçe sayan Rusya-İran destekli Esed rejimi, İdlib’in güneyinde ilerlemeye devam ediyor. Rejim dün Serakib kasabası doğusunda ve Halep güney kırsalında 7 yerleşimi daha ele geçirdi. İdlib’in Şeyh İdris, Reyyan, Bicğas, Kefer Amim ve Tel Rumman köylerine gece saatlerinde giren rejim ve İranlı milisler, Halep kırsalında ise Humeyra ve Cizraya köylerinde kontrolü sağladı. Serakib doğusunda Rus savaş uçaklarının desteğiyle ilerleyen rejim, İdlib il merkezinin 8 kilometre yakınına kadar ulaştı. M4 ve M5 karayollarının kesiştiği Serakib’e yığınak yaparak bölgeye 4 üs daha kuran Türk Silahlı Kuvvetleri ise rejimin tacizlerine anında karşılık veriyor.

HAVALİMANI PATLADI

Rejimle aradaki mesafenin yer yer 1 kilometreye kadar düştüğü bölgede Esed’e bağlı güçler önceki gece yine saldırdı. Pazartesi günü sabaha karşı Trenbe’deki Türk gözlem noktasına saldırarak 7 asker ve 1 teknik görevliyi şehit eden rejim, bu sefer Han Tuman’daki gözlem noktasına tacizde bulundu. Top mermileriyle yapılan tacize misliyle karşılık verildi. Rejim hedefleri, bölgedeki TSK üslerinden ateşe tutuldu. Türk topçularının vurduğu yerlerden birisi de Hama’daki bir helikopter üssü oldu. Helikopterlerle varil bombalı saldırılar düzenlemek için kullanılan havaalanında büyük patlamalar yaşandı. Yerel kaynaklar, Cub Ramla üssünün rejimin önemli patlayıcı depolarından birisi olduğunu ifade ediyor.

SINIRA YİNE AKIN VAR

Karşılıklı top atışlarının yoğunlaştığı bölgede Rus savaş uçakları Serakib’e bağlı Kumeynas ve Sırman’a bomba yağdırdı. Füzelerin zaman zaman İdlib kent merkezini de hedef alması halkın büyük panik yaşamasına neden oldu. İdlib’den Türkiye sınırına doğru yeni bir göç dalgası başladı. Halihazırda hem İdlib’den hem de Halep batı ve güney kırsalındaki Dar’ed Izze, Atarib, Hıreytan, Hayyan, Anadan ve Ayncara gibi bölgelerden göçler sürüyor. İdlib merkez bölgede yaklaşık 1,5 milyon sivil yaşıyor. Yerinden edilenlerin büyük kısmı Türkiye sınır hattındaki kamplara gelirken, bir kısmı da Türkiye’nin terörden arındırdığı Fırat Kalkanı ve Zeytin Dalı Harekâtı bölgesine sığınıyor. 17 Eylül 2018’de varılan Soçi mutabakatından bu yana rejim ve destekçilerinin İdlib’e saldırılarında 1800’den fazla sivil can verdi. Ocak 2019’dan beri Türkiye sınırı yakınlarına göç edenlerin sayısı 1 milyon 677 bine ulaştı.

GELİRLERSE HERKESİ ÖLDÜRÜRLER

Bölgede göç verilerine ilişkin çalışma yürüten Suriye Müdahale Koordinatörlüğü Müdürü Muhammed Hallaj, rejim güçlerinin karadan ilerlemesinin yeni ve daha büyük bir göç dalgasına yol açabileceği uyarısında bulundu. Hallaj, “İnsanlar rejim güçlerinin güneyde ilerlemesinden korkarak, kent merkezinden göç ediyor. Rejim kent merkezine doğru karadan bir hamle yaparsa, merkezde ve yakın çevresinde yaşayan yaklaşık 1,5 milyon sivilin tümü göç edecek. Bölgede kimse kalmaz” dedi. Rejim güçlerinin ilerlemesi halinde İdlib kent merkezi ile yakınındaki Binneş, Teftenez, Fua, Kefereya ve Marrıtmısrın yerleşimlerinin sivillerden boşalacağına dikkati çeken Muhammed Hallaj, “Bu bölgedeki insanların tamamı rejimden kaçan insanlar. Esed, çocuk, kadın ve yaşlı demeden herkesi öldürüyor. Kimse rejimin ele geçirdiği bölgede yaşayamaz” ifadelerini kullandı.

100’LÜK İNTİKAL

Esed rejimi ve İran’ın yığınak yaptığı İdlib’de Mehmetçik, 4 milyon mazlumu korumak için askeri önlemlere hız verdi. Bu kapsamda İdlib cephe hatlarına yönelik askeri intikaller devam ediyor. Komando, mühimmat ve zırhlı araçların yer aldığı yaklaşık 100 araçlık askeri konvoy daha dün Suriye’ye geçti. Son bir haftada bölgeye götürülen obüs, tank, top, zırhlı personel taşıyıcı ve zırhlı müdahale aracı sayısının 500’ü geçtiği belirtiliyor. TSK konvoylarının intikaline Suriye sınır bölgesinde şahit olan vatandaşlar ise ellerinde Türk bayraklarıyla sevgi gösterisinde bulunuyor.

SERAKİB DÜŞTÜ İDDİASI

İdlib’e 17 kilometre uzaklıktaki Serakib kasabasının dün düştüğü iddia edildi. Esad rejimi ve Rus ordusunun bombardımanına dayanamayan muhalif güçler şehri boşalttı. Serakib halkı da kasabayı terk ederek şehir merkezine akın etti. Kasaba yakınlarına kurulan 4 yeni Türk gözlem noktası Esed rejimi ve milisler tarafından çevresinin sarılma tehlikesi ile karşı karşıya kaldı. Rejim ve destekçileri M4 ve M5 yolunun kesiştiği noktadaki Serakib’i ele geçirmek amacıyla bir haftadır yoğun saldırı düzenliyordu. Şehir merkezine olan uzaklığı nedeniyle Serakib’e “İdlib’in Kapısı” deniliyordu. Türkiye şimdi bir milyondan fazla sivilin, katliam korkusuyla başlatacağı yeni bir göç dalgasıyla karşı karşıya.

 
Emekli olan hakime pastalı veda
 
Rusya'dan Türkiye ve İran açıklaması!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Mezat çetesi üyeleri için iddianame hazırlandı
Başkentte mezat salonlarındaki ihalelere tehdit ve baskı yoluyla başkalarının ...
“Ocak ayında 88 terörist etkisiz hale getirildi”
İçişleri Bakan Yardımcısı ve Bakanlık Sözcüsü İsmail Çataklı, Ocak ayında ...
Bu ay 7 ildeki 32 davada 1973 FETÖ sanığı hesap verecek
15 Temmuz 2016’da 252 vatandaşımızı şehit eden terör örgütü FETÖ’nün eli ...
 
Ankara'da izinsiz eylem yapan göstericilere müdahale
Ankara'da izinsiz gösteri yapmak isteyen guruba polis müdahalede bulundu. ...
Ayşe’yi öldüren enjektör nerede?
Ayşe Karaman’ın ölümüne ilişkin hazırlanan ve dosyaya eklenen rapora göre ...
Kaza için otobüs şoförünü vuracaktı
Altındağ’da otobüsün önü otomobille kesildi. Otomobilden inen kişi silahını ...
 
‘Ateş adamlar’ın 2019 karnesi
2019 yılına ait rapora göre, Ankara İtfaiyesi geçen yıl 9 bin 250 yangına ...
Teminat mektubu şebekesi yakalandı
Ankara Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, uluslararası sigorta ...
Her 100 metrede bir zabıta
Ankara Büyükşehir Belediyesi(ABB), kentte seyyar satıcı, dilenci ve değnekçilere ...
 
ANKARA GAZETESİ
YAZARLAR
Durak Avcıoğlu
Durak Avcıoğlu
Hrant Dink Cinayeti ve Hukukun Üstünlüğü: Siyasi Manipülasyon ve Toplumsal Bölünme
Erkan Zorlu
Erkan Zorlu
İşsizlik ve Enflasyon Arasında İnce Bir Denge
Dilek YILMAZ
Dilek YILMAZ
Siyasette İddialar ve Siyasi Oyunlar: Gerçekler ve Algılar
Münir SAATCİ
Münir SAATCİ
Milletvekilleri Belediye Başkanlığına Aday Olmamalı
Vedat Bilgin
Vedat Bilgin
Veda zamanı
Ülker Piriyeva
Ülker Piriyeva
Fransa'nın dış politikası tamamen değişmeli
ANKARA
TWITTER'DA ANKARA GAZETESİ
FACEBOOK'TA ANKARA GAZETESİ
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Türkiye'nin aktif dış politikasını nasıl buluyorsunuz?

Doğru Buluyorum
Yanlış Buluyorum
Fikrim Yok

Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
Ana Sayfa Teknoloji Kim Kimdir? Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri