Ana Sayfa Teknoloji Kim Kimdir? Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Spor Yerel Haberler
Bakan Şimşek: Enflasyon yaz aylarında çok hızlı düşecek
Bakan Şimşek: Enflasyon yaz aylarında çok hızlı düşecek
Mahzen-32 operasyonlarında bir suç örgütü çökertildi
Mahzen-32 operasyonlarında bir suç örgütü çökertildi
36 bin sözleşmeli sağlık personeli istihdam edilecek
36 bin sözleşmeli sağlık personeli istihdam edilecek
Bakan Kacır: Yerli ve milli hibrit roketle aya ulaşacağız
Bakan Kacır: Yerli ve milli hibrit roketle aya ulaşacağız
Cumhurbaşkanı Erdoğan Anayasa Mahkemesi'ndeki törene katıldı
Cumhurbaşkanı Erdoğan Anayasa Mahkemesi'ndeki törene katıldı
HABERLER>ASAYİŞ
3 Kasım 2017 Cuma - 14:47

TSK: '66 terörist etkisiz hale getirildi'

Türk Silahlı Kuvvetleri, terörle mücadele kapsamında sürdürülen operasyonlarda 26 Ekim-02 Kasım 2017 tarihleri arasında 66 teröristin etkisiz hale getirildiğini açıkladı.

TSK:  66 terörist etkisiz hale getirildi

Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından terörle mücadele kapsamında sürdürülen operasyonlar kapsamında 26 Ekim-02 Kasım 2017 tarihleri arasında yaşanan gelişmelere ilişkin açıklama yapıldı. Açıklamada, Teröristle Mücadele Harekatı kapsamında, 26 Ekim-02 Kasım 2017 tarihleri arasında bölücü terör örgütünün sürekli barınma alanı ve yurt içine geçiş güzergahı olarak kullanması sebebiyle büyük önem taşıyan özellikle Hakkari, Tunceli, Siirt, Diyarbakır, Erzurum ve Irak’ın kuzeyini, teröristlerden temizlemek maksadıyla yürütülen operasyonların aralıksız devam ettiği belirtildi.

Açıklamaya göre, bu kapsamda, Hakkari/Şemdinli, Tunceli, Siirt/Pervari, Diyarbakır/Kulp/Silvan, Erzurum/Şenkaya, Ardahan/Göle, Kars/Sarıkamış ve Irak’ın kuzeyi Zap ve Avaşin-Basyan bölgelerinde orta çaplı operasyonlar icra edildi. İcra edilen operasyonlarda, 4’ü sözde lider kadroda olmak üzere 66 terörist etkisiz hale getirildi. 32 adet piyade tüfeği, 2 adet makinalı tüfek, 1 adet keskin nişancı tüfeği, 2 adet av tüfeği, 4 adet roketatar, 1 adet AT-4 güdümlü tanksavar silahı, 1 adet law, 3 adet tabanca olmak üzere toplam 46 adet silah, 43 kilogram C-4 plastik patlayıcı, 665 kilogram amonyum nitrat, 69 adet el bombası, 3 bin 894 adet çeşitli cins ve çapta hafif silah mühimmatı, 14 adet RPG-7 roketatar roketi, 10 adet RPG-7 roketatar sevk fişeği, 703 adet fünye, 58 adet şarjör, 2 adet telsiz, 1 adet el dürbünü, 1 adet gece görüş dürbünü ve 19 adet tüp ele geçirildi. 48 adet EYP tespit edilerek imha edildi. Teröristler tarafından kullanılan 28 silah mevzi, sığınak, barınak, mağara ve depo bulunarak kullanılamaz hale getirildi.

Bölücü terör örgütüne önemli kayıplar verdirerek ağır darbe indirildi

Bölücü terör örgütünün en önemli finansal kaynaklarından olan kaçakçılık ve uyuşturucu ile mücadeleye yönelik hudut hattında alınan tedbirler ve icra edilen operasyonlar neticesinde 106 bin 30 paket kaçak sigara ve 2 kilogram kubar esrar ele geçirildi. Etkili hudut güvenliği ve hizmetleri kapsamında icra edilen denetim ve kontroller sonucunda sınırlardan yasa dışı yollardan geçmeye çalışan 10 bin 764 kişi yakalandı. Operasyonlarda 9 asker şehit oldu, 11 asker yaralandı. Bu hafta özellikle Hakkari, Tunceli, Şırnak ve Diyarbakır’da etkili operasyonlar neticesinde bölücü terör örgütüne önemli kayıplar verdirerek ağır darbe indirildi.

Suriye’nin kuzeyinde icra edilen harekat kapsamında, hudut güvenliğini sağlamak, DEAŞ terör örgütünün tehdit ve saldırılarını önlemek, yerinden edilmiş kimselerin yurtlarına dönüşüne katkı sağlamak ve sivilleri korumak, yaşanan terör olaylarından zarar görmesini engellemek maksadıyla icra edilmekte olan Fırat Kalkanı Harekatında, TSK tarafından desteklenen ÖSO’nun yoğun ve kararlı mücadelesi sayesinde Azaz-Cerablus arasında bulunan toplam 243 meskun mahal ve 2 bin 15 kilometrekarelik alan kontrol altına alındı. Bab bölgesinde patlayıcı ve mayın arama/temizleme çalışmaları sürdürülürken, PKK/PYD terörist unsurlarının Afrin’den doğuya, Münbiç’ten batıya doğru olabilecek saldırılarını durdurmaya yönelik alınan tedbirlerin uygulanmasına hassasiyetle devam ediliyor. Bu kapsamda özellikle Azez-Mare ve zaman zaman da Münbiç bölgesinden yapılan taciz ve saldırılara misli ile mukabelede bulunuluyor. Bölgede yürütülen normalleşme çalışmalarına katkı sağlanıyor.

Astana mutabakatı kapsamında ateşkesin etkinliğinin artırılması, çatışmaların sona erdirilmesi, insani yardımların ihtiyaç sahiplerine ulaştırılması, yerlerinden edilenlerin evlerine dönüşü için uygun şartların sağlanması ve ihtilafın barışçıl yollarla çözülmesi için uygun koşulların oluşturulmasına destek sağlamak maksadıyla belirlenen Gerginliği Azaltma Bölgelerinden biri olan İdlib bölgesinde, Türk Silahlı Kuvvetleri unsurları Gerginliği Azaltma Kontrol Gücü olarak görev yapacak. Bu kapsamda, 13 Ekim 2017 tarihinde 1 Numaralı Gözlem Noktası, 23 Ekim 2017 tarihinde ise 2 Numaralı Gözlem Noktasını tesis edildi. Diğer gözlem noktalarının açılarak faaliyete geçirilmelerine yönelik çalışmalara devam ediliyor. Türk Silahlı Kuvvetleri unsurları bölgedeki görevlerini Astana görüşmelerinde garantör ülkelerce mutabık kalınan angajman kuralları çerçevesinde sürdürüyor

 
CHP’li Tezcan’ın firari FETÖ’cüyle fotoğrafı ortaya çıktı
 
Başbakan Yıldırım: Hedefimiz enflasyonda tek hane
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Öldürülen terörist kadın ve çocukları kalkan yapmış
Diyarbakır’da 1 polisin şehit düştüğü, 9 polisin de yaralandığı saldırıda ...
İstanbul’a götürdüğü yolcusu tarafından taksisi çalındı
Bolu’da, taksicilik yapan bir vatandaşın müşterisi tarafından seyahat ...
Sarallar Şahinler davası yoğun güvenlik önlemleri altında başladı
Çağlayan’da çıkan olaylar nedeniyle Silivri’de görülmeye başlayan Sarallar ...
 
Kamyonetin her yerinden kaçak sigara fışkırdı
Adana'da güven timlerinin durdurduğu kamyonette 14 bin 100 paket kaçak sigara ele geçirildi.
Diyarbakır’da çatışmada: 1 şehit, 9 yaralı
Diyarbakır’da güvenlik güçleriyle teröristler arasında çıkan çatışmada ...
Polisin meydan dayağı amatör kamerada
Karabük’te geçtiğimiz hafta meydana gelen bir olayda resmi ve sivil polis ...
 
3 tırın karıştığı zincirleme kazada 3 kişi öldü
Afyonkarahisar'ın Sinanpaşa ilçesinde meydana gelen ve 3 tırın karıştığı ...
Torbacı yaşı 13'e indi
Adana'da 7. sınıf öğrencisi 13 yaşındaki bir çocuk, polis tarafından sokakta ...
Avukat Kudbettin Kaya'nın öldürülme anı kamerada
Ergenekon davası sanığı avukat Kudbettin Kaya'nın öldürüldüğü anlara ait ...
 
ANKARA GAZETESİ
YAZARLAR
Oylum DEMİRAY
Oylum DEMİRAY
Bahçeli ayıp etti
Durak Avcıoğlu
Durak Avcıoğlu
Hrant Dink Cinayeti ve Hukukun Üstünlüğü: Siyasi Manipülasyon ve Toplumsal Bölünme
Erkan Zorlu
Erkan Zorlu
İşsizlik ve Enflasyon Arasında İnce Bir Denge
Dilek YILMAZ
Dilek YILMAZ
Siyasette İddialar ve Siyasi Oyunlar: Gerçekler ve Algılar
Münir SAATCİ
Münir SAATCİ
Milletvekilleri Belediye Başkanlığına Aday Olmamalı
Vedat Bilgin
Vedat Bilgin
Veda zamanı
ANKARA
TWITTER'DA ANKARA GAZETESİ
FACEBOOK'TA ANKARA GAZETESİ
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Türkiye'nin aktif dış politikasını nasıl buluyorsunuz?

Doğru Buluyorum
Yanlış Buluyorum
Fikrim Yok

Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
Ana Sayfa Teknoloji Kim Kimdir? Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri