Ana Sayfa Teknoloji Kim Kimdir? Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Spor Yerel Haberler
Bakan Tekin'den şehit ailelerine taziye mesajı
Bakan Tekin'den şehit ailelerine taziye mesajı
Meteoroloji, kuvvetli yağış ve toz taşınımına karşı uyardı
Meteoroloji, kuvvetli yağış ve toz taşınımına karşı uyardı
12 ilde “Bozdoğan-34” operasyonu düzenlendi
12 ilde “Bozdoğan-34” operasyonu düzenlendi
Mevduat hesaplarına uygulanan stopaj oranları değiştirildi
Mevduat hesaplarına uygulanan stopaj oranları değiştirildi
Bakan Ersoy'dan 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü mesajı
Bakan Ersoy'dan 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü mesajı
HABERLER>GÜNDEM
16 Ocak 2017 Pazartesi - 13:37

Sur’daki yıkım kardeşlerin şampiyonluğuna engel olamadı

Diyarbakır’ın Sur ilçesinde sokağa çıkma yasaklarının devam ettiği dönemde, babalarına ait spor salonu patlamada hasar gören ve talan edilen Zilan kardeşler, yarışmalarda aldıkları başarılarla hem Diyarbakır’ın hem ailelerinin gururu oldu.

Sur’daki yıkım kardeşlerin şampiyonluğuna engel olamadı

Merkez Sur ilçesinde sokağa çıkma yasakları ve operasyonların devam ettiği dönemde ilçede bulunan spor salonları yaşanan patlamada hasar gören ve daha sonra talan edilen Zilan ailesinin çocukları girdikleri yarışmalarda kazandıkları başarılarla dikkat çekiyor. 4 kardeş bütün bu zorluklara rağmen girdikleri yarışmalarda dünya ve Türkiye şampiyonlukları ile Avrupa ikinciliği elde ederek Diyarbakır’ın gururu oldu. Sur ilçesinde ikamet eden kardeşler, milli takım antrenörü babaları kontrolünde Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’nün Seyrantepe’deki tesislerinde çalışıyor. Haftada sadece iki gün antrenman yapabilen kardeşlerin tek sıkıntısı rahat çalışabilecekleri bir salonun olmaması.

Milli takım antrenörü baba Abdullatif Zilan, “Muay Thai ve Kick Boks’la uğraşıyorum. Önceden Sur içinde salonum vardı. Türkiye şampiyonasına katıldığımız zaman Sur içinde bayağı sıkıntılar vardı. Türkiye şampiyonasındayken salonumuzun olduğu sokakta patlama olmuştu. Şampiyonadan döndüğümüzde hiçbir şeyin kalmadığını, eşyaların talan edildiğini, salonun da kullanılamaz duruma geldiğini gördük. Türkiye şampiyonasına giderken doğru dürüst hazırlanamamıştık. Çatışmalardan dolayı salonumuz kapalıydı. Antrenman yapamadık. Ona rağmen Muay Thai Türkiye Şampiyonası’nda Sultan Türkiye 1’ncisi, Esmer de Türkiye 3’ncüsü oldu. Yine 2016’da Rusya’da düzenlenen Muay Thai dünya şampiyonasında Sultan dünya 1’ncisi oldu. 15 Temmuz’da Sakarya’da düzenlenen Kick Boks Türkiye şampiyonasında Esmer ve Sultan farklı branşlarda Türkiye 1’ncisi oldu, Hasan’ın 2012’de Türkiye 3’ncülüğü, Zeynep’in 2014’te Türkiye 1’nciliği var. Çocukları bu şekilde yetiştiriyoruz. Salonumuz olmadığı için Gençlik ve Spor İl Müdürlüğünün salonunda çalışıyoruz. Gençlik Spor İl Müdürlüğü’ne teşekkür ediyorum. Bize bu salonda çalışma imkanı sundu. Uzak olduğu için biraz sıkıntı çekiyoruz. Çocuklar okula da gittikleri için uzaklık sıkıntı oluyor. Çocuklarım internet köşelerinde, sokaklarda olacağına bu sporu tercih ediyorum” dedi.

“BİZE YAKIN SPOR SALONU YOK”

Dicle Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Bölümü 2. sınıf öğrencisi Esmer Zilan (22), Muay Thai ve Kick Boks’da Türkiye Şampiyonu olduğunu vurgulayarak, “Ayrıca Muay Thai’da da Avrupa ikincisi oldum. Olaylardan önce çalışmak için biraz imkanımız vardı. Kendi imkanlarımızla açtığımız bir salonumuz vardı. Yan tarafında bomba patladığı için iş yerimiz de zarar gördü. Bu yüzden orada antrenman yapamadık. Bu olaylara rağmen kız kardeşimle beraber Türkiye şampiyon olduk. Ayrı bir şampiyonada da ben 3’ncü o da birinci oldu. Hedefim dünya ve Avrupa şampiyonu olmak. Bunun için de çok çalışmam gerekiyor. Fakat tesislerimiz yeterli değil. Haftada iki gün çalışabiliyoruz. Bize yakın spor salonu yok” diye konuştu.

“KİMSE YAN BAKAMIYOR BİZE”

Dünya şampiyonu 16 yaşındaki Sultan Zilan, kardeşler olarak kendi aralarında çok iyi anlaştıklarını ve kavga etmediklerini belirterek, “Dışarıdan kimseyle de kavga etmiyoruz. Bu sporu başkalarının üzerinde kullanmamız doğru bir şey değil. Zaten kimse de yan bakamıyor bize” ifadelerinde bulundu.

19 yaşındaki Hasan Zilan, “2012 ve 2015’te Türkiye 3’ncülüklerim var. Bize destek çıkılırsa daha iyi yerlere geleceğimize inanıyoruz. Bize yakın spor salonu olmadığı ve zamanımız da kısıtlı olduğu için doğru dürüst çalışamıyoruz” ifadelerini kullandı.

2017 yılının kendi yılları olmasını isteyen 17 yaşındaki Zeynep Zilan ise şunları kaydetti: “2014’te Türkiye şampiyonu oldum. Hedefim daha iyi şampiyonluklar elde etmek. Kardeşlerimle birlikte milli takıma gitmek istiyorum”.

Etiketler:
 
Dolar ne kadar? Dolar, 3,77'nin altında
 
İzmir'de yasak aşk cinayeti: 3 ölü
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Uludağ’da yoğun önlem
Sömestr tatili öncesi otellerdeki doluluk oranı yüzde 100’e ulaşan Uludağ’da ...
Referandum takvimi netleşiyor
Anayasa Değişikliği Teklifinin ilk tur oylaması tamamlandı. İkinci tur ...
İçişleri Bakanlığı: 222 operasyonda 20 terörist etkisiz hale getirildi
İçişleri Bakanlığı, son bir hafta içinde gerçekleştirilen 222 operasyonda ...
 
16 Ocak 2017 yurtta hava durumu! Meteoroloji'den kar uyarısı
Meteoroloji Genel Müdürlüğünden Ankara ve İstanbul'da sağanak yağış, İç ...
Türk kargo uçağı evlerin üzerine düştü... Çok sayıda ölü var
Türk kargo uçağının Kırgızistan'da evlerin üzerine düştüğü kazada can ...
Hobi olarak başladı usta oldu
Siirt’in ilk kadın cep telefonu tamircisi Azize Aslan, üç yıl önce hobi ...
 
Terör örgütü PKK'ya büyük darbe
Diyarbakır'ın Lice ve Hani ilçe kırsalında terör örgütüne yönelik düzenlenen ...
Sömestr tatili öncesi Palandöken'de yüzler güldü
Türkiye'nin sayılı kış ve kayak merkezlerinden Palandöken Dağı'ndaki otel ...
FETÖ’cülerin işkence iddiası yalan çıktı
15 Temmuz darbe girişimi soruşturması kapsamında tutuklanan FETÖ’cülerin ...
 
ANKARA GAZETESİ
YAZARLAR
Oylum DEMİRAY
Oylum DEMİRAY
Bahçeli ayıp etti
Durak Avcıoğlu
Durak Avcıoğlu
Hrant Dink Cinayeti ve Hukukun Üstünlüğü: Siyasi Manipülasyon ve Toplumsal Bölünme
Erkan Zorlu
Erkan Zorlu
İşsizlik ve Enflasyon Arasında İnce Bir Denge
Dilek YILMAZ
Dilek YILMAZ
Siyasette İddialar ve Siyasi Oyunlar: Gerçekler ve Algılar
Münir SAATCİ
Münir SAATCİ
Milletvekilleri Belediye Başkanlığına Aday Olmamalı
Vedat Bilgin
Vedat Bilgin
Veda zamanı
ANKARA
TWITTER'DA ANKARA GAZETESİ
FACEBOOK'TA ANKARA GAZETESİ
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Türkiye'nin aktif dış politikasını nasıl buluyorsunuz?

Doğru Buluyorum
Yanlış Buluyorum
Fikrim Yok

Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
Ana Sayfa Teknoloji Kim Kimdir? Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri