Ana Sayfa Teknoloji Kim Kimdir? Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Spor Yerel Haberler
Cumhurbaşkanı Erdoğan: İsrail ile ticari ilişkileri artık ayakta tutmuyoruz, bu iş bitti
Cumhurbaşkanı Erdoğan: İsrail ile ticari ilişkileri artık ayakta tutmuyoruz, bu iş bitti
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Almanya Cumhurbaşkanı Steinmeier ile görüştü
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Almanya Cumhurbaşkanı Steinmeier ile görüştü
Dışişleri Bakanlığı, 1915 olayları hakkında yapılan açıklamaları reddetti
Dışişleri Bakanlığı, 1915 olayları hakkında yapılan açıklamaları reddetti
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Almanya Cumhurbaşkanı Steinmeier’i resmi törenle karşıladı
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Almanya Cumhurbaşkanı Steinmeier’i resmi törenle karşıladı
Türkiye Expo 2023 Doha’da AIPH Uluslararası Büyük Ödülü’nü kazandı
Türkiye Expo 2023 Doha’da AIPH Uluslararası Büyük Ödülü’nü kazandı
HABERLER>SPOR
5 Aralık 2017 Salı - 11:59

Puan var huzur yok

Teknik Direktör Ümit Özat’ın maç esnasında taraftarla yaşadığı diyalog ile başlayan, karşılaşma sonundaki açıklamaları ile devam eden süreçte, yönetim ve taraftar karşı karşıya geldi.

Puan var huzur yok

Süper Ligde zor günler geçiren ve küme düşme hattından çıkmaya çalışan Gençlerbirliği, 14. hafta maçında Demir Grup Sivasspor’u 4-0 yenip, sezondaki en farklı galibiyetini alırken, maç sırasında ve sonrasında yaşanan tartışmalar galibiyetin önüne geçti. Sivasspor maçında ilk golden sonra taraftar ile arasında diyalog gerçekleşen Teknik Direktör Ümit Özat, müsabaka sonrasında yaptığı açıklamalarla, ortamı bir kez daha gerip, yönetim ile taraftarı karşı karşıya getirdi. 
Ümit Özat, tribünlerden kendisine yönelik yapılan tezahüratlara tepki gösterip, şöyle konuştu:
“Komisyoncu Ümit, diye bağırıyorlar. Kim, bu kulübün 1 lirasını çaldıysa haram zıkkım olsun. Alçaktır namussuzdur, ahlaksızdır ama kim iddia edip ispat etmiyorsa daha büyük ahlaksızdır. Onlarla mücadelemi hukuk yoluyla sürdüreceğim. Sayın Cumhurbaşkanı da söylüyor, iddiasını ispat etmeyen alçaktır. Benim kursağımdan bugüne kadar 1 lira haram para geçmedi. Onları Allah’a havale ediyorum.”
Evinde Atatürk, İlhan Cavcav ve babasının resimlerinin asılı olduğunu aktaran Özat, “9 yaşında bu kulübe girdim. Fenerbahçe’de sembolleşmiş olabilirim ama benim Gençlerbirlikliliğimi nerede olursam ölene kadar kimse içimden alamayacak” ifadesini kullandı.

ASGARİ ÜCRETLE GERİ GELDİM

Ankaragücü Başkanı ile sarı-lacivertli kulübün kendisi hakkında yaptığı açıklamayı görüştüğünü dile getiren Özat, şunları söyledi:
“Açıklamayı taraftarın istediğini, kendilerinin olanları bilmediğini ifade etti. Konu Hakan Kutlu değil. Kendisini çok severim.
Fenerbahçe tribünlerinin ‘Souness’ diye bağırması, Gençlerbirliği’nin sahaya bayrak diken ‘Hakan Kutlu’ diye bağırması gibi garip değil mi? ‘Galiba Gençlerbirliği forması giyen Ankaragüçlüler var’ dedim. Ben, bırakın Ankaragücü’nü, Yahudi takımı olsa ekmeğini yediğim yere laf etmem. Ben Ankaragücü’nün ekmeğini yedim, beni teknik direktörlüğe başlatan kulüptür.”
Futbolcularını, karşılaşmadaki performansları nedeniyle tebrik eden Özat, sözlerini şöyle tamamladı:
“Bundan sonra yeneriz, yeniliriz bunlar futbolda var. Eğer bu oyuncuların bunu yapabilecek potansiyeli varsa yarın da yapabilirler. Onlara inanarak asgari ücretle geldim. ‘Giderken paranı aldın’ diyorlar; elbette geçen sene başarılı olmuş hoca hakkını alacak. Başkan ‘Hata yaptım, sana ihtiyacım var’ dedi geldim. Benim onunla ilişkilerim farklı. Bugün için söylemiyorum. Murat Cavcav bana başkan olarak değil yarın ağabey olarak lazım. Başkan ile ilişkimi burada olmadığımda da kesmedim. Niye keseyim. Merak etmesinler, rahmetlinin gölgesi yeter, Gençlerbirliği’ne bir şey olmaz. ‘Tecavüzcünün tecavüz ettiği adamla evlenmesi’ diye yazdılar tekrar gelmemi. Bu lafa normalde adam vurulur ama ben muhatap almayacağım, hukuk yoluyla hesaplaşacağım.”

HAKARET VE İFTİRA KABUL EDİLEMEZ

Gençlerbirliği Kulübü, Sivasspor ile yapılan maçta taraftarların tepki gösterdiği teknik direktör Ümit Özat’a destek verdi.
Yönetim Kurulu yazılı açıklamasında, Gençlerbirliği taraftarının Türk 
spor kamuoyunda her zaman centilmenliğiyle öne çıktığı belirtilerek, şu ifadelere yer verildi:
“Sivasspor karşısında aldığımız güzel galibiyet bizi sevindirse de tribünlerden duyduklarımız şaşırtmış ve üzmüştür. Teknik direktörümüz Ümit Özat’a karşı hakarete, hatta iftiraya varan yakıştırmaları tasvip etmemiz mümkün değildir. Eleştiri olabilir ancak hakaret ve iftiralar ne camiamıza ne de centilmen Gençlerbirliği taraftarına özellikle desteğine ihtiyacımız olduğu böyle bir günde yakışmamıştır. Kulüp olarak zor günlerden geçiyoruz. Böyle zamanları ancak taraftarıyla, yönetimiyle, futbolcusu ve teknik ekibiyle birlik olabilen camialar atlatabilir. Taraftarımıza, bugünün birlik ve beraberlik zamanı olduğunu tekrar hatırlatmak istiyoruz. Yapılan bu haksız yakıştırmalar karşısında yönetim kurulu olarak teknik direktörümüz Ümit Özat ve ekibinin sonuna kadar arkasında olduğumuzu bir kez daha yineleriz. Gençlerbirliği’ni layık olduğu yerlere el birliğiyle çıkaracağımızdan kimsenin şüphesi olmasın.”

TARAFTARDAN AÇIKLAMAYA TEPKİ GELDİ

Yönetimin açıklamasına, kırmızı-siyahlı taraftarlar tepki gösterdi. Gençlerbirliği Genç Taraftarlar Derneği de yaptıkları açıklamada, şu ifadeleri kullandı:
“Gençlerbirliği taraftarının ne kadar seviyeli olduğunu küfür ve hakarette bulunmayacağını herkes bilir. Demir Grup Sivasspor maçında herhangi bir hakaret, küfür kesinlikle olmamıştır. Hatta maç öncesi taraftarlarımızla görüşmeler yapılıp küfür ve hakaret konusunda izin verilmeyeceği belirtilmiştir. Bugün sadece istifa sözcüğü dillendirilmiştir buda taraftarın en temel hakkıdır. Biz olaylara bir maçlık bakmıyoruz. Sezon başından beri yaşananların farkındayız. Transferleri de yapılan açıklamaları da hal ve hareketleri de yakından takip ediyoruz. Gençlerbirliği ile ilgili haberlerde, kimin hakaret, kimin küfür ettiği, Gençlerbirliği kültürüne kimin zarar verdiği açık şekilde görülmektedir. Gençlerbirliği yönetim kurulunun içinde yıllardır bizimle birlikte maç izleyen yöneticiler bulunmaktadır. Bizlerin, Gençlerbirliği sevgimizi bilmektedirler.”

 
Güzellik daveti
 
‘Otobüs’ çetesi çökertildi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Türk futbolunda deprem
TFF 2. ve 3. Lig'de yer alan 90 takım, gelecek hafta oynanacak müsabakalarda ...
Gençler coştu
Kırmızı-siyahlılar, Skuletic, Diallo ve Manu’nun (2) golleri kazanıp, ...
Ahmet Bulut, Arda Turan'ın transfer olacağını açıkladı
Arda Turan'ın menajeri Ahmet Bulut, Barcelona forması giyen oyuncunun ...
 
Başbakan Binali Yıldırım derbi maçı izledi
Başbakan Binali Yıldırım, ligin 14. haftasında oynanan Beşiktaş-Galatasaray ...
Koltuk kavgası
TFF Birinci Ligin tepesindeki nefes kesecek kapışma, saat 13.00’te başlayacak. ...
Amatörlere malzeme yardımı
Ankara Büyükşehir Belediyesi, Başkent’teki 227 spor kulübüne, 227 bin ...
 
Süper Lig’in ‘En değerli’ derbisi
Beşiktaş ile Galatasaray arasında oynanacak derbinin değeri 220 milyon 600 bin Euro.
Kupa morali
Süper Lig'de sıkıntılı günler geçiren Başkent’in iki ekibi Gençlerbirliği ...
Coşkulu destek
Ankaragücü taraftarı, hafta sonunda lider Ümraniyespor ile oynayacakları ...
 
ANKARA GAZETESİ
YAZARLAR
Oylum DEMİRAY
Oylum DEMİRAY
Bahçeli ayıp etti
Durak Avcıoğlu
Durak Avcıoğlu
Hrant Dink Cinayeti ve Hukukun Üstünlüğü: Siyasi Manipülasyon ve Toplumsal Bölünme
Erkan Zorlu
Erkan Zorlu
İşsizlik ve Enflasyon Arasında İnce Bir Denge
Dilek YILMAZ
Dilek YILMAZ
Siyasette İddialar ve Siyasi Oyunlar: Gerçekler ve Algılar
Münir SAATCİ
Münir SAATCİ
Milletvekilleri Belediye Başkanlığına Aday Olmamalı
Vedat Bilgin
Vedat Bilgin
Veda zamanı
ANKARA
TWITTER'DA ANKARA GAZETESİ
FACEBOOK'TA ANKARA GAZETESİ
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Türkiye'nin aktif dış politikasını nasıl buluyorsunuz?

Doğru Buluyorum
Yanlış Buluyorum
Fikrim Yok

Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
Ana Sayfa Teknoloji Kim Kimdir? Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri