Ana Sayfa Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Haber Yorum Spor Yerel Haberler Teknoloji Kim Kimdir?
UEFA Uluslar Ligi Play-Off Kura Çekimi: A Milli Takım, Macaristan ile Eşleşti
UEFA Uluslar Ligi Play-Off Kura Çekimi: A Milli Takım, Macaristan ile Eşleşti
Enerjide Hedefimiz Tam Bağımsızlık
Enerjide Hedefimiz Tam Bağımsızlık
Siber Dolandırıcılık Operasyonunda 25 Gözaltı
Siber Dolandırıcılık Operasyonunda 25 Gözaltı
Bakan Ersoy, 2025 Turizm Bütçesini Tanıttı
Bakan Ersoy, 2025 Turizm Bütçesini Tanıttı
Ekim Ayında Kartlı Ödemeler Yüzde 78 Artarak 1,5 Trilyon Liraya Yükseldi
Ekim Ayında Kartlı Ödemeler Yüzde 78 Artarak 1,5 Trilyon Liraya Yükseldi
HABERLER>EKONOMİ
23 Eylül 2020 Çarşamba - 12:12

Piyasalar yara sarmaya çalışıyor

Korona virüs vakalarındaki artış ülkeleri daha fazla tedbir almaya doğru yöneltse de hafta başındaki satış baskısını üzerinden atmayı başaran küresel piyasalar daha ılımlı bir zemine hareket ediyor. (ÜNLÜ Menkul )

Piyasalar yara sarmaya çalışıyor

Buna paralel olarak da özellikle hisse senetlerinde kayıpları azaltma çabasının biraz daha ön plana çıktığını görüyoruz. Ancak dolardaki değer kazanımı nedeniyle parite ve ons altındaki kayıplar artmış durumda. İçeride ise TL’deki zayıflığın giderek daha belirgin bir hale gelmesi yarınki PPK toplantısını odak noktasına taşıyor. TL varlıkların genel hatlarıyla küresel görünüme paralel hareket etmesini bekliyor olsak da Merkez Bankası’nın alacağı kararların ardından yarından itibaren yurtiçinde hareketliliğin arttığını görebiliriz.

 

BEKLENTİLERİMİZ

Borsa İstanbul kayıplarını azaltmaya çalışıyor. Hafta başında küresel görünüme paralel olarak sert değer kayıplarına maruz kalan BIST-100 endeksi dün ise bir kez daha yurtdışı piyasaları takip ederek kayıplarını azaltmaya yöneldi. Endeksin satışları 1075 puanın üzerinde karşılamasını pozitif bulmakla beraber daha iyimser bir tablodan bahsedebilmek için ilk etapta 1100 puanın aşılması gerektiğini düşünüyoruz. Ancak endeksin son dönemdeki hareketlerinin yanı sıra kısa vadeli indikatörlere baktığımızda mevcut görünümün net bir yöne doğru harekete işaret etmediğini söyleyebiliriz. Bu noktada PPK toplantısı ve AB liderler zirvesi gibi konu başlıklarının kimi belirsizlikleri hafifletmesi endeksin daha net bir yön bulmasına yardımcı olabilir.

 

Teknik Analizde Öne Çıkanlar

Hisse

RSI

Momentum

MACD

PSAR

AGHOL

AL

AL

AL

AL

ISGYO

AL

AL

AL

AL

NETAS

AL

AL

AL

AL

MGROS

AL

AL

AL

AL

MPARK

AL

AL

AL

AL

OTKAR

AL

AL

AL

AL

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

EUR/USD’de zayıflık artıyor. 1,20’ye doğru hareket ettiği dönemde kısa vadeli indikatörlerin yukarı yönlü eğilimi teyit etmediği paritede mevcut seyrin teknik görünüm ile büyük ölçüde uyumlu olduğunu düşünüyoruz. Bu noktada sık sık vurguladığımız gibi 1,20 seviyesini kısa vadedeki zirve olarak görmeye devam ediyoruz. Aşağıda ise Evans’ın açıklamaları ile birlikte artan son geri çekilme ile birlikte sırasıyla 1,1570 ve 1,1500 seviyeleri sonraki desteklere dönüşmüş durumda. Parite açısından günün en önemli konu başlığını ise hem Euro Bölgesi hem de ABD’den gelecek olan öncü PMI rakamları oluşturuyor. Verilerin belirgin bir iyileşme göstermesi beklenmezken büyümeyi daralmadan ayıran 50 seviyesinin üzerinde net şekilde kalmaya devam edecekleri öngörülüyor. Dolayısıyla önceki aylardaki veriler ile kıyasladığımızda PMI rakamlarının etki derecesinin göreceli olarak limitli kalmasını bekliyoruz. Ancak bazı ülkelerde 50 seviyesinin altında rakamlar görülmesi durumunda bunun EUR üzerinde baskı yaratabileceğini göz önünde bulundurmak gerekiyor.

 

TL’de değer kaybı sürüyor. Yarınki PPK toplantısı öncesinde TL’deki zayıflık artarak devam ederken USD/TL’nin 7,67 sınırına kadar yükseldiğini EUR/TL’nin ise 9,00 seviyesinin üzerini test ettiğini gördük. Her ne kadar Temmuz ayı ortasından bu yana TCMB ağırlıklı ortalama fonlama maliyetini yukarı taşıyor olsa da bunun TL’deki değer kaybını engellemek için yeterli olmadığını söylemek mümkün. Öyle ki, söz konusu dönemde USD/TL 6,85’li seviyelerden 7,65’in üzerine yükselmiş durumda. Dolayısıyla mevcut tablo TCMB’nin politika faizinde olmasa bile GLP faizinde artırıma gitmesine açık kapı bırakıyor. Küresel risk iştahının yanında TCMB’nin vereceği kararın kurun kısa vadeli yön arayışında belirleyici unsur olarak çalışacağını düşünüyoruz.

 

Ons altında değer kayıpları artıyor. Dolar endeksinin Ağustos ayı ortasından bu yana en yüksek seviyelere ulaşmış olması kaçınılmaz olarak değerli metaller üzerinde baskı yaratırken ons altın ilk destek olarak gördüğümüz 1900 doların da altına inmiş durumda. Ayrıca ABD’de yargıç Ginsburg'un vefatının ardından ABD Yüksek Mahkemesi’nde oluşan boşluğun ek mali teşvik üzerindeki müzakereleri daha da karmaşık hale getirmesi bekleniyor. Bu da daha fazla likidite artışının şimdilik hayata geçmesini engellerken değerli metaller açısından şartları zorlaştırıyor. Teknik açıdan bakıldığında ise 1900 doların aşağı yönlü geçilmesi ile değer kayıplarının sonraki destek olan 1870 dolara kadar devam edebileceğini hatırlatmakta fayda görüyoruz.

Kaynak:ÜNLÜ Menkul
Hibya Haber Ajansı

 
Çin’de hububat ekimi yapılan alan büyüklüğü 85.6 milyon hektara ulaştı
 
Pandemi sürecinde okula başlayan çocuklar için 8 öneri
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Piyasaların yönü
Bankacılık ve holding hisseleri öncülüğünde güne %0.17 artıda başlayan ...
Toparlanma için destek şart
Fed Başkanı Powell’ın mesajlarında toparlanma için ek desteklerin olması ...
Piyasalar denge bulmaya çalışıyor
Özellikle Avrupa’da dikkat çekmeye başlayan korona virüs vaka sayılarındaki ...
 
USDTRY – 7.63 seviyelerinde
Dün dolar endeksinin tekrar güçlenmeye başlamasıyla birlikte USDTRY paritesi ...
Global piyasalarda gözler Fed Başkanı Powell’ın açıklamalarına çevrildi
BIST 100 endeksi haftanın ilk işlem gününü, yüzde 2,24 düşüşle 1.087 puandan tamamladı.(A1 Capital)
Piyasanın durumu
BIST 30 Endeksi son işlem gününde %2.16 düşüş ile 1,213 seviyesinden günü tamamladı. (Halk Yatırım)
 
FED sonrası piyasalar yön bulmaya çalışıyor
Paladyum da diğer kıymetliler gibi yataya yakın bir kapanış yaparak 2362 ...
Haftalık piyasa takvimi 21-25 Eylül 2020
21-25 Eylül 2020 haftası yurt içinde Tarımsal Girdi Fiyat Endeksi, Tüketici ...
USDTRY – 7.58’e yakın
USDTRY paritesi yeni haftada Asya seansında 7.58 seviyesine tekrar yaklaşarak başladı.(İkon Menkul)
 
ANKARA GAZETESİ
YAZARLAR
Oylum Demiray
Oylum Demiray
Terörle mücadelede ‘Sri Lanka modeli’
Yavuz Münir Saatçi
Yavuz Münir Saatçi
Narman örneği ve siyasetin dibe vurma sebebi
Dağıstan Türkmen
Dağıstan Türkmen
Atatürk düşmanlığının altında yatan ne?
Dilek Yılmaz
Dilek Yılmaz
Atatürk gerçek bir Müslüman
İzzet Sevimli
İzzet Sevimli
Bu ülkeyi partiler düzeltemez...
Erkan Zorlu
Erkan Zorlu
Sorunun adı çok net: Ekonomi
ANKARA
TWITTER'DA ANKARA GAZETESİ
FACEBOOK'TA ANKARA GAZETESİ
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Türkiye'nin aktif dış politikasını nasıl buluyorsunuz?

Doğru Buluyorum
Yanlış Buluyorum
Fikrim Yok

Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
Ana Sayfa Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Haber Yorum Spor
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri