Ana Sayfa Teknoloji Kim Kimdir? Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Spor Yerel Haberler
BM Turizm E-Kütüphanesi’nin elektronik kaynakları ücretsiz olarak erişime açıldı
BM Turizm E-Kütüphanesi’nin elektronik kaynakları ücretsiz olarak erişime açıldı
5 terörist etkisiz hale getirildi
5 terörist etkisiz hale getirildi
Dışişleri Bakanı Fidan, Katar’a gidecek
Dışişleri Bakanı Fidan, Katar’a gidecek
E-ihale ile yapılan tasfiyelik satışlardan 913 milyon TL kamu geliri elde edildi
E-ihale ile yapılan tasfiyelik satışlardan 913 milyon TL kamu geliri elde edildi
İstanbul’da “Mahzen-27” operasyonu
İstanbul’da “Mahzen-27” operasyonu
HABERLER>YEREL HABERLER
17 Nisan 2020 Cuma - 14:13

Pazarcı esnafına ‘asalak’ dedi

Ankara Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanı Mustafa Koç malları elinde kalıp zarara uğrayan pazarcı esnafına “asalak” dedi. Esnaf büyük tepki gösterdi

Pazarcı esnafına ‘asalak’ dedi

'Pazarcı esnafının elinde kalan ürünleri satın aldık' diyerek algı oluşturmaya çalışan ve esnafı zarara uğratan Büyükşehir Belediyesi bu sefer pazarcı esnafını aşağıladı. Büyükşehir Zabıta Daire Başkanı Mustafa Koç, pazarcı esnafına Twitter hesabından hakaret etti. ABB'nin resmi hesabından "Belediyemiz, sokağa çıkma yasağı nedeniyle malları ellerinde kalıp başvuran pazarcı esnafından 2 günde 4 bin kasadan oluşan 23 kamyon ve 1 TIR ürünü satın aldı" paylaşımını paylaşan Ankara Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanı Mustafa Koç, "Bütün bu fitne, pazarcının elindeki bozulacak malı alma iradesi gösteren ABB'ne elindeki patatesi, soğanı satmak isteyen asalaklara "hayır" dememizden kaynaklanıyor. İyi ahlakı ve helal kazanmayı öğrenecekler" ifadelerini kullandı. Koç, daha sonra bu paylaşımını kaldırdı.

'İNSANLARI KANDIRDILAR'

Son günlerde yaşanan pazarcı esnafı ile ilgili sorunlara değinen eski Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ve ekibinin gerçek yüzlerinin ortaya çıktığını söyledi. Yavaş'ın Ankara'da sadece algı yönettiğini ifade eden Gökçek, "Hizmet yapıyormuş gibi yapıp insanları kandırıyorlar" dedi. Gökçek, esnafa 'asalak' denilmesinin kabul edilemez olduğunu belirtti. Esnafa 'asalak' diyen bir belediye yönetimini halkın takdirine bırakan Gökçek, "'Esnafın elinde kalan ürünleri aldım' diyerek durumu fırsata çevirmeye çalıştı. Normal zamanlarda da ürün aldıkları esnafın ürünlerini aldığı diğer esnafın ürünlerini almadığı ortaya çıktı. Gerçek ortaya çıkınca, da esnafa 'asalak' dediler. Foyaları ortaya çıktı, işte bu onların gerçek yüzü" diye konuştu.

PAZARCILARA 'ASALAK' DİYENİN KENDİSİNDE ASALAKLIK VARDIR

Türkiye Sebzeciler Meyveciler ve Seyyar Pazarcılar Federasyonu Genel Başkanı Ali Karaca, Büyükşehir Zabıta Daire Başkanı Mustafa Koç'u istifaya davet etti. Karaca,"Pazarcılara böyle bir ifade kullanan bir kişiyi kınıyorum. Pazarcılara 'asalak' diyecek bir kişinin kendisinde bir asalaklık vardır. Türkiye'de şu an halkımızın sağlığı için mücadele eden sağlıkçılar gibi halkımızın sebze ve meyve gıda ihtiyacını karşılamak için her gün sahada olup canları pahasına halkımıza pazar yerlerinde hizmet eden pazarcılara kimse 'asalak' diyemez. En büyük asalak onlara hizmet edip evine gıda, sebze meyve götürmesini sağlayanlara asalak diyen asalaklardır. Zabıta Daire Başkanı Koç'u derhal istifaya davet ediyorum. Eğer istifa etmezse korona dinlemeyip pazar esnafıyla birlikte protesto edeceğiz. Başkan Mansur Yavaş'ı ve Koç'u özür dilemeye davet ediyorum. Birilerine yalakalık yapmak amacıyla gerçekler ortaya çıktığı zaman pazarcı esnafımız kendi üzerinden siyaset yapıp pazarcıların üzerinden rant sağlayanlar yalanlar ortaya çıktığında pazarcılara 'asalak' diyor" diye konuştu. Karaca, "Pazarcılar adam gibi adamdır. Pazarcılar 15 Temmuzda Polatlı-Ankara yolunda bu ülkenize darbe girişiminde bulunan cennet vatanımızı bölmeye çalışanın hain fetöcülerin tanklarının karşısında arabalarıyla kendilerini siper eden kişilerdir. Keşke onlarda pazarcılar gibi cesur ve yürekli olsa. Kendini bilmez mevki ve makam sahibi olanlar oturduğu yerden pazarcılara böyle bir kelime kullanamaz. Mustafa Koç'un Pazarcılar asalak demesini en büyük saygısızlık olarak nitelendiriyoruz" dedi.

PAZARCI ESNAFI MUSTAFA KOÇ'U KINADI

 Pazarcı esnafından Ercan Bora, "Bizim malımızı alan olmadı. Hepsi çöpe gitti. Başkan malların hepsini aldım diye yalan söylemesin. Varsa öyle bir şey bizim o kadar malımız ziyan oldu, onları da alsınlar. Bir de utanmadan bize hakaret ediyorlar. Yaptıkları ayıptır, ayıp."
 Bir diğer pazarcı İdris Aksu, "Sincan'dan mal alan olmadı. Biz haberlerde gördük. Yasağın bitmesiyle çileği 5'e aldık 3'e sattık. Çürüyen malları da çöpe attık. Biz de şikayetçiyiz. Pazarcıya 'asalak' diyen zabıta müdürü mü olur?"
 Yaptıkları terbiyesizlik diyen İbrahim Aksu, "Sosyal medyada gördük ama uygulama göremedik. Yaş meyve sebze ne varsa hepsi çöpe gitti. Zabıta Daire Başkanı sosyal medyada 'asalak' demiş. Terbiyesizliğine veriyorum."
 Ayıp ettiklerini ifade eden Mustafa Aksu: "Nerden çıktı bunlar?Ne mal alması kardeşim. Mallarım çöpe gitti. Kim, kimden almış. Gelsin benim zararımı da karşılasın. 'Asalak' diyen kişiyi kınıyorum. Biz geçim derdindeyiz. Biz olmasak bu vatandaş sebzeyi meyveyi nasıl alacak? Gerçekten ayıp. Bir başkan bunu nasıl söyleyebilmiş?"

 
Kızılay’da yoğunluk uygulaması
 
Koronavirüs ile mücadelenin görünmez kahramanları
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kızılay’da yoğunluk uygulaması
Başkent’te, koronavirüsle mücadele kapsamında salgının bulaş riskini azaltmak ...
Küçük esnafa can suyu olur
Sokağa çıkma yasağında bakkalların ve büfelerin açık kalmasını isteyen ...
Dolmuşçulardan acil maske talebi
Minibüsçü esnafının koronavirüsten korunmak için taktığı maskeyi bulmakta ...
 
Evde kal spor yap
Sincan Belediyesi, profesyonel eğitmenlerin hazırladığı egzersiz videolarını ...
Bin 293 metrelik içme suyu hattı
ASKİ Genel Müdürlüğü, Başkentlilerin kesintisiz su ihtiyacını karşılamak ...
Altındağ’da semt pazarı açıldı
Sokağa çıkma yasağı sebebi ile elde kalan ürünler için semt pazarı açıldı
 
Mamak Belediyesi esnafın yanında
MAMAK Belediyesi öncelikle 3 ay süre ile esnaftan işgaliye harcı tahsil ...
Yavaş yine tezgaha getirdi
Ankara’da ilan edilen sokağa çıkma yasağı nedeniyle malları ellerinde ...
Başkentte toplu taşımaya düzenleme
Ankara Valiliği İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu’nun kararı uyarınca toplu ...
 
ANKARA GAZETESİ
YAZARLAR
Oylum DEMİRAY
Oylum DEMİRAY
Bahçeli ayıp etti
Durak Avcıoğlu
Durak Avcıoğlu
Hrant Dink Cinayeti ve Hukukun Üstünlüğü: Siyasi Manipülasyon ve Toplumsal Bölünme
Erkan Zorlu
Erkan Zorlu
İşsizlik ve Enflasyon Arasında İnce Bir Denge
Dilek YILMAZ
Dilek YILMAZ
Siyasette İddialar ve Siyasi Oyunlar: Gerçekler ve Algılar
Münir SAATCİ
Münir SAATCİ
Milletvekilleri Belediye Başkanlığına Aday Olmamalı
Vedat Bilgin
Vedat Bilgin
Veda zamanı
ANKARA
TWITTER'DA ANKARA GAZETESİ
FACEBOOK'TA ANKARA GAZETESİ
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Türkiye'nin aktif dış politikasını nasıl buluyorsunuz?

Doğru Buluyorum
Yanlış Buluyorum
Fikrim Yok

Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
Ana Sayfa Teknoloji Kim Kimdir? Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri