Ana Sayfa Teknoloji Kim Kimdir? Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Spor Yerel Haberler
Bakan Ersoy'dan 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü mesajı
Bakan Ersoy'dan 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü mesajı
5 terörist etkisiz hale getirildi
5 terörist etkisiz hale getirildi
Antalya’da milliyet farkı alan firmaya 54 bin 694 lira idari para cezası
Antalya’da milliyet farkı alan firmaya 54 bin 694 lira idari para cezası
Tavuk eti ihracatına kısıtlama getirildi
Tavuk eti ihracatına kısıtlama getirildi
6 ilde “Mahzen-35” operasyonu
6 ilde “Mahzen-35” operasyonu
HABERLER>ASAYİŞ
18 Nisan 2024 Perşembe - 12:50

MSB: Hudutlardan yasa dışı yollarla geçmeye çalışan 373 şahıs yakalandı

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Basın ve Halkla İlişkiler Müşaviri Tuğamiral Zeki Aktürk, 1 Ocak’tan bugüne kadar hudutlardan yasa dışı yollarla geçmeye çalışanların sayısının 2 bin 485’e yükseldiğini bildirdi. Aktürk, son 2 haftada hudutlardan yasa dışı yollarla geçmeye çalışan 373 şahsin yakalandığ

MSB: Hudutlardan yasa dışı yollarla geçmeye çalışan 373 şahıs yakalandı

Milli Savunma Bakanlığı (MSB) Basın ve Halkla İlişkiler Müşaviri Tuğamiral Zeki Aktürk, bakanlıkta düzenlediği basın bilgilendirme toplantısında, Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK) terörle mücadelesinin kararlılıkla devam ettiğini belirtti.

Aktürk, Irak'ın ve Suriye'nin kuzeyi dahil son iki haftada 75 teröristin etkisiz hale getirildiğini duyurdu. Zeki Aktürk, 1 Ocak 2024'ten bugüne kadar 331’i Irak'ın, 417’si ise Suriye'nin kuzeyinde olmak üzere 748 teröristin etkisiz hale getirildiği söyledi.

Tuğamiral Aktürk, son iki haftada hudutlardan yasa dışı yollarla geçmeye çalışan 373 şahsin yakalandığını belirterek, "Yakalanan şahıslardan 11’i terör örgütü mensubudur. 4 bin 784 şahıs ise hududu geçemeden engellenmiştir. Böylelikle 1 Ocak’tan bugüne kadar hudutlarımızdan yasa dışı yollarla geçmeye çalışırken yakalananların sayısı 2 bin 485’e, yükselmiştir. Hududu geçemeden engellenen kişi sayısı da 46 bin 305’e yükselmiştir." dedi.

Aktürk, Irak’ın kuzeyindeki barınma alanlarından kaçan 1 PKK’lı teröristin de 04 Nisan’da Habur’daki Hudut Karakoluna teslim olduğunu ve son bir hafta içerisinde yapılan operasyonlarda yaklaşık 45 kilogram uyuşturucu madde ile 7 adet tabancanın da ele geçirildiğini açıkladı.

Tuğamiral Aktürk, Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler'in 9 Nisan’da Şanlıurfa Valiliğini ziyaret etmesinin ardından 20’nci Zırhlı Tugay Komutanlığında inceleme ve denetlemelerde bulunduğunu ve askerlerle iftar yaptığını ifade etti. Aktürk, Bakan Güler'in 10 Nisan’da 20’nci Zırhlı Tugay Komutanlığında bulunan askerlerle bayramlaştığını, ardından gerçekleştirilen video telekonferans ile yurt içinde ve sınır ötesinde görev yapan birlik komutanlarının bayramlarını kutladığını da aktardı. 

Tuğamiral Aktürk, Bakan Güler'in bugün için planladığı faaliyeti hakkında "17 Nisan’da ülkemizin Bujumbura Büyükelçisini kabul eden Sayın Bakanımız, bugün de (18 Nisan) Savunma Sanayi Başkanlığında gerçekleştirilecek olan “İnsanlı Hava Platformları Projesi İmza Töreni”ne katılım sağlayacaktır" açıklamasını yaptı.

Yunanistan ve Türkiye’den heyetlerin katılımıyla Güven Artırıcı Önlemler (GAÖ) toplantısı 22 Nisan Pazartesi günü Atina’da yapılacağını açıklayan Aktürk, "Bugün ve yarın da 4’üncü Mekanize Piyade Tugay komutanımız tarafından Yunanistan’daki 31’inci Mekanize Piyade Tugayı ziyaret edilmektedir. Karşılıklı olarak gerçekleştirilen bu ziyaretler Güven Artırıcı Önlemler kapsamında 2024 Uygulama Planı’nda mutabık kalınan 16 faaliyetin ilk ikisidir" dedi.

Milli Savunma Bakanlığı (MSB) Basın ve Halkla İlişkiler Müşaviri Tuğamiral Zeki Aktürk, İsrail'e yönelik katliamı durdurma çağrısını yinelerken uluslararası toplumu sorumluluk almaya davet etti. 

Tuğamiral Aktürk, devam eden eğitim ve faaliyetleri şöyle açıkladı:

"08-19 Nisan tarihleri arasında Fransa’da, Mayın Harekâtına yönelik eğitimlerin icra edildiği OLIVES NOIRES-2024, 08-21 Nisan tarihleri arasında Romanya ev sahipliğinde Batı Karadeniz’de Temel Deniz Harekâtına yönelik eğitimlerin yapılacağı SEA SHIELD-2024 ve 18 Nisan-10 Mayıs tarihleri arasında Abu Dabi/Birleşik Arap Emirlikleri’nde DESERT FLAG-9/2024 tatbikatlarına katılım sağlanmakta, 15 Nisan’da başlayan Millî Anadolu Kartalı Eğitimi ise devam etmektedir."

Aktürk, TCG NUSRET müze gemisi tarafından, Türk Deniz Tarihi’nin tanıtılması, denizciliğin sevdirilmesi ve yaygınlaştırılması kapsamında; 20 Nisan’da Dikili, 22-23 Nisan’da İzmir, 26 Nisan’da Kuşadası ve 28 Nisan’da Bodrum liman ziyaretleri icra edileceğinin bilgisini verdi.

Tuğamiral Aktürk, 8 Nisan’da Foça /İzmir’de yapılan “Uğurlama Töreni”yle Japonya seyrine başlayan ve 20 ülke 24 liman ziyareti gerçekleştirecek olan TCG KINALIADA korvetinin de Cidde/Suudi Arabistan liman ziyaretinin ardından 17 Nisan’da Cibuti’ye ulaştığını belirtti.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı kutlayan Milli Savunma Bakanlığı (MSB) Basın ve Halkla İlişkiler Müşaviri Tuğamiral Zeki Aktürk, bu kapsamda planlanan etkinlikleri şöyle açıkladı:

"Deniz Kuvvetlerimiz tarafından 23 gemi ile 23 liman ziyareti gerçekleştirilecek ve gemiler halkımızın ziyaretine açılacak, Çanakkale’de SOLOTÜRK ile Antalya’da Türk Yıldızları Akrobasi Timi gösterisi, Düzce’de 3 uçak ile muharip uçak geçişi yapılacaktır. Diğer yandan, Çanakkale Kara Muharebeleri Yıl Dönümü Anma Törenleri kapsamında; 24-25 Nisan’da SOLOTÜRK tarafından Çanakkale’de (Şehitler Abidesi) gösteri uçuşları icra edilecektir."

Zeki Aktürk, İncirlik/Adana’da bulunan 10’uncu Tanker Üs Komutanlığının isminin Hava Kuvvetlerinin ihtiyaçları doğrultusunda “10’uncu Ana Jet Üs Komutanlığı” olarak değiştirildiğini duyurdu.

Aktürk, Taşınabilir Elektronik Taarruz Sistemi (MİLKAR) ve Temel Eğitim Helikopteri’nin muayene ve kabul faaliyetleri tamamlandığını belirterek İstanbul Tersanesi Komutanlığı ve Makine Kimya Endüstrisi Anonim Şirketi’yle birlikte geliştirilen 76/62 mm Millî Deniz Topunun ilkinin liman ve deniz testlerine hazır hale getirildiğini söyledi. Tuğamiral Aktürk, “8 adet Liman Kontrol Botu Projesi” kapsamında, yerli ve millî asayiş ve emniyet botu ASBOT’un sonuncusunun da 4 Nisan’da teslim edildiğini vurguladı.

Milli Savunma Bakanlığı kaynakları, basın bilgilendirme toplantısında gazetecilerin sorularını yanıtladı. Bakanlık kaynakları, son günlerde Irak’ın kuzeyinde etkisiz hale getirilen terörist sayısına ilişkin soruyu şöyle yanıtladı:

“Bölgede operasyonlarımız 7-24 hız kesmeden devam ediyor. Daha önce de Sayın Cumhurbaşkanımızın ve Sayın Bakanımızın ifade ettikleri gibi Pençe-Kilit’te kilit bu yaz kapanacak. Ve bu kilit kapanırken hangi prensipler doğrultusunda çalışacağımızı Bakanımız açıkladı. Öngörülemez, alışılmadık, PKK’nın reaksiyon gösteremeyeceği şekilde süratli operasyonlar devam ettirilecek.”

MSB kaynakları, Milli Savunma Bakanı “Yunanistan’ın Deniz Parkı ilan etme girişimi ve Güven Artırıcı Önlemler Toplantısı”na dair soruya ilişkin, “Yunanistan Dışişleri Bakanlığı tarafından 08 Nisan 2024 tarihinde Ege Denizi ve İyon Denizi’nde iki büyük deniz parkı ilan edileceği duyurulmuştur. İlan edilmesi planlanan parklar hakkında Dışişleri Bakanlığımız diplomatik olarak gerekli girişimlerde bulunmuş, EGAYDAAK’lar üzerindeki tek taraflı fiilî durumların kabul edilmeyeceğini ve herhangi bir hukuki sonuç doğurmayacağını ifade etmiştir. Bakanlık olarak Ege Denizi’nde hak, alaka ve menfaatlerimizi korumak ve Yunanistan’ın tek taraflı statü oluşturma çabalarını engellemek maksadıyla teyakkuz halinde bulunmaktayız" açıklamasını yaptı.

Bakanlık kaynakları, ABD bombardıman uçaklarının geçtiğimiz günlerde İncirlik’te gerçekleştirdiği eğitimlere ilişkin soruya şöyle yanıt verdi:

“15-17 Nisan tarihlerinde hava sahamızda F-16’larımız eşliğinde ABD’ye ait B-1B uçaklarıyla havada yakıt ikmali ve Müşterek Taarruz Kontrolör Eğitimleri gerçekleştirilmiştir. ABD uçakları 17 Nisan tarihinde ülkemizden ayrıldılar. Bahse konu eğitimler, ikili anlaşmalar ve müttefiklik kapsamında yılda bir kaç kez yapılan eğitimlerdir. Ve icra edilen eğitim de çok daha önceden planlanmış olup, son dönemde bölgemizde meydana gelen gelişmelerle bir ilgisi bulunmamaktadır.”

Hibya Haber Ajansı

 
“Kıskaç-12” operasyonlarında 60 şüpheli yakalandı
 
Bakan Bayraktar: Nihai hedefimiz madende de ülkemizi net ihracatçı konuma getirmek
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
“Kıskaç-12” operasyonlarında 60 şüpheli yakalandı
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 14 ilde FETÖ’ye yönelik düzenlenen “Kıskaç-12” ...
"Narkoçelik-12" operasyonlarında 268 şüpheli yakalandı
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 41 ilde eş zamanlı düzenlenen "Narkoçelik-12" ...
Yozgat’ta deprem
Yozgat’ta 4.8 büyüklüğünde deprem meydana geldi.
 
İstanbul’da taksi şoförüne saldırı
İstanbul’un Sarıyer ilçesinde taksi şoförünün hayatını kaybettiği saldırıyı ...
Bozdoğan-25 operasyonlarında 20 şüpheli yakalandı
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 7 ilde DEAŞ Terör Örgütüne yönelik eş zamanlı ...
TCG Amasra, Olives Noires Tatbikatı kapsamında eğitimler icra etti
Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Fransa'nın Toulon'un şehrinde NATO Mayın ...
 
Fırat Kalkanı bölgesinde tespit edilen 4 terörist etkisiz hale getirildi
Milli Savunma Bakanlığı (MSB) Suriye'nin kuzeyindeki Fırat Kalkanı bölgesinde ...
Sibergöz-31 operasyonlarında 18 şüpheli yakalandı
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, İstanbul merkezli 5 ilde nitelikli dolandırıcılık ...
Adıyaman'da deprem
Adıyaman'da 4.3 büyüklüğünde deprem meydana geldi.
 
ANKARA GAZETESİ
YAZARLAR
Oylum DEMİRAY
Oylum DEMİRAY
Bahçeli ayıp etti
Durak Avcıoğlu
Durak Avcıoğlu
Hrant Dink Cinayeti ve Hukukun Üstünlüğü: Siyasi Manipülasyon ve Toplumsal Bölünme
Erkan Zorlu
Erkan Zorlu
İşsizlik ve Enflasyon Arasında İnce Bir Denge
Dilek YILMAZ
Dilek YILMAZ
Siyasette İddialar ve Siyasi Oyunlar: Gerçekler ve Algılar
Münir SAATCİ
Münir SAATCİ
Milletvekilleri Belediye Başkanlığına Aday Olmamalı
Vedat Bilgin
Vedat Bilgin
Veda zamanı
ANKARA
TWITTER'DA ANKARA GAZETESİ
FACEBOOK'TA ANKARA GAZETESİ
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Türkiye'nin aktif dış politikasını nasıl buluyorsunuz?

Doğru Buluyorum
Yanlış Buluyorum
Fikrim Yok

Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
Ana Sayfa Teknoloji Kim Kimdir? Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri