Ana Sayfa Teknoloji Kim Kimdir? Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Spor Yerel Haberler
Ege Denizi’nde deprem
Ege Denizi’nde deprem
Bakan Kacır’dan Avrupa Kızlar Matematik Olimpiyatı’nda başarı gösteren öğrencilere tebrik
Bakan Kacır’dan Avrupa Kızlar Matematik Olimpiyatı’nda başarı gösteren öğrencilere tebrik
İstanbul’da “Mahzen-29” operasyonu
İstanbul’da “Mahzen-29” operasyonu
Fenerbahçe, UEFA Avrupa Konferans Ligi’ne veda etti
Fenerbahçe, UEFA Avrupa Konferans Ligi’ne veda etti
Bakan Yerlikaya: İlgili kurumlarımızın tüm ekipleri saha taramalarına başladı
Bakan Yerlikaya: İlgili kurumlarımızın tüm ekipleri saha taramalarına başladı
HABERLER>SAĞLIK-YAŞAM
22 Şubat 2020 Cumartesi - 14:15

Kitle sandılar süt taşı çıktı

Doğum sonrası göğsünde kitle şikâyeti ile hastaneye giden Kübra Akdeniz Çiçek, nadir görülen süt taşı (meme karsinozisi) ameliyatı sonrası taburcu oldu

Kitle sandılar süt taşı çıktı

Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Yenimahalle Eğitim ve Araştırma Hastanesi (EAH) Genel Cerrahi Uzmanı Doç. Dr. Aybala Yıldız ve ekibi dünyada sadece 3 kişide görülen süt taşı vakası ameliyatını gerçekleştirdi. Emzirme döneminde sıkıntılar yaşayan hastanenin eczane personeli Kübra Akdeniz Çiçek, emzirme dönemi bitmesine rağmen göğsündeki kitleden rahatsız olup doktora başvurdu. Ameliyata alınan kadının süt kanallarındaki 4 taş başarılı operasyon sonucu onkoplastik tekniği ile çıkarıldı. Sağlığına kavuşan Çiçek kadınları uyardı: "Mutlaka uzman hekime başvurun."

ŞAŞKIN AMA MUTLU VE SAĞLIKLIYIM
Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Yenimahalle EAH'de eczanesinde görevli olan hasta Kübra Akdeniz Çiçek(33), iki çocuk annesi olduğunu ve 2018'de son bebeğini emzirirken bu hastalıkla karşılaştığını söyledi. 15 Ocak'ta ameliyat olan ve hastalıktan kurtulduğu için son derece mutlu olduğunu ifade eden Çiçek, " Ekim 2018'de doğum yaptım. Emzirme döneminde aşırı şişlik, ağrı, kızarma ve sancılarım vardı. Aybala hocama başvurdum antibiyotik tedavisi uyguladık ve apseden kurtuldum. Emzirme dönemi bitti ama kitle geçmedi. Meme kanseri korkusu ile Aybala hocama başvurdum elle tutulur bir kitle olduğu için ameliyat kararı aldık ama taş çıktı içimden. Şaşırdım ama şükür şimdi çok iyiyim. Kitlesi olan kadınlar geçer diye beklemesin alanında uzman bir hekime başvursunlar" açıklamalarında bulundu.

LİTERATÜRDEKİ ÜÇÜNCÜ HASTA
Genel Cerrahi Uzmanı Doç. Dr. Aybala Yıldız, " Hastamızın memede kitle şikâyeti vardı. Emzirme döneminde bir apnesi olmuştu, ona müdahale etmiştik. Emzirme dönemi bittikten bir yıl sonra, kitle şikâyeti ile bize tekrar başvurdu. Ele gelen bir kitle olduğu için ameliyat kararı aldık. Yaşı genç olduğundan estetik kaygıları olan bir hastaydı. Ciddi büyük bir iz olmayacak diye konuştuk. Hastamızı ameliyata aldık, ameliyatın seyri bir anda değişti. Dünyada çok çok narin görülen benim bildiğim kadarıyla literatürde üçüncü hasta diyebilirim. Meme süt kanallarında 4 adet taş tespit ettik. Bunların taşlaşmış süt olduğunu düşünüyoruz. Taşlar içinde bulunduğu süt kanalını da genişletmiş. Ameliyat esnasında taşlarla birlikte hasarlı süt kanallarını da temizledik. Ameliyatı izsiz, çökük ve çukurluk olmadan küçük bir kesi ile tamamladık. Bir yıl sonra ameliyat olduğu bile anlaşılmayacak şekilde ameliyat izi var. Kanser hastalarına uygulanan onkoplastik tekniği adı verilen bir tekniği kullanarak bu ameliyatı gerçekleştirdik" ifadelerini kullandı.

HEMEN DOKTORA BAŞVURUN
MEMEDE kitle şikâyeti ile kendileri başvuran hastada dünyada sadece 3 kişide olduğu bilinen süt taşı (meme karsinozisi) vakanın son derece başarılı operasyonla çıkarılmasından memnun olan Doç. Dr. Yıldız, emziren kadınlara çağrıda bulundu: "Kadınlar kendilerinde süt taşı olup olmadığını anlayamazlar. Biz de ameliyat sırasında gördük hastamızda. Ultrason sonucu karsifikasyon çıkmıştı. Biz memenin içindeki kitlede kireçlenme olarak düşünüyorduk fakat dünyada nadir görülen süt kanalının içinde serbestçe duran 4 süt taşı çıktı. Emziren her kadın memesinde gelişecek en ufak şikâyette doktora başvurmalı." Devlet hastanelerinde de her türlü ameliyatın başarılı şekilde yapıldığını belirten Doç. Dr. Yıldız, "Teknik gerektiren meme ameliyatları sadece özel hastanelerinde yapılmıyor. Bizim hastanemiz ve çoğu devlet hastanesi meme cerrahisi ile ilgili bütün ameliyatları üst teknikleri başarı ile uyguluyoruz. Hastanemizin fiziki şartları da çok iyi hastaları hastanemize bekliyoruz" dedi.

 
Derbinin kazananı Ankara olacak
 
Koca kalplı minik öğrenciler
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Doğumhane servisi törenle hizmete açıldı
ETIMESGUT Şehit Sait Ertürk Devlet Hastanesi'nde doğumhane servisi törenle ...
Başkan’dan tedavi gören hastalara moral ziyareti
ERIŞ Devlet Hastanesi'nde tedavi gören vatandaşları ziyaret eden Kahramankazan ...
Akıllı İnekten ikram
Dünyada ve Türkiye’de tek ve ödüllü proje olan Akıllı İnek projesi Moo ...
 
Unlu mamuller mercek altında
Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından Türkiye’nin dört bir yanında eş zamanlı ...
90 yaşında ilk resim sergisi
Ev kadını Vedia Lokman 8 yıl önce başladığı resim kursunda doğa, insan ...
Hedef yüzde 40 temiz hava
Belediye Başkanları İklim Sözleşmesi’ni geçtiğimiz yıl eylül ayında imzalayarak ...
 
65 yaşında hayaline kavuştu
45 yıl önce gelinlik giymeden evlenen 65 yaşındaki Zilife Ateş’in hayali ...
Hayalleri gerçek oldu
Ankara’da sokakta yaşayan ve sosyal medyada paylaşılan bir videoda söylediği, ...
150 bin fidan dağıtacağız
Keçiören Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri hafta sonu gerçekleştirdikleri ...
 
ANKARA GAZETESİ
YAZARLAR
Oylum DEMİRAY
Oylum DEMİRAY
Bahçeli ayıp etti
Durak Avcıoğlu
Durak Avcıoğlu
Hrant Dink Cinayeti ve Hukukun Üstünlüğü: Siyasi Manipülasyon ve Toplumsal Bölünme
Erkan Zorlu
Erkan Zorlu
İşsizlik ve Enflasyon Arasında İnce Bir Denge
Dilek YILMAZ
Dilek YILMAZ
Siyasette İddialar ve Siyasi Oyunlar: Gerçekler ve Algılar
Münir SAATCİ
Münir SAATCİ
Milletvekilleri Belediye Başkanlığına Aday Olmamalı
Vedat Bilgin
Vedat Bilgin
Veda zamanı
ANKARA
TWITTER'DA ANKARA GAZETESİ
FACEBOOK'TA ANKARA GAZETESİ
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Türkiye'nin aktif dış politikasını nasıl buluyorsunuz?

Doğru Buluyorum
Yanlış Buluyorum
Fikrim Yok

Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
Ana Sayfa Teknoloji Kim Kimdir? Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri