Ana Sayfa Teknoloji Kim Kimdir? Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Spor Yerel Haberler
Bakan Yerlikaya: Organize suç örgütlerine yönelik 289 operasyonda 757 şahıs tutuklandı
Bakan Yerlikaya: Organize suç örgütlerine yönelik 289 operasyonda 757 şahıs tutuklandı
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Sandık 85 milyon olarak hepimizin namusuna emanettir
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Sandık 85 milyon olarak hepimizin namusuna emanettir
Bakan Tunç, şehit Mehmet Selim Kiraz’ın andı
Bakan Tunç, şehit Mehmet Selim Kiraz’ın andı
Erdoğan: Yılın 2'nci yarısında enflasyonun inişe geçtiğini hep birlikte göreceğiz
Erdoğan: Yılın 2'nci yarısında enflasyonun inişe geçtiğini hep birlikte göreceğiz
Erdoğan: Temmuz ayında emekli maaşlarını tekrar masaya yatıracağız
Erdoğan: Temmuz ayında emekli maaşlarını tekrar masaya yatıracağız
HABERLER>GÜNDEM
1 Aralık 2020 Salı - 11:43

İçişleri Bakanlığı’ndan sokağa çıkma kısıtlamaları ile ilgili genelge

İçişleri Bakanlığı yeni kısıtlama ve tedbirlerle ilgili yayınladığı genelge.

İçişleri Bakanlığı’ndan sokağa çıkma kısıtlamaları ile ilgili genelge

İçişleri Bakanlığında yayınlanan genelgede şu ifade kullanıldı: Koronavirüs (Covid­19) salgınının toplum sağlığı ve kamu düzeni açısındanoluşturduğu riski yönetme, sosyal izolasyonu temin, fiziki mesafeyi koruma ve hastalığınyayılım hızını kontrol altında tutma amacıyla, içerisinde bulunduğumuz kontrollü sosyalhayat döneminin temel prensipleri olan temizlik, maske ve mesafe kurallarının yanı sırahayatın her alanına yönelik uyulması gereken kurallar ve önlemler? Sağlık Bakanlığı veKoronavirüs Bilim Kurulunun önerileri, Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatlarıdoğrultusunda belirlenerek uygulamaya geçirilmektedir.

Gelinen aşamada son dönemde Koronavirüs salgınının yayılımında tüm Dünya’da veözellikle Avrupa’da hızlı bir artış yaşandığı ve Ülkemizde de vaka ve hasta sayılarındayükseliş görüldüğü kamuoyunun malumudur.

Bu çerçevede 30.11.2020 tarihinde Sayın Cumhurbaşkanımızın başkanlığında toplananCumhurbaşkanlığı Kabinesinde alınan kararlar doğrultusunda?

1. Yeni bir karar alınıncaya kadar ülke genelinde hafta sonları?Cuma günleri saat21.00’de başlayacak, Cumartesi ve Pazar günlerinin tamamını kapsayacak ve Pazartesigünleri saat 05.00’de tamamlanacak şekilde sokağa çıkma kısıtlaması uygulanacaktır.

İlk uygulama olarak 04.12.2020 Cuma günü saat 21.00’de başlayıp 07.12.2020Pazartesi günü saat 05.00’de bitecek şekilde tüm vatandaşlarımız için sokağa çıkmakısıtlaması getirilecek olup bundan sonraki hafta sonlarında da uygulama aynı şekildedevam edecektir.

1.1. Sokağa çıkma kısıtlaması süresince üretim, imalat, tedarik ve lojistikzincirlerinin aksamaması, sağlık, tarım ve orman faaliyetlerinin sürekliliğinisağlamak amacıyla Ek’te belirtilen yerler ve kişilerkısıtlamadan muaf tutulacaktır.

1.2. Kısıtlamanın olduğu Cumartesi ve Pazar günleri market, bakkal,manav, kasapve kuruyemişçiler10.00­17.00 saatleri arasında faaliyet gösterebilecek, vatandaşlarımız(65 yaş ve üzeri ile 20 yaş altında bulunanlar hariç) zorunlu ihtiyaçlarının karşılanması ilesınırlı olmak ve araç kullanmamak şartıyla (engelli vatandaşlarımız hariç) ikametlerine enyakın market, bakkal,manav, kasapve kuruyemişçilere gidip gelebilecektir. Aynısaatler arasında market, bakkal,manav, kasap, kuruyemişçiler ve online siparişfirmaları evlere/adrese servis şeklinde de satış yapabileceklerdir.

1.3. Cumartesi ve Pazar günleri ekmek üretiminin yapıldığı fırın ve/veya unlu mamul ruhsatlı iş yerleri ile bu iş yerlerinin sadece ekmek satan bayileri açık olacaktır (Bu işyerlerinde sadece ekmek ve unlu mamul satışı yapılabilir.). Vatandaşlarımız (65 yaş veüzeri ile 20 yaş altında bulunanlar hariç) ekmek ve unlu mamul ihtiyaçlarınınkarşılanması ile sınırlı olmak ve araç kullanmamak şartıyla (engelli vatandaşlarımız hariç)ikametlerine yürüme mesafesinde olan fırına gidip gelebileceklerdir.Fırın ve unlu mamul ruhsatlı işyerlerine ait ekmek dağıtım araçlarıyla sadece market vebakkallara ekmek servisi yapılabilecek, ekmek dağıtım araçlarıyla sokak aralarındakesinlikle satış yapılmayacaktır.

1.4. Lokanta ve restoran tarzı işyerleri, sokağa çıkma kısıtlamasının olduğu Cumartesive Pazar günleri 10.00­20.00 saatleri arasında sadecepaket servis şeklinde hizmetsunmak üzere açık olabilecektir.

2. Yeni bir karar alınıncaya kadar ülke genelinde hafta içerisindeyer alan günlerde(Pazartesi, Salı, Çarşamba, Perşembe ve Cuma) 21.00­05.00 saatleri arasında sokağa çıkmakısıtlaması uygulanacaktır.

İlk uygulama olarak 01.12.2020 Salı günü saat 21.00’de başlayıp 02.12.2020Çarşamba günü saat 05.00’debitecek şekilde tüm vatandaşlarımız için sokağa çıkmakısıtlaması getirilecek olup bundan sonraki haftalarda da Pazartesi, Salı, Çarşamba,Perşembe ve Cuma günleri uygulama yukarıda belirtildiği şekilde devam edecektir.

2.1. Sokağa çıkma kısıtlaması süresince üretim, imalat, tedarik ve lojistikzincirlerinin aksamaması, sağlık, tarım ve orman faaliyetlerinin sürekliliğinisağlamak amacıyla Ek’te belirtilen yerler ve kişilerkısıtlamadan muaf tutulacaktır.2.2. Sokağa çıkma kısıtlamasındaki getirilen sürelere uymak için istisna getirilenlerdışındaki tüm işyerlerihafta içi saat 20.00’de kapanacaktır.

3. Sokağa çıkma kısıtlaması getirilen süre ve günlerde (hafta içi ve hafta sonundauygulanacak) aşağıda belirtilen zorunlu hallerde şehirlerarası seyahatlere izin verilecektir.

3.1. Zorunlu Haller Sayılacak Durumlar?

Tedavi olduğu hastaneden taburcu olup asıl ikametine dönmek isteyen, doktorraporu ile sevk olan ve/veya daha önceden alınmış doktor randevusu/kontrolü olan,

Kendisi veya eşinin, vefat eden birinci derece yakınının ya da kardeşinin cenazesinekatılmak için veya cenaze nakil işlemine refakat edecek olan (en fazla 4 kişi),

Bulunduğu şehre son 5 gün içerisinde gelmiş olmakla beraber kalacak yeri olmayıpikamet ettikleri yerleşim yerlerine dönmek isteyen (5 gün içinde geldiğini yolculukbileti, geldiği araç plakası, seyahatini gösteren başkaca belge, bilgi ile ibraz edenler),

ÖSYM tarafından ilan edilen ve diğer merkezi sınavlara katılacaklar ve refakatçileri,§ Askerlik hizmetini tamamlayarak yerleşim yerlerine dönmek isteyen,

Özel veya kamudan günlü sözleşmeye davet yazısı olan,

Ceza infaz kurumlarından salıverilen,Vatandaşlarımız, yukarıda belirtilen durumların varlığı halinde toplu ulaşımaraçlarıyla veya İçişleri Bakanlığına ait E­BAŞVURU ve ALO 199 sistemleri üzerinden yada Valilik/Kaymakamlıklara doğrudan başvuru yoluyla Seyahat İzin Kurullarından izinalmak kaydıyla özel araçlarıyla seyahat edebileceklerdir.

3.2. Yukarıda belirtilen mazeretleri taşımayan kişilerin şehirlerarası seyahatleri ise ancaktoplu ulaşım araçları (uçak, otobüs, tren, gemi vb.) kullanılmak suretiyle mümkün olacaktır.İşi ile ilgili illiyetini belgeleyen toplu ulaşım araçlarının görevlileri ile şehirlerarası seyahatedeceğini bilet, rezervasyon kodu vb. ile ibraz eden kişiler sokağa çıkma kısıtlamasındanmuaf olacaktır.

4. Sokağa çıkma kısıtlaması getirilen süre ve günlerde 65 yaş ve üzeri vatandaşlarımızınihtiyaç duyduğu temel ihtiyaçları (ekmek, temel gıda vb.) planlama yapılarak Vefa SosyalDestek Birimleri aracılığıyla karşılanacaktır.

Yukarıda belirtilen esaslar doğrultusunda Umumi Hıfzıssıhha Kanununun 27 nci ve 72nci maddeleri uyarınca İl/İlçe Umumi Hıfzıssıhha Kurulları kararlarının ivedilikle alınması,uygulamada herhangi bir aksaklığa meydan verilmemesi ve mağduriyete neden olunmaması,alınan kararlara uymayanlara Umumi Hıfzıssıhha Kanununun ilgili maddeleri gereğince idariişlem tesis edilmesi ve konusu suç teşkil eden davranışlara ilişkin Türk Ceza Kanununun 195inci maddesi kapsamında gerekli adli işlemlerin başlatılacaktır.


Hibya Haber Ajansı

 
İlgiyle izlenen BASE 2020 online devam ediyor
 
Azerbaycan ordusu Laçin'e girdi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Sınavlar ertelendi
Açık öğretim ortaokulu ve açık öğretim liseleri sınavları ertelendi.
Erdoğan: Aşıda ilk etapta 50 milyon dozluk anlaşma yapıldı
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, koronavirüs aşısının teminine ilişkin, ...
Koronavirüs salgınında vaka sayısı 31 bin 219'a ulaştı
Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, ...
 
Ek tedbir ve kısıtlamalar
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kabine toplantısının ardından açıkladığı ...
Cumhurbaşkanı Erdoğan, kabine toplantısı sonrası ''Millete Sesleniş'' konuşması yaptı
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kabine toplantısının ardından koronavirüsle ...
Kısıtlamalar genişledi
Hafta içi her gün gece saat 21.00 ile sabah 05.00 arasında genel sokağa ...
 
Cumhurbaşkanlığı Kabinesi toplandı
Cumhurbaşkanlığı Kabinesi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında bir araya geldi.
TBMM'ye 1-31 Aralık arasında ziyaretçi kabul edilmeyecek
Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) yerleşkesi ve eklentilerine 1-31 Aralık ...
Kısıtlamaya uymayan toplam 12 bin 671 kişiye ceza uygulandı
İçişleri Bakanlığı 28 Kasım Cumartesi günü saat 20:00’den 30 Kasım Pazartesi ...
 
ANKARA GAZETESİ
YAZARLAR
Durak Avcıoğlu
Durak Avcıoğlu
Hrant Dink Cinayeti ve Hukukun Üstünlüğü: Siyasi Manipülasyon ve Toplumsal Bölünme
Erkan Zorlu
Erkan Zorlu
İşsizlik ve Enflasyon Arasında İnce Bir Denge
Dilek YILMAZ
Dilek YILMAZ
Siyasette İddialar ve Siyasi Oyunlar: Gerçekler ve Algılar
Münir SAATCİ
Münir SAATCİ
Milletvekilleri Belediye Başkanlığına Aday Olmamalı
Vedat Bilgin
Vedat Bilgin
Veda zamanı
Ülker Piriyeva
Ülker Piriyeva
Fransa'nın dış politikası tamamen değişmeli
ANKARA
TWITTER'DA ANKARA GAZETESİ
FACEBOOK'TA ANKARA GAZETESİ
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Türkiye'nin aktif dış politikasını nasıl buluyorsunuz?

Doğru Buluyorum
Yanlış Buluyorum
Fikrim Yok

Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
Ana Sayfa Teknoloji Kim Kimdir? Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri