Ana Sayfa Teknoloji Kim Kimdir? Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Spor Yerel Haberler
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İran-İsrail gerilimi yorumu
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İran-İsrail gerilimi yorumu
Bakan Bayraktar: Erzincan İliç'te bir işçi kardeşimize daha ulaştık
Bakan Bayraktar: Erzincan İliç'te bir işçi kardeşimize daha ulaştık
Ege Denizi’nde deprem
Ege Denizi’nde deprem
Bakan Kacır’dan Avrupa Kızlar Matematik Olimpiyatı’nda başarı gösteren öğrencilere tebrik
Bakan Kacır’dan Avrupa Kızlar Matematik Olimpiyatı’nda başarı gösteren öğrencilere tebrik
İstanbul’da “Mahzen-29” operasyonu
İstanbul’da “Mahzen-29” operasyonu
HABERLER>YEREL HABERLER
18 Şubat 2020 Salı - 12:33

Gözle görülür bir hizmet göremedik

Büyükşehir Belediyesi Meclisi Şubat ayı son oturumu yapıldı. Toplantıda söz alan AK Parti’li Meclis Üyesi Sinan Burhan, Başkan Yavaş’a “Ankaralılar hizmet bekliyor, henüz gözle görülür bir hizmet göremedik” dedi

Gözle görülür bir hizmet göremedik

Toplantıda gündem dışı söz alan AK Parti Altındağ Meclis Üyesi Sinan Burhan, Ankaralıların hizmet beklediğini ifade etti. Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ın seçim öncesi Siteler esnafına verdiği sözü hatırlatan Burhan, "Siteler esnafı yaklaşık 1 yıl içerisinde sitelere yönelik olarak yeterince hizmet alınmadığı ve ciddi sıkıntılar olduğunu bizimle paylaştı. 1 yıl önce 8 adet tuvalet sözü verilmiş ancak Mansur Yavaş göreve geldikten sonra tuvaletler yapılmamış. Ben Eskişehir yolu üzerinde yapılan alt geçit dışında gözle görülür hiçbir hizmet görmedim. Varsa arkadaşlar söylesinler biz de teşekkür edelim. Ankaralı vatandaşlar Yavaş'a bir kredi açmıştır. Bu kredinin pozitif olarak kullanılması ve hizmete dönmesi gerekiyor. Eğer hizmete dönmezse Ankaralılar gerekli cezayı sandıkta vereceklerdir. Yeni dönemde ne zaman hizmet başlayacak onun tarihini henüz bilemiyorum" ifadelerini kullandı.

SİTELER ESNAFI HİZMET BEKLİYOR
Meclis kürsüsünden konuşan Burhan, bugüne kadar Başkan Mansur Yavaş, meclis üyeleri ve Ankaralılara Ankara'ya yapılacak olan tüm hizmetlerde bir ve beraber olduklarını, sorunları beraber çözmek istediklerini hatırlattı. Burhan, "Asfalt noktasında da çok ciddi eksiklikler var. Mevsimin kış olması hasebiyle sıcak asfaltın olması mümkün değil. Ancak yama dahi yapılamıyor. Siteler esnafı asfalt, kaldırım ve otopark noktasında ciddi sorunlar içinde. Meclis kürsüsünden halkın sosyal sorunlarını dile getirmemizi istiyorlar. Siyasi polemikler yerine icraat yapılsın, Ankara'ya hizmet edilsin" dedi. Sosyal medya üzerinden ABB'nin "İsrafı engelledik, geçmiş dönemde yolsuzluk vardı bunların önünü kestik" gibi sözlerle sürecin yönetilemeyeceğini vurgulayan Burhan şunları kaydetti: "Şunu net söyleyebilirim. Ankara'nın ekmeğini, üretimini büyütecek olan Ostim İvedik gibi sitelere yönelik olarak çalışmalar da yapılmıyor. Sadece sosyal medya ve medya üzerinden 'İsrafı engelledik, geçmiş dönemde yolsuzluklar vardı onları kestik' gibi sözlerle bu süreç yönetilemez. Bir yere kadar gider. Gerçekler her zaman algıları bir müddet sonra ortadan kaldıracaktır. Yolsuzluk usulsüzlük varsa hep birlikte üstüne gideriz. Biz sonuçta kul hakkını önemseyen bir siyasi gelenekten geliyoruz. Geçmişte Ankaralının bir kuruşunu yiyenler varsa zehir zıkkım olsun. Hukuk önünde de hesabını versin. Geçmiş dönemler şunu yaptı bunu yapmadı demeyelim" dedi.

BİZ İCRAAT İSTİYORUZ
AK Parti Mamak Belediye Meclis Üyesi Erhan Sarıgül, "İsteriz ki Ankara Büyükşehir Belediyesi kendi kendine yeten, kendini yöneten, kendi kurumlarında ve dahası tüm ilçe belediyelerde söz sahibi olan bir yapıda olsun. Fakat görüyoruz ki ilçelerimizde yaşananlar sayın Yavaş'ın politik bir gaflet içinde olduğunu gözler önüne seriyor. 2 gün önce Başkanımız Murat Köse'nin konuşmasıyla kentsel dönüşümle 10 bin konut sözü veren Yavaş, şimdi vatandaşları mağdur ediyor. Dün mahallede toplantısına katıldık. Yavaş ve meclis üyeleri anladığım kadarıyla sahaya çıkmıyor. Oradaki vatandaşların mağduriyetlerini görmüyor. Ailelerin evlerini elinden almak için insanlara tebligatlar gönderilmiş. Hak sahibi olarak vermiş olduğunuz insanlara bir gidin bakın" diye konuştu. Yavaş'ın 11 aydır bir şey yapmadığının altını çizen Sarıgül, "Yapılmış olan bir parkı, açılmış olarak gösteren bir belediye başkanı. Ankara'ya 11 aydır hiçbir şey yapmayan bir belediye başkanı. Hizmet önemli değil heykel olsun diyen bir belediye başkanı. Bunları görüyor ve izliyoruz. Belediyecilik lafla olmaz icraat ister Biz icraat istiyoruz. Zabıta ile attırırım diyen ihtiyaç sahiplerine yardım yapılması gerektiğinde ideolojiyi dile getiren bir zihniyet. Ne yaptı dediğimizde 11 ayda hiçbir şey yapmayan bir Ankara Büyükşehir Belediyesi. Sadece borç istemekten başka bir icraat yapmayan bir anlayış ve bunu 60 milyon Euro borcu da onaylayarak dile getirdik. Maalesef broşür basarak bunu kamufle etmeye çalışan bir anlayış" ifadelerini kullandı.

 
100. Yıl yıkılacak
 
Yol arkadaşları muhtarlarımızın YANINDAYIZ
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
100. Yıl yıkılacak
Ulus Tarihi Kent Merkezi Yenileme Alanı Projesi kapsamında 100. Yıl Çarşısı ...
Cezalı ÖHO’lar garajdan çıktı sefere başladı
Keçiören Aktepe ile Şehir Hastanesi arasında hizmet veren ve izinsiz güzergâh ...
Bahçıvanlık kursu kayıtları başladı
Çankaya Belediyesi’nce her yıl düzenlenen bahçıvanlık eğitimlerine katılmak ...
 
Altındağ’da kar nöbeti
Altındağ Belediyesi, karla mücadelesini aralıksız sürdürüyor. İlk kar ...
Mezarlara çirkin saldırı
Mamak Ortaköy Mezarlığı’ndaki gayrimüslim mezarları, biri lise öğrencisi ...
Mimarlar’dan Ankapark için tasfiye ve tazmin çıkışı
Mimarlar Odası Ankara Şubesi Başkanı Tezcan Karakuş Candan, borçları nedeniyle ...
 
Gençlerin geleceğini inşa ediyoruz
Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok: Geleceğimiz olan gençlerimiz ...
Başkentte muz yetişir mi?
Ankara Büyükşehir Belediyesi başkentte muz yetiştirmek için proje geliştirdi. ...
Fahriye öğretmenden maaşıyla kütüphane
Görme engelli öğretmen Fahriye Sinem Ulusoy, öğrencilerinin okuma alışkanlığı ...
 
ANKARA GAZETESİ
YAZARLAR
Oylum DEMİRAY
Oylum DEMİRAY
Bahçeli ayıp etti
Durak Avcıoğlu
Durak Avcıoğlu
Hrant Dink Cinayeti ve Hukukun Üstünlüğü: Siyasi Manipülasyon ve Toplumsal Bölünme
Erkan Zorlu
Erkan Zorlu
İşsizlik ve Enflasyon Arasında İnce Bir Denge
Dilek YILMAZ
Dilek YILMAZ
Siyasette İddialar ve Siyasi Oyunlar: Gerçekler ve Algılar
Münir SAATCİ
Münir SAATCİ
Milletvekilleri Belediye Başkanlığına Aday Olmamalı
Vedat Bilgin
Vedat Bilgin
Veda zamanı
ANKARA
TWITTER'DA ANKARA GAZETESİ
FACEBOOK'TA ANKARA GAZETESİ
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Türkiye'nin aktif dış politikasını nasıl buluyorsunuz?

Doğru Buluyorum
Yanlış Buluyorum
Fikrim Yok

Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
Ana Sayfa Teknoloji Kim Kimdir? Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri