Ana Sayfa Teknoloji Kim Kimdir? Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Spor Yerel Haberler
Öğretmenler, yaz dönemi mesleki çalışma programına istedikleri illerde katılabilecek
Öğretmenler, yaz dönemi mesleki çalışma programına istedikleri illerde katılabilecek
19 Mayıs’ta ilk kez 81 ilde ‘Gençlik Ve Spor Festivalleri’ düzenlenecek
19 Mayıs’ta ilk kez 81 ilde ‘Gençlik Ve Spor Festivalleri’ düzenlenecek
Bakan Göktaş: Toplam 4,2 milyar TL Evde Bakım Yardımı’nı hesaplara yatırdık
Bakan Göktaş: Toplam 4,2 milyar TL Evde Bakım Yardımı’nı hesaplara yatırdık
Meteoroloji’den toz taşınımı uyarısı
Meteoroloji’den toz taşınımı uyarısı
Sibergöz-39 operasyonlarında 74 şüpheli yakalandı
Sibergöz-39 operasyonlarında 74 şüpheli yakalandı
HABERLER>SAĞLIK-YAŞAM
20 Şubat 2016 Cumartesi - 10:05

Gönüllü hekimler kapıda bekledi

Ankara Hürriyet, Merasim Sokak’ta gerçekleştirilen hain saldırının ardından Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi Acil Servisi önünde yaralıların gelmesini bekleyen gönüllü doktor ve hemşireleri gösteren fotoğrafın öyküsüne ulaştı. Hastane Yöneticisi Prof. Dr. Nurullah Zengin, “Personelimiz gönüllülü

Gönüllü hekimler kapıda bekledi

Devlet Mahallesi Merasim Sokak’ta, askeri personeli taşıyan servis araçlarının kırmızı ışıkta beklediği sırada yaşanan bombalı terör saldırısından ardından Ankara teyakkuza geçti. Başkent’in birçok noktasından duyulan patlamanın ardından hastanelerin acil servisleri teyakkuza geçti. Geçtiğimiz ekim ayında Tren Garı önünde gerçekleşen ve 102 kişinin yaşamını yitirdiği bombalı saldırı sonrası, bölgeye yakınlığı nedeniyle yaralıların büyük bölümü Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırılmıştı. Numune hekimleri, 3 gün önce yaşanan terör saldırısında da çok sayıda yaralıya müdahale ederek, can kayıpların artmasını önledi. 40’ı hekim yaklaşık 100 sağlık personeli, bombalı saldırı haberini alır almaz, müdahale için ‘Acil Servis’ girişine koştu. Ambulansla getirilen 8 yaralı, kapıda bekleyen ekiplerce, sedyelerle içeri taşınıp tedavi edildi.

MİLLİ MÜCADELENİN SAĞLIK ÜSSÜ

Türkiye’yi yasa boğan kanlı ve hain saldırı sonrası hastanede yaşananlara ilişkin Ankara Hürriyet’e konuşan Ankara Numune, Eğitim ve Araştırma Hastanesi Yöneticisi Prof. Dr. Nurullah Zengin, şunları söyledi:
“Numune Hastanesi, 135 yıllık geçmişinde zor zamanlarda görev almıştır. Bu özelliğiyle Cumhuriyet Dönemi’nden önceki milli mücadele döneminde, düşmanın Ankara’ya yaklaştığı zamanlarda cephe gerisinin en önemli sağlık üssü olmuştur. Aynı şekilde 1999 depreminde de devreye girmiş ve sağlık hizmetini aynı şekilde vermeye çalışmıştır. Tıptaki uzmanlık alanlarından biri de harp cerrahisi. Yakın zamanda aynı nitelikte Ankara Garı’nda da üzücü bir olayla karşılaştık. Olayın çok yakınında olmamız nedeniyle 1 saatte hastanemize 120 yaralı taşındı. Zor bir süreçti ama personelimiz tıbbi eksiklik olmayacak şekilde tüm yaralılara müdahalede bulundu.

GAR SALDIRISININ ARDINDAN BİLGİLENDİRDİK

Gar’daki patlamanın ardından bu tür olaylara karşı bir sağlık çalışanı olarak ne gibi hazırlıklarımız olması gerektiğini sağlık ekibimize anlattık. Özellikle Acil Servis ekibimize. Harp cerrahisi dediğimiz bu işin zamana göre öncelikleri var. Erken dönemde en etkili tıbbi müdahale çok önemli. Hasta kayıtlarının tutulması, hasta bilgilendirilmesi konularında hazırlığımız oldu.

EN OLUMSUZ İHTİMALE GÖRE HAZIRLANDIK

O akşam şiddetli bir patlama haberi bize ulaştı. Olayın boyutunu bilemediğimizden olabilecek en olumsuz ihtimale karşı hazırlığımızı yapmak adına öncelikle hastanede bulunan ve müsait durumdaki bütün personelimiz Acil Servis’e geçti. Yaralılar, hastanemiz sınırlarına girer girmez, ambulanstan iner inmez en hızlı ve uygun tıbbi müdahaleyi yapacak şekilde bir hazırlığımız oldu. Bu düzenleme spontane gelişti diyebilirim. Herhangi bir idari yetkilinin talimatı olmadan, durumu müsait olan tüm personelimiz gönüllülük esasıyla önceki olaylardan elde ettikleri tecrübeyle hazırda bekledi.

40’I HEKİM 100 PERSONELLE MÜDAHALE

Çok fazla yaralı akışı olmadı. 8 yaralı geldi. Bunlardan 3’ünü gece yatırdık. Kalanların ayakta tedavilerini ederek taburcu ettik. Patlamanın bulunduğu yer ve zaman itibariyle düşünüldüğü zaman bize çok daha fazla yaralının gelme ihtimali yüksekti. Buna göre tedbirlerimiz almıştık. Travma olayıyla ilgili branşlardan olmak üzere 40’ı hekim yaklaşık 100 personelle biz hazırdık. Eğer daha büyük bir olay olmuş olsa bu ekibi daha da artırabilirdik. Hiçbirimiz benzer olayların meydana gelmesini arzu etmiyoruz ama yaşandığı anda da en uygun sağlık hizmetini vermek adına hazırlıklı olmamız gerekiyor.”

 
Teraziye sıkı ayar
 
Bağımlılıkta yaş 9’a düştü
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Engelli anneye akülü destek
Keçiören Kafkas Mahallesi’nde eşi Ümit Demir ve oğlu Muhammed Efe ile ...
Engellilere odalı destek
Yenimahalle Belediyesi, Dinçer Özer ile 9’uncu Uluslararası Vurmalı Çalgılar ...
Yaşayan ölüymüşüm
Arkadaş kurbanı olup, 4 yıl önce uyuşturucu batağına saplanan 23 yaşındaki ...
 
Kelebek etkisi
Ankara’da yaşayan kelebek hastası 3 kişinin yüzü, İstanbul Acıbadem Bilim ...
Kelebek karantinası
Doğuştan kelebek hastası olan 29 yaşındaki Medine Töre, hayatını 4 duvar ...
Sinem’in hayat yolu tamamlandı
Yenimahalle Demetevler’de yaşayan doğuştan bedensel engelli 16 yaşındaki ...
 
Robotik cerrahi eğitimi verecek
Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin ...
Yapabiliriz yapabilirim
Türk Kanser Araştırma ve Savaş Kurumu Derneği Genel Merkezi’nde, “Yapabiliriz, ...
Da Vinci görevde
Dünyanın en gelişmiş robotik cerrahi sistemi “Da Vinci Xi” Ankara Üniversitesi ...
 
ANKARA GAZETESİ
YAZARLAR
İlker Tosun
İlker Tosun
Bahçeli Grupta neye dikkat çekti
Oylum DEMİRAY
Oylum DEMİRAY
Siyasette Yapay İsimler
Dilek YILMAZ
Dilek YILMAZ
MİT hainlere darbe vurmaya devam ediyor
Durak Avcıoğlu
Durak Avcıoğlu
Tasarruf Tedbirleri Çok Yerinde
Erkan Zorlu
Erkan Zorlu
Sığır beyni taşıyan bir zavallının düşündürdükleri
ANKARA
TWITTER'DA ANKARA GAZETESİ
FACEBOOK'TA ANKARA GAZETESİ
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Türkiye'nin aktif dış politikasını nasıl buluyorsunuz?

Doğru Buluyorum
Yanlış Buluyorum
Fikrim Yok

Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
Ana Sayfa Teknoloji Kim Kimdir? Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri