Ana Sayfa Teknoloji Kim Kimdir? Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Spor Yerel Haberler
Milli Savunma Bakanı Güler, ABD Temsilciler Meclisi heyetini kabul etti
Milli Savunma Bakanı Güler, ABD Temsilciler Meclisi heyetini kabul etti
Bakan Ersoy: Yaklaşık 5 bin gencimiz, Genç Kart'lı oldu
Bakan Ersoy: Yaklaşık 5 bin gencimiz, Genç Kart'lı oldu
20 ilde “Kıskaç-11” operasyonu: 70 gözaltı
20 ilde “Kıskaç-11” operasyonu: 70 gözaltı
Adalet Bakanı Tunç: Hakkı ve adaleti haykırmaya devam edeceğiz
Adalet Bakanı Tunç: Hakkı ve adaleti haykırmaya devam edeceğiz
Bakan Yerlikaya: Organize suç örgütlerine yönelik 289 operasyonda 757 şahıs tutuklandı
Bakan Yerlikaya: Organize suç örgütlerine yönelik 289 operasyonda 757 şahıs tutuklandı
HABERLER>EKONOMİ
19 Ocak 2021 Salı - 11:40

Global piyasalar Janet Yellen’ın açıklamalarına odaklandı

BIST 100 endeksi, yüzde 2,12 yükselişle günü 1.556 puandan tamamladı.(A1 Capital)

Global piyasalar Janet Yellen’ın açıklamalarına odaklandı

Saat

Ülke

Veri Detay

Beklenti

Önceki

10:00

Almanya

Tüketici Fiyat Endeksi (Aralık)(Yıllık)

-0,30%

-0,30%

13:00

Almanya

ZEW Ekonomik Güven Endeksi (Ocak)

60,00

55,00

13:00

Euro Bölgesi

ZEW Ekonomik Güven Endeksi (Ocak)

 

54,40

21:00

İngiltere

BoE MPC Üyesi Haldane'nin açıklaması

   

 

Global Piyasalar Janet Yellen’ın Açıklamalarına Odaklandı…

BIST 100 endeksi, yüzde 2,12 yükselişle günü 1.556 puandan tamamladı. BIST 100 endeksi, önceki kapanışa göre 32,27 puan artarken, toplam işlem hacmi 29,7 milyar lira olarak kaydedildi.

Bankacılık endeksi yüzde 1,11 ve holding endeksi yüzde 1,62 değer kazandığı günde, sektör endeksleri arasında en fazla kazandıran yüzde 5 ile metal ana sanayi, tek kaybettiren ise yüzde 0,12 ile orman, kağıt, basım olduğu görüldü.

Avrupa Borsaları, var olan siyasi belirsizliğe rağmen aşılama sürecinin hız kazanması ile haftanın ilk işlem gününü İngiltere FTSE 100 endeksi hariç yükselişle tamamladı.

Kapanışta, İngiltere'de FTSE 100 endeksi yüzde 0,22 gerilerken, Almanya'da DAX 30 endeksi yüzde 0,44, Fransa'da CAC 40 endeksi yüzde 0,1 ve İtalya'da FTSE MIB 30 endeksi yüzde 0,53 değer kazandı.

Dün, ABD borsaları Martin Luther King günü nedeniyle kapalıydı. Yeni işlem gününde, Eski Fed Başkanı Janet Yellen’ın Senato Finans Komitesi’nde yapacağı açıklamalar yakından izlenecek. Hazine Bakanı adayı Yellen’ın yapacağı açıklamanın kapsamlı olması beklenilirken, konuşmada döviz politikaları, teşvikler ve vergiler ile ilgili söylemlerin ön plana çıkacağı öngörülüyor.

Bugün, Yurtiçinde Hazine Bakanlığı’nın düzenleyeceği ihaleler ve TCMB tarafından açıklanması beklenilen Konut Fiyat Endeksi verisi takip edilecek. Global piyasalarda ise ABD seçilmiş başkanı Biden’ın Hazine Bakanlığı için seçtiği aday Janet Yellen’ın Senato Finans Komitesi açıklamaları izlenecek. Gün içerisinde, Almanya’da Tüketici Fiyat Endeksi, Almanya ve Euro Bölgesi’nde ZEW Ekonomik Güven Endeksi  takibimizde olmaya devam edecek. Ayrıca, Avrupa Birliği (AB) Ekonomik ve Finansal İlişkiler Konseyi toplantısının bugün gerçekleştirilmesi bekleniliyor.

Yeni işlem gününde, küresel piyasalarda risk iştahında yaşanan toparlanma eğilimine bağlı olarak, sabah saatlerinde Asya seansında ve global piyasalarda işlem gören endeks/endeks vadeli işlem sözleşmelerinin bir çoğunda kısa vadede değer kazanımlarının yaşandığı izleniyor.


Manşette Öne Çıkanlar

·         Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan, 2020 bütçe sonuçlarına ilişkin değerlendirmesinde "Salgınla mücadelenin ihtiyaç göstereceği alan dışında, mali disiplinden asla taviz vermeyeceğiz." İfadelerine yer verdi.

  • Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) tarafından yayımlanan Uluslararası Yatırım Pozisyonu Gelişmeleri - Kasım 2020 verilerine göre; 2020 Kasım sonu itibarıyla, Uluslararası Yatırım Pozisyonu (UYP) verilerine göre, Türkiye’nin yurt dışı varlıkları, 2019 yıl sonuna göre % 9,7 oranında azalışla 228,6 milyar ABD doları, yükümlülükleri ise % 2,6 oranında artışla 614,5 milyar ABD doları olarak gerçekleşti. Türkiye’nin yurt dışı varlıkları ile yurt dışına olan yükümlülüklerinin farkı olarak tanımlanan net UYP, 2019 yıl sonunda -345,8 milyar ABD doları iken 2020 Kasım sonunda -385,9 milyar ABD doları seviyesinde gerçekleşti.
  • Facebook, Türkiye'ye temsilci atama kararı aldı. Facebook'tan yapılan açıklamada, "Yasadan etkilenen diğer bazı şirketler gibi, yeni düzenlemeler doğrultusunda Türkiye'de temsilci olarak bir tüzel kişilik atama sürecini başlatmaya karar verdik." ifadeleri kullanıldı. (Kaynak: Bloomberght)
  • Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Ankara’da Almanya Dışişleri Bakanı Heiko Maas ile ortak basın toplantısı düzenledi.  Mevlüt Çavuşoğlu, "Önümüzdeki süreçte Almanya'yla ikili diyalog mekanizmalarımızı canlandırma konusunda mutabık kaldık" açıklamasında bulundu. Almanya Dışişleri Bakanı Maas ise, "Türkiye ile AB arasındaki ilişkilerin derinleşmesini arzu ediyorum" ifadelerini kullandı. (Kaynak: Bloomberght)

·         Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings, artan sıvılaştırılmış doğal gaz (LNG) talebinin bu yılın ilk yarısında piyasadaki arz fazlasını azaltacağını öngördü.

·         Türkiye’ye temsilci atamayan Twitter, Periscope ve Pinterest’e reklam yasağının getirildiği kararı Resmi Gazete’de yayımlandı. Resmi Gazete’de yayımlanan ’Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu’ kararına göre, Türkiye’de çok sayıda kullanıcısı bulanan Twitter, Periscope ve Pinterest gibi sosyal medya ağlarının, kendilerine belirlenen süre içerisinde Türkiye’ye temsilci atamadıklarından dolayı reklam alması yasaklandığı belirtildi. (Kaynak: Foreks Haber)

·         ABD Başkanı Donald Trump, Şengen bölgesi, İngiltere, İrlanda ve Brezilya'ya Kovid-19'dan dolayı seyahat yasağını, 26 Ocak'tan itibaren geçerli olmak üzere kaldırdığını açıkladı.

·         Haftanın ikinci işlem gününde, global piyasalarda risk iştahının seyrine bağlı olarak Borsa İstanbul’un bugün hafif alıcılı açılış yapmasını öngörüyoruz. (Açılış beklentisinde uygulanan metodolojide: 0-2,0 puan aralığı yatay, 2,0-4,0 puan aralığı hafif alıcılı, 4,0 puan üstü pozitif, 0--2,0 puan aralığı yatay, -2,0--4,0 puan hafif satıcılı ve -4,0 puan üstü negatif olarak değerlendirilmektedir)


Kaynak:A1 Capital
Hibya Haber Ajansı

 
2020 yılında 365 bin kaza meydana geldi
 
USDTRY analizi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Ekonomik gelişmeler
EUR lehine ortamın korunacağını düşünüyoruz. 1.2050-1.1990 destek, 1.2150-1.2300 ...
Piyasalarda bugün
Borsa İstanbul’un bu sabah hafif satıcılı başlangıç yapmasını bekliyoruz(İnfo Yatırım)
Hazine ve Maliye Bakanı Elvan: ''2020 yılı bütçe açığımız 172,7 milyar lira olarak gerçekleşti''
Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan, 2020 yılı bütçe açığının hedeflenen ...
 
2020'de gümrük kapılarında ticaret hız kesmedi
Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, 2020 yılında gümrük kapılarında ticaretin hız kesmediğini bildirdi.
Türkiye-Birleşik Krallık STA’sı ticari ilişkileri nasıl şekillendirecek?
Türkiye-Birleşik Krallık arasında serbest ticaret anlaşması (STA) 29 Aralık’ta ...
Haftanın ekonomi özeti
Geride bıraktığımız hafta yurt içinde işsizlik oranı, cari işlemler dengesi, ...
 
TCMB Beklenti Anketi: 2021 yılsonu enflasyon beklentisi %11,15 oldu
TCMB Ocak Beklenti Anketi’nde piyasa katılımcılarının cari yılsonu enflasyon ...
Dolar’da yine 7,50 eşiği
Haftanın son işlem gününde Borsa İstanbul’da kar satışları yaşandı. BIST100 ...
Piyasalarda bugün
ABD'de İşsizlik Başvuruları 9 Ocak ile sona eren hafta beklentilerin üzerinde ...
 
ANKARA GAZETESİ
YAZARLAR
Durak Avcıoğlu
Durak Avcıoğlu
Hrant Dink Cinayeti ve Hukukun Üstünlüğü: Siyasi Manipülasyon ve Toplumsal Bölünme
Erkan Zorlu
Erkan Zorlu
İşsizlik ve Enflasyon Arasında İnce Bir Denge
Dilek YILMAZ
Dilek YILMAZ
Siyasette İddialar ve Siyasi Oyunlar: Gerçekler ve Algılar
Münir SAATCİ
Münir SAATCİ
Milletvekilleri Belediye Başkanlığına Aday Olmamalı
Vedat Bilgin
Vedat Bilgin
Veda zamanı
Ülker Piriyeva
Ülker Piriyeva
Fransa'nın dış politikası tamamen değişmeli
ANKARA
TWITTER'DA ANKARA GAZETESİ
FACEBOOK'TA ANKARA GAZETESİ
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Türkiye'nin aktif dış politikasını nasıl buluyorsunuz?

Doğru Buluyorum
Yanlış Buluyorum
Fikrim Yok

Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
Ana Sayfa Teknoloji Kim Kimdir? Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri