Ana Sayfa Teknoloji Kim Kimdir? Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Spor Yerel Haberler
TBMM Başkanı Kurtulmuş: Hedefimiz, muasır medeniyetler seviyesini aşmaktır
TBMM Başkanı Kurtulmuş: Hedefimiz, muasır medeniyetler seviyesini aşmaktır
Bakan Tekin Anıtkabir'de
Bakan Tekin Anıtkabir'de
Bakan Tekin, Türk Cumhuriyetlerinden çocuklarla bir araya geldi
Bakan Tekin, Türk Cumhuriyetlerinden çocuklarla bir araya geldi
Bahçeli: Ülkemizi fiilen işgal altında gösterme provalarını hazmetmek mümkün değildir
Bahçeli: Ülkemizi fiilen işgal altında gösterme provalarını hazmetmek mümkün değildir
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Irak Cumhurbaşkanı Reşid ile görüştü
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Irak Cumhurbaşkanı Reşid ile görüştü
HABERLER>SPOR
14 Eylül 2017 Perşembe - 09:59

Gemimiz su alıyor

Başkent ekipleri girdikleri krizden bir türlü çıkamıyor. Hedef tahtasında ise dümenin başındaki kaptanlar var.

Gemimiz su alıyor

Milli maç arası da yaramadı. Liglerde 4 hafta geride kalırken, tablo bizimkiler adına her geçen gün daha da kötüleşiyor.

Puan cetvelinde, galibiyet hanesi 3 takımın da boş. 3 ekibin de averajı eksi durumda. Camialar huzursuz, taraftar tepkili.

Özgür Şahiner: Gençler yönetimi, son gün hamlelerini es geçip risk aldı. Takım, yeni transferlerin sınırlı katkılarının sancısını yaşıyor.
Eray Görgülü: Camia başarısız sonuçları kaldırmaz. Bir kan değişikliği, kaliteli Osmanlıspor kadrosunu yeniden harekete geçirecektir.
Deniz Gürel: Osmanlıspor'dan son anda 4 önemli takviye geldi. Başkan Yiğiner elinden geleni yapıyor, muhteşem taraftarı sürekli arkasında ancak başarısızlık da ortada
Fatih Tekeci: Ankaragücü taraftarının, İsmail Kartal’a inancı kalmadı. Çaykur Rizespor karşılaşması ‘ya tamam, ya devam’ maçı olabilir.
 

Başkent futbolu için kötü başlayan sezon, kabus gibi sürüyor. Takımlarımız için, bu kez kazanır umuduyla başladığımız haftaların dördüncüsünü geride bıraktık ancak taraftarlar hala bir defa bile galibiyet sevinci yaşayamadı. Son hafta maçlarında, Ankaragücü kendi sahasında, Balıkesir Baltok, Gençlerbirliği ise deplasmanda Trabzonspor karşısında öne geçmesine rağmen, sahadan yenik ayrıldı. Osmanlıspor ise evinde Göztepe’ye 2-0 kaybedip, düşüşünü sürdürdü. Kötü gidişatın sorumluları kim. Bu daha ne kadar sürer. Konuyla ilgili olarak, Hürriyet Ankara Futbol Masası ekibinin görüşlerini aldık.

BENZER TABLO UMUT OLUR

Süper Ligde geride kalan sezon 4. hafta geçilirken, Antalyaspor ve Kasımpaşa, birer puana sahipti. Sezon sonunda, Antalyaspor ligi 5., Kasımpaşa 10. bitirdi. Bu tablo, şu an aynı kaderi paylaşan Başkent’in iki ekibi için umut kapısı gibi duruyor. 
Ligin 5. haftasında; Gençlerbirliği deplasmanda Göztepe, Osmanlıspor sahasında Demir Grup Sivasspor ile karşılaşacak. A.Gücü ise deplasmanda lider Çaykur Rizespor’un konuğu olacak.


SORULAR

1- İsmail Kartal sabır, taraftar istifa diyor. Ankaragücü’nde bu kriz aşılabilir, takım toparlanabilir mi ?
2- Uygun formsuz, takım formsuz. Osmanlıspor’un kazanamama serisi başına dert açacak gibi. Kısa vadede ne çözüm olur ?
3- Çok kötü başlangıç yapan G.Birliği’nde Teknik Direktör değişikliği bundan sonraki süreçte takımı nasıl etkiler ?

Özgür ŞAHİNER

Keskin bıçak gibi

1- DEREYE su gelene kadar kurbağanın gözü patlarmış. Sabır da bir yere kadar. A.Gücü taraftarı her zaman başarı ister ve iç sahada yenilgiye tahammül göstermez. Takımın toparlanması için Kartal’ın ideal tertibini bulması, oyunu iyi okuması lazım. Oynanacak ilk maçın deplasmanda Rize’ye karşı olması keskin bıçak gibi. Galibiyet camiayı havaya sokar, yenilgi de kulüp karışır.

Aradaki bağ gitmiş

2- BÜLENT Uygun, (Suç varsa benim) diyerek Göztepe yenilgisi sonrasında, bir anlamda oyuncularını koruma altına almaya çalıştı. Ancak, görünen o ki takım ile Uygun arasında sağlam bir bağ kurulabilmiş değil. Bu birliktelik sağlanmazsa, ayrılık kaçınılmaz olur. Bir çok oyuncunun mutsuzluğu yüzünden okunuyor. Endişe verici olan da skorlardan çok ortaya konamayan futbol.

Sadece mücadele yetmez

3- MESUT Bakkal’ın, çevresi ile diyaloğu Ümit Özat’tan daha iyi olduğundan, onun varlığı, takıma, camiaya olumlu yansır. Ancak, asıl sorun kadronun sahada ne vereceği ile ilgili. Herkes, bu oyuncu grubunun yetersizliği konusunda fikir birliği etmiş durumda. Bakkal, 3 oyuncu isteği ile bu açığı ortaya koydu ancak kimse alınmadı. Kazanmak için mücadele yetmez, kalite de lazım.

 

Eray GÖRGÜLÜ

Doku problemi olduğu belli

1- A.GÜCÜ’nde kriz aşılır ancak şampiyonluk trenini çoktan kaçırdılar. Play-off’a kalınır mı, kalınırsa ne olur? Soru işareti. Transferler kriz ortamında acele yapıldı. Asıl, iskelet kadro korunmalı, takımı bilen ve büyük başarıya imza atan İsmet Taşdemir’le devam edilmeliydi. Görünen o ki yeniler henüz uyum sağlayamadı. Kartal’la bir doku problemi olduğu belli. A.Gücü’nde kriz, muhtemelen teknik direktör değişikliğiyle aşılacak.

Kan değişikliği harekete geçirir

2- OSMANLISPOR ligin en iyi kadrolarından birine sahip fakat daha önce de söylediğim gibi bana göre lige yanlış bir teknik direktör seçimiyle başladılar. Osmanlıspor, başarısını kanıtlamış bir teknik direktörle lige girmeliydi. Bir kan değişikliği, kaliteli Osmanlıspor kadrosunu harekete geçirecektir. Osmanlıspor camiası, üst üste alınan başarısız sonuçları kaldıramaz.

İyi sonuçlar çok yakında

3- G.BİRLİĞİ’nde Ümit Özat lige kötü başladı, ardından da taraftarla problem yaşadı. Fena futbol ortaya konmasa da sonuca gidilemiyordu. Özat’ın yerine gelen Mesut Bakkal iyi bir teknik direktör. İlk haftasında takımı yenilse de rakip ligin en zorlu ekiplerinden -belki de bu yılın şampiyonluk adayı- Trabzonspor’du. Önümüzdeki haftalarda Gençler’in istediği sonuçları alacağına inanıyorum.

Osmanlıspor’dan son anda 4 önemli takviye geldi. Başkan Yiğiner elinden geleni yapıyor, muhteşem taraftarı sürekli arkasında ancak başarısızlık da ortada.

Deniz GÜREL

Rize'de bilet kesilebilir

1- İsmail Kartal’ın ilk 4 haftaki performansı tam anlamıyla hayal kırıklığı. Liderlik beklentisiyle geldi, takım ligin dibine demir attı. Ankara Büyükşehir Belediyesi de ilçe belediyeleri de gerekli desteği verdi. Osmanlıspor’dan son anda 4 önemli takviye geldi. Başkan Mehmet Yiğiner elinden geleni yapıyor, muhteşem taraftarı sürekli arkasında ancak başarısızlık ortada. Çaykur Rizespor maçında olası bir kayıpta Kartal’ın bileti kesilebilir.

Ahmet Gökçek karar vermeli

2- Osmanlıspor’daki başarısızlığı Teknik Direktörün üstlenmesinin bir anlamı yok. Hırs yok, inanç yok, takım görüntüsü yok. Evkur Yeni Malatyaspor ve Göztepe yenilgileri ile Kayserispor’dan bir puan almalarının mazereti olamaz. Bülent Uygun’la ilgili bir tasarruf olur olmaz yönetimin vereceği karar, ancak Başkan Ahmet Gökçek’in devreye girmesi gerekiyor. Motivasyon mu, değişiklik mi buna bir an önce karar vermeli.

Devre arasında takviye şart

3- Gençlerbirliği yönetimi doğru hamleyi yaparak kulübü yakından tanıyan Mesut Bakkal’ı göreve getirdi. Ligin en iyi takımlarından biri konumundaki Trabzon’dan, deplasmanda da olsa puan alabilirlerdi, olmadı. Mesut Bakkal’ın bir kaç hafta içerisinde takımı toparlayacağını düşünüyorum. Ancak ne kadar toparlansa da Gençlerbirliği’nin kadrosu ligin en zayıf kadrolarından. Devre arasına kadar alabileceği puanı alıp, takviyelerle bu kötü rüyadan uyanmalılar.

Fatih TEKECİ

Ya tamam ya devam

1- A.GÜCÜ taraftarının, İsmail Kartal’a inancı kalmadı. Çünkü A.Gücü, Lige ‘şampiyonluk’ parolasıyla başladı. Ancak görüyoruz ki, bugünkü parola “Ah bir galip gelsek!” oldu. En büyük kredisi Süper Lig’de F.Bahçe’yi çalıştırmak olan Kartal’ın, taraftarın gözünde yeni kredi açması ise bu haftaki Çaykur Rizespor maçına bağlı. Bu maç, Kartal için ‘ya tamam, ya devam’ maçı olabilir.

Futbolun matematiği “Uygun değil” diyor

2- OSMANLISPOR, ilk iki hafta sıfır çektiğinde “Bülent Uygun, bu takıma uygun mu?” sorusunun erken olduğuna işaret etmiş, “Haksızlık olur” demiştim. 4. hafta geride kaldı. Futbola bakıyorum. Geçen sezon rakibini ısıran takım (4 maç 8 puan), bu yıl gıdıklamakla (4 maçta 1 puan) yetiniyor. Bu durum, kaçınılmaz sorunun zamanının geldiğini gösteriyor. Belki acımasız ama futbolun matematiği “Uygun değil” diyor.

Gençler’in ‘BAKKAL HESABI’

3- GENÇLERBİRLİĞİ, Ümit Özat-Mesut Bakkal değişikliği ile Süper Lig İlhan Cavcav Sezonu’na yeni bir sayfa açmak istedi. Kenti ve takımı iyi bilen Bakkal’ın şanssızlığı, ilk karşılaşmanın Trabzon deplasmanı olmasıydı. Tabii, ara transfer döneminin başlayacağı 4 Ocak’a kadar transfer yapamayacak olması da Bakkal’ın en büyük handikabı. Bu ‘Bakkal hesabı’ da tutmazsa, fatura yönetime kesilir.

 
YÖK Başkanı, Vali, Rektör ve Başkan’ın Eymir yürüyüşü
 
Büyük çaplı değişim
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Fenerbahçe, Başakşehir maçındaki olaylarla ilgili PFDK'ya sevk edildi
Fenerbahçe, Medipol Başakşehir maçındaki saha olayları nedeni ile PFDK'ya sevk edildi.
Taraftarın sabrı taştı
TFF Birinci Lig’in 4. haftasında sahasında Balıkesirspor Baltok’a 2-1 ...
Taraftarın sabrı taştı
TFF Birinci Lig’in 4. haftasında sahasında Balıkesirspor Baltok’a 2-1 ...
 
Trabzonspor, Bordo Maviş’i renklerine bağladı
Trabzonspor'un, yeni sezondaki son transferi Bordo-Maviş oldu. Henüz altı ...
Denayer , Latovlevici ve Carrasso imzayı attı
Galatasaray, yeni transferleri Jason Denayer, Iasmin Latovlevici ve Cedric ...
Fenerbahçe'ye bir Hollandalı golcü daha
Fenerbahçe, Tottenham’da forma giyen Hollandalı oyuncu Vincent Janssen’in ...
 
Destek sürüyor
TFF Birinci Ligde sezona şampiyonluk hedefi ile giren Ankaragücü’ne, transfer ...
Dünya Kupası Elemeleri'nde şike depremi
2018 Dünya Kupası Elemeleri'nde oynanan Güney Afrika-Senegal maçı, hakemin ...
Dönüm maçı yine İzlanda’yla
Hırvatistan’ı 1-0 mağlup ederek grupta büyük avantaj yakalayan A Mili ...
 
ANKARA GAZETESİ
YAZARLAR
Oylum DEMİRAY
Oylum DEMİRAY
Bahçeli ayıp etti
Durak Avcıoğlu
Durak Avcıoğlu
Hrant Dink Cinayeti ve Hukukun Üstünlüğü: Siyasi Manipülasyon ve Toplumsal Bölünme
Erkan Zorlu
Erkan Zorlu
İşsizlik ve Enflasyon Arasında İnce Bir Denge
Dilek YILMAZ
Dilek YILMAZ
Siyasette İddialar ve Siyasi Oyunlar: Gerçekler ve Algılar
Münir SAATCİ
Münir SAATCİ
Milletvekilleri Belediye Başkanlığına Aday Olmamalı
Vedat Bilgin
Vedat Bilgin
Veda zamanı
ANKARA
TWITTER'DA ANKARA GAZETESİ
FACEBOOK'TA ANKARA GAZETESİ
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Türkiye'nin aktif dış politikasını nasıl buluyorsunuz?

Doğru Buluyorum
Yanlış Buluyorum
Fikrim Yok

Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
Ana Sayfa Teknoloji Kim Kimdir? Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri