ANKARA / Büyükşehir Belediyesi EGO Genel Müdürlüğü, gece seferlerinin deneme uygulamasının, 14 Mayıs Çarşamba gününü, 15 Mayıs Perşembe gününe bağlayan gece saat 12’den itibaren başlayacağını açıkladı. Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in ilk kez Ankara Hürriyet’e açıkladığı, “1 haftalık deneme süresinde otobüs başı 20 yolcu” şartıyla başlayacak olan deneme seferleri, yeterli yolcu kapasitesine ulaştığı takdirde devam ettirilecek. İzmir’deki 150 hattan 5’inde, İstanbul’da ise 700 hattan 12’sinde gece ulaşımının yapıldığı bilgisini veren EGO yetkilileri, İstanbul ve İzmir’de gece tarifelerinin normal ücretin 2 katı olduğunu belirtti. EGO yetkilileri, 360 hat bulunan Ankara’da gece servisi yapılacak hatlar ve fiyat tarifesinin yarın yapılması beklenen UKOME toplantısında netleşeceğini de söyledi.
METRO SAATLERİNE SİNYALİZASYON AYARI
Sincan-Kızılay ve Çayyolu-Kızılay metro hatlarında, Ulaştırma Bakanlığı tarafından yapılacak olan sinyalizasyon çalışmasının, yıl sonuna kadar devam edeceği açıklandı. Bu nedenle, 12 Mayıs Pazartesi gününden itibaren, trenlerin son hareket saatlerinde yeni düzenleme yapıldı.
Yetkililer, “Sinyalizasyon sistemini yapacak firma, çalışmaları belirlenen saatler arasında gerçekleştirebileceğini belirtti. Bu durumda ancak sistemin yılsonuna kadar entegrasyonunun bitirileceğini bildirdi. Bu nedenle metronun çalışma saatlerinde kısıtlamaya gitme zorunda kaldık” dedi.
Yeni düzenlemeyle birlikte metro trenlerinin son hareket saatleri, OSB / Törekent - Batıkent İstasyonu yönüne 22.00, Batıkent - OSB / Törekent İstasyonu yönüne 23.00, Batıkent - Kızılay İstasyonu yönüne 22.30, Kızılay - Batıkent İstasyonu yönüne 23.00, Koru - Kızılay İstasyonu yönüne 22.30, Kızılay - Koru İstasyonu yönüne ise, 23.00 olacak.
NAZLIAKA MECLİS'E TAŞIDI
CHP Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka, Büyükşehir Belediyesi’nin metro saatlerinde yaptığı yeni düzenlemeyi Meclis gündemine taşıdı.
İçişleri Bakanı Efkan Ala tarafından yanıtlanmasını istediği önergede Nazlıaka şu sorulara yer verdi:
“Sinyalizasyon sistemleri entegrasyon çalışmaları gerekçe gösterilerek metro ulaşım saatlerini erkene almak gerçekçi ve geçerli bir gerekçe olabilir mi? Bu durum Ankaralının toplu taşım hakkını gasp etmek değil midir? Ulaşım saatlerinde yapılan değişiklik başkent Ankara’yı sosyal ve kültürel alanda nasıl etkileyecektir? Gece çalışan Ankaralıların ulaşımı nasıl sağlanacaktır? Bu nedenle kaç kişi işini bırakmak zorunda kalacaktır? Bir taraftan gece ulaşımın saatlerini sınırlayıp Ankara’yı sosyal kültürel ve ekonomik alanda olumsuz yönde etkilerken diğer taraftan Ankara’da ticaret ve turizmin gelişmesi için Ankara Alışveriş Festivali düzenlemek çelişki değil midir? Ankara Büyükşehir Belediyesi toplu taşım hizmeti ve saatlerinde İzmir ve Eskişehir’i kendisine örnek olarak alacak mıdır?”ANKARA /