Ana Sayfa Teknoloji Kim Kimdir? Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Spor Yerel Haberler
Bakan Yerlikaya: Organize suç örgütlerine yönelik 289 operasyonda 757 şahıs tutuklandı
Bakan Yerlikaya: Organize suç örgütlerine yönelik 289 operasyonda 757 şahıs tutuklandı
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Sandık 85 milyon olarak hepimizin namusuna emanettir
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Sandık 85 milyon olarak hepimizin namusuna emanettir
Bakan Tunç, şehit Mehmet Selim Kiraz’ın andı
Bakan Tunç, şehit Mehmet Selim Kiraz’ın andı
Erdoğan: Yılın 2'nci yarısında enflasyonun inişe geçtiğini hep birlikte göreceğiz
Erdoğan: Yılın 2'nci yarısında enflasyonun inişe geçtiğini hep birlikte göreceğiz
Erdoğan: Temmuz ayında emekli maaşlarını tekrar masaya yatıracağız
Erdoğan: Temmuz ayında emekli maaşlarını tekrar masaya yatıracağız
HABERLER>SPOR
8 Ocak 2019 Salı - 12:53

En erken kongre bir buçuk yıl sonra

2020 yılının Haziran ayında olağan genel kurulu toplama kararı alındığını hatırlatan Yiğiner, “Şu an olağanüstü kongre kararı almamızı gerektiren bir durum oluşmadı” diye konuştu.

En erken kongre bir buçuk yıl sonra

Ankaragücü Başkanı Mehmet Yiğiner, 2 haftadır gündemi meşgul eden kongre ile ilgili yaptığı açıklamada, tarih verdi. Geçen hafta içinde yönetim kurulu toplantısında aldıkları bazı kararları paylaşan Başkan Yiğiner, “Başkan adaylığını açıklayan Murat Ağcabağ, Cuma günü yapacağını söylediği açıklama ile camianın beklentisini yükseltti. O gün geldiğinde ise yaptığı açıklamada, camiada ve taraftarlarda hayal kırıklığı oluşturdu. Biz de kulübe yüklü miktarda bağış yaparak yönetime talip olduğunu duyuracağını sanıyorduk. Ona göre tedbirleri alıp açıklama yapmayı düşünüyorduk” diye konuştu.

Yiğiner, aynı toplantıda 3 kez üst üste yönetim kurulu toplantısına katılmayan Murat Ağcabağ’ın yönetim kurulu üyeliğine son verildiğini hatırlattı.

BİR SÜRPRİZ OLMAZSA TAKVİM BELLİ

2018 yılının Ocak ayında yapılan olağan kongrede aldıkları bir kararı aktaran Yiğiner, “3 senede bir genel kurul yapıyoruz. Bu kongrenin tarihi kış aylarına denk geldiği için kongre üyeleri zorluklar yaşıyor. Hem de kongre tarihleri ara transfere denk geldiği için doğru planlamalar yapılamıyor. Başka başkan adaylarına da daha iyi çalışma ortamı sağlanması adına olağan kongreyi Haziran ayına almıştık” dedi.

Resmi siteden yaptıkları kongre duyurusunun arkasında olduklarını ancak şu ana kadar güçlü bir başkan adayının çıkmadığını belirten Yiğiner, olağanüstü kongre kararı almalarını gerektiren bir durumun oluşmadığını aktarıp, “Kongremiz, olağan genel kurul tarihinde yani Haziran 2020’de yapılacak. Bir sürpriz çıkmazsa, yaklaşık 1,5 sene sonra kongremizi toplayacağız” diye konuştu.

İLK MAÇ ERYAMAN STADI'NDA

Yiğiner, hem Ankaragücü hem de Gençlerbirliği’ni sıkıntıla sokan stat konusunda da açıklamalarda bulundu. Eryaman Stadı’nın son durumu hakkında Ankara Büyükşehir Belediyesi AK Parti başkan adayı Mehmet Özhaseki ile toplantı yaptığını belirten Yiğiner, “Stadyumun ikinci yarıdaki ilk maça yetişeceğinin müjdesini aldık” ifadelerini kullandı.

Yiğiner, Özhaseki’nin yıkılan Ankara 19 Mayıs Stadyumu yerine, 55 bin kişi kapasiteli modern bir stadyumun yapılacağını söylediğini de aktardı.

Başkan Yiğiner, mevcut takımda oynayan futbolcuların alacakları ve transfer yasağı hakkında da açıklamalarda bulundu.

Takımın iskeletini oluşturan oyuncuları devre arasında kaybetmek istemediklerini vurgulayan Yiğiner, “Orta saha oyuncumuz Brice Djedje ve sol bekimiz Tiago Pinto’ya gerekli ödemeleri yaptık. İsteğimiz dışında takımdan ayrılma ihtimalleri yok” dedi.

Djedje ile birçok kulübün yakından ilgilendiğini söyleyen Yiğiner, “Djedje’ye öyle bir teklif gelmeli ki o gelen kaynakla oyuncuların alacaklarını ödeyelim ve transfer yasağını kaldırabilirim. Bu teklifler istediğimiz seviyenin altında olduğu sürece Djedje’nin satılma ihtimali yok” diye konuştu.

EL KABİR TAKIMDA KALACAK

Bu sezon attığı gollerle takımı taşıyan Faslı golcü El Kabir’in takımda kalacağını söyleyen Yiğiner, oyuncunun alacaklarını henüz ödeyemediklerini belirterek, “1-2 gün içerisinde oluşturduğumuz kaynaktan alacaklarını kapatacağız ve takımda kalmasını sağlayacağız. Süper Lig’den birkaç kulübün kendisine daha farklı tekliflerle geldiğini biliyoruz. Kendisi ile özel konuşup sözleşmesinde de iyileşme yapabiliriz” diye konuştu.

Takımın önemli oyunculardan Bifouma ve Mohktar’ın alacakları konusuna da değinen Yiğiner, “Bifouma’nın alacaklarını henüz ödeyemedik. Onun takımdan ayrılmaması için yoğun uğraş veriyoruz. Takımda kalması için gerekli kaynağı oluşturacağız. Faslı oyuncu Mohktar’ın kafası biraz karışık. Kendisiyle yapacağımız sohbetin ardından takıma faydalı olacağının sözünü verir biz de ikna olursak takımda kalacak” ifadelerini kullandı.

YENİ TRANSFERLER GELİYOR

Murat Duruer’in alacakları nedeniyle transfer yasağını kaldırmakta zorluk çektiklerini belirten Yiğiner, “Geçmişte bu kulüpte oynayan bir oyuncunun alacağını ödeyip ve birkaç pürüzün giderilmesinin ardından yasağı kaldıracağımızı düşünüyorum. Brezilya, Portekiz ve İngiltere’den görüştüğümüz oyuncular var. Yasağın kaldırılmasının ardından bu oyuncuları takıma kazandırmaya çalışacağız” dedi.

ÖZEL ARACINI SATIŞA ÇIKARDI

Yiğiner, maddi sıkıntıları aşabilme adına özel arıcını ve 5-6 otobüsünü satışa çıkardığını söyledi. Yiğiner, otomobil satışından elde edilen para ile Tiago Pinto’nun alacağının ödendiğini anlattı.

Otobüs satışlarından gelecek para ile diğer futbolculara da ödeme yapılacağını kaydeden Yiğiner, “Bifouma ve Mokhtar’ın paralarının tamamının ödenmesi mümkün değil. Kendileriyle görüşeceğiz, teklifimizi sunacağız. Ziraat Bankası, kulüplerin borçlarına karşılık kredi verecek. 2 ay içinde Ankaragücü’nün tüm maddi sorunlarının ortadan kalkacağına inanıyorum” dedi.

Bu arada, Teknik Direktör İsmail Kartal’ın kulüpteki maddi sorunlara dikkat çekmek için gündeme getirdiği, “İntiharı bile düşünen futbolcum var” dediği oyuncunun, kısa süre önce Ankaragücü’nden ayrılıp, Altay ile anlaşan Belaruslu Anton Putsila olduğu ortaya çıktı. Yiğiner ile transferleri tartışan menajer Sedat Yeşilkaya, bu oyuncunun Anton Putsila olduğunu açıkladı.

 
İşaret diliyle tiyatro gösterisi
 
‘Herkesin başkanı olacağım’
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Güçlü kalmalıyız
Ankaragücü Teknik Direktörü Bayram Bektaş, bu sezon öncelikle ligi tutunmalarının ...
Beypazarı’nın rekortmeni
Atletizme küçük yaşta başlayan ve kariyerinde dünya şampiyonlukları ve ...
Güçlü gelecek kalıcı olacağız
Bursaspor ve İstanbul Başakşehir gibi kulüplerin de benzer sorunları yaşadıklarını ...
 
Stadın temelini 1-2 aya atacağız
AK Parti’nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mehmet Özhaseki, ...
Osmanlı güçleniyor
Mor-sarılar, Zrinjski’nin sol açığı Ognjen Todorovic ve Zeljeznicar’ın ...
Türk Telekom rüzgarı
Galatasaray’ı da yenen mavi-beyazlılar, üst üste altıncı maçını kazandı.
 
78 ton ağırlık 1 kilogram et
Uluslararası Vücut Geliştirme ve Fitness Federasyonu’nun (IFBB) ekim ayında ...
Şimşek gibi çaktı
Kırmızı-siyahlılar, 17 haftalık periyotta, 15 hafta zirvede kaldı. Başkent ...
Umutlu başladı sorunlu bitirdi
Ankaragücü, 6 sezon aradan sonra döndüğü Süper Ligin ilk yarısında, iki farklı tablo çizdi.
 
ANKARA GAZETESİ
YAZARLAR
Durak Avcıoğlu
Durak Avcıoğlu
Hrant Dink Cinayeti ve Hukukun Üstünlüğü: Siyasi Manipülasyon ve Toplumsal Bölünme
Erkan Zorlu
Erkan Zorlu
İşsizlik ve Enflasyon Arasında İnce Bir Denge
Dilek YILMAZ
Dilek YILMAZ
Siyasette İddialar ve Siyasi Oyunlar: Gerçekler ve Algılar
Münir SAATCİ
Münir SAATCİ
Milletvekilleri Belediye Başkanlığına Aday Olmamalı
Vedat Bilgin
Vedat Bilgin
Veda zamanı
Ülker Piriyeva
Ülker Piriyeva
Fransa'nın dış politikası tamamen değişmeli
ANKARA
TWITTER'DA ANKARA GAZETESİ
FACEBOOK'TA ANKARA GAZETESİ
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Türkiye'nin aktif dış politikasını nasıl buluyorsunuz?

Doğru Buluyorum
Yanlış Buluyorum
Fikrim Yok

Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
Ana Sayfa Teknoloji Kim Kimdir? Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri