Ana Sayfa Teknoloji Kim Kimdir? Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Spor Yerel Haberler
TBMM Başkanı Kurtulmuş: Hedefimiz, muasır medeniyetler seviyesini aşmaktır
TBMM Başkanı Kurtulmuş: Hedefimiz, muasır medeniyetler seviyesini aşmaktır
Bakan Tekin Anıtkabir'de
Bakan Tekin Anıtkabir'de
Bakan Tekin, Türk Cumhuriyetlerinden çocuklarla bir araya geldi
Bakan Tekin, Türk Cumhuriyetlerinden çocuklarla bir araya geldi
Bahçeli: Ülkemizi fiilen işgal altında gösterme provalarını hazmetmek mümkün değildir
Bahçeli: Ülkemizi fiilen işgal altında gösterme provalarını hazmetmek mümkün değildir
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Irak Cumhurbaşkanı Reşid ile görüştü
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Irak Cumhurbaşkanı Reşid ile görüştü
HABERLER>SİYASET
2 Haziran 2018 Cumartesi - 13:36

Dev yatırımları durduracağını vadeden Muharrem İnce ülke ve dünya gerçeklerinden habersiz

Dev yatırımları durduracağını vadeden Muharrem İnce’nin Türkiye’yi şaha kaldıracak projelerden de, ülke ve dünya gerçeklerinden de habersiz olduğu ortaya çıktı.

Dev yatırımları durduracağını vadeden Muharrem İnce ülke ve dünya gerçeklerinden habersiz

AK Parti hükümetinin dev projelerine ilişkin skandal açıklamalarda bulunan Muharrem İnce’nin, en trajikomik vaatlerinden biri Kanal İstanbul üzerine oldu. İnce, dev projeyi durdurma gerekçesi olarak ise “Kanal İstanbul işine girişmeyeceğiz. Kanal İstanbul’un bize ne getirisi olacak. Ben orada hafriyat mı yapacağım. Ne işimiz olur? Tabi ki durduracağız “ dedi. Muharrem İnce’ye en güzel yanıt, Kanal İstanbul projesinin teknik özelliklerinden geldi. 

CAN SİMİDİ OLACAK

Kanal İstanbul tamamlandığında dünya deniz ticareti yeni bir uluslararası su kanalı olarak kullanılacağı için, Türkiye’nin bölgesel ve stratejik gücünü daha da artıracak. Türkiye, Montrö sözleşmesinden dolayı şu anda İstanbul Boğazı geçişlerine trafik düzenlemesi, terör ve savaş durumları dışında müdahale edemiyor. 20 milyon sivilin yaşadığı İstanbul Boğazı’ndan yılda 150 milyon ton tehlikeli yük geçiyor.15 Kasım 1979’da Haydarpaşa açıklarında sisli bir havada Romen Independenta tankerinin patlaması sonucu İstanbullu deprem yaşamışçasına sarsılmış, evlerin camları kırılmış ve 27 gün süren yangında denize dökülen petrol nedeniyle Marmara Denizi’nde etkisi yıllarca sürecek çevre felaketi yaşanmıştı.

YILDA 8 MİLYAR  DOLAR

Kanal İstanbul, 20 milyon İstanbulluyu yeni bir Independenta felaketinden koruyacak. Karadeniz ve Marmara’yı İstanbul Boğazı’nın yanında ikinci kez birleştirecek olan Kanal İstanbul, 40 milyar dolara mal edilecek ama maliyetini beş yılda karşılayacak. Türkiye, şu anda Möntrö sözleşmesi nedeniyle İstanbul Boğazı›ndan gemilerin geçişine müdahale edemiyor, en fazla trafik düzenlemesi yapabiliyor. Ancak orada bile gemiler, akıntısı ve zigzagları nedeniyle dünyanın en tehlikeli kanallarından biri olan İstanbul Boğazı’ndan geçen gemiler ‘kılavuz kaptan’ bile almak zorunda değil. Ayrıca, Karadeniz-Akdeniz hattındaki yoğunluğu karşılayamadığı için tankerlerde günlerce trafik beklemek zorunda kalıyor. Yılda 50 bin tankerin geçmesi beklenen Kanal İstanbul’un Türkiye’ye geçiş ücreti ve yan gelirleriyle birlikte yılda 8 milyar dolar gelir sağlayacağı tahmin ediliyor. 

1,5 MİLYON İSTİHDAM

Kanal İstanbul projesinin sadece inşaatıyla değil lokomotif proje olarak yaratacağı ekonomik hareketlilik ile 1.5 milyon kişiye yeni iş imkanı sağlaması bekleniyor. Başta Katar olmak üzere körfez sermayesinin ve turizminin de ilgi gösterdiği Kanal İstanbul’la şehir tarihi ve turistik mekanlarına yeni bir adres ekleyecek, yılda 50 milyon turist ve 20 milyar doları aşan gelir sağlanabilecek. 

AK PARTi’NiN YAPTIKLARINI VAAT ETTİ

‘Yıkım ekibi’ olarak çalışan, yapmak yerine Türkiye’nin AK Parti iktidarı döneminde hayata geçirdiği mega projeleri durdurmak ya da yıkacağını açıklayan Muharrem İnce, son vaatleriyle trajıkomik bir siyasete imza attı. 

BMW SÖZCÜSÜ

Alman otomobil devi BMW fabrikasını gezdikten ‘Hayran kaldığını’ itiraf etmekle kalmayan Muharrem İnce, “Yerli otomobil zaman kaybı, devam ettirmem. 20 yıl öncesinin projesi” diyerek, adeat Alman otomobillerinin pazarlamacılığına soyundu.  İnce, halktan gelen tepki üzerine “Ben eski model otomobil değil, elektrikli otomobil yapacağım” dedi. Ancak yerli otomobil zaten elektrikli otomobil olarak tasarlandığından ve projenin AK parti hükümeti tarafından iki yıl önce hayata geçirildiğinden bile habersizdi. Üstelik, Türkiye’nin ‘çağ dışı’ dediği otomobil ihracatından Türkiye 27.5 milyar dolar gelir etmişti. 

MAZOT SKANDALI

İnce, çiftçiye mazotu 3.5 liradan vereceğini vaat etti ancak sonrasında Tarım Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba ‘Biz şu an 2.5 liradan veriyoruz’ demesi üzerine, Türkiye’deki çiftçinin koşullarından habersiz olduğu ortaya çıktı.

 MÜZE SKANDALI

‘Son dakika Cumhurbaşkanı adayı’ İnce’nin dersine iyi çalışmadığı buradan da belli oldu. Türkiye’de yıllardır sadece öğrenciler değil, 18 yaşına kadar tüm gençler ücretsiz olarak müzelere girebiliyor. 

ELÇi’Yi ÇEKTiK HABERi YOK

Filistin meselesine dair Türkiye’yi harekete geçmeye çağıran Muharrem İnce, Türkiye’nin İsrail’i boykot etmesi için Büyükelçisini geri çağırmasını gündeme getirdi. Oysa Türkiye zaten Telaviv Büyükelçisi’ni geri çekmiş, bununla da yetinmemiş. İslam İşbirliği Teşkilatı dönem başkanı olarak teşkilat tarihinde ilk defa İsrail ve onu destekleyen ülkelere 56 teşkilat üyesi ülke tarafından ekonomik ambargo uygulanması kararı bile çıkarttı. 

AK Parti hükümetinin dev projelerine ilişkin skandal açıklamalarda bulunan CHP’nin Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce’nin, en trajikomik vaatlerinden biri Kanal İstanbul üzerine oldu. İnce, “Kanal İstanbul’un bize ne getirisi olacak” dedi.

(Star)

 
TSK'nın Kandil’e açılan bölge olarak bilinen Barazgir Vadisi’ne giriş yaptığı öğrenildi
 
'Türkiye sadece bir havalimanı yapmıyor dünyanın yeni merkezini inşa ediyor'
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan: 'Senin genel başkanın yalancı diye sen de yalancı olmaya mecbur musun'
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Muharrem İnce'ye Pensilvanya polemiğiyle ...
İP'li Kerim Yılmaz mahkemede itiraf etti: Halkbank'a yönelik tweeti ben attım
Halk Bankası’na yönelik kirli bir saldırının fitilini ateşleyen tweeti ...
Cumhurbaşkanı Erdoğan: 'Kur silahını etkisiz hale getirmeye kararlıyız'
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Ülkemizin önünün kesilmek istendiği ...
 
Kritik MGK sona erdi! İşte yapılan açıklama
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığında toplanan MGK toplantısı ...
Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu'ndan F-35 tepkisi!
Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, ABD ile F-35 anlaşması hakkında konuştu: Uygulamam ...
Başkanlık ofisleri devreye girecek
Cumhurbaşkanına bağlı ofisler hükûmetin ‘mutfağı’ olacak. Cumhurbaşkanının ...
 
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Bizim için iftihar birileri için de felaket günüdür
Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul'un Fethi Programında konuştu. Erdoğan, ...
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Yastık altındaki paranızı TL'ye yatırın
Cumhurbaşkanı Erdoğan' Yastık altındaki paranızı TL'ye yatırın' dedi.
MHP seçim beyannamesini açıkladı!
MHP Lideri Devlet Bahçeli partisinin seçim beyannamesini açıkladı.
 
ANKARA GAZETESİ
YAZARLAR
Oylum DEMİRAY
Oylum DEMİRAY
Bahçeli ayıp etti
Durak Avcıoğlu
Durak Avcıoğlu
Hrant Dink Cinayeti ve Hukukun Üstünlüğü: Siyasi Manipülasyon ve Toplumsal Bölünme
Erkan Zorlu
Erkan Zorlu
İşsizlik ve Enflasyon Arasında İnce Bir Denge
Dilek YILMAZ
Dilek YILMAZ
Siyasette İddialar ve Siyasi Oyunlar: Gerçekler ve Algılar
Münir SAATCİ
Münir SAATCİ
Milletvekilleri Belediye Başkanlığına Aday Olmamalı
Vedat Bilgin
Vedat Bilgin
Veda zamanı
ANKARA
TWITTER'DA ANKARA GAZETESİ
FACEBOOK'TA ANKARA GAZETESİ
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Türkiye'nin aktif dış politikasını nasıl buluyorsunuz?

Doğru Buluyorum
Yanlış Buluyorum
Fikrim Yok

Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
Ana Sayfa Teknoloji Kim Kimdir? Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri