Ana Sayfa Teknoloji Kim Kimdir? Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Spor Yerel Haberler
Bakan Yerlikaya: Organize suç örgütlerine yönelik 289 operasyonda 757 şahıs tutuklandı
Bakan Yerlikaya: Organize suç örgütlerine yönelik 289 operasyonda 757 şahıs tutuklandı
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Sandık 85 milyon olarak hepimizin namusuna emanettir
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Sandık 85 milyon olarak hepimizin namusuna emanettir
Bakan Tunç, şehit Mehmet Selim Kiraz’ın andı
Bakan Tunç, şehit Mehmet Selim Kiraz’ın andı
Erdoğan: Yılın 2'nci yarısında enflasyonun inişe geçtiğini hep birlikte göreceğiz
Erdoğan: Yılın 2'nci yarısında enflasyonun inişe geçtiğini hep birlikte göreceğiz
Erdoğan: Temmuz ayında emekli maaşlarını tekrar masaya yatıracağız
Erdoğan: Temmuz ayında emekli maaşlarını tekrar masaya yatıracağız
HABERLER>GÜNDEM
11 Haziran 2022 Cumartesi - 11:48

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Şehit Mustafa Cambaz Fotoğraf Yarışması Ödül Töreni'nde konuştu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Şehit Mustafa Cambaz Fotoğraf Yarışması Ödül Töreni'nde konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Şehit Mustafa Cambaz Fotoğraf Yarışması Ödül Töreni nde konuştu

Erdoğan'ın konuşmasından bazı satır başları şöyle:

"Rabbim şehidimizin ruhu şah mekanını cennet eylesin. Peygamber Efendimize komşu eylesin. Aramızda bulunan ailesine ve sevenlerine sabrı cemil diliyorum. Mustafa Cambaz'ın adını yaşatmayı amaçlayan bu yarışmayı düzenleyenlere ayrıca teşekkür ediyorum.

Bu sene ilkini gerçekleştirdiğimiz yarışmanın her yıl prestijini artırarak devam edeceğine inanıyorum.  Bu tür yarışmalar adını taşıdıkları değerlerimize sahip çıkma yanında yeni kabiliyetlerin keşfedilmesine imkan sağlamaktadır.

Şehit Mustafa Cambaz Fotoğraf Yarışması da basın dünyamıza yeni isimlerin katılmasına da yardımcı olacaktır.

Mustafa Cambaz güzel hatıralar bırakmış bir kardeşimizdi. 

Jürimizin titiz çalışmasıyla belirlenen üç farklı kategoride toplam 9 kişiye ödüllerini takdim edeceğiz. 2021'e damgasını vuran haber fotoğrafları Elif Öztürk, Nisa Terli ve Mustafa Çiftçi. Kültürel fotoğraflar konusunda Ümmü Kandilcioğlu, Caner Başel. Yeni nesil fotoğraflarda İsmail Coşkun, Muhammet Enes Yıldırım ve Ramazan Çırakoğlu'nu yürekten kutluyorum.

Yarışmaya katılan her bir kardeşime, jürimize emeklerinden ötürü şahsım, ülkem ve milletim adına şükranlarımı sunuyorum. Yarışmaya iştirak eden kardeşlerimizin şehit Mustafa Canbaz'ın emanetine ve mirasına hakkıyla sahip çıkacaklarına inanıyorum.

Şehidimizin davasına, ülkesine, milletine ve İslam ümmetine olan sevdasına bizzat şahitlik ettik. Şahsiyetiyle, duruşuyla temayüz etmiş, dokunduğu her gönülde silinmez izler bırakmış bir kardeşimizdi. Doğruluk, dürüstlük, çalışkanlık ve samimiyetiyle mesai arkadaşlarına örnek olan İslam ahlakıyla donanmış vakur bir insandı.

Zor da olsa sonunda ölüm de olsa hep Hakkın hakikatin, adaletin safında yer almayı tercih etti. Mustafa Canbaz aynı zamanda doğduğu toprakları terk etmek zorunda kalmış muhacirdi. Batı Trakya Türklerinden olan Mustafa kardeşimiz Yunanistan'ın baskıcı politikalarına karşı cesurca mücadele vermişti. 'Yunan'a askerlik yapmam' diyerek Gümülcine'den İstanbul'a göç ettiğinde yeni evlenmiş bir gençti.

İstanbul'u özellikle boğazı çok sever Türkiye'yi vatanı olarak görürdü. Dirayetli karakteri beşeri ilişkilere, işine de yansımıştır. Nitelikli ve özgün çalışmalarıyla öne çıkmış son derece başarılı fotomuhabiriydi.

Ayasofya'yı asli hüviyetine tekrar kavuşturduk. Sokak olaylarında, vesayet girişimlerine  pek çok tehditle karşılaştık.

2000'li yıllardan itibaren Türkiye'yi adım adım dolaşarak 10 binin üzerinde fotoğraf çekmiştir. Yeni Şafak'ta görev yaptığı sırada 118 ulu caminin binlerce fotoğrafını çekerek büyük bir arşiv bırakmıştı. Çileli hayatı çektiği fotoğraflarla şehadetiyle adını nakşetmiştir. 15 Temmuz gecesi yanından bir an olsun fotoğraf makinasını almadan meydanlara ilk koşan kahramanlar arasındaydı.

Kalkışmayı yapanlar kalktıkları gibi oturamamalı diyerek şehadet şerbetini içen 251 kardeşimizden biriydi Mustafa'ydı. Ruhunu 1 dolara satmış hainler Mustafa kardeşimizi göğsünden vurarak şehit ettiler.

Merhum Mehmet Akif İnan, "Kanımın nehriyle cetvellediğim bu toprak söyleyin, neden çoraktır, en kara p utların saldırısından yurdumun ki, alnı ay gibi aktır, anamı sorarsan Büyük Doğu'dur, Batı ki sırtımda paslı bıçaktır. Yiğitler yol alsa destana doğru şehitler gözümde aynen bayraktır.

Milletin iradesine pronga vurmak için gizli, açık pek çok operasyon yaptılar. Ama biz bizi hizmet yolundan alıkoyamadılar.

Yunanistan kendi içinde toplantı yapmış. Türkiye ile sıkıntılı dönemi atlatalım demişler.

Büyük ve güçlü Türkiye davasına sahip çıkmak bir görev olmanın ötesinde şehitlerimize karşı mesuliyetimizin gereğidir. 40 yıldır siyaset arenasında kararlı bir mücadele yürütüyoruz. Mabetlerimizin üzerine namahrem eli değmesin diyoruz. Zulüm 1453'de başlayan mankurtlara, Bizans artıklarına inat bu güzel şehre sahip çıkıyoruz. 

Ülkemizi kuşatmak isteyenlere aradıkları fırsatı vermeyeceğiz.

Fatih'in emaneti bu ibadethaneyi yeniden ezan, namaz, salavat, Kur'an-ı Kerim'in yüreklere işleyen mübarek tilavetiyle buluşturduk. Güzel İstanbul'u yatırımlarımızla tekrar ayağa kaldırdık. Bir nakkaş titizliğinde cami, köprü, yol, tünellerle adeta ilmek ilmek dokuduk. Büyük Çamlıca Camiimiz tüm haşmetiyle İstanbul'u kucaklıyor. Mimar Sinan Camii aynı şekilde. Şimdi inşallah Barbaros Hayrettin Paşa cami bu yılın sonuna doğru bitecek.

Marmaray ve Avrasya Tüneli iki kıtayı denizin altından birbirine bağlıyor. Yavuz Sultan Selim Köprüsü gerdanlık gibi boğazı süslüyor. Şehir hastanelerimiz İstanbullu hemşerilerimize şifa kapısı oluyor. İstanbul Havalimanı şehrimizi diğer vilayetlerle birlikte tüm dünyaya bağlıyor.

İnşallah yarın da milletimizle gönül gönüle, omuz omuza yol yürümeye devam edeceğiz. Şehitlerimize minnet borcumuzu, onların uğruna hayatlarını feda ettikleri idealleri gerçekleştirerek ödemeyi sürdüreceğiz. Dün Efes 2022 Tatbikatı'nı yaptık. Yunanistan kendi içinde toplantılarını yapmış. Türkiye ilişkiler noktasında bu işi gözden geçirelim, bu sıkıntılı dönemi atlatalım demişler.

37 ülke katıldı bizim bu tatbikatımıza ve Yunanistan bunların yarıdan fazlasına katılmayın diye de haber göndermiş. Hemen hemen tamamına yakını dinlemediler, hepsi bizimle beraber o tatbikatta yer aldılar, Amerika başta olmak üzere. Bu başarılı tatbikat hamdolsun gerekene gereken cevabın verilmesi noktasında hayırlı bir adım oldu. Bundan sonra böyle gidecek. Kararlı bir şekilde emin adımlarla.

Herkes bu milletin ne olduğunu, neler yapabileceğini dünkü tatbikatta gördüğü gibi bundan sonra da görecek.

Türkiye'ye son 20 yılda nasıl asırlık ve hizmetler kazandırmışsak bugünkü sıkıntıları da inşallah yine biz çözeceğiz. Bunun için tüm gücümüzle gece gündüz çalışacak, milletimizin gönlünü kazanarak yolumuza devam edeceğiz.

Allah'ın izniyle 2023 hedeflerimizi hayata geçirecek, yavaş yavaş şekillendirmeye başladığımız 2053 vizyonunu evlatlarımıza kutlu bir miras olarak bırakacağız.

Ölümsüz şehitlerimizin bize mesajı budur. Rabbim yar ve yardımcımız olsun diyorum. Mustafa Canbaz kardeşimize, ailesine ve tüm şehitlerimize bir kez daha sabır, Allah'tan rahmet diliyorumÇektikleri fotoğraflarla ödüle layık görülen kardeşlerimi tebrik ediyorum."


Hibya Haber Ajansı

 
Sporla beş ayda sağlığına kavuştu
 
Soner Aydoğdu, Antalyaspor'a transfer oldu
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bakan Akar: "Yunanistan'ın saldırgan eylemlerine gerekli karşılığı verdik, vermeye devam edeceğiz"
Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Yunanistan'ın provokatif eylem ve söylemlerini ...
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Viyana Eyalet ve Belediye Başkanı Ludwig'i kabul etti
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Viyana Eyalet ve Belediye Başkanı Michael Ludwig'i kabul etti.
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın katıldığı genel kurulda Başkan Altay, yeniden TDBB başkanı seçildi
Türk Dünyası Belediyeler Birliği’nin 6. Olağan Genel Kurulu Cumhurbaşkanı ...
 
Bakan Nebati: "Türkiye yabancı yatırımcılar için ilgi odağı olmaya devam edecek"
Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati ekonomiye ilişkin yeni açıklamada bulundu.
“NATO, dünyada yeni kargaşa ve bölünmeler yaratmamalı”
Çin Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, NATO’nun ders alarak, ...
Meslek liselilere burs desteği başlıyor
Bursa’da bir ilki gerçekleştirerek kurduğu kooperatifle mart ayından itibaren ...
 
Bursa'da mesleki eğitimi seçen 5 bin öğrenciye burs verilecek
Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Meslek Lisesi Öğrencilerine Burs Desteği ...
Cumhurbaşkanı Erdoğan, TDBB 6. Olağan Genel Kurulu'nda konuştu
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TDBB 6. Olağan Genel Kurulu'nda konuştu.
Bakan Varank: "Bu deneyimi yaşayan çocukların yarının Aziz Sancarları olacak"
Diyarbakır Zerzevan Gökyüzü Gözlem Etkinliği’nin ilk gece gözlemine Sanayi ...
 
ANKARA GAZETESİ
YAZARLAR
Durak Avcıoğlu
Durak Avcıoğlu
Hrant Dink Cinayeti ve Hukukun Üstünlüğü: Siyasi Manipülasyon ve Toplumsal Bölünme
Erkan Zorlu
Erkan Zorlu
İşsizlik ve Enflasyon Arasında İnce Bir Denge
Dilek YILMAZ
Dilek YILMAZ
Siyasette İddialar ve Siyasi Oyunlar: Gerçekler ve Algılar
Münir SAATCİ
Münir SAATCİ
Milletvekilleri Belediye Başkanlığına Aday Olmamalı
Vedat Bilgin
Vedat Bilgin
Veda zamanı
Ülker Piriyeva
Ülker Piriyeva
Fransa'nın dış politikası tamamen değişmeli
ANKARA
TWITTER'DA ANKARA GAZETESİ
FACEBOOK'TA ANKARA GAZETESİ
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Türkiye'nin aktif dış politikasını nasıl buluyorsunuz?

Doğru Buluyorum
Yanlış Buluyorum
Fikrim Yok

Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
Ana Sayfa Teknoloji Kim Kimdir? Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri