Ana Sayfa Teknoloji Kim Kimdir? Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Spor Yerel Haberler
Cumhurbaşkanı Erdoğan: 'Bizim için milletimize verdiğimiz her söz namus sözüdür'
Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Bizim için milletimize verdiğimiz her söz namus sözüdür"
Bakan Kacır: 'Bilim merkezlerimizde 865 bin gencimizi bilim dünyasıyla buluşturduk'
Bakan Kacır: "Bilim merkezlerimizde 865 bin gencimizi bilim dünyasıyla buluşturduk"
Cumhurbaşkanı Erdoğan: TCG Anadolu Çanakkale Boğazı’nda
Cumhurbaşkanı Erdoğan: TCG Anadolu Çanakkale Boğazı’nda
Cumhurbaşkanı Erdoğan: 'Çanakkale ruhu yolumuzu aydınlatmaya hep devam edecek'
Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Çanakkale ruhu yolumuzu aydınlatmaya hep devam edecek"
LGS başvuruları başladı
LGS başvuruları başladı
HABERLER>GÜNDEM
15 Ağustos 2022 Pazartesi - 12:17

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Çorum'da

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Çorum'da toplu açılış törenine katılıyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Çorum da

Erdoğan'ın konuşmasından satır başları:

Konuşmamın hemen başında Çorum'a olan bir şükran borcumu burada huzurlarınızda ifade etmek istiyorum. 2019 mahalli idareler seçimleri öncesinde 12 Şubat'ta bize verdiğiniz söze sahip çıktığınız için her birinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum.

Çorum'la birlikte 81 vilayetimizin tamamını eserlerimizle donatmayı sürdüreceğiz.

Bu ziyaretimiz vesilesiyle güncel yatırım bedeli 3 milyar 263 milyon lirayı aşan 78 kalem eser ve hizmetin resmi açılışını bugün yapıyoruz.

Önceki Çorum ziyaretimizde şehrimize kazandırmanın sözünü vermiştik. Hamdolsun 15 bin kapasiteli Çorum Şehir Stadyumunu tamamlayarak Çorumspor'un ve sporcu gençlerimizin kullanımına açtık.

İl özel idaremiz toplam 729 milyon lira yatırım bedeliyle Çorum ve köylerine sulama tesisleri, yol işleri, içime su göletleri, 112 acil çağrı merkezi müdürlüğü hizmet binasını kazandırdık onları da bu gün acıyoruz.

Yaklaşık 2 yıl önce ebediyete irtihal eden Profesör Doktor Arif Ersoy hocamızı burada rahmetle yad ediyorum. Arif hocamızla beraber 1994 yılında aynı partiden belediye başkanı seçilmiştir. Biz İstanbul'da kendisi Çorum'da pek çok zorluğa ve engellemeye rağmen milletin emanetini halel getirmemek için canla başla çalıştık. Arif Ersoy her iki dönem Belediye Başkanı hem de akademisyen olarak şehrimize ve ülkemize gerçekten takdire şayan hizmetlerde bulundu. Allah ondan razı olsun. Mekanı cennet olsun diyorum.

Çorumlular çok değerli kardeşlerim yarın partimizin kuruluşunun 21 yıl dönümüne ulaşacağız. Pazartesi günü Ankara'da 21 yaşımızın özellikte farklı bir şekilde canımıza şerefimize uygun bir şekilde yola çıktıysak bugün de aynı heyecanı yüreğimizde taşıyoruz.

Şurada bir tane poster görüyorum: Altılı masa menüsü diyorlar. Herhalde siz bu menüyü görmüşsünüzdür. Ne var bu menüde yalan çorbası var, koltuk kebabı var, kandil dolması var,  başka laf salatası var, başka Selo kahvaltısı var başka Washington Portakalı var.

Bundan 21 sene önce gönülleri fethetmek kalpleri kazanmak için nasıl bir azme sahipsek bugün de aynı kararlılıkla yolumuzda yürüyoruz aradan geçen yıllarda zorluklarla karşılaşsak da Türkiye'ye hizmet davamızdan asla geri adım atmadık.

Saldırılara maruz kalsak da milletimiz ve ülkemiz için hayal kurmaktan vazgeçmedik. Hep daha iyiyi daha güzeline ulaşmanın göz bebeğimiz Çorum'u hak ettiği konuma getirmenin mücadelesini verdik.

Şöyle geriye dönüp baktığımızda ben geçmişle mukayese temizle Elhamdülillah ülkemizin her karış toprağında mührümüzü olduğunu görüyoruz birileri masa grup sabah akşam iftira üretirken biz eser üretiyor hizmet üretiyoruz.

Türkiye'yi dünyanın ilk 10 ekonomisinden biri yapmanın mücadelesini veriyoruz. Yeri geliyor Ukrayna'dayız yeri geliyor Rusya'dayız.

Sınırlara nefes aldırmadığımız gibi sınırlarımız dışında da terör bataklığını kurutmak için teröristlerin tepelerine tepelerine biliyoruz.

Bunları bizden önce yapıldığı gibi başkalarının emanet silahları ile değil yerli ve milli imkanlarla ihmal ettiğimiz helikopterlerle SİHA'larla yapıyoruz. 21 yıl önce savunma sanayisi yüzde yetmiş dışa bağımlı bir ülkeyi dünyanın en modern silahlarını tasarlayan üreten ihraç eden bir ülke haline getirdik.

Eğitimde sağlıkta ulaşımda ticarette enerjide ve daha pek çok alanda Türkiye'ye adeta çağ atlattık. Kurduğumuz ilişkilerle diplomaside Türkiye'nin konumunu güçlendirdik.

Hadiseleri tribünden seyretmek yerine müdahil oluyor çözüm geliştiriyor savaşan tarafları dahi aynı zeminde buluştura biliyorsunuz.

Avrupalılar kışı nasıl geçireceğiz diye kara kara düşünürken biz şimdiden enerji arz güvenliğimizi garantiye alacak stratejik çalışmalar yürütüyoruz.

Hayata geçirdiğimiz boru hattı projeleri ile ülkemizi doğu ile batı arasında en önemli enerji köprülerinden birine dönüştürdük. Daha önce kiralama veya benzeri yöntemlerle gerçekleştirdiğimiz arama sondaj faaliyetlerini artık kendi gemilerimiz de icra ediyoruz.

Şu anda 4 tane sondaj gemimiz var.  2 tane sismik araştırma gemisi var. Bu 6 gemimiz de şu anda Akdeniz'de arama tarama çalışmalarını yapıyoruz.

İnşallah Karadeniz'deki 540 milyar metreküplük doğalgaz keşfimiz gibi Abdülhamit Han'ında milletimize güzel haberler vereceğine inanıyorum.

Enerjide de Türkiye'yi çok farklı bir konuma taşıyacağız.

AK Parti olarak biz de memleket işi gönül işi demişiz. Hizmette gözü olmayanların içler acısı halini sizlerde görüyorsunuz. Gecemizi gündüzümüze katarak nelerle uğraştığını nelere vakit harcadığımızı görüyorsunuz.

Buradan Çorum'a sesleniyorum öyle bir ses verin ki altılı masa değil altındakilerde duysun.

En ağır ekonomik fırtınalarından birini yaşıyorken, CHP ve maşa arkadaşları sabah akşam birbirlerine laf yetiştiriyor.

Pazartesiden itibaren büyükbaşta da %30 - 35 indirime gidiyoruz. 40 çeşit ürün de inşallah Tarım Kredi Kooperatiflerinde ciddi indirime gidiyoruz. Tarım Kredi Kooperatiflerinden alışverişlerinizi rahatlıkla yapabilirsiniz.

Bazı zincir marketler vesaire onlar da kendilerini buna göre ne yapacak ayarlayacak artık.

CHP ve şürekası bırakın ortaya fikir sunmayı Türkiye'nin kazanımlarını engellemeyi bundan sonra arkadan nasıl toplayacaklar. Ne o zaten yaptıkları bir şey yok ortaya koydukları bir eser yok sadece laf laf laf sadece iftira iftira iftira.

Türkiye'nin çıkarlarını göz etmekten başka bu iktidarın bir derdi yok ama cevap verin belediyelerindeki yolsuzluklar hırsızlık ahlaksızlık vakaları almış başını gidiyor. Zaten bay Kemal sayın Baykal'ı bir gece kasetle devirerek gelmedi mi?

Türkiye'nin çıkarlarını göz etmekten başka bu iktidarın bir derdi yok ama CHP'nin belediyelerindeki yolsuzluklar hırsızlık ahlaksızlık vakaları almış başını gidiyor. Zaten bay Kemal sayın Baykal'ı bir gece kasetle devirerek gelmedi mi?

Şimdi ise oturduğu koltuktan tabii ki kalkamıyor ve kasetle genel başkan olunan bir partinin milletvekili adaylarını hangi kritere göre belirledi ?

Her gün yeni bir skandalla ülkenin gündemini meşgul ediyorlar ve değerli kardeşlerim bay Kemal'in biliyorsunuz çok farklı özellikleri var önemli özelliklerinden bir tanesi de Sosyal Sigortalar Kurumunun başındayken hastanelerini ne hale getirdiğini biliyorsunuz.

Memleket işi gönül işi değerli kardeşlerim. Şimdi artık bunlar bu tür adımları da atacak durumda değiller. İşte gittikleri her yerde yalan yanlış bütün ellerinde olan büyük şehirlerde atıkları doğru dürüst bir adım yok.

Geçen gün çıkmış kürsüde işsizlikle ilgili bilgi ortaya atıyor. Ancak iddiasını ispat edecek rakamları dahi bulup söyleyemiyor.

Bahar aylarında elektriğe kafayı takmış faturasını ödemediği için kendini günlerce karanlığa mahkum etmişti güya vatandaş ziyaretleri adı altında milleti kandırmaya çalışmıştı. Şimdi alıyoruz ki sadece milleti değil evlerine misafir oldukları kişileri de kandırmışlar.

Aynı ikiyüzlülüğü aynı tutarsızlıkla ülkemizin beka meselesi olan terörle mücadelede de sergiliyorlar. İç Anadolu'ya gelince Kandili yerle bir etmekten bahseden bay Kemal Ankara'ya dönünce kandilin siyasi uzantıları karşısında kağıttan kaplana dönüşüyor.

Bay Kemal unutma bu terör örgütlerinden sana yar olmaz bunların hepsini Gabar'da Tendürek'te Bestel Deresi'nde nasıl yerle bir ettiysek bundan sonra da yerle bir etmeye devam edeceğiz.

Bay Kemal ve arkadaşlarının bu durumunu gördükçe cevap ve oy veren vatandaşlarım adına gerçekten üzülüyorum.

Polisimize askerimize el kaldıranların yanında yer alanlardan bir şey olmaz.

Son 20 yılda 15 seçimin tamamının da bize sahip çıktınız. Rekor oy oranları ile desteğinizi bizlerden esirgemediniz. Bizde son 20 senedir kamu yatırımlarımız da belediyeye hatırımızda elhamdülillah Çorum'un çehresini değiştirdik.

Hitit  Üniversitesini şehrimize kazandırdık, Hitit Üniversitesi Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesini sizlerin hizmetine verdik.

Çorum stadının olduğu 56000 metrekarelik alanı da şehrimizin marka değerini artıran vizyoner bir projeyle değerlendiriyoruz. Yer altı ve yer üstü parkları bisiklet ve koşu yolları çocuk oyun alanlarının yanı sıra her türlü spor tesisinin yer alacağı bu millet bahçesi projemiz ile ilgili adımları yakında açıyoruz.

Çorumlu kardeşlerim birisi özellikte yapımı devam eden ve hızlı tren noktasında da atılacak adım konusunda Ulaştırma Bakanımız bu çalışmaları sürdürüyor.

Merzifon Amasya tarafındaki yol çalışmalarımızı devam ettiriyor.

Çorum'a 13 adet baraj 3 gölet inşa ettik, 3 baraj ve bir Gölet daha inşa ediyoruz.

Ülkemizin en iddialı adamlarının başında gelen savunma sanayinde öne çıkarıyoruz. Sungurlu Organize Sanayi Bölgesinde 6 milyar liralık bir yatırımla barut fişek ve kapsül üretim tesisi üç ayrı fabrikadan oluşan ve ilk etabını 2023 Mayıs'ında hizmete almayı planladığımız bu yatırım savunma sanayine ayrı bir güç katacaktır.

 


Hibya Haber Ajansı

 
5 PKK/YPG'li terörist etkisiz hale getirildi
 
Azez'de Türk bayrağını yakma girişiminde bulunan zanlı yakalandı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İçişleri Bakan Yardımcısı Çataklı'dan Özdağ'a sert eleştiri
İçişleri Bakan Yardımcısı ve Bakanlık Sözcüsü İsmail Çataklı, Zafer Partisi ...
Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul Medeniyet Üniversitesi Ziraat Bankası Kütüphanesi ve Merkezi Derslik Binası açılış töreninde konuştu
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Medeniyet Üniversitesi Ziraat ...
İzmir'deki orman yangını
İzmir'in Buca ilçesinde çıkan orman yangını kontrol altına alındı.
 
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ayazma Camii’nin ibadete açılış töreninde konuştu
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ayazma Camii’nin ibadete açılış töreninde konuştu.
Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü'nden Kılıçdaroğlu'nun iddialarına yanıt
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun "YSK'da bizim elimizdeki seçmen ...
Tahıl taşıyan 2 gemi daha Ukrayna'dan hareket etti
Milli Savunma Bakanlığı, tahıl taşıyan 2 geminin daha Ukrayna'dan ayrıldığını bildirdi.
 
13 ilin emniyet müdürü değişti
İçişleri Bakanlığı Kararnamesi Resmi Gazete'de yayımlandı. Kararnameyle ...
İletişim Başkanı Fahrettin Altun'dan YİK sonrası açıklama
Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Cumhurbaşkanlığı Yüksek ...
Bakan Muş Pakistan’a gidiyor
Ticaret Bakanı Mehmet Muş,12 Ağustos 2022 tarihinde Pakistan’ın başkenti ...
 
ANKARA GAZETESİ
YAZARLAR
Durak Avcıoğlu
Durak Avcıoğlu
Hrant Dink Cinayeti ve Hukukun Üstünlüğü: Siyasi Manipülasyon ve Toplumsal Bölünme
Erkan Zorlu
Erkan Zorlu
İşsizlik ve Enflasyon Arasında İnce Bir Denge
Dilek YILMAZ
Dilek YILMAZ
Siyasette İddialar ve Siyasi Oyunlar: Gerçekler ve Algılar
Münir SAATCİ
Münir SAATCİ
Milletvekilleri Belediye Başkanlığına Aday Olmamalı
Vedat Bilgin
Vedat Bilgin
Veda zamanı
Ülker Piriyeva
Ülker Piriyeva
Fransa'nın dış politikası tamamen değişmeli
ANKARA
TWITTER'DA ANKARA GAZETESİ
FACEBOOK'TA ANKARA GAZETESİ
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Türkiye'nin aktif dış politikasını nasıl buluyorsunuz?

Doğru Buluyorum
Yanlış Buluyorum
Fikrim Yok

Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
Ana Sayfa Teknoloji Kim Kimdir? Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri