Ana Sayfa Teknoloji Kim Kimdir? Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Spor Yerel Haberler
Bakan Yerlikaya: Organize suç örgütlerine yönelik 289 operasyonda 757 şahıs tutuklandı
Bakan Yerlikaya: Organize suç örgütlerine yönelik 289 operasyonda 757 şahıs tutuklandı
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Sandık 85 milyon olarak hepimizin namusuna emanettir
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Sandık 85 milyon olarak hepimizin namusuna emanettir
Bakan Tunç, şehit Mehmet Selim Kiraz’ın andı
Bakan Tunç, şehit Mehmet Selim Kiraz’ın andı
Erdoğan: Yılın 2'nci yarısında enflasyonun inişe geçtiğini hep birlikte göreceğiz
Erdoğan: Yılın 2'nci yarısında enflasyonun inişe geçtiğini hep birlikte göreceğiz
Erdoğan: Temmuz ayında emekli maaşlarını tekrar masaya yatıracağız
Erdoğan: Temmuz ayında emekli maaşlarını tekrar masaya yatıracağız
HABERLER>GÜNDEM
1 Temmuz 2022 Cuma - 21:38

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Milli Savunma Üniversitesi Harp Enstitüleri Mezuniyet Töreni’nde konuştu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Milli Savunma Üniversitesi Harp Enstitüleri Mezuniyet Töreni’nde konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Milli Savunma Üniversitesi Harp Enstitüleri Mezuniyet Töreni’nde konuştu

Erdoğan'ın konuşmasından bazı satır başları şöyle:

"Bugün mezun olan 14'ü dost ve kardeş ülkelerden olmak üzeri 193 subayımızın da ordularımızın personel niteliğini güçlendirdiğimize inanıyorum. Mezun subaylarımıza görev yerlerinde başarılar diliyorum

Kuruluşundan bugüne gelişerek başarılı bir çizgide ilerleyen Milli Savunma Üniversitemizin yönetimini tebrik ediyorum.

Profesyonel askeri eğitim öğretim kurumlarımız tarihimizin en alçak örgüt tarafından ele geçirilmişti. Tüm askeri eğitim öğretim kurumlarımızı tek çatı altında topladık. Hem dünyadaki örneklerine hem de ihtiyaçlara uygun, modern bir öğretim sistemi oluşturduk.

Birileri TSK'nın kendini toparlayamamağı beklentisiyle ellerini ovuştururken biz yeni sistemi hizmete aldık. Personel eksiğini tamamlayarak hevesleri kursaklarda bıraktık. Kahraman ordumuz sınır ötesi harekatlarıyla dimdik ayakta durduğunu ispatlamıştır.

1800'lü yıllar boyunca parça parça kopartılan vatan topraklarını tamamen zapt etmek isteyenlere Çanakkale'de unutmayacakları ders vermiştik. Anadolu'yu paylaşamaya çalışanları kovup Türkiye'yi kurarak binlerce yıllık tarihimizde yeni bir sayfa açmıştık.

İstiklal ve istikbal mücadelemiz devam etti. Asırlık kayıpların yükünü omuzlayan Anadolu'yu yeni atılımın kaynağı haline getiren milletimiz diğer yandan değerlerini koruma mücadelesi veriyordu. Gazi Mustafa Kemal'in ülkemizi muasır medeniyet seviyesi üzerine çıkarma vasiyeti hakkıyla yerine getirilemedi. Her demokrasi ve kalkınma hamlemizin önü kesildi. Bizim başımızı yerden kaldırmamak için çok çalıştılar. Bu tablodan ordumuz da nasibini almıştır.

Türkiye Kıbrıs Barış Harekatı'na kadar ordusunun durumunu görme imkanı bulamamıştır. Efes tatbikatına dünyadan 39 ülke katıldı. Başarılı bir Efes tatbikatı ile dünyada gayet güzel ders verdik. Türkiye küllerinden kalkan bir millet olarak her an her yerde her türlü zafere hazırdır. Bunu Azerbaycan'da, Libya'da gösterdik. Bundan sonra nerede, nasıl olursa olsun göstermeye hazırız.

Kıbrıs harekatı ve sonrasında maruz kaldığımız ambargolar bizi bu acı gerçeklerle yüzleştirmiştir. Gereken altyapıların kurulması ve dönüşümlerin gerçekleştirilmesi hep engellenmiştir. Şu anda dün NATO görüşmelerinde herkesin aynen ifade ettikleri gibi Türkiye terörle mücadelede hakkı teslim edilmesi gereken bir ülkedir. Biz bu terörle mücadelemizi sıfırı tüketene kadar sürdüreceğiz.

Hükümete geldiğimizde önce gerçek fotoğrafı görmek için epeyce uğraşmak zorunda kaldık. Bürokratik vesayetin çektiği perdeleri aralamak öyle kolay değildi. Bu safhaya geldiğimizde dehşete kapıldık, kolları sıvadık. Savunma sanayimize özel bir yer verdik. Bilime, araştırma-geliştirme, üretime dayalı savunma sanayi projelerini himayemize aldık. Attığımız her adımda önümüzün kesilmeye çalışılmasını anlıyorduk ama içeridekileri çözmekte zorlanıyorduk.

Emniyet-yargı darbe girişimiyle sivil bürokraside maruz kaldığımız sabotajların, 15 Temmuz'da da askeri engelleme çabalarının nedeni ortaya çıktı. Ülkemizin önündeki taşları, mayınları da temizlemiştir. Türkiye tüm önemli başarılarını bu temizliğin ardından hızlandırmış ve gerçekleştirmiştir.

Büyük ve güçlü Türkiye'nin inşasında en büyük desteği ordumuzun başarılı harekatlarından alıyoruz. Malazgirt'ten bugüne bu toprakların vatanımız olarak kalması için tüm şehitlerimizi, gazilerimizi rahmetle yad ediyorum. Sınırlarımız ve ötesinde vazife başında olan askerlerimizin alınlarından öpüyorum.

Kısa bir süre önce nefes tatbikatı gerçekleştirdik, başta ABD olmak üzere 39 ülke katıldı, tatbikat başarılı oldu.

Geçtiğimiz günlerde, katıldığımız NATO Zirvesi'nde müttefiklerimizle küresel ve bölgesel güvenlik meselelerini görüştük. NATO, kuruluşundan bugüne 70 çeşitli tartışmaların odağında yer almasına rağmen dünyanın en önemli, etkin, kapsamlı güvenlik teşkilatıdır. Türkiye teşkilata verdiği katkılarla seçkin konumda yer almıştır.

NATO kuruluşundan bu yana dünyanın en önemli kapsamlı güvenlik teşkilatıdır. Türkiye NATO'da seçkin bir yer almıştır. Ancak son zamanlarda müttefiklerin Türkiye'nin terörle mücadelesinde destek vermediklerini görüyoruz. Ancak kendi güvenliğimizi sağlayabilecek kabiliyette olduğumuz için bunu fazla önemsemedik. Son dönemde NATO içindeki bazı ülkelerin Türkiye’nin terörle mücadelesine yeterince destek vermediği açıktır. 

Üyelik için başvuru yapan ülkelerin şartlarımızı kabul etmesi ve bunu yazılı belgeye dökmesi bir ilerlemedir. Ancak bu iki ülke henüz üye olmamıştır. Sadece üyelik için davet almışlardır.

Bu eksikliği çok önemsemedik.Ancak milli çıkarlarımız açısından bu hassasiyetlere uygun tavır göstermemiz kusura bakmasınlar gayet tabiidir.

Şartları yerine getirirlerse bizde üstümüze düşeni yaparız. Şayet bu konuda oyalama riyakarlık emaresi görürsek en başa döneceğimizi belirttik.

Atacağımız her adımı çok önceden söyledik. Söylediklerimizden başka bir şey yapmadık. 

Yunanistan kullanılarak dikkatimizi dağıtma gayretlerinin farkındayız. Bizim hava alanlarımızı, sahalarımızı tahrik ederek üzerimize gelenlere bizler de Hava Kuvvetlerimiz başta olmak üzere gereken dersi verdi, vermeye devam edeceğiz. Ege'deki haklarımızdan taviz vermeden Batı'daki kara, deniz, hava sınırlarımızı koruyacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın. Birilerinin eteğinin altına saklanarak kabadayılığa yeltenen Yunanistan yönetimine bölgemizdeki gelişmelerden ve bir asır önceden ibret almasını tavsiye ediyoruz.

Ege'deki komşumuzun bizimle mütenasip konumda yer almadığı gerçektir. Yunanistan konusu hak ettiği yere sahiptir. Yunanistan halkının, kendileri için felaketle bitecek macera peşinde koşacak yönetimlerine demokratik yollarla cevabı vereceklerini ümit ediyorum. Yaklaşan Kurban Bayramınızı tebrik ediyorum."

 

 

Hibya Haber Ajansı

 
Bursa'ya yatırımlar artıyor
 
Asgari ücret 5500 TL oldu
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan cuma namazı sonrası açıklamalarda bulundu
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, cuma namazı çıkışında basın mensuplarının sorularını yanıtladı.
Tümör operasyonunda 284 gözaltı kararı
KOM koordinasyonunda organize suç örgütlerine yönelik Tümör operasyonu ...
Astronomi tutkunlarının yeni durağı: Van
Sanayi ve Teknoloji Bakanlığınca TÜBİTAK’ın her yaştan gökyüzü meraklısını ...
 
Türkiye'de 1169 mahalle yabancılara ikamete kapatıldı
Türkiye'nin bazı illerindeki toplam 1169 mahalle, yeni yabancı kaydı işlemlerine kapatıldı.
LGS tercihleri 4 Temmuz'da başlıyor
2022 Ortaöğretime Geçiş Tercih ve Yerleştirme Kılavuzu yayımlandı. Liselere ...
MEB, lise kontenjanları ve yüzdelik dilimlerini açıkladı
Milli Eğitim Bakanlığınca (MEB), Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamında ...
 
Cumhurbaşkanı Erdoğan, İspanya Başbakanı Sanchez ile görüştü
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İspanya’daki NATO Devlet ve Hükümet ...
Bakanlık Türkiye’nin çocuk profilini çıkarıyor
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın koordinesinde, çocukların profilini ...
Otoyollarda otomobiller için yeni hız sınırı uygulaması yarın başlıyor
Yarından itibaren başlayacak yeni uygulama ile hız sınırları Edirne’den ...
 
ANKARA GAZETESİ
YAZARLAR
Durak Avcıoğlu
Durak Avcıoğlu
Hrant Dink Cinayeti ve Hukukun Üstünlüğü: Siyasi Manipülasyon ve Toplumsal Bölünme
Erkan Zorlu
Erkan Zorlu
İşsizlik ve Enflasyon Arasında İnce Bir Denge
Dilek YILMAZ
Dilek YILMAZ
Siyasette İddialar ve Siyasi Oyunlar: Gerçekler ve Algılar
Münir SAATCİ
Münir SAATCİ
Milletvekilleri Belediye Başkanlığına Aday Olmamalı
Vedat Bilgin
Vedat Bilgin
Veda zamanı
Ülker Piriyeva
Ülker Piriyeva
Fransa'nın dış politikası tamamen değişmeli
ANKARA
TWITTER'DA ANKARA GAZETESİ
FACEBOOK'TA ANKARA GAZETESİ
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Türkiye'nin aktif dış politikasını nasıl buluyorsunuz?

Doğru Buluyorum
Yanlış Buluyorum
Fikrim Yok

Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
Ana Sayfa Teknoloji Kim Kimdir? Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri