Ana Sayfa Teknoloji Kim Kimdir? Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Spor Yerel Haberler
Bakan Göktaş: Aile Destek Merkezleri’nden geçtiğimiz yıl yaklaşık 140 bin kişi yararlandı
Bakan Göktaş: Aile Destek Merkezleri’nden geçtiğimiz yıl yaklaşık 140 bin kişi yararlandı
Meteoroloji’den kuvvetli yağış ve rüzgar uyarısı
Meteoroloji’den kuvvetli yağış ve rüzgar uyarısı
Dışişleri Bakanlığı, Avrupa Konseyi’nin 75. yıl dönümünü kutladı
Dışişleri Bakanlığı, Avrupa Konseyi’nin 75. yıl dönümünü kutladı
Kalkan-21 operasyonlarında 16 göçmen kaçakçılığı organizatörü yakalandı
Kalkan-21 operasyonlarında 16 göçmen kaçakçılığı organizatörü yakalandı
Bakan Fidan, Pakistan Dışişleri Bakanı Dar ile görüştü
Bakan Fidan, Pakistan Dışişleri Bakanı Dar ile görüştü
HABERLER>GÜNDEM
6 Kasım 2021 Cumartesi - 19:20

Cumhurbaşkanı Erdoğan Batman'da

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Batman Eğitim ve Araştırma Hastanesi, 36 fabrika, şehir stadyumu ve tamamlanan projelerin toplu açılışını yaptı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Batman da

Erdoğan'ın konuşmasından satır başları:

Bugün Batman'da ilk olarak dünya çapında bir proje olan Ilısu Barajı ve Hidroelektrik Santralinin açılışını yaptık.

Batman'ı bu yatırımdan mahrum bırakmak için hem dışarıda hem içeride nice kirli ve karanlık kampanyalar yürütüldü.

Hamdolsun bu engellerin hepsini aşarak işte bugün Batman'ı bu hizmete kavuşturduk.

Elbette sadece Ilısuy'la yetinmiyoruz bugün burada aynı zamanda yapımı tamamlanan kamu yatırımlarının ve Organize Sanayi Bölgemizdeki fabrikalarında resmi açılışlarını yapıyoruz.

Peki ne yaptık eğitimle 432 derslikli 26 okulu 400 öğrenci kapasiteli 2 pansiyonu 2 spor salonunu 50 yataklı öğretmen evini bugün hizmete açıyoruz.

Sağlıkta az önce Bakanımızı dinlediğiniz Eğitim ve Araştırma Hastanesi statüsündeki 440 yataklı yeni kadın doğum ve çocuk hastalıkları hastanesinin Sason Devlet Hastanesi'nin 50 yataklı ilave binasını koltukta Aile Hekimliği, Sağlıklı Yaşam Merkezi, Aile Sağlığı Merkezi 112 Acil İstasyonu, Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi'nden oluşan sağlık külliyesinin Hasankeyf 5 yataklı hastaneye merkez Gercüş ve Beşiri'de çeşitli sağlık birimlerini resmen bugün hizmete açıyoruz.

Biz sizin için varız. 15.000 seyirci kapasiteli stadyum da aralarında bulunduğu spor yatırımlarının resmi açılışlarını burada yapıyoruz.

Batman İl Halk Kütüphanesi ile çeşitli kurumlarımızın hizmet binalarının açılışlarını da buradan gerçekleştiriyoruz.

Fıstık üretimini yaygınlaştırmak için 12000 hektarlık bir alanda yürütülen Menengiç aşılaması çalışmalarıyla çok sayıda tarım ve hayvancılık projesinin açılışını yapıyoruz.

Yatırım ve üretim ile büyüyen Türkiye fotoğrafının en güzel örneklerinden biri de Batman Organize Sanayi Bölgesindeki yapımı tamamlanarak hizmete giren 36 fabrikanın toplu açılışını yapıyoruz.

Resmi açılışlarını yaptığımız yaklaşık 500 milyon liralık bir yatırımla hayata geçirilen bu fabrika sayesinde şehrimize 4000 ilave istihdam sağlanmıştır.

20 yıl önce Batman'a geldiğimde nasıl bir Batman vardı ama bugün nasıl bir Batman var. Öyle mi? 20 yıl öncesinin Batman aile bugünkü Batman'ı şöyle yan yana getirdiğinizde o günleri yaşayan hanım kardeşlerim beyefendiler nereden nereye ama bilin ki daha da iyi olacak.

Toplam yatırım bedeli 1 milyar lirayı geçen tüm kamu ve özel sektör projelerinin şehrimize hayırlı olmasını diliyorum.

Batman, tıpkı çevresindeki Diyarbakır Muş Bitlis Siirt Mardin aynen bunlar gibi yıllarca terör örgütünün zulmü altında acılar çekmiş kayıplar vermiş bir şehrimiz.

Türkiye'nin demokrasi ve kalkınma tarihindeki sıkıntı baktığımızda karşımıza hep tek parti döneminin millete ve milletin değerleri düşman faşizminin ayak izleri çıkmaktadır.

Hangi kökenden olursa olsun bu topraklarda 1000 yıldır kardeşçe yaşayan insanlar olarak mülkü millet anlayışıyla vatanımıza yönelik her türlü saldırıya birlikte karşı koyduk.

Biz bu topraklarda kanımızda hep alın terimizle birlikte yoğurarak vatan yaptık ne zaman ki ülkede ipler tek parti zihniyetinin eline geçti işte o vakit hep birlikte sıkıntı çekmeye başladı.

Bu kadim toprakların insanlarının birliğinden beraberliğinden kardeşliğinden alan gönül zenginliğimizi ve refah kaynaklarımızı tek parti faşizmi yok etmeye çalıştı.

Bu çabaların yol açtığı tarihi var. Farklı tezahürleri hepimizi etkiledi. Ülkenin başına bir felaket gibi çöken bu zihniyete karşı milletin safında yer alanlar çeşitli bahanelerle ve darbelerle susturuldu.

İşte tüm bu yanlış uygulamalar, bölgede terör örgütlerinin zemin bulmasına yol açan zehirli bir iklimin gelişmesine yol açtı.

Bölgede yaşanan sıkıntıları çözemeyenler özellikle de 1980 sonrası baskıyla tehditle işkenceyle hak ve hukuklarını hiçe saydıkları insanları yerlerinden ederek sorunu daha da büyüttüler.

Bunun yanında uzunca bir süre bölge insanını sefalete yokluk ve yoksulluğa mahkum edecek ihmalleri yaşandı. Ah benim kardeşlerim.

Türkiye işte böyle bir bölge fotoğrafıyla karşı karşıya gidip kolları sıvadık. İlk iş olarak insanların zihin gönül dünyalarında baskıyla ve zulüm ile özdeşleşmiş olan olağanüstü hali biz kaldırdık.

Ardından tarihimizin en büyük yatırım seferberliğini başlattık. Türkiye'nin 81 vilayetinin tamamını da aynı seviyede eğitim, sağlık, ulaşım, enerji, adalet, spor gibi kamu altyapıları ile donattık.

Böylece köyünde ilçesinde ilinde hayatını sürdüren vatandaşlarımızın temel hizmetlerden faydalanabilmek için İstanbul'a Ankara'ya veya benzeri yerlere gitmek zorunda kalmasının önüne  geçtik.

Batman'da üniversitemiz var mı? Eğer bu üniversite olmasaydı Batman'ın genci nereye gidecekti Ankara'ya yada İstanbul'a yani batıya gidecekti.

Batman Üniversitesini yapmak suretiyle Batmanlı gençler artık kendi evlerinde kendi yurtlarında kalıyor.

19 yılda Batman'a yaptığımız yatırımların bedeli ne biliyor musunuz? Ne kadar? 16 milyar liralık yatırım yaptık.

Batman'da biz göreve geldiğimizde bölünmüş yol ne kadardı biliyor musunuz? 13 kilometre. Peki biz ne yaptık 149 kilometre ilave ile bu yolun uzunluğunu 162 kilometreye çıkardık.

Batman Havalimanı terminal binasını yıllık 2 milyon yolcu seviyesine çıkardık.

Batman şehir merkezinin 2050 yılına kadar olan içme ve kullanma suyu ihtiyacının karşılanmasında kullanılabilir duruma getirdik.

Batmanlı çiftçilerimize toplam 1 milyar lira eski rakamla 1 trilyon tutarında tarımsal destek verdik.

Bölgeyi ve şehrimizin her alanda en gelişmiş altyapı yatırımlarıyla buluştururken vesayette yürüttüğümüz mücadelede mesafe kat ettikçe milletimizin tüm fertleri gibi burada yaşayanların hak ve özgürlük alanlarını da genişlettik.

Batı bize ne diyordu? Bunlar sessiz devrim yaptılar dedi.

Kürtçe konuşmanın türkü söylemenin okumanın yazmanın suç olmaktan çıkartılması başta olmak üzere asırlık tüm sorunları çözecek adımları biz attık.

Anayasadan kanunlara kadar tüm mevzuatı tüm uygulamaları tüm anlayışları hak ve adalet temelli bir dönüşüme tabi tuttuk.

Ülke genelindeki bürokratik oligarşiyi kırdığımız gibi terör örgütünün buradaki insanlarımız üzerinde kanla ve zulümle kurduğu vesayetini paramparça ettik.

Hem altyapı hem demokrasi bakımından ülkemizin 81 vilayetini de eşit hale getirdik. Yaptıklarımızın en yakın şahidi zaten sizlersiniz.

Biz ülkemizi büyüttükçe milletimizin birliğini beraberliğini kardeşliğini güçlendirdikçe birileri bundan rahatsız oldu.

Buna rağmen biz yolumuza devam ettik. Çözüm süreci diye akıllarda kalan son 1 hamle ile Türkiye'yi terör örgütünün tasallutundan tamamen kurtaracak bir adım daha attık.

Amacımız artık bu meseleyi ülkenin gündeminden ebediyen çıkartıp hep birlikte tüm enerjimizi ve vaktimizi asıl hedeflerimiz etmemizi sağlamaktı.

Her türlü riski göze alarak her türlü tenkidi göstererek başlattığımız bu samimi süreç terör örgütünün silahı ve kan dökmeyi seçmesi sebebiyle sonuçsuz kaldı.

Kısa süre önce bölücü örgütün elebaşları tarafından yapılan itiraflar bu gerçeği açıkça ortaya koyuyor.

Bizzat terör örgütü yöneticileri Avrupa'daki kimi çevreler başta olmak üzere dışarıdan kendilerine çözümü reddetmeli çatışmayı yeniden başlatmaları konusunda yoğun baskılar yapıldığını söylüyor.

Terör örgütü hiçbir gerekçesi kalmadığı halde ısrarla şiddeti seçen tavrıyla bu topraklarla bu topraklarda yaşayan insanlarla aslında hiçbir bağının olmadığını ispatlamıştır.

Parayı verenin dilediği gibi kullandı, dilediği yere saldırdı, dilediği şekilde yönlendirdiği bu örgüt en çok benim Kürt kardeşlerimin kanını döktü. En büyük bedeli Kürt kardeşlerimize ödetti.

PKK'nın bu HDP'nin yani kardeşlerim bunların dini imanı yok bunları iyi bilmemiz lazım.

Türkiye'de hareket alanı kalmayan örgüt şimdi de Kuzey Irak ve Suriye'yi karıştırmaya çalışıyor. Kuzey Irak'taki meşru yönetime bile saldıracak kadar gözü dönen bu azgın ve sapkın güruhun devri artık sona ermektedir.

Bay Kemal çıktı ne diyor?  "Gelirse eğer gelirse ne yapacakmış Kandili yerle yeksan edecekmiş. "Ya Bay Kemal sana bu millet bu devleti teslim eder mi?  HDP'ye ? İYİ Parti'ye?  Bu devleti teslim eder mi?

Biz biriz beraberiz hep birlikte inşallah. Ne Türkiye'nin ne de bölgenin geleceğinde bu örgütün yeri yoktur.

Sizden çok ciddi gayret istiyorum. 2023'e kadar kapı kapı dolaşmaya var mıyız? Özellikle hanım kardeşlerimden bunu bekliyorum.

Ülkemizin son 8 yılında yaşadığı her örgütü üzerimize sağlayan aynı kaynaklardan beslenen kin nefret husumet dalgalarının eseridir. Türkiye uğradığı saldırılara karşı devleti ve milletiyle dimdik ayakta durdukça bölge üzerinde sinsice ve alçak hesapları olanların bize olan öfkesi daha da kabarıyor.

Biz bölgemizde ve dünyada yaşanan haksızlıklara ne dedik " One Minute " dedikçe önümüze kurulan tuzakların sayısı da artıyor.

Biz yeminli Türkiye düşmanlarının ülkemizdeki piyonları olan PKK'lılara FETÖculara Sicil toplum mensubu veya diplomat görünümlü ajanlara siyasetçi kılıklı etki elemanlarına posta koydukça kuduruyorlar.

Sen kimsin ya 10 tane büyükelçi çıkmış bize akıl vermeye çalışıyor. Maalesef bunların en büyük desteği de içimizdeki birileri veriyor. Şimdi size soruyorum.  Bu ülkede CHP diye bir parti ve o partiyi yönetenlerin kendi kafalarına göre belirledikleri politikaları mı var?

Yine soruyorum sizlere bu ülkede HDP diye bir parti ve parti yönetenlerin kendi iradeleriyle belirledikleri politikaları mı var?  Madem öyle asıl şu soruya cevap bulmamız lazım Kürt kardeşlerimize yapılan en büyük zulümlerin altında imzası olan parti ile Kürt kardeşlerimizin ismini istismar eden bir partiyi acaba hangi güç bir araya getirmiş olabilir.

Bu soruya verilen samimi ve dürüst cevap Türkiye'nin son 8 yılında yaşadıklarının sebebini de ortaya koyacaktır.

Sizler de biliyorsunuz bu senaryoyu yazıp sahneye koyanlarda zaten kendilerini biliyor. Tıpkı  bin yıldır olduğu gibi bugün de tek yürek ve tek bilek olarak kardeşliğimizi güçlendirerek oynanan bu kirli oyunu bozmaktır. İşte şu anda ben karşımdaki şu topluluğu görünce Rabbime hamd ettim.

Bu ne güzel bir birliktelik bu ne güzel bir dayanışma ülkemizi ve bölge insanımızı PKK'nın silahlı tasallutundan kurtardık. İnşallah bu örgütün kuklası olan HDP'nin siyasi tasallutundan kurtaracağız.

Çevremizde kurulan kanlı tezgahın gerisindeki hain niyetleri artık daha iyi görüyoruz biliyoruz geçmişte Irak'ta yakın zamanda Afganistan'da halen Suriye'de yaşanan yıkımlar devletimizin bütünlüğünün ve gücünün milletimizin birliğini ve ferasetini ne kadar önemli olduğunu hepimize tekrar tekrar hatırlatmaktadır.

Allah'ın yardımı milletimizin desteği mazlumların duasıyla Türkiye 2023 imtihanını da başarıyla geride bırakarak dosta güven düşmana korku vermeyi sürdürecektir.

2023'e kadar çok sıkı çalışmanızı istiyor bir daha bu ülkeyi yoksulluğun terörün ölümün pençesine bırakmamak milletimizin boynunu eğdirmemek için birliğimize beraberliğimize kardeşliğimize çok sıkı sarılacağız.

Batman'ın bu kutlu mücadelenin en ön safında yer olacağına yürekten inanıyorum.

Hibya Haber Ajansı

 
Jandarmadan uyuşturucu operasyonları
 
Dünyanın en uzun barajı Ilısu 2 bin metrelik kurdele ile açıldı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Ilısu Prof. Dr. Veysel Eroğlu Barajı hizmete girdi
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ilısu Prof. Dr. Veysel Eroğlu Barajı'nın ...
Aydemir Dadaşlar adına Karabağ Zaferini kutladı
AK Parti Grup Yönetim Kurulu üyesi Milletvekili Aydemir, ‘Yeniden dünyaya ...
Koronavirüs salgınında vaka sayısı düne göre azaldı
Türkiye'de koronavirüs vaka sayısı düne göre azaldı.
 
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Yeşilay Danışmanlık Merkezleri Ortak Açılış Töreni'ne katıldı
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Yeşilay Danışmanlık Merkezleri Ortak Açılış Töreni'ne katıldı.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ümraniye Millet Bahçesi Resmi Açılış Töreni'ne katıldı
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ümraniye Millet Bahçesi Resmi Açılış Töreni'ne katıldı.
Bakan Yanık: “Sokakta çalıştırılan ve dilendirilen 27.520 çocuğumuzla ilgili önlem aldık”
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Yanık, ülke genelinde 320 mobil ekibin ...
 
Türkiye'de 26 bin 894 kişi organ nakli bekliyor
Sağlık Bakanlığı, 3-9 Kasım tarihleri arası Organ ve Doku Bağışı Haftası ...
Resmi Gazete başlıkları
Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ile Moritanya İslam Cumhuriyeti Hükümeti ...
Aydemir’den Yalan ve İftira haberciliğine sert tepki
AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir, "Sosyal medyayı tanzim ...
 
ANKARA GAZETESİ
YAZARLAR
Oylum DEMİRAY
Oylum DEMİRAY
Bahçeli ayıp etti
Durak Avcıoğlu
Durak Avcıoğlu
Hrant Dink Cinayeti ve Hukukun Üstünlüğü: Siyasi Manipülasyon ve Toplumsal Bölünme
Erkan Zorlu
Erkan Zorlu
İşsizlik ve Enflasyon Arasında İnce Bir Denge
Dilek YILMAZ
Dilek YILMAZ
Siyasette İddialar ve Siyasi Oyunlar: Gerçekler ve Algılar
Münir SAATCİ
Münir SAATCİ
Milletvekilleri Belediye Başkanlığına Aday Olmamalı
Vedat Bilgin
Vedat Bilgin
Veda zamanı
ANKARA
TWITTER'DA ANKARA GAZETESİ
FACEBOOK'TA ANKARA GAZETESİ
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Türkiye'nin aktif dış politikasını nasıl buluyorsunuz?

Doğru Buluyorum
Yanlış Buluyorum
Fikrim Yok

Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
Ana Sayfa Teknoloji Kim Kimdir? Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri