Ana Sayfa Teknoloji Kim Kimdir? Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Spor Yerel Haberler
Bahçeli: Ülkemizi fiilen işgal altında gösterme provalarını hazmetmek mümkün değildir
Bahçeli: Ülkemizi fiilen işgal altında gösterme provalarını hazmetmek mümkün değildir
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Irak Cumhurbaşkanı Reşid ile görüştü
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Irak Cumhurbaşkanı Reşid ile görüştü
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Irak’ta
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Irak’ta
İstanbul merkezli 8 ilde “Sibergöz-32” operasyonu
İstanbul merkezli 8 ilde “Sibergöz-32” operasyonu
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı 45 sözleşmeli bilişim personeli alacak
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı 45 sözleşmeli bilişim personeli alacak
HABERLER>SAĞLIK-YAŞAM
12 Mart 2020 Perşembe - 13:26

Başkent’te anti-virüs hareketi

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın Türkiye’de ilk ’Koronavirüs’ vakasını açıklamasının ardından Başkent’te de önlemler artırıldı. ABB’de kriz masası kurularak toplu taşıma araçlarının temizliğinde kuru hava yöntemi (pulvarize) kullanılmaya başlandı.

Başkent’te anti-virüs hareketi

Ankara Büyükşehir Belediyesi’nde (ABB) Başkan Mansur Yavaş’ın talimatıyla kurulan kriz masası ile dezenfeksiyon çalışmaları iki katına çıkarılırken, toplu taşıma araçlarında bakteri ve virüslerden arındırılması için kuru hava yöntemi (pulvarize yöntemi) kullanılmaya başlandı. ABB; Ankaray, metro, teleferik, EGO ve özel halk otobüsleri ile dolmuşlar, rekreasyon alanları, AŞTİ Büyükşehir hizmet binası, ilçelerdeki birimler, aile yaşam merkezleri, ASKİ, halk ekmek satış noktalarında 7/24 temizlik ekipleriyle dezenfekte çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

TOPLU TAŞIMADA KURU HAVA YÖNTEMİ

Halk sağlığını tehdit etmeyen Dünya Sağlık Örgütü ve Sağlık Bakanlığı onaylı dezenfektan ürünlerini kullandıklarını belirten ABB Sağlık İşleri Daire Başkanı Seyfettin Aslan, kuru hava yöntemiyle ilgili “Metro vagonları ve otobüslerin dumanlama işlemi ile film şeridi gibi ile kaplanmasını sağlıyoruz. Bakteriler ve virüslerden arındırılması için ölçümler yaparak virüs yoğunluğunu ölçüyoruz. Gerçekten bu yöntemin etkili olduğunu gördük. Bu yöntemle bütün vagonları ve otobüsleri daha güvenli hale getirmiş olacağız. Bu işleme aralıklarla devam edeceğiz” dedi.

EKMEK KASALARINA BUHARLI TEMİZLİK

Halk Ekmek Fabrikası’nda fabrika üretim alanı ve satış yerlerinde tedbir ve kontrolleri en üst seviyeye çıkardıklarını belirten İşletme Sorumlusu ve Gıda Mühendisi Murat Şanlı ise şöyle konuştu: “Şu aşamada fabrikamıza gelen ziyaret taleplerini kabul etmiyoruz. Genel temizlik rutin olarak yapılmakla birlikte özellikle ekmek kasaları özel buharlı makinalarla dezenfekte ediliyor. Ekmeklerimiz yüksek ısıda pişirildiğinden dolayı son derece steril ve sağlıklıdır. Üretimden sevkiyata kadar ekmeklerimiz bütün birimlerimizde görevli personelimiz tarafından eldiven, bone ve galoşlar takılarak ulaştırılıyor.”

AVM’LERDEN CAMİLERE DEZENFEKTE

ABB Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı, Sağlık İşleri Daire Başkanlığı ile BELPLAS ekipleri Ankara Tabip Odası iş birliği ile yürüttüğü dezenfeksiyon çalışmalarını sıklaştırdı. Büyükşehir ekipleri ayrıca 60 araç 205 personel ile Ankara’daki 10 bölgede yer alan okullar AVM’ler, camiler, siyasi parti merkezleri, sivil toplum kuruluşlarının binalarında dezenfeksiyon çalışmalarını gerçekleştiriyor.;

2 BİN 56 DOLMUŞ GÜNLÜK İLAÇLANACAK

Ankara Minibüsçüler Esnaf Odası ve özel bir temizlik firmasının iş birliğiyle gerçekleştirilen ilaçlama ve temizlik çalışmaları kapsamında dolmuşlar günlük olarak “Geniş Spektrumlu Virüsidal Dezenfektan” ile iç-dış sterilizasyon işlemine tabi tutuluyor. ABB Zabıta Daire Başkanlığı ekipleri, kent genelinde hizmet veren 2 bin 56 dolmuşta zorunlu hale getirilen dezenfeksiyon ve sterilizasyon çalışmalarını yerinde denetlerken, dolmuşçu esnafına hijyen kurallarına ilişkin uyarılarda bulunuyor.

ATO’DAN E-İMZALI BELGE TAVSİYESİ

Ankara Ticaret Odası’nın (ATO) üyelere hizmet veren birimleri başta olmak üzere tüm birimleri koronavirüse karşı dezenfekte edildi. Günde bini aşkın kişinin evrak işlemlerini gerçekleştirmek için ATO’yu ziyaret ettiğini belirterek olası tüm virüs tehlikelerine karşı önlem aldıklarını söyleyen ATO Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Baran, “Para ve evrak alışverişi yapılan alanlarla, elle temas edilen bütün alanlar özel kimyasallarla temizlendi. Çalışmalarımızı periyodik olarak devam ettireceğiz. Bu süreçte üyelerimiz E-ATO hizmetimizden faydalanarak, hizmet binamıza gelmeden de oda belgelerini alabilirler. 7 gün 24 saat hizmet veren E-ATO uygulaması sayesinde üyelerimiz internet üzerinden e-imzalı olarak belgelerini temin edebilir” diye konuştu.

ÇANKAYA

Çankaya Belediyesi’nin hizmet binası, Çankaya Evleri, kreşler, Baharevleri, ağız ve diş sağlığı poliklinikleri ve kültür merkezleri virüs kaynaklı salgın hastalıkların yayılmasını önlemek amacıyla dezenfekte edildi. Kurumlardaki belirli noktalara da koruyucu el dezenfektanı konuldu. Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen, “Dünyayı etkisi altına alan salgın hastalık riskine karşı vatandaşlarımızın ve çalışanlarımızın sağlığını korumak adına belediyemizin hizmet birimlerinde özel olarak ilaçlama çalışmasına başladık. Hijyenik bir ortamda hizmet vermek için tüm imkanlarımızı seferber ediyoruz” diye konuştu.

KEÇİÖREN

Keçiören Belediyesi, koronavirüse karşı ilçedeki tüm okul, kreşlerde, spor tesisleri ve yüzme havuzlarında dezenfekte çalışmalarına başladı. Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü yetkililerinin Keçiören Ankara Ticaret Odası İlkokulundan başlattığı dezenfekte çalışmaları ilçedeki tüm okullarda devam edecek. Ders saatinin bitmesiyle birlikte gerçekleştirilen dezenfekte çalışmalarıyla okulların daha hijyen olması sağlanacak. Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok şöyle konuştu: “Okullarımızda ve sosyal tesislerimizde koronavirüsüne karşı dezenfekte çalışmalarımız tüm hızıyla devam ediyor. Tedbirler kapsamında, Sağlık Bakanlığı’mızın beyan ettiği 14 gün kuralına ve dezenfekte programına uymak bu virüsle mücadeleyi daha kolay hale getirecektir.”

ALTINDAĞ

Altındağ Belediyesi, gençlik merkezi ile kadın eğitim merkezi sorumluları ve Sosyal Yardımlaşma Müdürlüğü çalışanlarına yönelik Ulucanlar Yarı Açık Cezaevi Kültür Merkezi’nde ‘Koronavirüs Bilgilendirme Semineri’ düzenledi. Dr. Ayla Nacar tarafından verilen seminerde virüslerden korunmanın yolları ele alındı. Nacar, enfekte kişilerle yakın temastan kaçınılması, dokundukları çevrenin dezenfekte edilmesi, ellerin sık sık yıkanması ve kalabalık ortamlara girilmemesi konusunda uyarılarda bulundu. Bilgilendirme seminerlerinin devam edeceğini belirten Altındağ Belediye Başkanı Asım Balcı, “Hastalığın yayılmasını önlemek bizim elimizde. Hepimiz görevlerimizi yapar, devlet ve vatandaş olarak üzerimize düşen sorumlulukları yerine getirirsek, büyük başarı elde etmiş oluruz” ifadelerini kullandı.

GÖLBAŞI

Gölbaşı Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü ekipleri, koronavirüse karşı ilçedeki kamu kurumları ile okul ve kreşlerin giriş noktalarından başlayarak sınıfları, koridorları, merdivenleri ve tuvaletleri özel solüsyonlarla dezenfekte etti. Gölbaşı Belediye Başkanı Ramazan Şimşek, “Tüm dünyayı tehdit eden korona virüsüne karşı tüm dünya tahakkuka geçti. Biz de Gölbaşı Belediyesi olarak önlemlerimizi aldık. Kamuda çalışan vatandaşlarımızın ve özellikle de okullarda eğitim gören çocuklarımızın sağlığı bizim için önemli. Bu virüse karşı Gölbaşı Belediyesi olarak hijyen çalışmamızı başlatmış bulunmaktayız” dedi.

PURSAKLAR

Pursaklar Belediyesi personeline koronavirüs eğitimi verildi. Halk Sağlığı Genel Müdürlüğü’nden Dr. Özlem Sarıca Saraçoğlu tarafından Pursaklar Belediyesi Meclis Salonu’ndaki eğitimde virüsten korunma önlemleri konusunda detaylı bilgi verilerek, virüsün bulaştırıcılık süresi ve dış ortama dayanma süresi gibi konular ele elındı. Saraçoğlu, seminere katılan personelin sorularını da cevapladı.

 
Maskeli önlem
 
Tek yürek olmalıyız
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Maskeli önlem
Türkiye’de ilk koronavirüs vakasına rastlanmasının ardından vatandaşlar ...
Tokalaşmamaya dikkat edin
Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Levent Yamanel, ...
Koronavirüs ile mücadele! Sağlık Bakanlığı paylaştı: 14 Gün Kuralı'nda dikkat edilmesi gerekenler
Sağlık Bakanlığı koronavirüse karşı '14 Gün Kuralı'nı uygularken evinizde ...
 
Öğrencilerin ürettiği dezenfeksiyon ürünleri ‘yok’ satıyor
UZEL Kimya' markasıyla temizlik malzemeleri üreten Mehmet Rüştü Uzel Mesleki ...
Mersinli kedi Ankara’da tedavi edildi
Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok sosyal medya hesabından kendisine ...
Ankara'daki potansiyeli kullanmalıyız
DOC’S Health Tourism Agency CEO’su Yusuf Temrel, ülkemize gelen sağlık ...
 
Buğra ilk otizmli akademisyen olmak istiyor
Piyanonun dâhisi savant sendromlu ve otizmli Buğra Çankır’ın Türkiye’nin ...
Ezgi hayata tutunacağı kalbi bekliyor
Doğuştan kalp hastası olan ve 3 ay önce acil listesine alınan 17 yaşındaki ...
Riske karşı teyakkuzdayız
Kahramankazan Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü ekipleri, salgın ve bulaşıcı ...
 
ANKARA GAZETESİ
YAZARLAR
Oylum DEMİRAY
Oylum DEMİRAY
Bahçeli ayıp etti
Durak Avcıoğlu
Durak Avcıoğlu
Hrant Dink Cinayeti ve Hukukun Üstünlüğü: Siyasi Manipülasyon ve Toplumsal Bölünme
Erkan Zorlu
Erkan Zorlu
İşsizlik ve Enflasyon Arasında İnce Bir Denge
Dilek YILMAZ
Dilek YILMAZ
Siyasette İddialar ve Siyasi Oyunlar: Gerçekler ve Algılar
Münir SAATCİ
Münir SAATCİ
Milletvekilleri Belediye Başkanlığına Aday Olmamalı
Vedat Bilgin
Vedat Bilgin
Veda zamanı
ANKARA
TWITTER'DA ANKARA GAZETESİ
FACEBOOK'TA ANKARA GAZETESİ
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Türkiye'nin aktif dış politikasını nasıl buluyorsunuz?

Doğru Buluyorum
Yanlış Buluyorum
Fikrim Yok

Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
Ana Sayfa Teknoloji Kim Kimdir? Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri