Ana Sayfa Teknoloji Kim Kimdir? Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Spor Yerel Haberler
Bakan Yerlikaya: Organize suç örgütlerine yönelik 289 operasyonda 757 şahıs tutuklandı
Bakan Yerlikaya: Organize suç örgütlerine yönelik 289 operasyonda 757 şahıs tutuklandı
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Sandık 85 milyon olarak hepimizin namusuna emanettir
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Sandık 85 milyon olarak hepimizin namusuna emanettir
Bakan Tunç, şehit Mehmet Selim Kiraz’ın andı
Bakan Tunç, şehit Mehmet Selim Kiraz’ın andı
Erdoğan: Yılın 2'nci yarısında enflasyonun inişe geçtiğini hep birlikte göreceğiz
Erdoğan: Yılın 2'nci yarısında enflasyonun inişe geçtiğini hep birlikte göreceğiz
Erdoğan: Temmuz ayında emekli maaşlarını tekrar masaya yatıracağız
Erdoğan: Temmuz ayında emekli maaşlarını tekrar masaya yatıracağız
HABERLER>SİYASET
30 Aralık 2017 Cumartesi - 18:44

Başbakan'dan Yunanistan'a 'ada' uyarısı!

Başbakan Binali Yıldırım, "Yunanistan Ege’de ‘cinlik’ yapmaya kalkıyor. Kimsenin toprağında gözümüz yok ama bizim toprağımıza göz diken olursa onlara dünyayı dar etmeyi biliriz. Ege konusunu iç siyaset meselesi yapmak aramızdaki dostluğu bozmamak için bu konulardan uzak durmalarını komşularımıza tav

Başbakan dan Yunanistan a  ada  uyarısı!

Başbakan Binali Yıldırım, AK Parti Edirne 6. Olağan İl Kongresi’ne katılmak üzere kente geldi. Edirne Mimar Sinan Spor Salonu’nda düzenlenen Kongre'ye katılan Yıldırım, yaptığı konuşmada, komşu ülke Yunanistan’a Ege Denizi üzerinde bulunan adacık ve kara parçalarını iç siyaset meselesi haline getirmemesi konusunda uyarılarda bulunarak, "Ege’de olsun Doğu’da olsun tek bir çakıl taşını kimseye vermeyiz. Ege’de komşumuzun cinlik yapıp henüz netleşmemiş kara parçalarına niyetlenmesi yanlış olur" ifadelerini kaydetti.

"Gönlümüzün ilacısınız"

Başbakan Binali Yıldırım, "Serhad şehri Edirne, payitaht Edirne, Fatih’in doğduğu, Sinan’ın gelin gibi süslediği, Şükrüpaşa’nın destan yazdığı Edirne, sizinle bir arada olmaktan büyük bir memnuniyet duyuyorum. Dünya lideri Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın selamlarını sizlere getirdim. Kars’tan Edirne’ye tek yüreğiz, tek milletimiz birlikte büyük Türkiye’yiz. Bu salon bunun en güzel fotoğrafı. Bizler sizlerle gurur duyuyoruz. Başımızın tacısınız. Gönlümüzün ilacısınız. Hepinizi bu güzel günde muhabbetle selamlıyorum" dedi.

"Doğu Kudüs Filistin’in başkenti"

Başbakan Binali Yıldırım, Müslüman ülkelerin ve aklıselim Batı dünyasının Kudüs konusunda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yanında yer aldığını belirterek, "6. Olağan İl kongremizi yapıyoruz. Allah hayırlı uğurlu etsin. Geçmişten bugüne bütün yol arkadaşlarıma şükranlarımı sunuyorum. Ahirete göç edenlere de rahmetlerimizi sunuyoruz. Edirne Kudüs’ün kardeşi. ABD Başkanı çıktı dedi ki ‘Kudüs, İsrail’in başkenti’ dedi. Ee ne oldu? Ben yaptım dedim demekle oluyor mu? Buradan da çıktı milletin adamı Erdoğan ne dedi? ‘Senin kararını tanımıyorum’ dedi. Yıllardan beri devam Filistinlilerin haklı davasına insanlık sahip çıktı. Bugün inşallah Doğu Kudüs’ün Filistin’in başkenti olduğunu bütün dünya tanıyacak ve bu sorun da ortadan kalkacak" diye konuştu.

"ABD ile aramızda olan vize kısıtlaması kaldırıldı"

"Bizim kimseyle alıp veremeyeceğimiz bir şey yok" diyen Yıldırım, "Dün iyi bir haber geldi. ABD ile aramızda olan vize kısıtlaması kaldırıldı. İkili ilişkilerimizde asla gerginliğin, çatışmanın tarafı olmayacağız. Dostluklarımızı artıracağız, düşmanlıklarımızı azaltacağız dedik. Bunun için dünyanın neresinde bir sıkıntı varsa Türkiye bütün gücüyle orada. Türkiye’nin milli menfaatlerine aykırı ne olursa, orada da gerekeni yaparız. Gençler, bizler sadece Rabbimizin huzurunda eğiliriz" dedi.

"Ege’de komşumuz cinlik yapmasın, dünyayı dar ederiz"

Başbakan Binali Yıldırım, Ege Denizi’nin Türkiye ile Yunanistan ile arasında bir dostluk denizi olduğunu hatırlatarak, "Ancak zaman zaman iç siyaset nedeniyle çatlak sesler geliyor. Adalar, hava sahası ile ilgili. Türkiye büyük bir ülke, geçmişinde 6 asırlık bir medeniyet var. Ege’de olsun Doğu’da olsun tek bir çakıl taşını kimseye vermeyiz. Ege’de komşumuzun cinlik yapıp henüz netleşmemiş kara parçalarına niyetlenmesi yanlış olur. Kimsenin toprağında gözümüz yok ama bizim toprağımıza göz diken olursa onlara dünyayı dar etmeyi biliriz. Ege konusunu iç siyaset meselesi yapmak aramızdaki dostluğu bozmamak için bu konulardan uzak durmalarını komşularımıza tavsiye ederiz" ifadelerini kaydetti.

"Sen önce kendi belediyelerinde Allah’ın suyunu 1 lira yap"

Başbakan Yıldırım, ana muhalefet partisi lideri Kılıçdaroğlu’na da Edirne’den eleştirilerde bulunarak, "Kemal Kılıçdaroğlu söylemleri ile tüm hızıyla popülizm yapmaya devam ediyor. Edirne’de geçmiş yıllarda mazotu 1 lira yapacağını ilan etmişti. Halk ona inanmadı ve seçmedi. Sen önce mazotu 1 lira yapacağına, sahip belediyelere söyle de suyun 4 liradan 1 liraya düşür. Önce Allah’ın suyunu 1 liraya indir de bu insanlar sana inansın. Bu şimdi bol keseden atıyor ya ne de olsa sırtında yumurta küfesi yok" diye konuştu.

"2018’de terörle mücadele ve büyüme devam edecek"

Yıldırım, "2018’de büyümenin, terörle mücadelenin başarılı olacağı bir yıl olacak. Bölgesel karışıklar ve ekonomik belirsizlikler hakim olduğu halde biz aldığımız tedbirlerle bu yıl da hiçbir sorun yaşamadan başarılarla dolu bir yılı geri de bırakıyoruz. Hatırlayın 15 Temmuz FETÖ kanlı girişiminin ardından ülkemiz bir yol ayrımına girdi. Edirne kadınıyla yaşlısıyla çocuğuyla insanlarımız meydanlardaydı. Edirne bir kez daha bağımsızlık destanı yazdı, darbecilere darbe vurdunuz, Allah sizden razı olsun" dedi.

Partili gençlerin ‘İdam isteriz’ sloganlarına ise Başbakan Yıldırım, "Gençler idam bir sefer ölümdür, bunlar her gün ölüyorlar. Onlara ağırlaştırılmış müebbet hapisler verilecek, veriliyor, ömürlerini kodeslerde geçirecekler" dedi.

"Bylock mağdurlarının haklarını iade ettik, ediyoruz"

CHP’nin ve bazı kesimlerin sivillerin korunmasına yönelik düzenlenen yasaya tepki göstermelerini sert bir dille eleştiren Yıldırım, "Bu KHK’ların karşısında durmak darbecilere ümit vermektir. Bunun yanında durmak bu bayrağı sevmek, demokrasiye sahip çıkmaktır. Bu vesile bütün şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyoruz. Bylock mağdurlarının haklarını iade ettik. Yaşla kuru bir tutulmayacak dedik. Mağduriyetler varsa bunlar giderilecek" ifadelerini kullandı.

"Kılıçdaroğlu ve aynı gemide bulunanlara bu KHK’dan rant çıkmaz"

Başbakan Yıldırım, "1 milyona yakın taşeron ‘ne olacak bizim durumumuz’ diye merak ediyorlardı" ifadelerini kullanarak, "Ve nihayet karar verdik, tüm taşeron işçilerimizi daimi kadrolara aldık. 1 milyon vatandaşımızın evinde yeni yıla girerken bayram havası oluştu. Gemlik, KHK ile yeniden başka bir yere taşınacak dedik. KHK’larda bunlara da yer verdik. Deprem riski olduğu için bu beldemizi başka bir yere taşıyacağız. Doğu bölgesinde de bazı değişikliler yapacağız. Buna da karşı çıkıyorlar. Kılıçdaroğlu, konuşuyor ama boş konuyor. Kılıçdaroğlu ve onunla aynı gemide bulunanlara bu KHK’dan rant çıkmaz" dedi.

Başbakan Yıldırım, asgari ücretin de tüm vatandaşlara hayırlı olmasını dilediklerini belirterek, "Asgari ücret yüzde 14.2 ile 1603 liraya çıkardık. Milyonlarca insanımızın alın teri karşılıksız kalmadı. Enflasyonun üstünde tuttuk" diye konuştu.

Öte yandan kongrede, AK Parti Edirne Milletvekili Rafet Sezen, AK Parti Edirne İl Başkanı İlyas Akmeşe de birer selamlama konuşması yaptı. Kongre, seçime tek liste ile giren İlyas Akmeşe ve yönetim kadrosunun seçilmesi ile son buldu. Ayrıca Fatma Betül Sayan, Faruk Özlü, Hayati Yazıcı, Harun Karaca, Hamza Dağ, Mehmet Muş, Mustafa Şentop gibi AK Partili bakan ve üst düzey yöneticiler, milletvekilleri, bölge il ve ilçe belediye başkanları ve partililer, Başbakan Yıldırım’a eşlik etti.

Başbakan Binali Yıldırım, Kırklareli'de düzenlenecek kongreye katılmak üzere karayolu ile kentten ayrıldı. 

 
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan KHK'yı eleştirenlere sert cevap
 
Hiç gitmediği İstanbul'da hiç geçmediği köprü yüzünden icralık oldu
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bakan Arslan 3. havalimanı için tarih verdi: İlk etabı 29 Ekim 2018'de açılacak
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, "İstanbul yeni ...
Bakan Özhaseki: 'Bıraksanız birinci dereceden sit alanlarında inşaatlar başlayacak'
Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, İhlas Holding’e bulunduğu ...
Cumhurbaşkanı Erdoğan: 'Esad devlet terörü estirmiş bir teröristtir'
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Esad devlet terörü estirmiş bir teröristtir” dedi.
 
Büyükşehir’de değişim sürüyor
Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Tuna’nın belediye bünyesindeki üst ...
5 soruda kent gündemi
Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Tuna, “Ankarakart’a tüm toplu taşıma ...
Abdülhamit Gül’den KHK açıklaması
Sivillere yönelik hukuki ve idari sorumsuzluk getiren KHK düzenlemesi ...
 
Erdoğan: 'Türkiye olarak kazan kazan ilkesiyle hareket ediyoruz'
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "500 milyon dolar olan ekonomik işbirliğimiz ...
Erdoğan: 'Üstesinden gelemeyeceğimiz engel yok'
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 'Sırf belli güçler öyle istiyor diye ...
MHP Lideri Bahçeli'den, KHK açıklaması
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, son KHK’daki tartışılan maddeyle ilgili, ...
 
ANKARA GAZETESİ
YAZARLAR
Durak Avcıoğlu
Durak Avcıoğlu
Hrant Dink Cinayeti ve Hukukun Üstünlüğü: Siyasi Manipülasyon ve Toplumsal Bölünme
Erkan Zorlu
Erkan Zorlu
İşsizlik ve Enflasyon Arasında İnce Bir Denge
Dilek YILMAZ
Dilek YILMAZ
Siyasette İddialar ve Siyasi Oyunlar: Gerçekler ve Algılar
Münir SAATCİ
Münir SAATCİ
Milletvekilleri Belediye Başkanlığına Aday Olmamalı
Vedat Bilgin
Vedat Bilgin
Veda zamanı
Ülker Piriyeva
Ülker Piriyeva
Fransa'nın dış politikası tamamen değişmeli
ANKARA
TWITTER'DA ANKARA GAZETESİ
FACEBOOK'TA ANKARA GAZETESİ
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Türkiye'nin aktif dış politikasını nasıl buluyorsunuz?

Doğru Buluyorum
Yanlış Buluyorum
Fikrim Yok

Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
Ana Sayfa Teknoloji Kim Kimdir? Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri