Ana Sayfa Teknoloji Kim Kimdir? Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Spor Yerel Haberler
Ege Denizi’nde deprem
Ege Denizi’nde deprem
Bakan Kacır’dan Avrupa Kızlar Matematik Olimpiyatı’nda başarı gösteren öğrencilere tebrik
Bakan Kacır’dan Avrupa Kızlar Matematik Olimpiyatı’nda başarı gösteren öğrencilere tebrik
İstanbul’da “Mahzen-29” operasyonu
İstanbul’da “Mahzen-29” operasyonu
Fenerbahçe, UEFA Avrupa Konferans Ligi’ne veda etti
Fenerbahçe, UEFA Avrupa Konferans Ligi’ne veda etti
Bakan Yerlikaya: İlgili kurumlarımızın tüm ekipleri saha taramalarına başladı
Bakan Yerlikaya: İlgili kurumlarımızın tüm ekipleri saha taramalarına başladı
HABERLER>GÜNDEM
18 Aralık 2022 Pazar - 12:02

Aydemir: 'Alkır Gönül Coğrafyamızın sesidir'

Milletvekili Aydemir, Erzurum’un milli ve manevi tefekkür, vicdan ve hissiyatın adresi olduğunu belirterek, 16 Aralık 2011’de Hakka vuslata eren Sanatçı Raci Alkır’ın eserlerini örnek göstererek, ‘Raci Alkır yalnız Dadaş Coğrafyasının değil, aynı zamanda gönül coğrafyamızın da sesiydi. ‘ dedi.

Aydemir:  Alkır Gönül Coğrafyamızın sesidir

Milletvekili Aydemir, Erzurum’un milli ve manevi tefekkür, vicdan ve hissiyatın adresi olduğunu belirterek, 16 Aralık 2011’de Hakka vuslata eren Sanatçı Raci Alkır’ın eserlerini örnek göstererek, ‘Raci Alkır yalnız Dadaş Coğrafyasının değil, aynı zamanda gönül coğrafyamızın da sesiydi. ‘ dedi.

AYDEMİR GÜNDEMİ DEĞERLENDİRDİ

Milletvekili İbrahim Aydemir, TBMM’de düzenlediği basın toplantısında, İmamoğlu hakkındaki mahkumiyet kararının ardından yaşananları "ucuzcu tavır" olarak nitelendirdi.

Siyasi gündeme ilişkin tespitlerini paylaşan Milletvekili Aydemir, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun, hakkında verilen mahkumiyet kararının ardından, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na çalım atmanın peşinde olduğunu belirtti.

ALKIR MİLLİ SESİMİZDİ

Vefatının 11’inci yıldönümünde Raci Alkır’ı rahmet ve minnetle andıklarını kaydeden Milletvekili Aydemir, ‘Raci Alkır milli ve manevi haslet ve değerlerimizin sesi olan Milli bir simaydı. Eserleriyle, üslubuyla milli duruşu ifade eden, mukaddesata sadakat ve vefayı kaydeden bir milli sesimiz ve değerimizdi. ‘ dedi.

AYDEMİR’DEN KAZAKİSTAN’A KUTLAMA

Milletvekili Aydemir, TBMM’de düzenlediği basın toplantısında Kazakistan’ın Bağımsızlık Günü'nü kutlayarak, ‘Kazakistan Ata yurdumuz. 16 Aralık 1991 Kazakistan'ın Sovyetler birliğinden ayrılarak bağımsızlığını ilan ettiği gündür. Kazakistan inşallah milletler camiasında hep zirvelere yürüsün inşallah. Onlar ne kadar mamur olursa ne kadar meşhur olursa biz de o kadar sürur üzere oluruz. Allah mübarek eylesin, kardeşliğimizi daim ve güçlü kılsın. ‘ dedi

SİYASİ DEĞERLENDİRME

AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun, hakkında verilen mahkumiyet kararının ardından, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na çalım atmanın peşinde olduğunu belirtti. Milletvekili Aydemir, İmamoğlu hakkındaki mahkumiyet kararının ardından yaşananları "ucuzcu tavır" olarak nitelendirdi.

YARGI KARARI

Yargı kararlarının eleştirilebileceğini söyleyen Milletvekili Aydemir, "Bunun üzerinden siyasette gelecek devşirmek, siyasette rakip gördüklerinizi ekarte etmeye çalışmak ucuzculuktur." diye konuştu.

BU NE REZALET, NEYİN HESABINDASINIZ

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in kararı öğrendikten sonra sevinçle Saraçhane'ye giderek İmamoğlu'nun boynuna sarıldığını ifade eden Milletvekili Aydemir, "Bir milletvekili olarak bu görüntüleri izleyince utandım, sıkıldım. Bu ne rezalet, neyin hesabındasınız? Hakkınızda bir karar verilmiş ve mahkum edilmişseniz normal olanı üzülmektir; üzülürsünüz, mahcubiyet duyarsınız. Elbette süreç devam ediyor, sonrasında aklanabilirsiniz." dedi.

BU MİLLET İRFANIYLA SİZİ TARTAR

İlk derece mahkemesinin verdiği kararın ardından "sevinçle, keyifle kucaklaşmaların ve sarılmaların normal olduğunu" belirten Milletvekili Aydemir, "İmamoğlu, Genel Başkanı'na çalım atmanın peşinde. Garip bir durum. Ayrıca altılı masanın diğer ortağı Meral Akşener, Kemal Kılıçdaroğlu'nu ekarte edebilmek için yol arıyor. Bunu da bir yol olarak bulduğunu zannediyor. Bunlardan Türk siyaseti adına mahcubiyet duyuyoruz. Bu millet irfanıyla sizi tartar." değerlendirmelerinde bulundu.

BABACAN’A TEPKİ

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan'ın, "Selahattin Demirtaş'a yapılanları asla kabul etmiyoruz." sözünü hatırlatan Milletvekili Aydemir, "Ali Babacan, utanmadan sıkılmadan onlarca insanın katlinde parmağı olan, Yasin Börü gibi gencecik evlatlarımızın katili hükmündeki insanı Saraçhane'de alkışlatıyor. Edepsizliğe bakar mısınız?" diye konuştu.

AYDEMİR YAYIN KESİNTİSİNE DİKKAT ÇEKTİ

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu konuşurken Halk TV'nin yayını kestiğini ifade eden Milletvekili Aydemir, "Bir insan ancak bu kadar pespaye hale düşer ve altılı masa tarafından ancak bu kadar paspas haline getirilir." görüşünü ifade etti.

Milletvekili Aydemir, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'na "ayak oyunu yapıldığını" belirterek "Kılıçdaroğlu'nu ekarte edebilmek için envai türden numara çekiyorlar. Aynı masadasınız ayıptır, yapmayın. Meral Akşener, Kılıçdaroğlu sana milletvekillerini transfer etmişti; o olmasaydı, grup kuramayacaktın. Şimdi ona ayak oyunu çekiyorsun. Kılıçdaroğlu, şimdi bu şekilde tokadı yiyor." dedi.

 
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Mardin'de
 
Sabun ve Pekmez Hanı Müzesi, 6 ay sonra kapılarını açacak
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Mardin'de
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Mardin Derik Ovası sulaması, Midyat-Nusaybin ...
Bakan Koca, ilaç sektörü temsilcileriyle buluştu
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, İstanbul’da ilaç sektörünün tüm paydaşlarının ...
Şanlıurfa'daki kazada hayatını kaybedenlerin sayısı 9'a yükseldi
Şanlıurfa Valiliği, Harran ilçesinde minibüsün kanala devrilmesi sonucu ...
 
713 milyon 836 bin liralık tarımsal destek ödemeleri bugün yapılıyor
Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, 713 milyon 836 bin liralık tarımsal ...
Bakan Yanık: "Antalya için 7 milyon TL daha kaynak aktardık"
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, Antalya'nın Kumluca ve Finike ...
Bakan Özer: “Erken uyarı ve takip sistemi ile kayıt dışı öğrenci kalmayacak”
Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, erken uyarı ve takip sistemi ile birlikte ...
 
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Silivri Doğal Gaz Depolama Tesisi Kapasite Artış Töreni'nde konuştu
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Silivri Doğal Gaz Depolama Tesisi ...
Sağlık raporu süreleri haziran sonuna kadar uzatıldı
Sağlık Bakanlığınca yayımlanan resmi açıklama ile süreli sağlık raporları ...
Bakan Özer: “Aile Okulu projesiyle 1 milyon aileye ulaştık
Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, ailelerin farklı eğitimlerle çok yönlü ...
 
ANKARA GAZETESİ
YAZARLAR
Oylum DEMİRAY
Oylum DEMİRAY
Bahçeli ayıp etti
Durak Avcıoğlu
Durak Avcıoğlu
Hrant Dink Cinayeti ve Hukukun Üstünlüğü: Siyasi Manipülasyon ve Toplumsal Bölünme
Erkan Zorlu
Erkan Zorlu
İşsizlik ve Enflasyon Arasında İnce Bir Denge
Dilek YILMAZ
Dilek YILMAZ
Siyasette İddialar ve Siyasi Oyunlar: Gerçekler ve Algılar
Münir SAATCİ
Münir SAATCİ
Milletvekilleri Belediye Başkanlığına Aday Olmamalı
Vedat Bilgin
Vedat Bilgin
Veda zamanı
ANKARA
TWITTER'DA ANKARA GAZETESİ
FACEBOOK'TA ANKARA GAZETESİ
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Türkiye'nin aktif dış politikasını nasıl buluyorsunuz?

Doğru Buluyorum
Yanlış Buluyorum
Fikrim Yok

Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
Ana Sayfa Teknoloji Kim Kimdir? Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri