Ana Sayfa Teknoloji Kim Kimdir? Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Spor Yerel Haberler
Tüketici hakem heyetleri 4 ayda 1,9 milyar liralık uyuşmazlığı karara bağladı
Tüketici hakem heyetleri 4 ayda 1,9 milyar liralık uyuşmazlığı karara bağladı
Diyarbakır merkezli 8 ilde “Mahzen-39” operasyonu
Diyarbakır merkezli 8 ilde “Mahzen-39” operasyonu
Bakan Yumaklı: Samsun İlkadım’da mesai arkadaşlarımıza yapılan saldırıyı kınıyorum
Bakan Yumaklı: Samsun İlkadım’da mesai arkadaşlarımıza yapılan saldırıyı kınıyorum
428 hekim yan dal uzmanlığı eğitimine başlıyor
428 hekim yan dal uzmanlığı eğitimine başlıyor
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kuveyt Devlet Emiri El Sabah’ı resmi törenle karşıladı
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kuveyt Devlet Emiri El Sabah’ı resmi törenle karşıladı
HABERLER>GÜNDEM
4 Haziran 2017 Pazar - 13:29

Arabasının önü kesildi, kaçmak yerine Diyarbakır’a yatırım yaptı

Evlendikten sonra çalışmayı bırakan ve İstanbul’a göç eden Şükran Yılmaz (35), üç yıl önce aile ziyareti için geldiği Diyarbakır’da arabasının önü kesilerek çocuğunu hastaneye götüremeyince, kaçıp gitmek yerine kente yatırım yapmaya karar verdi.

Arabasının önü kesildi, kaçmak yerine Diyarbakır’a yatırım yaptı

Diyarbakırlı Şükran Yılmaz, maddi sıkıntılar nedeniyle ortaokuldan sonra sürekli çalıştı. 3 yıl memurluk yapan Yılmaz, evlendikten sonra çalışmayı bıraktı ve eşiyle birlikte İstanbul’a göç etti. Sürekli çalıştığı için bir şeyler yapmak isteyen Yılmaz, eşinin yanında çalışmaya devam etti. 50 kişinin hayatını kaybettiği 6-7 Ekim olayları sırasında aile ziyareti için Diyarbakır’da bulunan Yılmaz, gece rahatsızlanan oğlunu hastaneye götürmek istedi. Ancak arabasının önü kesilen ve şiddete maruz kalan Yılmaz, o gece oğlunu hastaneye götüremedi. Ertesi gün İstanbul’a dönen Yılmaz, eşine Diyarbakır’a dönüp orada yatırım yapmaları konusunda sürekli baskı yaptı. 3 ay sonra eşini ikna eden Yılmaz, Diyarbakır’a döndü. KOSGEB girişimcilik belgesi alan Yılmaz, bir iş yeri açtı ve 3 yılın sonunda “Milano” adını verdiği kendi markasını oluşturarak, kısa sürede Irak ve İran’a ihracat yapmaya başladı.

“6-7 Ekim kırılma noktasıydı”

6-7 Ekim olaylarının kendisinde kırılma noktası oluşturduğunu vurgulayan Yılmaz, “O zaman ailemin yanına gelmiştim. Gece benim çocuğum rahatsızlandı, arabamın önü kesildiği için onu hastaneye götüremedim. Şiddete maruz kaldık o gece. Ertesi gün apar topar İstanbul’a geri döndük. Sonra eşimin kafasının etini yedim. 2-3 ay boyunca Diyarbakır’a gidelim, yatırımlarımıza Diyarbakır’da yapalım diye baskı yaptım. Çünkü Diyarbakır’ın kaderi bu değil. Sadece terör ve fakirlik değil. Sağ olsun o da kırmadı beni. Diyarbakır’a geldik el ele verdik. Gerek eşim ve ailesi gerek benim ailem artık baskıyı kaldırdılar. Tekrardan iş hayatına atıldım. 3 yıldır Diyarbakır’dayım. Bir şeyler yapmak istiyordum” dedi.

“Batıdan malı alıp Diyarbakır’da hamallık yapmak istemiyordum”

Yılmaz, ürünleri batıdan alıp Diyarbakır’da hamallık yapmak istemediğini ifade ederek, “Çünkü bu bir yerde hazırcılık oluyor. Neden biz üretmeyelim, neden biz kalkındırmayalım memleketimizi. Bugün bizim gençlerimiz neden 6-7 Ekim olaylarındaki gibi sokaklarda ve neden araçlar taşlanıyor, neden hep çocuklar şiddet ve teröre maruz kalıyor. Ben şunu anladım ki işsizlikten dolayı bizim gençlerimiz maalesef ki terör, uyuşturucu batağına sürükleniyor. Eşim sağ olsun destekledi beni. Bu iş yerini de devlet desteği ile kurdum. KOSGEB girişimcilik belgemi aldım. Onun sayesinde bu iş yerini açtım. Bir senedir fabrikamız kurulu. Şu anda Ramazan ayı nedeniyle gündüzleri personelimizi çalıştırmıyorum. Diğer makinemiz 230 derecede çalıştığı için gündüz tahammül edilemeyecek bir sıcaklık oluşuyor. İftardan sonra sahura kadar çalışıyoruz. Gündüz de kapalı tutuyoruz. Makinelerimiz yurt dışından geldi. Bu makineleri getirtebilmek için 3 ay sıra bekledim. Kağıtlarımız ve boyamız İstanbul’dan kumaşımız Bursa’dan temin ediyoruz” diye konuştu.

Üreten ve işleyen bir şehir olalım”

Diyarbakır’ın kendi kağıdını kendi kumaşını imal edebilecek kapasiteye sahip olduğuna dikkat çeken Yılmaz, şunları kaydetti: “Biz Diyarbakır’daki imalatçılar olarak Batı’dan getirip buradan Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerine, İran ve Irak’a dağıtıyoruz ve Batı ile Doğu arasında hamallık yapıyoruz. Bizim tek amacımız üreten ve işleyen bir şehir olalım artık. Kendi ürünlerimizi kendimiz ürettiğimiz zaman hem daha ucuza gelecektir hem de burada gençlerimize bir ekmek kapısı olacaktır. Diyarbakır terörle, fakirlikle, işsizle anılmasın. Şu an toplamda 61 kişi istihdam ediyoruz. Yerimiz dar olduğu için iki makine var ve burada 13 kişi istihdam edebiliyoruz. Yeni yerimize geçtiğimiz zaman 5 makine ile çalışmayı hedefliyorum. Hem ben ekmek yiyorum buradan hem de başka insanlar ekmek yiyor. Her ne kadar Türk malı üretsek dahi maalesef ki birçok firma da yabancı isim daha dikkat çekiyor. Ben yabancı isim olması taraftarı değildim fakat müşteriler tarafından yabancı isim daha dikkat çektiği için müşterilerin diline hitap edelim dedik. Dijital baskı yapıyoruz. Koltuk döşeme, baskı halıları, giyim, bayrak, afiş gibi baskı üzerinde olan her şeyi imal ediyoruz. Bu makinelerimiz şu anda Güneydoğu’da tek. Güneydoğu’da bu işi yapan yok. Bundan 6 ay önce Gaziantep’teki bir firma almıştı, onlar da götürüp İran’a kurdular. İnşallah Diyarbakır’da kendi kumaşımızı imal ettiğimiz günler de gelecek.”

 
Beşiktaş kutlamasındaki tekne kazasına ait yeni görüntüler ortaya çıktı
 
İstanbul'da servisçiler Avrasya Tüneli'ni de kullanacak
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Beşiktaş kutlamasındaki tekne kazasına ait yeni görüntüler ortaya çıktı
Beşiktaş'ın şampiyonluk kutlamaları sırasında 2 kişinin ayaklarından yaralanması ...
Başbakan Yıldırım’dan bedelli askerlik açıklaması!
Başbakan Binali Yıldırım, bedelli askerlikle ilgili, “Hükümetin gündeminde ...
Kaybolduktan 8 ay sonra cesedi bulunan kızın katili tutuklandı
Afyonkarahisar’da yaklaşık 8 ay önce ortadan kaybolan ve cesedi bulunan ...
 
Bir günde 5 kez sallanan mahallenin sakinleri şaşkın
Kayseri'de dün geceden beri 5 kez sallanan Molu Mahallesi sakinleri, sarsıntının ...
Başbakan açıkladı: 'Rakka operasyonu başladı'
Başbakan Binali Yıldırım, Rakka operasyonunun 2 Haziran’ı 3 Haziran’a ...
Güngören'deki silahlı saldırıda 15 gözaltı
İstanbul Güngören’de dün akşam 1 kişinin öldüğü, 7 kişinin yaralandığı ...
 
Silikon mağduru hemşirenin son hali
Adana'da kendisini doktor olarak tanıtan bayan kuaförüne dudak silikonu ...
Haziran ayında karla mücadele!
Türkiye’nin birçok bölgesinde insanlar denize girerken, Van’da ise kar ...
Tarlada kalan marul kuzulara yem oldu
Plansız ekim ve aracıların çok para kazanma hırsı sebebiyle marul üreticileri ...
 
ANKARA GAZETESİ
YAZARLAR
Oylum DEMİRAY
Oylum DEMİRAY
Almazsan artmaz! 
Durak Avcıoğlu
Durak Avcıoğlu
Hrant Dink Cinayeti ve Hukukun Üstünlüğü: Siyasi Manipülasyon ve Toplumsal Bölünme
Erkan Zorlu
Erkan Zorlu
İşsizlik ve Enflasyon Arasında İnce Bir Denge
Dilek YILMAZ
Dilek YILMAZ
Siyasette İddialar ve Siyasi Oyunlar: Gerçekler ve Algılar
Münir SAATCİ
Münir SAATCİ
Milletvekilleri Belediye Başkanlığına Aday Olmamalı
Vedat Bilgin
Vedat Bilgin
Veda zamanı
ANKARA
TWITTER'DA ANKARA GAZETESİ
FACEBOOK'TA ANKARA GAZETESİ
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Türkiye'nin aktif dış politikasını nasıl buluyorsunuz?

Doğru Buluyorum
Yanlış Buluyorum
Fikrim Yok

Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
Ana Sayfa Teknoloji Kim Kimdir? Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri