Ana Sayfa Teknoloji Kim Kimdir? Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Spor Yerel Haberler
Bakan Yerlikaya: İlgili kurumlarımızın tüm ekipleri saha taramalarına başladı
Bakan Yerlikaya: İlgili kurumlarımızın tüm ekipleri saha taramalarına başladı
Tokat’ta deprem
Tokat’ta deprem
Bakan Kacır: Filistin davasına en büyük desteği veren lider Recep Tayyip Erdoğan’dır
Bakan Kacır: Filistin davasına en büyük desteği veren lider Recep Tayyip Erdoğan’dır
Bakan Koca: 1 gün öncesinden onaylanmamış randevular geçersiz kabul edilecek
Bakan Koca: 1 gün öncesinden onaylanmamış randevular geçersiz kabul edilecek
Mahzen-28 operasyonlarında 41 şüpheli yakalandı
Mahzen-28 operasyonlarında 41 şüpheli yakalandı
HABERLER>EKONOMİ
29 Kasım 2020 Pazar - 10:55

ABD & Avrupa hisse senedi piyasaları

DAX ve Euro Stoxx 50 endekslerinden negatif ayrışarak güne ekside başlayan FTSE 100, günü hafif primlerle sonlandırmayı başardı. DAX ve EuroStoxx 50 ise günü sırasıyla %0,37 ve %0,48 oranlarında değer kazanımlarıyla tamamladı.

ABD & Avrupa hisse senedi piyasaları

Şükran Günü sebebiyle dün kapalı olan ABD hisse senedi piyasaları, bugün yarım gün işlem gördü. COVID-19 aşısının yükselen vaka sayılarını dengeleyeceği umuduyla endeksler, Şükran Günü tatili sonrasında güne alıcılı başladı. Hafta içinde Dow Jones endeksine görülen 30,000 rekor seviyesi testedilemezken öne çıkan endeks teknoji hisselerine gelen alımlarla Nasdaq oldu.Başkan Trump şükran günü nedeniyle dün gazetecilerin sorularını yanıtladı.Verdiği demeçte Biden’in Seçim Kurulu tarafından resmi olarak kazanan aday ilanedilmesi halinde Beyaz Saray’dan ayrılacağını söyledi. Ancak seçimlere dair“kitlesel seçmen sahtekarlığına” ilişkin iddialarını yineledi. Trump şu anakadar yenilgisini tam olarak kabul etmemesine rağmen, Biden’ın geçiş sürecininresmi olarak ilerlemesine izin vermeyi hafta başında kabul etmişti. BeyazSaray’ın aşı çalışmaları ile ilgili çalışma kolu başkanı, AstraZeneca ve OxfordÜniversitesi’nin Covid-19 aşısına yönelik deneme verileri ve etkililik oranıhakkındaki şüphelerini dile getiriyor. Dow Jones, S&P 500 ve Nasdaqsırasıyla %0,13,%0,24 ve %0,92 oranlarında primlendi. İngiltere merkezliAstraZenaca’nın aşı denemelerine yönelik haberlerinin gündemde ön sırayı aldığıgünde, DAX ve Euro Stoxx 50 endekslerinden negatif ayrışarak güne eksidebaşlayan FTSE 100, günü hafif primlerle sonlandırmayı başardı. DAX ve EuroStoxx 50 ise günü sırasıyla %0,37 ve %0,48 oranlarında değer kazanımlarıyla tamamladı.

 

S&P endeksinde yer alan on birsektörün altısı günü ekside tamamlarken, enerji ve altyapı sektörlerindesırasıyla %1,25 ve %0,96 oranında görülen satışlar endeksi baskıladı. Sağlık veteknoloji hisselerine sırasıyla %0,95 ve %0,62 oranlarında gelen alımlarise bu sektörleri günün en iyiperformans gösteren sektörleri yaptı. AstraZeneca CEO’su Bloomberg News’everdiği demeçte, şirketin devam eden aşı geliştirme çabalarına yönelik yeni birküresel deneme yürüteceğini belirtti. Şirket hisseleri güne %1 civarında eksidebaşlamasına karşın kayıpları geri kazanmayı başardı ve günü yatay tamamladı.Kanada’nın ilgili makamındaki üst düzey bir yetkiliye göre, Pfizer’in Covid-19aşı adayı Aralık ayında onayı alabilir. Ajans daha önce onayın 2021’in ilkçeyreğinde geleceğini söylemişti. Hisse %1,92 oranında primlendi. Eylül ayında28.000 çalışanını işten çıkarmayı planladığını duyuran Walt Disney, bu rakamı32.000’e yükselttiğini açıkladı. Kaliforniya’daki Disneyland tema parkı salgınnedeniyle kapalı kalmaya devam ederken, diğer tema parkları ise kapasitekuralları çerçevesinde hizmet vermekte. Hisse günü %1,32 oranında eksidetamamladı. Amazon, tatil sezonunda çalışanlar için tatil ikramiyelerine $500milyon harcamada bulunmayı planlıyor. Hisse %0,32 oranında değerlendi. ABDUlusal Karayolu Taşımacılığı Güvenliği İdaresi, belirli Tesla Model S ve ModelX arabaları içeren olası ön süspansiyon güvenlik sorunlarını araştırıyor.115,000 araç çıkacak sonuçtan etkilenebilir. S&P 500 endeksine dahiledildiğinden bu yana yatırımcıların oldukça ilgi gösterdiği Tesla bugün çıkanhaberden olumsuz etkilenmedi ve günü %2,05 oranında artıda tamamladı.

 

DAX endeksinde yer alan on sektörün üçügünü değer kayıplarıyla sonlandırırken, takdirsel tüketim ve finansallarınsırasıyla %0,53 ve %0,28 oranında satış görmesi endeksi aşağı çekti. Teknolojive altyapı sektörlerinin sırasıyla %1,57ve %0,9 oranında değer kazanması ise endeksi yukarı taşıdı. Daimler endeksteyer alan diğer otomotiv üreticilerinden pozitif ayrışarak günü %0,89 primlekapatırken, Volkswagen ve BMW sırasıyla %1,8 ve %1,4 oranında değer kaybetti.%3,5 oranında yükselişle Infineon Technologies endekste bugün en iyi performansgösteren hisse oldu.

 

ABD tarafından önemli bir ekonomik veriakışı bugün paylaşılmazken, Fransa’nın paylaştığı Kasım ayı enflasyon verisitakip edildi. Veri piyasanın %0beklentisinin üzerinde %0,2 olarak açıklandı. ABD’nin aylık bazda haftayaaçıklayacağı imalat ve servis PMI&ISM’ı, işsizlik oranı ve fabrikasiparişlerine ilave olarak haftalık bazda MBA ev kredileri ve işsizlikbaşvuruları önem kazanacak

Kaynak:İş Yatırım
Hibya Haber Ajansı

 
Sahte genelgelere itibar etmeyin
 
TCMB’nin hızlı normalleşmesi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
TL Mevduat faizi 130 baz puan yükselirken kredi faizleri de yükseliş eğilimini koruyor
Bankaların TL mevduat için uyguladıkları faiz oranı 20 Kasım haftasında ...
2020’de dünya genelinde %4,3 daralma bekleniyor
Atradius tarafından küresel olarak hazırlanan “Ödeme Alışkanlıkları Barometresi” ...
Türkiye ekonomisinde 3Ç20’de güçlü toparlanma etkisi
Her ne kadar öncü göstergeler zaten 3Ç20’nin resmini çekmiş olsa da, önümüzdeki ...
 
Ekonomik gelişmeler
Bu sabah BIST100’de yukarı yönlü bir açılış bekliyoruz. BİST 100 işlemlerinde ...
Altın analizi
İçerisinde bulunduğumuz haftaya 1870 seviyelerinde başlangıç yapan altın, ...
Dövizde gevşeme sürüyor
Zorunlu karşılıklarla ve döviz mevduatlarına uygulanan komisyonların düzenlenmesiyle ...
 
BIST 100 tarihi zirvelerini yenilemeye devam ediyor
Aşı kaynaklı iyimser hava ve ABD’deki seçime ilişkin belirsizliğin azalması ...
USDTRY analizi
İçerisinde bulunduğumuz haftada kademeli yukarı yönlü hareketlenmeler ...
İyimserlik
Corona virüsünde güncel durum, vaka sayısı 60,276,951 – tedaviye pozitif ...
 
ANKARA GAZETESİ
YAZARLAR
Oylum DEMİRAY
Oylum DEMİRAY
Bahçeli ayıp etti
Durak Avcıoğlu
Durak Avcıoğlu
Hrant Dink Cinayeti ve Hukukun Üstünlüğü: Siyasi Manipülasyon ve Toplumsal Bölünme
Erkan Zorlu
Erkan Zorlu
İşsizlik ve Enflasyon Arasında İnce Bir Denge
Dilek YILMAZ
Dilek YILMAZ
Siyasette İddialar ve Siyasi Oyunlar: Gerçekler ve Algılar
Münir SAATCİ
Münir SAATCİ
Milletvekilleri Belediye Başkanlığına Aday Olmamalı
Vedat Bilgin
Vedat Bilgin
Veda zamanı
ANKARA
TWITTER'DA ANKARA GAZETESİ
FACEBOOK'TA ANKARA GAZETESİ
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Türkiye'nin aktif dış politikasını nasıl buluyorsunuz?

Doğru Buluyorum
Yanlış Buluyorum
Fikrim Yok

Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
Ana Sayfa Teknoloji Kim Kimdir? Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri