Ana Sayfa Teknoloji Kim Kimdir? Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Spor Yerel Haberler
Yeni müfredat taslağı açıklandı
Yeni müfredat taslağı açıklandı
Bakan Ersoy, Dünya Fikri Mülkiyet Günü'nü kutladı
Bakan Ersoy, Dünya Fikri Mülkiyet Günü'nü kutladı
Yasa dışı yollarla sınırı geçmeye çalışan 4 kişi yakalandı
Yasa dışı yollarla sınırı geçmeye çalışan 4 kişi yakalandı
Meteoroloji, kuvvetli rüzgar ve toz taşınımına karşı uyardı
Meteoroloji, kuvvetli rüzgar ve toz taşınımına karşı uyardı
Bakan Şimşek: Enflasyon yaz aylarında çok hızlı düşecek
Bakan Şimşek: Enflasyon yaz aylarında çok hızlı düşecek
HABERLER>SİYASET
14 Şubat 2018 Çarşamba - 09:09

'Gördüğümüzü vururuz yanlarında durmayın'

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Gördüğümüz her teröristi imha edeceğiz. İşte o zaman teröristlerin yanlarında bulunmasalar kendileri için daha iyi olduğunu anlayacaklar” dedi.

 Gördüğümüzü vururuz yanlarında durmayın

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN, YPG KAMPLARINDAKİ ASKERLERİ İÇİN ABD’Yİ UYARDI 

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Meclis’teki grup toplantısında Suriye’nin kuzeyinde terör örgütü YPG’ye destek olan ABD’ye sert çıktı. Erdoğan, “Bizi vururlarsa sert karşılık veririz” diyen ABD’li komutan Paul Funk’ın haddini aşan sözlerine karşılık olarak da sert açıklamalar yaptı.

ABD HALKINA SESLENİYORUM 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, PYD/PKK terör örgütüne 550 milyon dolar yardım yapılacağının açıklanmasıyla ilgili, “İlk gelen haberler şu anda 550 milyon civarında parasal destek ama bunun 3 milyar dolara kadar çıkacağına yönelik de şu anda fiskoslar var. Buradan Amerikan halkının duyarlılığına sesleniyorum. Amerika’nın bütçesinden çıkan bu paralar Amerikan halkının cebinden çıkan paralardır” dedi. Erdoğan, “Bugüne kadar kaç tane DEAŞ’lıyı yok ettiniz. DEAŞ’ları nereye sevk ettiniz. Ortada hiçbir gerçek, kabullenebilecek hiçbir vaka yok. Biz bölgede kimin kiminle birlikte olduğunu, ne yaptığını, kime hangi imkânların sağlandığını tespit ediyor, kaydediyoruz. Artık hiç kimsenin DEAŞ bahanesini kullanma hakkı yoktur” diye konuştu. 

OSMANLI TOKADI YEMEMİŞLER 

Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşmasının devamında şunları söyledi: “Bizi vururlarsa sert karşılık veririz diyenlerin ömürlerinde hiç Osmanlı tokadı yememiş oldukları da çok açıktır. Türkiye’yi canlarının istediği gibi girip çıktıkları, her türlü hoyratlığı yapıp hesap vermedikleri yerlerle karıştırıyorlarsa çok yakında öyle olmadığını görecekler. Hemen yanı başlarında duranlardan başlayarak gördüğümüz her teröristi imha edeceğiz. İşte o zaman teröristlerin yanlarında bulunmasalar kendileri için daha iyi olduğunu anlayacaklar.”

NATO EŞİTTİR ABD DEĞİL 

Erdoğan şöyle devam etti: “Bu nasıl NATO üyeliği. Biz NATO’da berabersek, NATO’nun maddeleri, hükümleri neyse Türkiye ne kadar uyuyorsa Amerika’nın da o kadar uyması gerekir. Şunun da bilinmesini istiyorum. Türkiye’nin Cumhurbaşkanı olarak söylüyorum, NATO eşittir, ABD değildir.”

SEHİDE HACZİN HESABI SORULUR 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti Grup Toplantısı sonrasında gazetecilerin sorularını cevapladı. Erdoğan, Afrin şehidine icra gelmesine ilişkin olarak, “Bununla ilgili gerekli talimatlar verildi. Bu terbiyesizliği yapan kimse onunla ilgili hukuki takibat, her şey yapılacaktır. Böyle şehidimizle ilgili bu tür haciz muamelesi yapmak kimsenin haddine değildir. Bununla ilgili cenaze merasiminde o gün ben yapmıştım. Devlet bir defa böyle bir acze düşmez, düşemez, düşürenlere de hesabı sorulur” ifadelerini kullandı. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Zeytin Dalı Harekatı’nda şehit olan Musa Özalkan’ın ailesini ziyaret etti.

SÖYLESENE BAY KEMAL 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ”PYD bir terör örgütüdür, DHKP-C bir terör örgütüdür diyememektedir Bay Kemal. Siyasi ahlakın varsa açıkça dersin ki bunlar birer terör örgütüdür. Hiçbir zaman Nusra’ya terör örgütüdür diyemedi diyor. Bir daha söyleyeyim, Nursa, El Kaide bir terör örgütüdür. Ama kulağın var duymazsın, dilin, ağzın var hakikati söyleyemezsin” dedi.

Terörist cenazelerinde boy gösteren CHP’liler var 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Meclis grubunda, PYD/PKK terör örgütüne destek veren CHP’li isimlerle, PYD için “vatanını savunan örgüt” diyen CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun görüntülerini izletti. Erdoğan şunları söyledi: “Bir grup siyasetçimiz de bu örgütlere hak ettikleri şekilde terör örgütü bile diyemiyor. Burada izlediniz ama bir de beraber izleyelim diyorum. Terör sevicilerin söylemleri ekrana gelirse isabetli olur. Görüntülerde kimlerin olduğunu, görün istedim. Ana muhalefetin genel başkanı, yardımcıları neler söylüyor. Terör örgütünün uzantısı durumunda partinin temsilcisi neler konuşuyor. Nerede bu? İçimizde. Türkiye’de. CHP’de her çeşidinden terör örgütünün cenazesinde boy gösteren milletvekili bulunuyor. Türkiye başka ülkeyle karşı karşıya gelirse safının karşı tarafta olacağını açıklayan CHP milletvekili var.” 

Cumhurbaşkanı Erdoğan’a, parti grubunda kılıç ve kilim hediye edildi.

Bunların efeliği ordumuzu görene kadar

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Akdeniz’de hukuka aykırı olarak sondaj yapan Yunanistan’ı ve Kıbrıs Rum Kesimi’ni bu sözlerle uyardı. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Yunanistan’a Kıbrıs ve Ege adaları konusunda sert bir şekilde uyarılarda bulundu. Erdoğan şunları söyledi: “Sanılmasın ki Kıbrıs açıklarındaki doğalgaz  arama ve Ege’deki kayalıklarla ilgili fırsatçı girişimler dikkatimizden kaçıyor. Ülkemizin, güneyindeki gelişmelere yoğunlaşmasına fırsat bilerek Kıbrıs’ta ve  Ege’de haddini aşanları yanlış hesap yapmamaları konusunda buradan ikaz ediyoruz. Güney sınırlarımızda yanlış hesap yapanların senaryolarını nasıl Fırat  Kalkanı’yla, Zeytin Dalı operasyonuyla çok yakında Münbiç’te ve diğer bölgelerde  atacağımız adımlarla bozuyorsak, onların hesabını da bozarız ve bozacağız. Bizim için Afrin neyse Kıbrıs ve Ege de odur.

YUNAN GENE ŞAŞIRDI 

 Cumhurbaşkanı Erdoğan, grup toplantısı sonrası, önceki gece Türk ve Yunan botlarının çarpıştığı iddiasıyla ilgili  soruya şu yanıtı verdi: “Bu Yunanlılar gene şaşırdı maalesef. Yunan botlarının Kardak’a bu tür geliş  gidişleri oldu. Biz başından itibaren Yunan tarafına, ‘Bu tür şeyleri yapmayın, etmeyin. Bizi sıkıntıya da sokmayın. Bu it dalaşını artık havada da bırakalım,  denizde de bırakalım’ dedik. Bırakılmayınca da askerimiz görevini yapıyor. Yine dün gece böyle bir şey oldu. Herhangi bir sıkıntı yaşanmadan iş bitirildi.” 

HADDİNİZİ BİLİN 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Kıbrıs açıklarında faaliyet gösteren yabancı  şirketlere, Rum tarafına güvenerek hadlerini ve güçlerini aşan işlere alet  olmamalarını tavsiye ediyoruz. Bunların efelikleri, bizim ordumuzu, gemilerimizi,  uçaklarımızı görene kadardır. Bu işin, öyle gözlerden uzak kaya parçalarında gizlice fotoğraflar çektirmekle, hiçbir geçerliliği olmayan anlaşmalarla, bölgeye  sondaj gemileri getirmekle olmayacağını bir kez daha hatırlatıyoruz” dedi. 

Selman’a Afrin telefonu

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Suudi Arabistan Kralı Selman telefonda görüştü. Afrin zorla evlerinden çıkarılan halkın Zeytin Dalı Harekatı’nı desteklediğini belirten Erdoğan, operasyonla halkın evlerine döneceğini belirtti.

Onur ve haysiyet savaşı

Yanı başımızdaki coğrafyada 2. Dünya Savaşı’ndan sonraki en büyük paylaşım savaşının yaşandığını belirten Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Birileri Türkiye’yi de bu paylaşım kavgasının bir parçası olarak görüyor. Bizim kimseye verecek ne bir karış toprağımız ne de bir hiç uğruna feda edecek tek bir evladımız vardır. Kurtuluş Savaşımızdan sonraki en büyük haysiyet ve onur savaşını yürütüyoruz. Birileri masa başındaki projelerini uygulamaya çalışıyor olabilir. Biz var gücümüzle vatanımızı koruyoruz. Böyle bir imanı boğacak güç dünyada tanıyoruz. Eğer Türkiye’nin Afrin’de sivillere, mazlumlara  zarar vermeme hassasiyeti olmasaydı, Afrin’i Allah’ın izniyle tek bir şehit  vermeden, taş üstünde taş, omuz üzerinde baş bırakmadan şimdiye kadar çoktan almıştık” dedi.

Başbuğ gereken cevabı alacak 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ’un, bir gazetede Afrin Harekâtı’yla ilgili yaptığı açıklamalara da sert tepki gösterdi. Erdoğan, “Genelkurmay Başkanı’ndan emekli de olsa böyle bir açıklamayı duymak talihsizlik. Bunu söylemek kimin haddine? Askerin görevi nedir? Ülkesine saldıranlara karşı haddini bildirmek. Kışlasında oturup izleyecek mi? Siyasete alet edildiğini neye göre söylüyor? Gereken cevabı alacak” dedi.

 
Stoltenberg: Türkiye, Afrin operasyonu konusunda NATO'yu geçen hafta bilgilendirdi
 
Hükümetten 'asgari geçim indirimi' açıklaması
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan Kılıçdaroğlu'nun terör örgütü PKK/PYD'ye destek verdiği sözlerini grup toplantısında izletti
Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti İl Kongresi'nde gündeme dair önemli açıklamalarda ...
Erdoğan'dan İlker Başbuğ'a sert yanıt! 'Yazıklar olsun'
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ’a ...
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kıbrıs'ta ve Ege'de haddini aşanları ikaz ediyoruz
Cumhurbaşkanı Erdoğan, ''Sanılmasın ki Kıbrıs açıklarındaki doğalgaz arama ...
 
Bahçeli: Türkiye ABD’ye kök söktürür
20 milyonluk Vietnam, 200 milyonluk ABD’ye kök söktürdü. Türkiye onların ...
Gökçek ile Tuna arasında mezarlık polemiği
Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin eski ve yeni başkanları arasında ‘mezarlık ...
Yeni Türkiye’nin şekli altı ay içinde çizilecek
Hükûmetin denetimine tek çatı formülü gelirken, personel rejimi 2019 sonrasına ...
 
Milletvekili Aydemir milli hassasiyeti paylaştı
Aydemir, “Türkiye yine ve yeniden tarih yazıyor. Afrin’de Zeytin Dalı ...
Cumhurbaşkanlığı sözcüsü İbrahim Kalın, McMaster ile görüştü
Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Amerika Birleşik Devletleri Ulusal ...
Işık’tan ABD’ye: 'Derhal PYD/YPG unsurlarını Münbiç’ten çekin ve siz de çekilin'
Başbakan Yardımcısı Fikri Işık ABD'ye seslenerek, "Eğer sözünüzün eri ...
 
ANKARA GAZETESİ
YAZARLAR
Oylum DEMİRAY
Oylum DEMİRAY
Bahçeli ayıp etti
Durak Avcıoğlu
Durak Avcıoğlu
Hrant Dink Cinayeti ve Hukukun Üstünlüğü: Siyasi Manipülasyon ve Toplumsal Bölünme
Erkan Zorlu
Erkan Zorlu
İşsizlik ve Enflasyon Arasında İnce Bir Denge
Dilek YILMAZ
Dilek YILMAZ
Siyasette İddialar ve Siyasi Oyunlar: Gerçekler ve Algılar
Münir SAATCİ
Münir SAATCİ
Milletvekilleri Belediye Başkanlığına Aday Olmamalı
Vedat Bilgin
Vedat Bilgin
Veda zamanı
ANKARA
TWITTER'DA ANKARA GAZETESİ
FACEBOOK'TA ANKARA GAZETESİ
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Türkiye'nin aktif dış politikasını nasıl buluyorsunuz?

Doğru Buluyorum
Yanlış Buluyorum
Fikrim Yok

Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
Ana Sayfa Teknoloji Kim Kimdir? Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri