Ana Sayfa Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Haber Yorum Spor Yerel Haberler Teknoloji Kim Kimdir?
Fırat Kalkanı ve Pençe-Kilit Operasyonu'nda 3 Terörist Etkisiz Hale Getirildi
Fırat Kalkanı ve Pençe-Kilit Operasyonu'nda 3 Terörist Etkisiz Hale Getirildi
Emlak Sektöründe 'Doğrulanmış İlan' Dönemi Başladı
Emlak Sektöründe "Doğrulanmış İlan" Dönemi Başladı
Türkiye’de Demir Yollarıyla 8 Ayda 177 Milyon Yolcu Taşınd
Türkiye’de Demir Yollarıyla 8 Ayda 177 Milyon Yolcu Taşınd
2025-2027 Dönemi Bütçe Tebliği  Resmi Gazete'de
2025-2027 Dönemi Bütçe Tebliği Resmi Gazete'de
Bakan Yerlikaya: 5-12 Eylül'de 2.6 Milyon Araç Denetlendi
Bakan Yerlikaya: 5-12 Eylül'de 2.6 Milyon Araç Denetlendi

Oylum Demiray

Ümit Özdağ ne dediğini bilmiyor!
3 Eylül 2024 Salı

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ'ın son açıklamaları, muhalefet lideri olarak taşıdığı potansiyeli ciddi şekilde gölgelemiştir. Özdağ, birçok kişi tarafından etkili bir muhalefet lideri olarak görülmekte ve hatta bu konuda geniş bir destek de bulmakta. Ancak, zaman zaman yaptığı gaflar, kendisine sempatiyle bakanların bile hayal kırıklığına uğramasına neden olmaktadır. Bugün yaptığı "Niye içki içen emniyet müdürleri yok?" şeklindeki açıklama, tam da bu tür gafların bir örneği.

Özdağ’ın bu açıklaması, Yeşilaycı olduğunu belirtmesine rağmen, bir muhalefet liderine yakışmayan, son derece talihsiz bir ifadedir. Bir muhalefet liderinin görevi, iktidarın yanlışlarını dile getirmek, alternatif politikalar sunmak ve toplumu bir arada tutacak mesajlar vermektir. Ancak Özdağ’ın bu çıkışı, toplumun geniş kesimlerinde rahatsızlık uyandırmış ve gereksiz bir tartışmanın fitilini ateşlemiştir.

Özdağ’ın neye dayanarak böyle bir iddiada bulunduğu da belirsizdir. İçki içen ya da içmeyen emniyet müdürlerinin varlığı ya da yokluğu üzerinden bir tartışma başlatmak, toplumun gerçek sorunlarından uzak bir söylemdir. Kaldı ki, eğer gerçekten içki içmeyen emniyet müdürlerinin olması söz konusuysa, bu durumun bir muhalefet liderini rahatsız etmemesi gerekir. Aksine, toplum sağlığını ve disiplinini önceleyen bir duruş, her kesim tarafından takdir edilmelidir.

Özdağ’ın bu tür açıklamalar yerine, ülkenin temel meselelerine odaklanması ve seçmenlerine umut vadeden bir muhalefet lideri olarak hareket etmesi daha yerinde olacaktır. Türkiye’nin içinde bulunduğu zor süreçte, toplumun ihtiyaç duyduğu şey, kutuplaştırıcı ve gereksiz tartışmalar değil, birleştirici ve yapıcı eleştirilerdir. Özdağ, etkili bir lider olma yolunda ilerlerken, bu tür söylemlerden kaçınmalı ve daha sorumlu bir muhalefet dili benimsemelidir. Aksi takdirde, bu tür gaflarla sadece kendisine duyulan güveni zedelemekle kalmayacak, aynı zamanda muhalefetin toplum nezdindeki itibarını da sarsacaktır. Bu, gerçekten büyük bir talihsizliktir ve Türk siyasetinde daha olgun bir söylem ihtiyacını bir kez daha gözler önüne sermektedir.

Önceki sayfa   Sayfa başına git  
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
?=?=?=?= 8 Mart 2010 Pazartesi  16:35

her şekilde de fatura halka çıkıyo pahalı olsa halk boyun eğiyo ucuzlasa seferler kalkıyo tarnsfer kalkıyo olan yine halka oluyo herkes istediğini yapıyo şu ülkede bir tek halk yapamıyo yazık çok yazık....

Yorumu oyla      0      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
ANKARA GAZETESİ
YAZARLAR
Dilek Yılmaz
Dilek Yılmaz
Pazar yazısı
Yavuz Münir Saatçi
Yavuz Münir Saatçi
Narin yavru üstünden bir taşla birkaç kuş vurma hesabı mı?
Durak Avcıoğlu
Durak Avcıoğlu
HÜDAPAR Başkanına: İlk 4 yetmez 66’da hep kalacak! Bu kadar net…
İzzet Sevimli
İzzet Sevimli
KÜRTLEŞMİŞ ERMENİLER VE YAHUDİLER MESELESİ: ASLINA RÜCU ETMEK
Dağıstan Türkmen
Dağıstan Türkmen
Şamil Tayyar'a Cevabım: Mümkün Değil!
Erkan Zorlu
Erkan Zorlu
Bugün özel bir gün; ama?
ANKARA
TWITTER'DA ANKARA GAZETESİ
FACEBOOK'TA ANKARA GAZETESİ
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Türkiye'nin aktif dış politikasını nasıl buluyorsunuz?

Doğru Buluyorum
Yanlış Buluyorum
Fikrim Yok

Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
Ana Sayfa Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Haber Yorum Spor
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri