Ana Sayfa Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Haber Yorum Spor Yerel Haberler Teknoloji Kim Kimdir?
Bakan Kacır: Türkiye Artık Kendi Yeteneklerine Güveniyor
Bakan Kacır: Türkiye Artık Kendi Yeteneklerine Güveniyor
Toplumun Huzurunu Bozanlar Cezasını Çekecek
Toplumun Huzurunu Bozanlar Cezasını Çekecek
Çiftçilere 185,8 Milyon TL Destek Ödemesi Yapıldı
Çiftçilere 185,8 Milyon TL Destek Ödemesi Yapıldı
Huzur Uygulamasında 532 Aranan Şahıs Yakalandı
Huzur Uygulamasında 532 Aranan Şahıs Yakalandı
Türkiye'den Komşulara 18 Milyar Dolar İhracat
Türkiye'den Komşulara 18 Milyar Dolar İhracat

Oylum Demiray

İran’ı niye rahatsız edelim?
13 Ekim 2024 Pazar

Bakar mısınız şu lafa: “İran’ı rahatsız etmek zorundayız!” Bu cümle, Bursa Uludağ Üniversitesi’nin açılış töreninde TRT Genel Müdürü Prof. Dr. M. Zahid Sobacı tarafından sarf edilmiş. Bir devlet memuru, komşu bir ülkeye karşı bu kadar pervasız, bu kadar tehditkar bir üslup kullanabilir mi? Hem de hangi dönemde? Ortadoğu’nun ateş çemberinden geçtiği, İran füzelerinin İsrail’e doğru yola çıktığı bir süreçte!

Bu nasıl bir dil? Bizim komşularla “sıfır sorun” politikamız nereye gitti? İran’ı rahatsız etmek zorundayız, diyor. Neden zorundasın? İran’ı rahatsız etmek ne kazandıracak bu ülkeye? Herkesten önce şunu sormak gerekiyor: Ortadoğu’nun hassas dengeleri içinde, komşularla dostane ilişkiler yerine gerginlik yaratmak kimin işine yarar?

Suriye’de yapılan büyük hatalardan ders çıkarmayacak mıyız? Suriye’yi kaosa sürükleyen dış müdahaleler, milyonlarca insanı göç yollarına mahkum etti. Peki, şimdi aynı hatayı İran’la mı yapacağız? Üstelik İran, bölgedeki diğer Türk devletleriyle ilişkileri güçlendirmek için yeni Türk Cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan aracılığıyla olumlu mesajlar veriyor. İran’la düşman olmak kime ne fayda sağlayacak? Küresel emperyalizmin, siyonizmin taşeronlarına mı hizmet edeceğiz?

Daha vahimi, bu kişi bir devlet memuru, üstelik iletişimden sorumlu bir kişi! Fahrettin Altun’un yardımcılığını yapmış birisi… İletişimin ne kadar hassas bir konu olduğunu en iyi bilmesi gereken kişi böyle konuşuyor. Söylediği her kelimenin nereye gideceğini, hangi sonuçlara yol açacağını bilmesi gereken adam! Eğer bilmiyorsa, burada ne işi var?

Türkiye’nin çıkarlarını ve bölgedeki dengeleri gözetmeyen bu tarz pervasız açıklamalar, AK Parti’yi sabote etmekten başka bir şey değil. Cumhurbaşkanlığı makamının da, hükümetin dış politika çizgisinin de altını oymak demek! Türkiye, komşularıyla dostluk ilişkilerini geliştirerek bölgede huzur ve güvenlik sağlayabilir. Savaş çığırtkanlığı yaparak değil!

Bu ülkenin devlet memurları, diplomasiyi, iletişimi, komşularla barış içinde yaşamanın değerini bilmek zorunda. İran’ı rahatsız etmekle ne kazanacağız? Bu üslup, Türkiye’nin diplomatik gücünü baltalamaktan başka bir işe yaramaz.

Önceki sayfa   Sayfa başına git  
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
ANKARA GAZETESİ
YAZARLAR
Oylum Demiray
Oylum Demiray
İran’ı niye rahatsız edelim?
İzzet Sevimli
İzzet Sevimli
Aile Bakanı felaketin fotoğrafını çıkarmış
Erkan Zorlu
Erkan Zorlu
Lider olunmaz; doğulur!
Dağıstan Türkmen
Dağıstan Türkmen
Bu durum sadece Tiyatro’da mı?
Durak Avcıoğlu
Durak Avcıoğlu
Ayasofya’nın eski imamı feryat etmiş; ama?
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Tecavüze yeltenene bile serbestsin diyen bir adalet sistem olabilir mi?
ANKARA
TWITTER'DA ANKARA GAZETESİ
FACEBOOK'TA ANKARA GAZETESİ
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Türkiye'nin aktif dış politikasını nasıl buluyorsunuz?

Doğru Buluyorum
Yanlış Buluyorum
Fikrim Yok

Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
Ana Sayfa Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Haber Yorum Spor
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri