ANKARA / Yer aldığı projelerle ve yarışmalarla adından sıkça söz ettiren Yenimahalle’nin başarılı okulu Şentepe Şehit Mahmut Özdemir İlkokulu’nda gerçekleşen tiyatro şöleni beğeni topladı.
Sınıf öğretmeni Kadriye Akan’ın uyarlamasıyla bambaşka bir hale dönüşen ‘Pamuk Prenses ve Sekiz Cüce’ oyunu, minik öğrencilerin performansıyla hayat buldu. Okulun gösteri salonunda, kısıtlı koşul ve ortamlarda 24 Nisan-8 Mayıs tarihleri arasında bin 200 öğrenci, öğretmenler ve velilere 19 kez sunulan oyun, yeni yorumuyla da dikkat çekiyor.
Grimm Kardeşleri’in klasikleşen masalı ‘Pamuk Prenses ve Yedi Cüceler’i farklı bir şekilde düzenleyerek sahne ışıklarına çıkardıklarını belirten Akan, “Yeni yorumlama, minik öğrencilerimin hayal dünyasını zenginleştirirken büyüklere özelediği duyguları yeniden yaşattı. Aşina olunan masalda bazı değişiklikler yaptım. Bizim cücelerimiz sekiz tane. Önemsenmemiş, heğ göz ardı edilmiş sekizinci cücemiz bir kız cüce. Bizim hikayemizde prens ve zehirli elma yok, zehirli bir toka var sadece. Teknolojinin ilerlemesine vurgu yapıyor ve Biri Bizi Gözetliyor programından cücelerin evine bağlanıyoruz. Yeni yorum ile çocuklarımız hem yaratıcılıklarını geliştiriyor hem de eğlenceli vakit geçiriyor” dedi
Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi mezunu olduğunu ve yaklaşık 20 yıldır öğretmenlik yaptığını söyleyen Akan, tiyatronun önemini ise, şu sözlerle ifade etti:
YÜKSEK SESLE KONUŞMALILAR
“Tiyatro insanı insanca anlatan tek sanat dalıdır. Tiyatro eğitiminin amacı, çocuklarda yaratıcı düşünme sürecini geliştirmek ve geleceğin bireylerine sanat zevkini aşılamaktır. Bu sayede özgüven kazanan bireyler, kazandıkları bilgi ve becerilerle kendilerini hem okul hem de diğer ortamlarda daha rahat ifade edecek. Öğrencilerime tiyatro eğitimi vermek ve bu sanat dalını sevdirmek için Yaratıcı Drama Eğitimi Sertifikası aldım. Yaratıcılıkları gelişsin diye dramayı çok kullanıyorum. Bir yıl boyunca drama eğitimi veriyorum. Üniversiteye başladığım ilk günlerde, sınıf ortamında söz alıp konuşmaktan korkuyordum ve kendi sesimi tanıyamıyordum. Bana ilkokulda, lisede tanınmayan şansı ben öğrencilerime tanıyorum. İlkokul öğrencisinin yüksek sesle konuşmasını istiyorum. Yoklama bile yapıyorsam tam cümle kurmalarını, ‘buradayım öğretmenim’ yanıtını vermelerini istiyorum. Varlıklarını hem hissetmelerni hem de hissettirmelerini amaçlıyorum. Verdiğim eğitimlerin meyvelerini de topluyorum. Velilerden olumlu dönüşler alıyorum. Utangaç birçok öğrencim, gün geçtikçe, sahneye çıktıkça büyük bir değişim yaşadı. Oyun hazırlıkları yaparken okul yönetiminin de desteğini her zaman yanımda hissettim. Öğrencilerime ve yöneticilerime çok teşekkür ediyorum.” ANKARA /