Ana Sayfa Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Haber Yorum Spor Yerel Haberler Teknoloji Kim Kimdir?
Yenidoğan Çetesi Soruşturmasında Ruhsatı İptal Edilen Hastanelerden Hastalar Sevk Ediliyor
Yenidoğan Çetesi Soruşturmasında Ruhsatı İptal Edilen Hastanelerden Hastalar Sevk Ediliyor
2025 Bütçesiyle AR-GE'ye 63,5 Milyar Lira Ayrılacak
2025 Bütçesiyle AR-GE'ye 63,5 Milyar Lira Ayrılacak
Dijital Platform ve İnternet Servis Sağlayıcılarına 24,2 Milyon Lira Ceza
Dijital Platform ve İnternet Servis Sağlayıcılarına 24,2 Milyon Lira Ceza
Bakan Bayraktar, 2035 Yenilenebilir Enerji Yol Haritasını Açıklayacak
Bakan Bayraktar, 2035 Yenilenebilir Enerji Yol Haritasını Açıklayacak
1 Haftada 3 Milyon Araç Denetlendi
1 Haftada 3 Milyon Araç Denetlendi

İzzet Sevimli

Muharrem İnce‘nin tweeti yahut AK Partililer kör mü?
20 Ekim 2024 Pazar

Muharrem İnce’nin bir tweet’i gündeme bomba gibi düştü: “Ülkemizde ne Lübnan’dan ne de başka yerden sığınmacı istemiyoruz!” Tek bir cümle, 1.200.000 kişi tarafından görüldü. Tam 64.000 beğeni aldı, 7500 kez paylaşıldı ve 1000 civarında yorum yapıldı. Bu rakamlar, Türkiye’de sığınmacılarla ilgili politikalara halkın nasıl tepki verdiğini açıkça ortaya koyuyor. Peki, bu tepkiyi kim fark ediyor?

Siyaset sahnesine baktığımızda özellikle AK Parti’nin Tanıtım Medya Başkanlığı ve Strateji Geliştirme Birimi ne yapıyor? Anketlere milyonlar harcayan bu birimlerin, sokağın gerçeklerine karşı neden bu kadar kör kaldığını anlayabilmiş değiliz. Eğer bir anket sonucuna ya da sosyolojik analizlere bakmıyorlarsa, sadece bu tweet’in yankılarına bakmaları yeter. Sosyal medya, bugün halkın duygu ve düşüncelerini en iyi yansıtan aynalardan biri. Muharrem İnce’nin tek bir cümlesine verilen bu tepki, AK Parti’nin sığınmacı politikalarındaki büyük yanlışlığı ortaya seriyor.

Şimdi buradan Cumhurbaşkanı Erdoğan’a seslenelim: 25 milyondan fazla takipçiniz var! Ama en çok etkileşim alan paylaşımınız bile sadece 20 bin beğeniyi geçemiyor. Ne demek bu? Halk artık sizin söylediklerinizi dinlemiyor, görmüyor mu? Sosyal medyada, aranızdaki kopukluğu fark etmek bu kadar zor mu? Bu rakamlar, Erdoğan’ın sosyal medya ekibinin ne kadar zayıf çalıştığını ve topluma dair sağlıklı bir bilgi akışı sağlayamadığını gösteriyor. Eğer sosyal medyada sağlıklı bilgi veren bir ekip olsaydı, Cumhurbaşkanı bu gerçekleri çok daha önce görürdü.

Muharrem İnce’nin tweet’i sadece bir paylaşım. Bir fotoğraf yok, videoya gerek yok. Sadece birkaç kelime ve bu kadar büyük bir yankı. Bu tepkiyi görmezden gelmek, siyasetin kör noktasıdır. Erdoğan’ın sosyal medya ekibi işini iyi yapmıyorsa, kimse kusura bakmasın ama AK Parti’nin strateji ekibi de ciddi bir kriz yaşıyor demektir.

AK Parti’nin Tanıtım ve Medya Başkanlığı, bu verileri alıp Cumhurbaşkanı’na sunmadıysa, bu büyük bir eksikliktir. Bir ülkenin Cumhurbaşkanı, halkın bu kadar net tepkisine kayıtsız kalamaz. Yaptığınız her paylaşım, aldığınız her etkileşim size halkın ne düşündüğünü, nasıl hissettiğini gösterir. Eğer 25 milyon takipçiniz var ama sadece birkaç bin kişi size cevap veriyorsa, orada büyük bir problem var demektir.

Bu durum sadece sığınmacı politikasıyla sınırlı değil. AK Parti’nin sosyal medya siyaseti, tanıtım ve medya stratejisi, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı… Hepsi büyük bir tıkanmışlık içinde. Muharrem İnce’nin attığı bir tweet’in yankılarını analiz etmek bile, AK Parti’nin sosyal medyadaki zaaflarını ortaya koyuyor.

Biz burada sadece ayna tutuyoruz. Ama ne kadar görüyorlar, ne kadar anlamaya çalışıyorlar, işte asıl mesele bu. Çünkü aynadaki görüntü hiç de iç açıcı değil.

Önceki sayfa   Sayfa başına git  
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
ANKARA GAZETESİ
YAZARLAR
İzzet Sevimli
İzzet Sevimli
Muharrem İnce‘nin tweeti yahut AK Partililer kör mü?
Oylum Demiray
Oylum Demiray
Gençliğin Felaketi: Uyuşturucu ve İnanç Erozyonu
Dilek Yılmaz
Dilek Yılmaz
Sosyal medya: Mahkeme mi, linç arenası mı?
Dağıstan Türkmen
Dağıstan Türkmen
Belediye başkanlarının kurnazlığının önüne geçelim
Yavuz Münir Saatçi
Yavuz Münir Saatçi
Devlet millet tartışması...
Erkan Zorlu
Erkan Zorlu
Lider olunmaz; doğulur!
ANKARA
TWITTER'DA ANKARA GAZETESİ
FACEBOOK'TA ANKARA GAZETESİ
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Türkiye'nin aktif dış politikasını nasıl buluyorsunuz?

Doğru Buluyorum
Yanlış Buluyorum
Fikrim Yok

Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
Ana Sayfa Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Haber Yorum Spor
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri