Ana Sayfa Teknoloji Kim Kimdir? Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Spor Yerel Haberler
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İran-İsrail gerilimi yorumu
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İran-İsrail gerilimi yorumu
Bakan Bayraktar: Erzincan İliç'te bir işçi kardeşimize daha ulaştık
Bakan Bayraktar: Erzincan İliç'te bir işçi kardeşimize daha ulaştık
Ege Denizi’nde deprem
Ege Denizi’nde deprem
Bakan Kacır’dan Avrupa Kızlar Matematik Olimpiyatı’nda başarı gösteren öğrencilere tebrik
Bakan Kacır’dan Avrupa Kızlar Matematik Olimpiyatı’nda başarı gösteren öğrencilere tebrik
İstanbul’da “Mahzen-29” operasyonu
İstanbul’da “Mahzen-29” operasyonu
HABERLER>SPOR
8 Mart 2019 Cuma - 10:22

Tribünlerde birlik sürmeli

Yiğiner, üzücü olayın ardından, tüm takım taraftarlarının dayanışma içinde olduklarını dile getirip, “Bu anlayış devam etmeli. Spor birleştirici bir unsur ve bunu kullanmalıyız” diye konuştu.

Tribünlerde birlik sürmeli

MKE Ankaragücü Kulüp Başkanı Mehmet Yiğiner, Antalya deplasmanı dönüşünde yaşanan kazada hayatlarını kaybeden sarı-lacivertli kulübün taraftarlarından Mert Turgut Çakır ve Eren Açıkgöz’ün acısını hala yaşadıklarını belirterek, “Bu iki kardeşimizin cenazesinde, tüm takımların taraftarları yer aldı. Tribünlerdeki birlik ve beraberlik sürmeli” dedi.

Başkan Yiğiner, yaptığı açıklamada, Mert Çakır Turgut ve Eren Açıkgöz’ün vefatının ardından birlik ve beraberlik ortamı sağlandığını vurgulayıp, acılı günlerinde yanlarında olan ve destek veren herkese teşekkür etti. Spor Toto Süper Lig’de 9 Mart Cumartesi günü Ankara’da Bursaspor’u ağırlayacaklarını hatırlatan Yiğiner, “İki gencecik çocuğumuz, üzücü olayla da olsa tribünleri birleştirdi, bu güzelliğe vesile oldu. Tribünlerdeki birlik ve beraberlik sürmeli. Bursaspor maçının hasılatını, kaybettiğimiz iki kardeşimizin ailelerine vereceğiz. Ailelere birer ev almak istiyoruz. Bursaspor maçında taraftarlarımızın stadı doldurmalarını ve bu hedefimizi desteklemelerini bekliyoruz” diye konuştu.

 

ACIMIZ ÇOK BÜYÜK, YARALARINI SARACAĞIZ

Bursaspor maçının çok coşkulu geçmeyeceğini ancak iki takım taraftarlarının güzel bir atmosfer oluşturacağına olan inancını dile getiren Yiğiner, “Bursaspor bizim kardeş takımımız. Bu birlik ve beraberlik havasını daha da güçlendireceğiz. Tüm kulüpler, renkler, kaza sonrasında bir araya geldi, bu devam etmeli. Spor birleştirici bir unsur. Acımız çok büyük, yaralarını saracağız. Bu kaza olmasaydı iyi olurdu ama kaderleri böyleymiş. İnşallah bir daha bu tür kazalar yaşamayız” değerlendirmesinde bulundu. Futbolun taraftarlarla güzel olduğunun altını çizen Yiğiner, şunları söyledi:

“Kaza sonrası İçişleri Bakanımız Sayın Süleyman Soylu, Gençlik ve Spor Bakanımız Sayın Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Dışişleri Bakanımız Sayın Mevlüt Çavuşoğlu başta olmak üzere Spor Genel Müdürümüz Mehmet Baykan, bizleri yalnız bırakmadı. Başta bakanlarımız olmak üzere kulüp başkanlarına ve camialarına teşekkür ediyoruz. Acılı günümüzde bizi ve kaybettiğimiz gençlerimizin ailelerini yalnız bırakmadılar.”

TARAFTAR KARDEŞLİĞİ

Ankaragücü’nün etkili taraftar grubu ‘Gecekondu’nun yaptığı dostluk çağrısına, özellikle geçmişte sarı-lacivertlilerin tartışma yaşadığı 3 kulübün taraftar derneklerinden destek geldi. Konyaspor, Göztepe ve Eskişehirspor taraftar dernekleri, yayınladıkları açıklamalarda, “Bu çağrıya bizde destek veriyoruz. Sporun, dostluk ve kardeşlik olduğu vurgusunu ön plana çıkarıp, düşmanlıkları bitirelim diyoruz. Deplasmanlara rahatça gidelim, kimse kimseyi taşlamasın, canını yakmasın. Rekabet sadece tribünde yaşansın” ifadeleri kullanıldı.

STAT TAMAMEN DOLACAK

Ankaragücü taraftarı, Cumartesi günü Eryaman Stadı’nda oynanacak maçta, tribünlerin tamamen doldurulması için, sosyal medyada kampanya başlatıp, çağrıda bulundu. Eski yöneticilerden Abdullah Karaata da maçın hasılat gelirinin, hayatını kaybedecek gencin ailesine verileceğini hatırlatıp, taraftarların tribüne kombine kartları yerine, maç bileti alıp girmeleri önerisini getirdi.

MAÇIN SAATİ DEĞİŞTİ

Süper Lig’in 25. haftasında 9 Mart Cumartesi günü oynanacak MKE Ankaragücü-Bursaspor maçının başlama saati değiştirildi. Futbol Federasyonundan yapılan açıklamada, daha önce 13.30’da oynanması kararlaştırılan karşılaşmanın, saat 19.00’a alındığı belirtildi.

Maçın hasılatının hayatını kaybeden gençlerin ailelerine verilecek olması ve birçok kulüp taraftarının katılımının beklendiği maçta, spordaki birlik beraberliğin devamlı açısından bu yönde karar alındığı belirtildi.

 
Yılın En’leri ödüllendirildi
 
Kadınlar Günü kutlaması
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Dostluk çağrısı
Sarı-lacivertli kulübün etkili taraftar grubu ‘Gecekondu’ yazılı açıklama ...
Gençler’in hesabı şaştı
Afjet Afyonspor’u yenip, liderle aynı puanda kalmayı hedefleyen kırmızı-siyahlılar, ...
Şampiyona dönüşünde feci kaza
Türkiye Cimnastik Şampiyonası’na katıldıktan sonra Mersin’den Bolu’ya ...
 
Arma yaşatılacak kalpler unutmayacak
Antalyaspor maçı dönüşündeki kazada hayatını kaybeden, Mert Turgut Çakır ...
Cesur ol rövanşı al
Ankaragücü, Süper Ligin 24. haftasının açılış maçında Antalyaspor ile deplasmanda karşılaşacak.
Eryaman’dan çıkışa izin vermeyiz
Ankaragücü, yeni statta oynadığı son iki maçı kazanıp, taraftarını mutlu etti.
 
Nefes kesen yarış
Osmanlıspor’un, deplasmanda Denizlispor’u yenmesi, Gençlerbirliği’nin ...
Ankaragücü söktü aldı
Sarı-lacivertliler, etkili olduğu ilk yarıyı Boyd’un golü ile önde kapattı. ...
Eryaman’da ateş dansı
İkinci yarının ilk dört haftasında peş peşe gelen yenilgiler kabusundan, ...
 
ANKARA GAZETESİ
YAZARLAR
Oylum DEMİRAY
Oylum DEMİRAY
Bahçeli ayıp etti
Durak Avcıoğlu
Durak Avcıoğlu
Hrant Dink Cinayeti ve Hukukun Üstünlüğü: Siyasi Manipülasyon ve Toplumsal Bölünme
Erkan Zorlu
Erkan Zorlu
İşsizlik ve Enflasyon Arasında İnce Bir Denge
Dilek YILMAZ
Dilek YILMAZ
Siyasette İddialar ve Siyasi Oyunlar: Gerçekler ve Algılar
Münir SAATCİ
Münir SAATCİ
Milletvekilleri Belediye Başkanlığına Aday Olmamalı
Vedat Bilgin
Vedat Bilgin
Veda zamanı
ANKARA
TWITTER'DA ANKARA GAZETESİ
FACEBOOK'TA ANKARA GAZETESİ
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Türkiye'nin aktif dış politikasını nasıl buluyorsunuz?

Doğru Buluyorum
Yanlış Buluyorum
Fikrim Yok

Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
Ana Sayfa Teknoloji Kim Kimdir? Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri