Ana Sayfa Teknoloji Kim Kimdir? Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Spor Yerel Haberler
23 Nisan'da 23 gemi, 23 liman ziyareti gerçekleştirdi
23 Nisan'da 23 gemi, 23 liman ziyareti gerçekleştirdi
MSB: Son 1 haftada 54 terörist etkisiz hale getirildi
MSB: Son 1 haftada 54 terörist etkisiz hale getirildi
Meteoroloji'den kuvvetli rüzgar ve toz taşınımı uyarısı
Meteoroloji'den kuvvetli rüzgar ve toz taşınımı uyarısı
Bozdoğan-29 operasyonlarında 23 şüpheli yakalandı
Bozdoğan-29 operasyonlarında 23 şüpheli yakalandı
Cumhurbaşkanı Erdoğan: İsrail ile ticari ilişkileri artık ayakta tutmuyoruz, bu iş bitti
Cumhurbaşkanı Erdoğan: İsrail ile ticari ilişkileri artık ayakta tutmuyoruz, bu iş bitti
HABERLER>YEREL HABERLER
8 Şubat 2020 Cumartesi - 14:26

Örnek mahallesi dönüşüm istıyor

Örnek Mahallesi’nin başkent için özel bir yeri var. Gecekondulaşmayı önlemek için mahallede apartman blokları yapılmıştı. Ama 1962’den bu yana binalar yaşlandı. Mahallede herkes kentsel dönüşümü bekliyor

Örnek mahallesi dönüşüm istıyor


BAŞLARKEN
Başkentın sesi SABAH Ankara yeni bir yazı dizisine başladı. Başkentin muhtarları mahallerini anlatıyor. Haftada bir gün muhtarları sayfalarımızda konuk edeceğiz. Muhtarlar sorunlarını anlatacak biz yazacağız. Ankara'nın en küçük birimlerinde gezineceğiz. Yerelin keyfini çıkaracağız.

Muhtarlar anlatıyor söyleşimizin ilk konuğu olan Altındağ'daki Örnek Mahallesi Muhtarı Muzaffer Çiftçi. Muzaffer Çiftçi 56 yaşında. Üç dönem üst üste muhtar seçildi. Muhtar 1970 yılından bu yana Örnek Mahallesi'nde oturuyor. Muhtarın anlattığına göre mahalle Ankara'nın ilk yerleşim birimlerinden. 58 yıl önce çıkarılan kanunla gecekondulaşmanın önlenebilmesi için bloklar halinde apartmanlar inşa edildi mahallede. Ankara'nın ilk apartman blokları ömrünü bitirdi. 58 yıllık binalar kentsel dönüşüm için bekliyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan'ın onayladığı proje 2017 yılında Resmi Gazete'de yayınlanarak kesinlik kazandı. Projeye göre ilk etapta 480 daire yıkılıp dönüştürülecek. Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum da 21 Mart'ta kentsel dönüşüm sözü verdi. Mahalle dönüşüme dahil edildiği için alt yapı çalışmaları da yapılmıyor. Bu yüzden mahalleli heyecanla dönüşümün başlamasını bekliyor.

HALKLA DEVLET ARASINDA KÖPRÜ
Muhtar Muzaffer Çiftçi de mahallenin talebini tekrarladı. Acilen kentsel dönüşüm projesinin hayata geçirilmesini talep etti. Çiftçi mahallesini anlatırken şunları da söyledi: Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın önderliğinde muhtarlara değer verildi. Muhtarların yerel yönetimlerde önemi büyük. Muhtarlar halkla devlet arasında bir köprü. 33 bin nüfusa sahip mahallede çoğunlukla memur ve emekliler ikamet ediyor. Mahalle okul ve hastane yönünden de zengin. Bu yüzden doktor hemşire ve öğretmenler de yoğun olarak bu mahallemizde oturuyor. Yabancı uyruklu vatandaş sayısı ise bini geçmiyor.

POLIS EKİPLERI ÇALIŞIYOR
Asayiş olayları çok sık olmuyor. Polis ekipleri ve bekçiler sayesinde yaşanan ufak tefek olayların kısa sürede çözüme kavuşuyor. Narkotik ekiplerinin sokak çalışmaları da son derece başarılı. Samsun yolu üzerinde otobüs duraklarında genç kızlar fuhuş pazarlığı yapıyor. Bu bütün mahalleyi çok üzüyor. Mahallemizin kadınları bu durumdan çok rahatsız. Bu çirkin pazarlıktan muzdaripiz. Polis ekipleri sık sık kontrol yapıyor. Bekçiler de devriye geziyor. Güvenlik gelince kaçıyorlar. Yine de bu duruma köklü çözüm bulunmasını istiyoruz.

YOLLAR KÖSTEBEK YUVASI
Altındağ-Balgat otobüs hattımız vardı. Trafik yoğunluğu gerekçesi ile elimizden alındı. O hattı geri istiyoruz. Mahallemizde tekstil alanında çalışan kadınlar var ve Balgat'a gidip geliyorlar. Sürekli otobüs hattı kaldırılınca insanlar iki toplu taşıma aracı aktarması yaparak işlerine gidiyor. Bu da ekonomik açıdan külfet. Alt yapı sorunumuz var, yağmur yağdığı zaman mahalleyi su basıyor. Su borularımızın değiştirilmesi gerekiyordu daha önce defalarca talep etmiştik ama borular yeni dönemde Mansur Yavaş'ın ekibi tarafından döşendi.Yeni belediye başkanının ekibi su borusu için kazdıkları yolu borular döşendikten sonra öylece bıraktı. Örnek Caddesi köstebek yuvası gibi asfalt atılmadı. Bir iş yapılıyorsa tamamlanmalı yarım bırakılmamalı.

FEN İŞLERİ MÜDÜRÜ İLE GÖRÜŞEMİYORUZ
MUHTARLAR bağımsız kişilerdir bizde particilik yok keşke belediyeler de böyle olsa. Altındağ Belediye Başkanı Asım Balcı tam olarak böyle bir başkan, hizmet adamı. Nerede bir sorun olsa derhal şube müdürlerine iletip sorunları çözüyor. Ama Ankara Büyükşehir Belediyesi'nde biz fen işleri müdürü ile bile görüşemiyoruz. Oy verdin vermedin kavgası son bulmalı ve tüm halka eşit hizmet edilmeli. Bugün Çankaya ve Yenimahalle'ye yapılan hizmet Altındağ Mamak ve diğer ilçelere de yapılmalı. Her yönetici işini hakkıyla yapsa ülke olarak çok güzel kalkınırız.

SIFIR ATIK BİLİNCİNDEYİZ
MAHALLEMIZDE hanımlar lokali, gençlik merkezi, rehabilitasyon merkezleri var. Kapalı pazar yeri ihtiyacımız var. Ama boş arazimiz olmadığı için yaptıramıyoruz. Asım Balcı başkan söz verdi kentsel dönüşümle birlikte kapalı pazar yeri yaptıracak. Sıfır atık konusunda son derece bilinçli bir mahalleyiz Altındağ Belediyesi tarafından bırakılan atık toplama kutuları sayesinde vatandaşlar atıklarını düzenli şekilde atıyor. Mahalle olarak okuryazar oranında birinci sıralardayız.

 

 
Asayiş olayları 2 yılda yüzde 17.5 düştü
 
Keçiören’e yeni otopark inşaatı başladı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Üst geçidin sökümü mahkemelik oldu
Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) Kızılay’da Ziya Gökalp ve Selanik caddeleri ...
Yılda 750 milyon lira tasarruf yapılabilir
Su israfının önüne geçmek için suda kayıp oranını azaltmaya çalıştıklarını ...
Afet protokolü Meclis’e gelecek
Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı (ABB) Mansur Yavaş’ın ilk kez Hürriyet’e ...
 
112 gence iş öncesi 6 ay kurs
Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok, Ankara Sanayi Odası Sürekli ...
Polatlılılar firmalarını geri istiyor
Büyükşehir Belediyesi, Ankara ile Polatlı arasındaki ulaşımı ihaleye çıkardı. ...
Sobadan çıkan kıvılcım evi tutuşturdu
Altındağ’da 5 katlı bir apartmanın 2. katında çıkan yangında 2’si çocuk ...
 
‘İstanbul’a dönüşünü seviyorum’ sözünü tersine çevirmeliyiz
Ankara’nın Kalbi Altındağ Turizm Toplantısı’nda konuşan Kültür ve Turizm ...
Vatandaşların sosyal medyada taleplerine anında cevap
Keçiören'de sosyal medyadan belediyeden talep edilen durumlara hızlı bir ...
Mansur Yavaş İngiltere’ye para bulmaya gitti
ANKARA Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, İngiltere'ye finans çevreleriyle ...
 
ANKARA GAZETESİ
YAZARLAR
Oylum DEMİRAY
Oylum DEMİRAY
Bahçeli ayıp etti
Durak Avcıoğlu
Durak Avcıoğlu
Hrant Dink Cinayeti ve Hukukun Üstünlüğü: Siyasi Manipülasyon ve Toplumsal Bölünme
Erkan Zorlu
Erkan Zorlu
İşsizlik ve Enflasyon Arasında İnce Bir Denge
Dilek YILMAZ
Dilek YILMAZ
Siyasette İddialar ve Siyasi Oyunlar: Gerçekler ve Algılar
Münir SAATCİ
Münir SAATCİ
Milletvekilleri Belediye Başkanlığına Aday Olmamalı
Vedat Bilgin
Vedat Bilgin
Veda zamanı
ANKARA
TWITTER'DA ANKARA GAZETESİ
FACEBOOK'TA ANKARA GAZETESİ
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Türkiye'nin aktif dış politikasını nasıl buluyorsunuz?

Doğru Buluyorum
Yanlış Buluyorum
Fikrim Yok

Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
Ana Sayfa Teknoloji Kim Kimdir? Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri