Ana Sayfa Teknoloji Kim Kimdir? Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Spor Yerel Haberler
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İran-İsrail gerilimi yorumu
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İran-İsrail gerilimi yorumu
Bakan Bayraktar: Erzincan İliç'te bir işçi kardeşimize daha ulaştık
Bakan Bayraktar: Erzincan İliç'te bir işçi kardeşimize daha ulaştık
Ege Denizi’nde deprem
Ege Denizi’nde deprem
Bakan Kacır’dan Avrupa Kızlar Matematik Olimpiyatı’nda başarı gösteren öğrencilere tebrik
Bakan Kacır’dan Avrupa Kızlar Matematik Olimpiyatı’nda başarı gösteren öğrencilere tebrik
İstanbul’da “Mahzen-29” operasyonu
İstanbul’da “Mahzen-29” operasyonu
HABERLER>SİYASET
19 Aralık 2017 Salı - 12:05

Kılıçdaroğlu'na bu fotoğraf soruldu!

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Mesut Yılmaz'ın oğlu Yavuz Yılmaz'ın cenazesinde Erdoğan ile olan fotoğraf karesiyle ilgili konuştu.

Kılıçdaroğlu na bu fotoğraf soruldu!

Kılıçdaroğlu, o fotoğrafa ilişkin şu açıklamayı yaptı;

Sıradan, Sayın Erdoğan geliyordu geldi yerine geçti benim açımdan çok fazla bir şey ifade etmiyor. Sayın Erdoğan'ın cenazeye gelmesi de tabii önemli bir şey.

 

 

 

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, NTV özel yayınında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Eski Başbakan Mesut Yılmaz'ın oğlunun cenazesinde Erdoğan'a bakışının fotoğraf karesine yansımasına ilişkin konuşan Kılıçdaroğlu, "Sıradan, Sayın Erdoğan geliyordu geldi ve yerine geçti. Benim açımdan çok fazla bir şey ifade etmiyor. Tabii bir şey ifade etmiyor derken, Sayın Erdoğan'ın cenaze törenine gelmesi önemli bir şey onu da ifade etmek isterim" ifadelerini kullandı.

Erken seçim tartışmalarına değinen Kılıçdaroğlu, "Erken seçim şartları kimin için olgunlaştı, kim karar verecek. Kararı parlamento değil, bir kişi verecek. 'Erken seçime gidiyoruz' diyecek. Ona göre yasa teklifleri hazırlanacak. Erken seçim kamuoyunun beklediği, koşullar oluştu erken seçim kaçınılmazdır diyenlerin tartıştığı seçim süreci değil. Tek adam rejiminin başlangıcını yaşıyoruz. Bir adam karar verecek, sarayda oturan bir kişi. Biz, erken seçime hazırız" diye konuştu. Kılıçdaroğlu, "Ekonominin daha da kötüye gideceğini düşündükleri an bir erken seçime giderler. Ekonomi kötüye gidiyor, cari açık artıyor, enflasyon artıyor. Fatura garibana, çiftçiye, işçiye, memura çıkıyor. Eğer siz 15 yılda bir grup insana 620 milyar lira faiz ödüyorsanız, sadece yurt dışına 146 milyar dolar faiz ödüyorsanız, o ülkenin beli doğrulamaz" açıklamasında bulundu.
Seçim barajına ilişkin konuşan Kılıçdaroğlu, "Tamamen veya makul bir düzeyde de olabilir. Sayın Bahçeli'nin bu yöndeki açıklaması demokrasi ve milli iradenin parlamentoya yansıması açısından doğru. Hükümet bunu tercih etmeyecektir" şeklinde konuştu.

Seçim ittifakı tartışmaları

Seçim ittifakı tartışmalarını değerlendiren Kılıçdaroğlu, "Düzenlemeyi görmeden yorum yapmak doğru değil. Önümüzdeki süreç zaten ittifak süreci olacak. Demokrasiden yana olanlar, otoriteden yana olanlar bir ittifak oluşturacaktır. Yani vatandaşlar böyle bir ayrım içinde kalacaklardır. Burada şu nokta önemli, kim açık ve net demokrasiden yana, kim açık ve net otoriter rejimden yana tavır koyacak? Ben hiçbir ülkücünün otoriter yönetimden yana olduğunu düşünmüyorum. Demokrasi milliyetçilerin olmazsa olmazıdır" dedi.
'İyi Parti ya da HDP ile ittifak yapılıp yapılamayacağına' ilişkin soru üzerine Kılıçdaroğlu, "Bugün için herhangi bir ittifak oluşturmak söz konusu değil. Demokrasiden yana kim tavır alıyorsa biz onlara 'evet' deriz. Kim demokrasiyi savunuyorsa, yargı bağımsızlığından yanaysa elbette, nasıl reddebiliriz?" ifadesini kullandı.

Ataşehir Belediyesine yönelik olarak yürütülen soruşturma

Ataşehir Belediyesine yönelik İçişleri Bakanlığının yürüttüğü soruşturmanın hatırlatılması üzerine Kılıçdaroğlu, "Her belediye başkanı hakkında inceleme de soruşturma da yapılabilir. İçişleri Bakanının saydığı unsurlardan tamamından belediye başkanımız hakkında daha önce soruşturma açılmış ve takipsizlik kararı verilmiş. Her soruşturma yapılan belediye başkanı neden açığa alınır? Battal Bey'e sordum nedir bunlar diye? Dosyadaki mahkeme kararları ve iddiaları tek tek koydu. Mahkeme kararı var, nasıl ikna olmayacağım? Yargı kararı kesinleşmiş, herhangi bir sorun yok. Man Adası'nı tartışmadan uzak tutmak ve İçişleri Bakanı olarak koltuğunuzu sağlamlaştırmak için böyle bir yola başvuruyorsunuz. Ben, bizim belediye başkanlarımızın iyi görev yaptığını düşünüyorum. Belediye başkanlarının üzerinde baskı var. Şu bir gerçek, bizim belediye başkanlarımızı baskılayarak onları iş yapamaz hale getirmek" şeklinde konuştu.

"Battal Bey'in eşi ön seçimle geldi"

Kılıçdaroğlu, konuşmasında şunları kaydetti: "(Kızının) Bu rezidansta 73 metrekarelik bir dairesi var. Baksınlar değeri kaç lira? Eğer bir kuruş, bir kuruşluk bir torpil varsa, çıkar sağlanmışsa siyaseti bırakırım. Bu iddia üzerine bütün çocuklarımın, dünürlerim dahil hepsinin mal varlığını gelin araştırın. Ben siyaseti ahlak temelli yaparım. Varsa bir yerde ahlaksızlık üzerine giderim. Mal varlığımı araştırın diyorum, araştırmıyorlar. Bir siyasi manevra da Binali Bey, Erdoğan yapsın. Benim kadar niye cesur olmuyorlar? Küçücük bir daire. Bekar bir kız. Girişi çıkışı kontrollü olduğu için oradan alındı. Battal Bey'in eşi ön seçimle geldi. Ben onun milletvekilliğini ilan etmedim ki. Ankara-İstanbul-İzmir'e kadın milletvekillerini ön kontenjan olarak koyduk. Battal Bey'in eşi de ön seçimle geldi. Battal Bey'in belediye başkanlığı adaylığı, hiç ilgisi yok. İspat etsinler."

Kılıçdaroğlu, "Cumhurbaşkanlığı makamını işgal eden zat doğrudan doğruya yargı ve bürokrasiye talimat vererek kendi özel intikam alması için aracı kılması. Devleti bir şantaj unsuru olarak kullanıyor. Kendisi acz içinde, vatandaşa hesabını veremiyor. Acz içinde. O makamda acziyetini baskı kurarak, baskı inşa ederek gidermeye çalışıyor" dedi. 

 
Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın: Amerika Kudüs konusunda yalnız kalmıştır
 
Kışın sofrada olması gereken 10 besin
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın: Amerika Kudüs konusunda yalnız kalmıştır
Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Büyükelçi İbrahim Kalın, "Güvenlik Konseyi toplantısında ...
Son dakika ! Türkiye'den BM'nin Kudüs kararına tepki
Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, ABD'nin, Birleşmiş Milletler Güvenlik ...
‘Rant elde eden herkes sustu’
CHP Ankara İl Başkanı Adnan Keskin, eski Başkan Melih Gökçek döneminde ...
 
Necip Fazıl Kısakürek'in sözleri TBMM Genel Kurulu'nda tansiyonu yükseltti
Necip Fazıl Kısakürek'in sözleri TBMM Genel Kurulu'nda tansiyonu yükseltti.
Başbakan Yıldırım: 'Amerika'nın Kudüs kararını reddediyoruz'
Başbakan Binali Yıldırım, “Amerika'nın Kudüs'ü kararını İsrail'in baş ...
Cumhurbaşkanı Erdoğan: 'Doğu Kudüs'te Büyükelçilik Açacağız'
Doğu Kudüs ile ilgili konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "O günler yakın büyükelçiliğimizi ...
 
Bozdağ’dan Diyanet’e kadro müjdesi
Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Diyanet İşleri Başkanlığının imam-hatip, ...
Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Kudüs vurgusu
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Kudüs giderse, Medine’yi koruyamayız. ...
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Türk Milleti olarak biz son sözümüzü söylemedik
Cumhurbaşkanı Erdoğan bu yıl 4'üncüsü düzenlenen Necip Fazıl Ödül Töreni'nde ...
 
ANKARA GAZETESİ
YAZARLAR
Oylum DEMİRAY
Oylum DEMİRAY
Bahçeli ayıp etti
Durak Avcıoğlu
Durak Avcıoğlu
Hrant Dink Cinayeti ve Hukukun Üstünlüğü: Siyasi Manipülasyon ve Toplumsal Bölünme
Erkan Zorlu
Erkan Zorlu
İşsizlik ve Enflasyon Arasında İnce Bir Denge
Dilek YILMAZ
Dilek YILMAZ
Siyasette İddialar ve Siyasi Oyunlar: Gerçekler ve Algılar
Münir SAATCİ
Münir SAATCİ
Milletvekilleri Belediye Başkanlığına Aday Olmamalı
Vedat Bilgin
Vedat Bilgin
Veda zamanı
ANKARA
TWITTER'DA ANKARA GAZETESİ
FACEBOOK'TA ANKARA GAZETESİ
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Türkiye'nin aktif dış politikasını nasıl buluyorsunuz?

Doğru Buluyorum
Yanlış Buluyorum
Fikrim Yok

Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
Ana Sayfa Teknoloji Kim Kimdir? Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri