Ana Sayfa Teknoloji Kim Kimdir? Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Spor Yerel Haberler
TBMM Başkanı Kurtulmuş: Hedefimiz, muasır medeniyetler seviyesini aşmaktır
TBMM Başkanı Kurtulmuş: Hedefimiz, muasır medeniyetler seviyesini aşmaktır
Bakan Tekin Anıtkabir'de
Bakan Tekin Anıtkabir'de
Bakan Tekin, Türk Cumhuriyetlerinden çocuklarla bir araya geldi
Bakan Tekin, Türk Cumhuriyetlerinden çocuklarla bir araya geldi
Bahçeli: Ülkemizi fiilen işgal altında gösterme provalarını hazmetmek mümkün değildir
Bahçeli: Ülkemizi fiilen işgal altında gösterme provalarını hazmetmek mümkün değildir
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Irak Cumhurbaşkanı Reşid ile görüştü
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Irak Cumhurbaşkanı Reşid ile görüştü
HABERLER>SPOR
2 Mayıs 2018 Çarşamba - 10:39

Kaybeden düşer

Süper Ligin, 32. haftasında çetin bir Ankara-Antalya kapışması yaşanacak. 90 dakikaların sonunda çıkacak sonuçlar, yangın yerini andıran dipteki sıralamaya yeni bir boyut getirecek.

Kaybeden düşer

Gençlerbirliği, sahasında karşılaşacağı Antalyaspor’u yenemezse, bu macera biter. Osmanlıspor, kazanması durumunda hem rakibi Alanyaspor’u yakalayacak hem de makası daraltacak.

A.Gücü; inatla, ısrarla ve azimle sürdürdüğü yarışın sonunda, mutlu sona ulaştı. Sarı-lacivert renklere Süper Lig yakışır söylemi gerçekleşirken, camia yeni heyecana hazırlanıyor.

 

Futbol masası sorular (1 Mayıs)

1- Ümit Özat’ın, sokaktan adam toplasak açıklamasının, Sivas maçına yansıması/etkisi nasıldı. Son 3 maça girerken, camianın tepkisini çeken söylemlerine devam etmesine ne dersiniz?

2- Ankaragücü, zorlu maratonda hedefine ulaşırken, ekibi büyük zafere götüren şifreler neydi. Üst üste gelen iki başarı, Süper Lig’de Ankaragücü’ne nasıl bir rota çizdirir?

3- 2. yarıda skor 1-1 iken Regattin’in kaçırdığı pozisyon sizce de maçın kırılma dakikası mıydı? Kalan tüm maçlara bakıldığında Osmanlıspor’un şansını nasıl değerlendirirsiniz?

ÖZGÜR ŞAHİNER:

GALATASARAY’I YENİP, F.BAHÇE, BAŞAKŞEHİR VE TRABZON İLE BERABERE KALIRKEN, HER ŞEY YOLUNDAYDI, EN ÖNEMLİ DÜŞME ADAYI OLUNCA, ALGI OPERASYONU TAKIMI BU HALE GETİRDİ... GEÇİN BUNLARI.

DENİZ GÜREL:

TAKIM DÜŞERSE, SEBEP OLAN KİM OLSA FARK ETMEZ. ÖZAT’IN AÇIKLAMALARINA, EMİNİM YAKIN ÇEVRESİ DE TEPKİ GÖSTERİYORDUR. ÜZÜLEREK SÖYLÜYORUM LİGDE KALMALARI ARTIK ÇOK ZOR.

CEYHUN ERİŞ

: A.GÜCÜ’NÜN ŞAMPİYONLUĞUNDAKİ ANA UNSURLAR; TECRÜBELİ KADROSU, 2. YARIDA YUKARIDAN HİÇ KOPMAMASI VE NE OLURSA OLSUN TAKIMINI HİÇBİR YERDE YALNIZ BIRAKMAYAN TARAFTARDIR.

FATİH TEKECİ:

GENÇLERBİRLİĞİ’NDE, OYUNCULARIN KENDİSİ SAHADA, KAFALARI BAŞKA YERDE. ÜMİT ÖZAT, “SON MAÇA KADAR ŞANSIMIZI KOVALAYACAĞIZ” DİYOR. ARTIK ŞANS DA TEK BAŞINA YETERLİ DEĞİL.

 

ÖZGÜR ŞAHİNERSADECE VEDA OLMAZ

 “BU takım ilk 10 girer”, “Fazla transfere ihtiyaç yok”, “Düşersek hocamızla birlikte düşeriz.”, “Ümit hocayı ikinci kez göreve getirdiğim için gurur duyuyorum” “Küme düşmek dünyanın sonu değil”, “Sokaktan 11 adam toplasak daha farklı olurdu” “Galatasaray 100. yılında şampiyon olamadı, Ali Sami Yen’in kemikleri mi sızladı” “Geçen sene 8. olduk ödül mü verildi” gibi söylemler, şu anki hazin tablonun mimarlarına ait. Gençlerbirliği’nin vedasını, bir takımın sadece ligden düşmesi gibi algılayanlar, olayın vahametini ne yazık ki kavrayamamış. Geçen hafta 4 maç varken, Gençlerbirliği 3’ünü kazanır, kümede kalır demiştim. Şimdi 3 maç var ve hala 3 maçı alıp, lige tutunur diyorum. Oyuncular, her maça farklı bir gerilim ve motivasyon kaybı ile çıksa da bu inançtayım.

AYAKTA KALMAK ÖNEMLİ

Sezonun ilk yarısında Çaykur Rize deplasmanında alınan 4-1’lik galibiyet, bence şampiyonluğa giden yolun anahtarıydı. Ankaragücü ruhu; dayanışma, zorluklara direnme, özveri ve hırs gibi değerler barındırır ve bu güç, taraftarla bütünleşince önünde durmak zorlaşır. Süper Lig farklı. Bu arenada ayakta durmayı sağlayacak, idari ve teknik kararları titizlikle almak çok önemli.

HER SONUCA AÇIK

Regattin’in pozisyonu elbette çok önemliydi ancak rakip de tüm maç boyu oyuna hükmetti ve tecrübeli ayakları ile sonuca her an gidecek görüntü çizdi. Kalan 3 maçın ikisini kazanmak zorundalar. Lig hassas bir dengede gidiyor. İşleri hiç kolay değil. Bu tür maçların her türlü sonucu açık olduğu unutulmamalı.

DENİZ GÜREL

TAKIM GERİLİYOR

1- Gençlerbirliği sıkıntılı günler geçirdiği ve alt sıralardan kurtulamadığı ilk zamanlarda, “Umarım, babasının adını taşıyan sezonda başkanlığı yürüten oğlu, takımı küme düşürmez” demiştim. Ne yazık ki gidiş o yönde. Sezonun başında yaşanan ayrılığın ardından yeniden Beştepe’ye dönen Ümit Özat, maalesef açıklamalarıyla takımı geriyor. Takım düşerse, sebep olan kim olsa fark etmez. Ümit Özat’ın açıklamalarına, eminim yakın çevresi de tepki gösteriyordur. Üzülerek söylüyorum ligde kalmaları artık çok zor.

ALACAKLILAR VAZGEÇMELİ

2- Ankaragücü, başında tökezlediği, sonrasında çok iyi çıkış yaptığı ve her zaman sabırla kovaladığı yarışta, bileğinin hakkıyla, söke söke Süper Lige çıkmayı başardı. Şimdi, bu takıma net bir şekilde destek verme zamanı. O iş adamı şunu versin, bu iş adamı bunu versin, o belediye şu borcu kapasın ile bu iş olmaz. Taşıma su ile değirmen dönmez. Kalıcı gelirler şart. Borçlara gelince. Şahıs olarak alacağı olanlar, bence bu alacaklardan vazgeçmeli ve bu kulüp borçsuz, sırtında kambursuz şekilde, Süper Lige başlamalı.

ŞANSLAR YÜZDE 50/50 OLUR

3- Şampiyonluğa oynayan Medipol Başaksehir’e kaybetmeleri normal. Ancak iyi dayandılar. Son haftalarda formları yüksekti ama güçlü bir rakip karşısında bu yeterli olmadı. Bence, kaçan o pozisyon kırılma anı değildi. Maçın kontrolü Basakşehir’deydi zaten. Bu hafta, gerçek anlamda atş hattının final gibi maçında Aytemiz Alanyaspor’u yenerlerse şansları yüzde 50/50 olur. Bu bile benim için sürpriz. Lige tutunabilme sansını sürmeleri de bence çok önemli. Zoru gibi görünen Beşiktaş maçı, siyah-beyazlıların iddiası azaldığından, o kadar zor olmayabilir.

CEYHUN ERİŞDURUMU ÇOK KRİTİK

Ümit Özat’ın, geçen haftaki maç sonu söylediği bu sözler tabii ki doğru değil. Özellikle bulundukları durumu düşününce, daha dikkatli konuşmalıydı. Doğal olarak, bu tür söylemler, oyuncuların, hocalarına olan güvenini, büyük ölçüde etkiler. Zaten, Gençlerbirliği diken üstünde bir takım. Şu andan itibaren, düşünmeden söylenen, her kelime, hem camia adına hem de Ümit hoca adına sıkıntıya yol açar. Kalan 3 haftada, çok daha sağduyulu ve sakin olunması, herkesin yararına olur. Aksi takdirde, Gençler’in durumu çok kritik.

YARIŞTAN HİÇ KOPMADI

Öncelikle Ankaragücü camiasını, yönetiminden futbolcularına ve taraftarına kadar canı gönülden kutlarım. Umarım, eski günlerindeki gibi Süper Ligde kalıcı olur. Şampiyonluğun ana unsurları ise tecrübeli oyuncuların çokluğu, özellikle ikinci yarıda yukarıdan hiç kopmaması ve ne olursa olsun takımını hiçbir yerde yalnız bırakmayan taraftarı olarak söyleyebiliriz. Ayrıca taktiksel olarak, tüm sezon boyunca, duran top organizasyonlarını en iyi değerlendiren takım Ankaragücü idi. Süper Lige gelecek olursak, hem yönetimsel hem de kadro anlamında, büyük ihtimalle bir değişiklik söz konusu olacaktır. Bu süreci bekleyip görmek lazım.

ÜMİT KESİLMEZ DERLER

Regattin’in kaçırdığı pozisyon evet kritik idi ancak maçın sonucunu etkileyebileceğini sanmıyorum. Çünkü Başakşehir, hem kadro hem de oyun yapısı olarak Osmanlıspor’dan 2 gömlek üstün ve artık şampiyonluk konsantrasyonuna girmiş bir ekip. Kalan maçlar göz önüne alındığında işi en zor takım Osmanlıspor. Hani deriz ya “Çıkmayan candan ümit kesilmez” diye, son 3 haftada her şey olabilir.

 

FATİH TEKECİ:OYUNCULAR SAHADA KAFALAR BAŞKA YERDE

Ümit Özat’ın geçen hafta, “Sokaktan 11 tane adam toplasak, belki çok daha farklı olurdu” dediği o takımdan 7 oyuncu, Sivasspor karşısında da sahadaydı. Ne gariptir ki, G.Birliği’nin kalesinde gördüğü golde, ceza sahasında 7 oyuncusu var. Buna karşın, yine ceza sahasındaki 4 Sivassporlu’dan ikisi bomboş. İşte, o skandal açıklamanın oyuncular üzerinde ciddi anlamda etkili olduğunun en büyük kanıtı bu. Yani, oyuncuların kendisi sahada, kafalar başka yerde. Şimdi ise Ümit Özat, “Son maça kadar şansımızı kovalayacağız” diyor. Artık şans da tek başına yeterli değil. Çünkü bu iş, Allah’a kaldı.

EN ÖNEMLİ UNSUR DİRİLİŞ RUHUYDU

 

 A.Gücü’nü zafere götüren en önemli unsur, hiç şüphesiz 6 sezonluk Süper Lig özlemiydi. Diriliş ruhuyla şaha kalkan A.Gücü ve taraftara, Başkan Mehmet Yiğiner ile Süper Lig tecrübesine sahip teknik direktör İsmail Kartal’ın da özverisi eklenince, puzzle’ın parçaları tamamlanmış oldu. Süper Lig’e çıkmaktan daha zoru, kalıcı olmak. İlk sezonda ‘şampiyonluk’ hedefi koymak hayalcilik olur. Aşama aşama üzerine koyan, Ankara maçlarını, 4 büyükler için korkulu rüya haline getiren bir takım kurulmalı. Tabii bunun için bütçe lazım. A.Gücü için asıl şimdi tüm kentin elini cebine atmasının vaktidir.

SON HAFTAYA KALIRSA LİGE TUTUNUR

Osmanlıspor 2-1 öne geçmiş olsaydı da, Başakşehir maçı yine skoru 4-2’ye getirecek düzeyde vitesi yükseltmiş bir görüntüdeydi. Osmanlıspor’un kalan maçlardaki en zorlu rakibi elbette Beşiktaş. Ancak, öncelikle Alanyaspor engelini 3 puanla aşması lazım. Fikstüre baktığımda şu yorumu yapabiliyorum. Eğer, Osmanlıspor’un ligde kalma şansı son haftaya kalırsa bu takım deplasmanda Akhisarspor’u mağlup edebilir. Yani Osmanlıspor’un tek şansı, ligin son haftasında hâlâ iddiasının olma durumuna bağlı. Çünkü son hafta Konyaspor, Fenerbahçe deplasmanında olacak.

Sarı-lacivert kutlama mesai gününde

Türkiye Futbol Federasyonu, 1. Futbol Ligi’nin son haftasında, Ankara’da oynanacak olan Ankaragücü-Adana Demirspor maçının tarihini, 7 Mayıs 2018 Pazartesi olarak açıkladı. Müsabaka saat 19.00’da başlayacak. Sarı-lacivertliler, geçen hafta Süper Lig vizesi alırken, teknik ekip ve oyuncularla kucaklaşmak için yanıp tutuşan taraftarlar, bu müsabakanın hafta sonu yerine, mesai günü geç saate alınmasına tepki gösterdi. Büyük bir şölene ve Ankara’ya unutulmaz günlerinden birini yaşatmaya hazırlanan taraftarlar kendi penceresinden bakınca haklı, ancak işin bir de diğer tarafı var. Süper Ligde hem şampiyonluk hem de kümede kalma savaşı veren ekipler (Gençlerbirliği dahil), maçlarını pazar günü oynayacak. Ankaragücü’nün maçı, Cumartesi gününe alınsa şöyle bir sorun yaşanacaktı. Ankaragücü taraftarı, coşkusunu saha içinde yaşayacağından (Geçen seneki Hatay maçı hafızalarda), 19 Mayıs Stadı’nın, hem zemini hem de diğer alanları yıpranacak ve sahanın ertesi günkü maça tam anlamıyla hazır hale gelmesi zorlaşacaktı.

Federasyonu bunu gözardı edemezdi.

 
Modern dans buluşması
 
Güney Kore Devlet Başkanı Moon: İş birliğimizi uluslararası alana taşımak istiyoruz
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Rıza Kayaalp Avrupa şampiyonu oldu!
Avrupa Güreş Şampiyonası'nda 130 kiloda Rıza Kayaalp, finalde karşılaştığı ...
Süper Lig kulüplerinden 1 Mayıs kutlaması
Süper Lig kulüpleri, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nde resmi internet ...
Dirilişten şahlanışa
Ankaragücü taraftarı, 6 sezon sonra yeniden Süper Lige dönüşü, coşkuyla ...
 
Volkan Demirel: 'Beşiktaş’ın bu tavrı futbolu gölgede bırakıyor'
Fenerbahçe’nin Kaptanı Volkan Demirel, “Maçın sonucunun sahada belirlenmesini ...
Dirilişten şahlanışa
Ankaragücü taraftarı, 6 sezon sonra yeniden Süper Lige dönüşü, coşkuyla ...
Olaylı derbi için karar veriliyor
Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), Fenerbahçe ile Beşiktaş arasında oynanan ...
 
Meşâleler yandı Bayraklar hazır
Ümraniyespor’un, deplasmanda Balıkesir Baltok ile berabere kalmasının ...
BJK Malatya kaç kaç bitti?
Süper Lig'in 30.hafta karşılaşmasında Beşiktaş Yeni Malatyaspor ile karşılaştı. ...
Fatih Terim'in cezası açıklandı
Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, kupadaki Akhisarspor maçının ...
 
ANKARA GAZETESİ
YAZARLAR
Oylum DEMİRAY
Oylum DEMİRAY
Bahçeli ayıp etti
Durak Avcıoğlu
Durak Avcıoğlu
Hrant Dink Cinayeti ve Hukukun Üstünlüğü: Siyasi Manipülasyon ve Toplumsal Bölünme
Erkan Zorlu
Erkan Zorlu
İşsizlik ve Enflasyon Arasında İnce Bir Denge
Dilek YILMAZ
Dilek YILMAZ
Siyasette İddialar ve Siyasi Oyunlar: Gerçekler ve Algılar
Münir SAATCİ
Münir SAATCİ
Milletvekilleri Belediye Başkanlığına Aday Olmamalı
Vedat Bilgin
Vedat Bilgin
Veda zamanı
ANKARA
TWITTER'DA ANKARA GAZETESİ
FACEBOOK'TA ANKARA GAZETESİ
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Türkiye'nin aktif dış politikasını nasıl buluyorsunuz?

Doğru Buluyorum
Yanlış Buluyorum
Fikrim Yok

Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
Ana Sayfa Teknoloji Kim Kimdir? Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri