GAMA Eğitim Vakfı’nın desteğiyle Ankara Üniversitesi (AÜ) bünyesine kazandırılan “AÜ GAMA Meslek Yüksekokulu”, Ekim ayında eğitim hayatına başlıyor. Üniversitenin Keçiören Yerleşkesi içinde yer alan okul, medikal cihaz sektörünün ihtiyaç duyduğu kalifiye iş gücü eğitimini vermek ve sektöre uzmanlaşmış teknik eleman yetiştirmeyi amaçlıyor.
60 öğrenci alacak
Tıbbi cihaz sektöründe henüz eğitim aşamasında branşlaşmayı sağlayarak Türkiye’nin ilk meslek yüksekokulu olma özelliğini taşıyan AÜ GAMA Meslek Yüksekokulu, “Tıbbı görüntüleme sestemleri, “Tıbbi Laboratuvar cihazları”, “Akustik ölçüm cihazları ve işitmi cihazı” olmak üzere toplam üç bölüm altında eğitim verecek. İlk öğrencilerini ikinci yerleştirme kapsamında alacak olan okul, bölüm başına 20 öğrenci alarak ilk eğitim yılında 60 öğrenciyle girecek. AÜ GAMA Meslek Yüksekokulu, Türkiye’de kamu üniversitelere arasında bir ilke daha imza atacak. Okul, yılda üç dönem olacak şekilde toplam altı dönemlik eğitim süreci gerçekleştirecek.
Eleman ihtiyacı var
Ekim ayında eğitim vermeye başlayacak olan AÜ GAMA Meslek Yüksekokulu’nun üniversiteye kazandırılmasında öncü rol oynayan GAMA Holding Onursal Başkanı Erol Üçer ile AÜ Rektörü Prof. Dr. Cemal Taluğ bir araya geldi. Ankara Hürriyet’e konuşan Erol Üçer, medikal cihazların hızla Türkiye’ye giriş yapmasının ardından cihazların bakım ve onarımını yapacak teknik eleman sıkıntısının ortaya çıktığını söyledi. Teşhis ve tedavilerin hızlanması açısından cihaz girişlerinin devam edeceğini kaydeden Üçer, “Nasıl araba ve uçak geliyorsa, bu cihazların sağlık yönünden Türkiye’ye gelmesi şart. Bugün bin civarında hastanede bu cihazlar kullanılıyor, hatta doktor muayenehanelerine kadar girdi. Şimdi bunların onarım ve bakımını yapacak eleman ihtiyacı var” dedi.
Dünyada kapılar açık
Rektör Cemal Taluğ ise medikal alandaki nitenikli teknik eleman sıkıntısını bu okulla gidermekte öncülük edeceklerini ifade ederek, “Ankara Üniversitesi, Türkiye’nin hastane üniversitesi açısından en büyük üniversite hastanesine sahip. En çok cihazı bulunan üniversite hastanelerinden bir tanesi. Bu cihazlarla ilgili bakım, onarım gibi düzenleme sorunlarını kendimiz de yaşıyoruz. Burada tekniker düzeyde eleman eksikliği çok açık. Bütün dünyada sağlık harcamaları giderek önem kazanıyor. Bu alanda çalışacak çok sayıda ve her düzeyde insana ihtiyaç var. Bu okulda okuyacak öğrencilere hem Türkiye, hem de dünyada kapılar açık olacak” diye konuştu.
Atölyede hem eğitim hem iş
ANKARA Üniversitesi GAMA Meslek Yüksekokulu bünyesinde bir de “atölye” oluşturularak öğrencilerin çalışarak gelir elde etmeleri sağlanacak. Ayrıca okulu tercih eden ve başarılı olan öğrencilere GAMA Eğitim Vakfı karşılıksız eğitim bursu imkanı sunacak. Vakıf bursun yanısıra uluslararası şirketlerde staj ve istihdam konularında olanak sağlayacak. Tıbbi araçların kullanımının Türkiye’de hızla arttığını ancak bakım ve onarım hizmetlerinin eksik kaldığını dile getiren GAMA Holding Onursal Başkanı Erol Üçer, “Çok hızla büyüyen çok büyük bir sektör, olağanüstü iş imkanları var. Mutlaka bu çocukların hepsi kapış kapış olacak” ifadeleriyle bölümün ilerliyen yıllarda çok büyük önem kazanacağına dikkat çekti.