Kurum bünyesindeki çiçek, boncuk, bakır işlemeciliği, doğalgaz, sıhhi tesisat, marangoz, cilt ve resim atölyelerinde haftanın beş günü çalışan hükümlüler, kurs kapasitelerinin artırılmasını, daha çok hükümlünün bu imkandan yararlanmasını istiyorlar.
Herkes elini taşın altına koymalı
Ankara Sincan 1 No’lu L Tipi Ceza İnfaz Kurumu Müdürü Orhan Toyğar, ceza infaz kurumlarının suç işleyen insanların kaldığı yer olarak bilindiğini belirterek, “Suç işlemiş insanların topluma karışması için herkes elini taşın altına koymalı. Bizi bu konuda toplumun her kesiminin desteklemesini bekliyoruz” dedi.
Para da kazanıyorlar
Çeşitli nedenlerle cezaevine gelen kişilerin topluma kazandırılmasının önemine değinen Toyğar, “Bu insanların yeniden suça karışmaması için rehabilitasyon adında meslek kazandırma ve para kazanmanın yollarını öğretmeye yönelik çeşitli atölyelerimiz var” diye konuştu.
Çiçek atölyesi de var
Hükümlülerin sabah koğuşlarından ayrıldıklarını ve atölyelerdeki kurslara katıldığını anlatan Toyğar, ayrıca bilgisayar ve okuma yazma eğitimi veren sınıflarının da bulunduğunu bildirdi. Kurumları bünyesinde 8 atölyelerinin faaliyet gösterdiğini kaydeden Toyğar, çiçek atölyesinin çok işlevsel olduğunu, burada 20 hükümlünün çalıştığını belirtti.