Ana Sayfa Teknoloji Kim Kimdir? Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Spor Yerel Haberler
Bozdoğan-39 operasyonlarında aranma kaydı bulunan 239 şüpheli yakalandı
Bozdoğan-39 operasyonlarında aranma kaydı bulunan 239 şüpheli yakalandı
“Filistinliler kurgu görüntü oluşturuyor” iddiası
“Filistinliler kurgu görüntü oluşturuyor” iddiası
MSB: Pençe-Kilit Harekatı’nda bugüne kadar 931 terörist etkisiz hale getirildi
MSB: Pençe-Kilit Harekatı’nda bugüne kadar 931 terörist etkisiz hale getirildi
Bakan Bak, Gençlik Kampı başvurularının başladığını duyurdu
Bakan Bak, Gençlik Kampı başvurularının başladığını duyurdu
Meteoroloji’den kuvvetli yağış ve toz taşınımı uyarısı
Meteoroloji’den kuvvetli yağış ve toz taşınımı uyarısı
HABERLER>GÜNDEM
13 Ekim 2016 Perşembe - 12:12

Durakkondu eylemi

Mamak’taki 3 duraktan yaklaşık 100 taksici, kendi bölgelerine yakın bir noktaya ‘illegal durak’ kurulduğu iddiasıyla, Ankara Umum Otomobilciler ve Şöförler Esnaf Odası’na akşam saatlerinde baskın yaptı. Oda önündeki ana caddeyi trafiğe kapatan taksiciler slogan atarak yönetime tepki gösterdi.

Durakkondu eylemi

Mamak Ege Mahallesi’ndeki Canhat, Eren ve Mozaik adlı taksi duraklarının yakınına kondurulan yeni durağın ‘illegal’ olduğunu savunan yaklaşık 100 taksici, önceki akşamBeşevler’deki Ankara Umum Otomobilciler ve Şöförler Esnaf Odası’nın önünde toplanarak, eylem yaptı. Oda önüne konvoy halinde gelen taksiciler, Beşevler Kavşağı’na çıkan Mareşal Fevzi Çakmak Caddesi’ni trafiğe kapattı. “Başkan(Zafer Şahin) gelene kadar yolu açmayacağız” diyen taksiciler, polis ekiplerinin uzun ikna çabaları sonunda, yolun tek şeridini tekrar trafiğe açtı. Oda önünde “Esnaf burada başkan nerede” şeklinde slogan atan taksicilerin eylemi 2 saat sürdü.

UKOME’DEN KARAR VAR

3 taksi durağı adına ortak bir açıklama yapan Canhat Taksi Durağı Başkanı Haydar Çekiç, şunları söyledi: 
“Bizim elimizde UKOME kararı var. Biz burayı 2013’ün 6’ncı ayında park levhası olarak aldık. Makbuzunu yatırdık. Şimdi bu kararın üzerine bir kağıt iliştirererek, Zafer başkanım imzalayarak, başka bir arkadaşlara bölgemize durak vermiştir. Biz buna itiraz ettik. Arkadaşlar gitmeyeceklerini, Zafer başkanın durağı kendilerine verdiğini, imzalı kağıt olduğunu söylediler. Levha ve durak koymaya çalıştılar.

DİĞER DURAK İLLEGAL

Biz mağduruz. Yetkililerden, Melih Gökçek’ten bize sahip çıkmasını istiyoruz. Biz taksi esnafıyız, ekmeğimizin peşindeyiz. Elimizde belgemiz olduğu halde mağduruz. Diğer durak illegal bir durak. Hiçbir belgesi ve ticari taksileri de yok. 21.06.2013 tarihinde park levhası almışız. 700 lira park levhası olarak makbuzumuz var. Bunu alıyorlar o adamlara veriyorlar üzerine yazı yazıp iliştiriyorlar adamlar da gece gelip durak kuruyor. Biz bunun çözülmesini istiyoruz. Şu anda 3 durakta 100’e yakın taksiyle 250 kişi mağdur durumda.”

SORUN ÇÖZÜLECEK SÖZÜ

Eylem devam ederken odaya gelen Başkan Zafer Şener protestocu taksicilerle görüştü. Başkan Şener oda girişindeki kalabalığa duraklarındaki herşeyin yasal olmaması durumundakendi durakların da iptal edileceğini söyledi. Görüşmede sorunun çözüleceği yönünde söz alan taksiciler olaysız şekilde dağıldı.

MİLLETİN TEPESİNE ÇÖKÜYORLAR

Ankara Umum Otomobilciler ve Şöförler Esnaf Odası’nın bağlı olduğu Ankara Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (ANKESOB) Başkanı Mehmet Yiğiner, son yaşanan olayın ardından bu yönde çok sayıda şikayet aldıklarını ve artık hukuki süreci başlatacaklarını söyledi. Oda yönetimine sert tepki gösteren Yiğiner, “Bunlar sırf esnafın üç kuruş parasını almak için dışarıdan adam tutup mafyavari şekilde milletin tepesine çöküyorlar” dedi. 
Ankara 
Hürriyet’e konuşan Yiğiner, özetle şunları kaydetti: 
“Odadan ciddi şikayetler var. Oda, esnafın hak ve menfaatini korumakla yükümlüdür, esnafın lehine kararlar alır. Bunlar tam tersi yönden gidiyorlar. 
Yanlarına 4’er 5’er kişi alıp, cebren 7-8 tane durağı işgal ettiler. Bu gidişe bir dur demek lazım. Artık biz bu saatten sonra devreye gireceğiz. Buna müsaade etmeyiz.

ESNAFA ZULMEDİYORLAR

Dışarıdan adam tutuyorlar, esnafa zulmediyorlar. Şimdi esnafı kollayacaklarına bunlar kendileri esnafı tehdit ediyor. Usulsüz yapılan çok iş var. Biz defalarca kez uyardık ama mümkün değil bunlar gözünü karartmış. Mafyavari yapılanmalar var ve kirli ilişkiler içerisindeler. Taksici esnafının üç kuruş parasını almak için dışarıdan adam tutup mafyavari şekilde milletin tepesine çöküyorlar. Duraklarına araba gönderiyorlar duraklarını gasp ediyorlar hisse sattırıyorlar. İnsanlara eziyet ediyorlar. Bu nedenlerle disiplin süreci başlatacağız. Bu saatten sonra yargı devreye girer. Aldığımız duyumlara göre geçen bir yerden yüklü bir para almışlar. Kendi yöneticileri de diyor aldıklarını. Bunların hepsi yargının önünde hesap verecekler.”

 
Aptal aşıklar
 
KOBİ’lere uzaktan eğitim protokolü
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Beş gün boyunca eğitim
"Roman Açılımı" çerçevesinde, "Romanların Yoğun Olarak Yaşadığı Yerlerde ...
Bir ayda 607 ton palamut yedik
Büyükşehir Belediyesi Toptancı Hal'de, 1 Eylül'de balık sezonunun açılmasının ...
Gar çevresinde anma trafiği
Başkent’te 10 Ekim terör saldırısının birinci yıldönümündeki anma töreni ...
 
Korece yarıştılar
Kore Kültür Merkezi’nde Korece konuşma ve kompozisyon yarışması düzenlendi.
Elektrik kesintisi
Ankara'nın Akyurt, Altındağ, Beypazarı, Çankaya, Çubuk, Etimesgut, Kazan, ...
Güvenli sürüş eğitimi
Mercedes-Benz Akademi’nin düzenlemiş olduğu ‘Güvenli Sürüş Eğitimleri’ ...
 
Yenimahalle’nin ekibi yola çıktı
Yenimahalle Belediyesi’nin “Sizin İçin Çalışıyor Birlikte Yönetiyoruz” ...
Demiryoluna ihtiyaç var
Ankara Ticaret Odası (ATO) Başkanı Salih Bezci, Başkent’i liman kentlere ...
Açılış öncesi denetledi
Çankaya Belediyesi, yılbaşına kadar 27 eserin açılış ve temel atma törenini gerçekleştirecek.
 
ANKARA GAZETESİ
YAZARLAR
İlker Tosun
İlker Tosun
Bahçeli Grupta neye dikkat çekti
Oylum DEMİRAY
Oylum DEMİRAY
Siyasette Yapay İsimler
Dilek YILMAZ
Dilek YILMAZ
MİT hainlere darbe vurmaya devam ediyor
Durak Avcıoğlu
Durak Avcıoğlu
Tasarruf Tedbirleri Çok Yerinde
Erkan Zorlu
Erkan Zorlu
Sığır beyni taşıyan bir zavallının düşündürdükleri
ANKARA
TWITTER'DA ANKARA GAZETESİ
FACEBOOK'TA ANKARA GAZETESİ
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Türkiye'nin aktif dış politikasını nasıl buluyorsunuz?

Doğru Buluyorum
Yanlış Buluyorum
Fikrim Yok

Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
Ana Sayfa Teknoloji Kim Kimdir? Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri