Ana Sayfa Teknoloji Kim Kimdir? Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Spor Yerel Haberler
Bakan Yerlikaya: Lütfen trafik kurallarına harfiyen uyalım
Bakan Yerlikaya: Lütfen trafik kurallarına harfiyen uyalım
Bakan Şimşek: Cumhurbaşkanımızın tam destek verdiği programımızı daha da güçlendireceğiz
Bakan Şimşek: Cumhurbaşkanımızın tam destek verdiği programımızı daha da güçlendireceğiz
Bayram tatilindeki kazalarda 75 kişi hayatını kaybetti
Bayram tatilindeki kazalarda 75 kişi hayatını kaybetti
BM Turizm E-Kütüphanesi’nin elektronik kaynakları ücretsiz olarak erişime açıldı
BM Turizm E-Kütüphanesi’nin elektronik kaynakları ücretsiz olarak erişime açıldı
5 terörist etkisiz hale getirildi
5 terörist etkisiz hale getirildi
HABERLER>SİYASET
7 Mart 2018 Çarşamba - 18:22

Cumhurbaşkanı Erdoğan: 'Bu akşama kadar o 3 bini aşar'

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Afrin'deki Zeytin Dalı Harekatı'nda 2 bin 960 teröristin etkisiz hale getirildiğini belirterek, "Hamdolsun az kaldı. Şu anda 2 bin 960. İnşallah bu akşama kadar o 3 bini aşar ve dağ taş demeden Mehmetçiğimiz ilerlemeye devam ediyor" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan:  Bu akşama kadar o 3 bini aşar

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ankara Arena Spor Salonu'nda düzenlenen HAK-İŞ Dünya Kadın Günü programı öncesinde vatandaşlara seslendi. Erdoğan, “Selamlamadan içeri girmemizin yanlış olacağını düşünerek sizlere selam vereyim istedim. Siz her şeyden önce geleceğin, bizlerin varlık sebebisiniz ve sizler dünyanın geleceğini inşa, ihya edenlersiniz. Bizim inancımızda, medeniyetimizde bir bütünün iki parçası erkek ve kadın. Bu yürüyüşte, bu yolculukta inşa ve ihya hareketinde hanım kardeşlerimizin müstesna bir yerinin olduğunu bizim tarihimiz zaten kayıtlara düşmüş. Benim sizlerden bir ricam var. O da şudur; yıl 2018 ama önümüzde 2019 var. 2019’un önemini biliyoruz değil mi? Mart ayı ayrı bir önem, Kasım ayrı bir önem. Dünyaya bir mesaj vereceğiz Türkiye'den. Kadınlarımızla vereceğiz, erkeklerimizle vereceğiz. Dünya Türkiye’yi vatanıyla, milletiyle çok daha iyi tanıyacak” ifadelerini kullandı.

"İnşallah bu akşama kadar o 3 bini aşar" 

“Şu son Afrin hadisesi, Afrin'deki gelişmeler hamdolsun bize bir şeyi gösterdi” diyen Erdoğan, “Bu millet güçlü bir millet. Bu millet vasıflı bir millet. Bu millet bir olunca, beraber olunca, iri olunca diri olunca, kardeş olunca neler yapabileceğini ortaya koyuyor. Az önce son rakamı aldım. Hamdolsun az kaldı, 20 tane. Şu anda 2 bin 960. İnşallah bu akşama kadar o 3 bini aşar ve dağ taş demeden Mehmetçiğimiz ilerlemeye devam ediyor. Nasıl ki Er Rai, Cerablus, El Bab, buradaki 2 bin kilometrekarelik alanı kontrolümüz altına aldıysak inşallah Afrin’de de 2 bin kilometrekarelik alanı kontrolümüz altına alacağız. Şu anda 720 kilometre kontrolümüz altında. Afrinli kardeşlerimiz istiyoruz ki bir an önce vatanlarına, evlerine dönsün. Nasıl Cerablus’ta döndüyseler, 140 bin kişi döndü. Biz işgalci değiliz, bizde merhamet var. Biz merhamet dininin mensuplarıyız. Bizler mağdurların, mazlumların hep yanında olduk. Bizim ecdadımız da öyleydi. Hint Yarımadası'na ecdadımız kadırgalar gönderdi bir kişinin kurtuluşu için. Böyle bir evdadın torunlarından zulüm beklenir mi? Zalim Esed'in olduğu, terör devletinin başındaki Esed’in olduğu bir yere bizler o mazlumları kurtarmak için gidiyoruz. İnşallah kısa zamanda o da Allah’ın izniyle son bulacak. Biz seferle emrolunduk, zafer Allah’a aittir. Allah’ın izniyle Allah’ın yardımı yakındır, fetih yakındır. Şu anda o şehitlerimiz Allah’ın izniyle boşuna şehit olmadılar ama onların kanı yerde kalmadı, kalmayacak. Peygamberlere en yakın makam şehitlik makamıdır. Şehitler tepesi boş kalmayacak. Beraber o tepeye yürüdük, yürüyeceğiz” açıklamasında bulundu.

"Afrin'e beraber yürüyeceğiz ama şu anda ihtiyaç yok" 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasına şöyle devam etti:
“Bu arada dost, düşman herkes ortaya çıkıyor. İyot gibi hepsi ortaya çıkıyorlar. Bunları tanıma imkanımız oldu. Bunları iyice tanıyoruz. Tanıyacağız ki yola öyle devam edelim. Afrin'e beraber yürüyeceğiz. Ama şu anda ihtiyaç yok. Olduğu anda beraber yürüyeceğiz. Millet hazır. Hiç endişeniz olmasın.” 

Türkiye’nin artık bir ittifakın içinde olduğuna dikkat çeken Erdoğan, “İnşallah bu ittifakımızı sarsmak isteyenlere asla yüz vermeyeceğiz. Birileri bulandırmak isteyebilirler. Onlara da fırsat vermeyeceğiz. Şimdi kimler kimlerle ittifak kuruyor görüyorsunuz değil mi? Terör örgütünün mensuplarıyla şu anda ana muhalefet nasıl kol kol vermeye başladılar görüyorsunuz değil mi ? O bakımdan çok iyi oluyor. Şu anda bunlar her şeyleriyle ortaya çıkıyorlar. Ama onlar ne yaparlarsa yapsınlar şunu unutmayın, bir çuval çürük yumurtadan bir sağlam yumurta çıkmaz. Siz şu birliğinizi, beraberliğinizi devam ettirin, durmak yok yola devam” ifadelerini kullandı. 

Erdoğan, konuşmasının devamında şunları kaydetti: 

“En önemli saygımız analarımıza. Anne sevgisini iyi bilirim. Beyler. Akşam eve gittiğinizde analarınızın ayaklarının altını öpmeyi unutmayın. Hanımlar siz de analarınızın ayaklarının altını öpmeyi unutmayın. Anneler nazlıdır, çekerler öptürmezler. Onurludur, gururludur. Siz de diyeceksiniz ki, cennetin kokusunu bana çok mu görüyorsun, bırak öpeyim diyeceksin. Zira peygamberimiz ne buyuruyor. Cennet annelerin ayakları altındadır. Babaların demiyor annelerin ayaklarının altında. Siz mübareksiniz, güzelsiniz. Sizlerle biz varız. Elele verelim, bir olalım, beraber olalım iri olalım, hep birlikte Türkiye olalım.”  

 
Merkez Bankası faiz kararını açıkladı 7 Mart 2018
 
Tekme tokat birbirlerine girdiler! Suriyelilerin bıçaklı kavgası kamerada
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın: 'YPG sivillerin Afrin'den çıkışını engelliyor'
Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, “Afrin’e yönelik yürütülen terörle ...
MHP'den ittifak düzenlemesi ile ilgili flaş açıklama!
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, ...
CHP’den üç yılın raporu
Büyükşehir Meclisi’nin CHP’li üyeleri, 2014-2017 yılları arasında Meclis ...
 
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan ittifak açıklaması!
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Seçim ittifakı konusunda MHP’nin ...
Cumhurbaşkanı Erdoğan: 'Batsın sizin kararınız'
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Doğu Guta’daki gelişmeler yenilir ...
Bahçeli: 'Kadın ve çocuk istismarı insanlığa ihanettir'
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Her kadın ...
 
Türkiye'den çok sert tepki! Saçmalamaya devam...
Dışişleri Bakanığı Sözcüsü, ABD Savunma Bakanlığı Pentagon Sözcüsü Robert ...
Tek adam tüzüğü tepki alınca tehditler savurdu
CHP lideri Kılıçdaroğlu, tüzük kurultayı öncesi milletvekillerini topladı. ...
Cumhurbaşkanı Erdoğan Yeşilay Haftası'nı kutladı
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Ülkemizin sağlıklı bir geleceğe sahip ...
 
ANKARA GAZETESİ
YAZARLAR
Oylum DEMİRAY
Oylum DEMİRAY
Bahçeli ayıp etti
Durak Avcıoğlu
Durak Avcıoğlu
Hrant Dink Cinayeti ve Hukukun Üstünlüğü: Siyasi Manipülasyon ve Toplumsal Bölünme
Erkan Zorlu
Erkan Zorlu
İşsizlik ve Enflasyon Arasında İnce Bir Denge
Dilek YILMAZ
Dilek YILMAZ
Siyasette İddialar ve Siyasi Oyunlar: Gerçekler ve Algılar
Münir SAATCİ
Münir SAATCİ
Milletvekilleri Belediye Başkanlığına Aday Olmamalı
Vedat Bilgin
Vedat Bilgin
Veda zamanı
ANKARA
TWITTER'DA ANKARA GAZETESİ
FACEBOOK'TA ANKARA GAZETESİ
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Türkiye'nin aktif dış politikasını nasıl buluyorsunuz?

Doğru Buluyorum
Yanlış Buluyorum
Fikrim Yok

Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
Ana Sayfa Teknoloji Kim Kimdir? Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri