Ana Sayfa Teknoloji Kim Kimdir? Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Spor Yerel Haberler
Bakan Yerlikaya: Organize suç örgütlerine yönelik 289 operasyonda 757 şahıs tutuklandı
Bakan Yerlikaya: Organize suç örgütlerine yönelik 289 operasyonda 757 şahıs tutuklandı
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Sandık 85 milyon olarak hepimizin namusuna emanettir
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Sandık 85 milyon olarak hepimizin namusuna emanettir
Bakan Tunç, şehit Mehmet Selim Kiraz’ın andı
Bakan Tunç, şehit Mehmet Selim Kiraz’ın andı
Erdoğan: Yılın 2'nci yarısında enflasyonun inişe geçtiğini hep birlikte göreceğiz
Erdoğan: Yılın 2'nci yarısında enflasyonun inişe geçtiğini hep birlikte göreceğiz
Erdoğan: Temmuz ayında emekli maaşlarını tekrar masaya yatıracağız
Erdoğan: Temmuz ayında emekli maaşlarını tekrar masaya yatıracağız
HABERLER>SİYASET
2 Şubat 2018 Cuma - 16:48

Çavuşoğlu: 'Hiç merak etmesinler. Biz Fransa değiliz'

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, "Bazıları ’işte bu işgale dönmesin’miş. Hiç merak etmesinler biz Fransa değiliz. Zamanında tüm ülkeleri kıtaları işgal edecek ülkeler olarak görenler ve orada sömürenler de Türkiye’yi de kendileri gibi zannediyorlar" diye konuştu.

Çavuşoğlu:  Hiç merak etmesinler. Biz Fransa değiliz

Bakan Çavuşoğlu, Manavgat Belediyesi ile Manavgat Ticaret ve Sanayi Odası (MATSO) tarafından düzenlenen, "Ne Ararsan Manavgat’ta Var" Ticaret Fuarı’na katıldı.

Başarının tesadüf olmadığının altını çizen Bakan Çavuşoğlu, büyümenin, istikrarın, sürdürülebilmesinin hiç tesadüf olmadığını vurguladı.

Türkiye’nin her zamankinden çok daha fazla güçlü olmasını isteyen Çavuşoğlu, "Türkiye büyüyecek, önümüze çıkan engelleri bir bir aşacağız, zincirleri kıracağız. Karşımıza çıkan engelleri yok edeceğiz. Bize yönelik oluşan, oluşturulan tehditleri, desteklenen tehditleri nerede olursa olsun bertaraf edeceğiz. Kim olursa olsun, arkasında kim olursa olsun bize yönelik bir tehdit oluştuğu zaman onu yok ederiz. Önce uyarırız, dinlemezlerse inlerine gömeriz, tepelerine gömeriz. Bugün yaptığımız gibi. Anadolu topraklarında, dağlarında inlerinde terörist gömüyorsak, Afrin’deki hainlerin de tepesine biniyoruz havadan karadan. Çünkü bize yönelik bir tehdit var, çünkü orada teröristler var" dedi.

"HRİSTİYAN ÇOCUKLARINI ALIYORLAR ZORLA TÜRK ORDUSUNUN KARŞISINA, ÖSO’NUN KARŞISINA DİKİYORLAR. ADETA CANLI KALKAN"

Afrin’de DEAŞ, YPG, PKK’nın el ele, kol kola verdiğini dile getiren Çavuşoğlu, "Dün Süryaniler Kongresi Başkanının açıklamasını gördünüz. Oradaki tüm Hristiyan çocuklarını alıyorlar zorla Türk ordusunun karşısına, ÖSO’nun karşısına dikiyorlar. Adeta canlı kalkan. Bunlar çocuk. Ne diyor, ‘bizim mallarımızı ve mülklerimizi elimizden alıyor YPG’ diyor. Biz Türkiye olarak bunu söylediğimizde kulak asmıyor. Biz ayrım yapmıyoruz vatandaşlarımıza. Bunlar Hristiyan, bizim vatandaşlarımız, kardeşlerimiz. Türkiye’de ve dünyanın her yerinde Süryani var ama Suriye’de daha çok var. Niye duymuyorsunuz bunun feryatlarını. Hani insan hakları konusunda hassastınız. Hani birebir operasyona karşı değiliz ama insani konularda hassasız, siz de hassas olun diye cürret göstererek bize ders vermeye çalışıyorsunuz. Neden bunlara sessiz kalıyorsunuz. Bir de diyor ki YPG, Fırat’ın doğusundan DAEŞ’lileri buraya getirdi, daha öncede hapiste tuttuğu DAEŞ’lileri serbest bıraktı şimdi Türkiye’ye karşı beraber saldırıyorlar diyor. Bunu diyen Dünya Süryaniler Kongresi Başkanı ve Suriye’deki Süryanilerden aldığımız bilgiyi paylaşıyoruz diyor. Bizim yaptığımız operasyon sadece Türkiye’ye yönelik bir tehdidi yok etme değildir, Suriye’ye huzuru getirecek, istikrarı, barışı getirecek, Suriye’nin sınır ve toprak bütünlüğünü koruyacak bir operasyondur" ifadelerine yer verdi.

Mevlüt Çavuşoğlu konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Bazıları işte bu işgale dönmesinmiş. Hiç merak etmesinler biz Fransa değiliz. Biz Türkiye Cumhuriyetiyiz. Zamanında tüm ülkeleri kıtaları işgal edecek ülkeler olarak görenler ve orada sömürenler de Türkiye’yi de kendileri gibi zannediyorlar, düşünüyorlar. Bunların işte biz, geçmişini çok iyi biliriz. Geçmişte nasıl sömürgeci olduklarını biliyoruz. Şimdi Afrika’ya gittiğimiz zaman Afrika ülkelerinin liderleri bize söylüyor. Daha önce gelenlerden farklısınız siz diyorlar. Siz insan gibi geliyorsunuz, bize de insan gibi muamele ediyorsunuz, bizden bir şey istemiyorsunuz, tam tersi sizin için ne yapabiliriz diye soruyorsunuz, biz buna alışık değiliz diyorlar."

"SONUNA KADAR GİDECEĞİZ, BİTİNCEYE KADAR GİDECEĞİZ"

Dünyada insani yardımda 2016 yılının rakamları göre Türkiye’nin ikinci olduğunu ifade eden Çavuşoğlu, "ABD 6.3 milyar dolar, Türkiye 2016 yılında 6 milyar dolar harcamış. 17 sene önce IMF’nin kapısında 1 milyar dolar için bekleyen bir Türkiye, artık 1 yılda dünya insanlığı için 6 milyar dolar harcayabilen ülke haline geldi. Bu Türk milletinin vicdanın yansımasıdır. Milli gelire göre dünyada birinciyiz. Biz en yakın ülkeyi ikiye katlamışız. Bu konularda, bu kadar hassas olan ülkeye insani konularda hatırlatma yapmaları gerçekten trajikomik bir durum. Hele hele bu konularda karnesi çok kötü olan tarihi karanlık olan ülkeleri liderlerinin Türkiye’ye Türk milletine böyle hatırlatma da bulunmalarını biz hakaret sayarız ve reddediyoruz. Bizim amacımız, hedefimiz bellidir. Sonuna kadar gideceğiz, bitinceye kadar gideceğiz. Bu hainler Türkiye’yi tehdit etmeye devam ediyor. 2 gün önce 17 yaşındaki kızımı şehit oldu. Bugün yine Kilis’e roket attılar niye bunları görmezden geliyorsunuz, neden burada ölen sivillerin haklarını savunmuyorsunuz. İlla hakkını savunabilmek için terörist mi olmak gerekir. Neden teröristlerin haklarını savunuyorsunuz. Neden hep darbecilerin teröristlerin haklarını savunmak durumunda kalıyorsunuz. Bunun tek bir izahı var, Türkiye düşmanlığı, Türk düşmanlığı İslam düşmanlığı ve kıskançlık fesatlık, başka izahı yok" diye konuştu

İsa Akar - Memiş Akın

 
Fransa’da iki askeri helikopter çarpıştı: 6 ölü
 
Bu tavukların tanesi 2 bin, yumurtası 40 lira
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Aydemir: ‘Ak kadro adalet tecellisinin takipçisi’
AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir, ‘AK Kadro, şehitlerimiz, ...
Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan gençlere nasihat
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Şayet imanımız tamsa, inancımız kavi ...
Cumhurbaşkanı Erdoğan: 800 terörist etkisiz hale getirildi
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Zeytin Dalı Harekatında 800 teröristin etkisiz hale getirildiğini açıkladı.
 
CHP Genel Merkezi önünde hareketli anlar
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu tarafından ...
'Bu ittifak Türkiye’yi selamete çıkaracak bir ittifaktır'
MHP Genel Başkan Yardımcısı Celal Adan, “Bu ittifak büyük bir ittifaktır. ...
Bahçeli'den teşkilatlara uyarı: 'Hiçbir tahrike, hiçbir kışkırtmaya itibar edilmeyecektir'
MHP Genel Başkanı Bahçeli'den teşkilatlara uyarı:"Türkiye yüksek risk ...
 
Başbakan Yıldırım'dan Macron’a cevap
Başbakan Yıldırım, Zeytin Dalı Harekatı için “İşgale dönerse karşı çıkarız” ...
Başbakan Yardımcısı Bozdağ'dan kritik Mümbiç açıklaması
Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ, Zeytin Dalı Harekatı'ndan ...
Dışişleri Bakanlığı, AP Türkiye Raportörü Piri’yi sert sözlerle eleştirdi
Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hami Aksoy, Avrupa Parlamentosu Türkiye Raportörü ...
 
ANKARA GAZETESİ
YAZARLAR
Durak Avcıoğlu
Durak Avcıoğlu
Hrant Dink Cinayeti ve Hukukun Üstünlüğü: Siyasi Manipülasyon ve Toplumsal Bölünme
Erkan Zorlu
Erkan Zorlu
İşsizlik ve Enflasyon Arasında İnce Bir Denge
Dilek YILMAZ
Dilek YILMAZ
Siyasette İddialar ve Siyasi Oyunlar: Gerçekler ve Algılar
Münir SAATCİ
Münir SAATCİ
Milletvekilleri Belediye Başkanlığına Aday Olmamalı
Vedat Bilgin
Vedat Bilgin
Veda zamanı
Ülker Piriyeva
Ülker Piriyeva
Fransa'nın dış politikası tamamen değişmeli
ANKARA
TWITTER'DA ANKARA GAZETESİ
FACEBOOK'TA ANKARA GAZETESİ
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Türkiye'nin aktif dış politikasını nasıl buluyorsunuz?

Doğru Buluyorum
Yanlış Buluyorum
Fikrim Yok

Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
Ana Sayfa Teknoloji Kim Kimdir? Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri