Ana Sayfa Teknoloji Kim Kimdir? Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Spor Yerel Haberler
Cumhurbaşkanı Erdoğan: İstanbul’un yönetimi yarı zamanlı mesai ile olacak bir iş değildir
Cumhurbaşkanı Erdoğan: İstanbul’un yönetimi yarı zamanlı mesai ile olacak bir iş değildir
Bakan Yerlikaya'dan seçim güvenliği toplantısı
Bakan Yerlikaya'dan seçim güvenliği toplantısı
Yener: YSK, seçim mevzuatını ve yasaları uygulamakla yükümlü bir kurum
Yener: YSK, seçim mevzuatını ve yasaları uygulamakla yükümlü bir kurum
Milli Savunma Bakanı Güler, ABD Temsilciler Meclisi heyetini kabul etti
Milli Savunma Bakanı Güler, ABD Temsilciler Meclisi heyetini kabul etti
Bakan Ersoy: Yaklaşık 5 bin gencimiz, Genç Kart'lı oldu
Bakan Ersoy: Yaklaşık 5 bin gencimiz, Genç Kart'lı oldu
HABERLER>SİYASET
3 Şubat 2018 Cumartesi - 16:18

CHP'de büyük deprem! İnce'nin adaylığı iptal olabilir

CHP kurultay salonunda Muharrem İnce'nin adaylığının iptal olabileceği konuşuluyor. Yalova Milletvekili Muharrem İnce'ye oy verenlerin 49'unun mükerrer imza olduğunun tespit edildiği iddia ediliyor.

CHP de büyük deprem! İnce nin adaylığı iptal olabilir

CHP Genel Başkan adayı Muharrem İnce, "Enis Berberoğlu hapiste. Acaba bunda CHP yönetiminin suçu var mı? Dokunulmazlıkların kaldırılması gündeme geldi ve ben hayır vereceğimi söyledim. Ama parti yöneticileri 'anayasaya aykırı ama evet vereceğiz' dediler. Bugün olsa yine hayır veririm. Korku şuydu: HDP hayır diyor bizde hayır dersek HDP ile bizi aynı kefeye koyarlar. Koysun. Bakın elalem ne der diye siyaset olmaz. Gün gelir MHP, HDP, AK Parti bile doğru söyleyebilir. Olay yanlıştır ben hayır dedim, MYK evet oyu verdi. Bu MYK’nın yenilenmesi lazım onun için. İnşallah bu akşam genel başkan seçildiğimde, o evet oyu veren MYK’nın hepsini sıfırlayacağım" dedi.

CHP'nin 36. Olağan Kurultayı Ankara Spor Salonu'nda devam ediyor. "Adalet ve Cesaret" temalı kurultayda 165 delegenin imzasını alan genel başkan adayı Muharrem İnce konuşma yaptı. İnce, "Ben durumdan memnun değilim. Bu partide partinin durumundan memnun olan ve itaat edenler var. Bir de memnun olmayıp itiraz edenler var. Ben memnun değilim ve itiraz ediyorum" diye konuştu.
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ÖSO'nun Kuvay-i Milliye'ye benzetilmesini eleştiren İnce, "Tarih cahili çıkmış ÖSO Kuvay-i Milliye’dir diyor. Aylık 300 dolar maaş alıyor ÖSO militanları. Kuvay-ı Milliye askerlerinin ekmek almaya parası yoktu ne diyorsun sen cahil. Kuvay-ı Milliye’nin askerleri emperyazlime karşı savaştı, işgal edilmiş topraklarını kurtarmak için savaştı. ÖSO’nun ABD Rusya’ya karşı bir mücadelesi var mı? ÖSO’nun derdi bir tane, Suriye’de rejimi değiştirmek, Esad gidince dertleri bitiyor. Sen kim oluyorsun da ÖSO’yu bunlarla karıştırıyorsun. Ama ne yazık ki bir taraftan o kaçak sarayda oturan tarih cahilin bunları konuşurken CHP yöneticileri de bu tarih cahilinin haddini bildiremiyor, ona cevabını veremiyor. İşte bana neden aday oldun diye soranlara sesleniyorum; onun haddini bildirmek için adayım" şeklinde konuştu.

"Evet oyu veren MYK'nın hepsini sıfırlayacağım, yenileyeceğim"
"Enis Berberoğlu hapiste. Acaba bunda CHP yönetiminin suçu var mı?" diye soran İnce, "Dokunulmazlıkların kaldırılması gündeme geldi ve ben hayır vereceğimi söyledim. Ama parti yöneticileri 'anayasaya aykırı ama evet vereceğiz' dediler. Bugün olsa yine hayır veririm. Korku şuydu: HDP hayır diyor bizde hayır dersek HDP ile bizi aynı kefeye koyarlar. Koysun. Yani Kürtler doğruyu söylüyor olamaz mı? Doğruyu kim söylerse onun yanında olacağız. O zamanlar dedim ki yapmayın etmeyin önce HDP’liler sonra CHP’lilere sıra gelir. Bakın elalem ne der diye siyaset olmaz. Gün gelir MHP, HDP, AK Parti bile doğru söyleyebilir. Olay yanlıştır ben hayır dedim, MYK evet oyu verdi. Bu MYK’nın yenilenmesi lazım onun için. İnşallah bu akşam genel başkan seçildiğimde, o evet oyu veren MYK’nın hepsini sıfırlayacağım. Neden karşınızda adayım biliyor musunuz. Sandık görevlileri sizleri seçim akşamları ağlatmamak için genel başkanlığa aday oldum. Bu akşam beni genel başkan seçerseniz, seçeceğimize inanıyorum 45 gün içinde tüzük değişikliğine gideceğim. İmza rezaletine son vereceğiz. Toplu imza törenleri olmayacak" açıklamasında bulundu.

"Yuhlamayın, bizim genel başkanımız yanlış yapar ama haram yemez"
İnce'nin 2014 yılındaki Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde çatı aday Ekmeleddin İhsanoğlu’nu partilerinde birçok milletvekilinin tanımadığını söylemesi üzerine ‘yuhh’ sesleri yükseldi. İnce konuşmasına şöyle devam etti:
"Yuhlamayın, bizim genel başkanımız yanlış yapar ama haram yemez, haram yiyenleri yuhlayın. Hiç unutmuyorum ben Yalova’ya gitmiştim. Eşim geldi partinin adayının belli olduğunu söyledi. Kim olduğunu sorduğumda unuttum, değişik duymadığım bir isimdi dedi. Bugün beni genel başkan yapın 45 gün içinde tüzüğü değiştireceğiz. CHP’nin Cumhurbaşkanı adayını 1 milyon 200 bin üye seçecek. 45 gün sonra yapacağımız olağanüstü tüzük kurultayında bir önerim daha var size. 2002’de iki seçimde partiyi birinci parti yapamayan genel başkan istifa etsin. İmza rezaletine son vereceğiz. Cumhurbaşkanı adayını 1 milyon 200 bin üye seçecek. 2 seçimde partiyi birinci parti yapamayan genel başkan tekrar aday olamayacak. Genel başkanının nasıl geleceği belli ama gideceği belli değil tüzükte. Sayın genel başkanı seviyoruz ama cumhuriyeti daha çok seviyoruz. Onun sarayını başına yıkacak bir yenilenmeye ihtiyacı var."
Muharrem İnce'nin konuşması esnasında partililer 'İnce başkan' sloganları attı.

İnce'nin adaylığı iptal edilebilir
Kurultay salonunda Muharrem İnce'nin adaylığının iptal olabileceği de konuşuluyor. Yalova Milletvekili Muharrem İnce'ye oy verenlerin 49'unun mükerrer imza olduğunun tespit edildiği iddia ediliyor.
Öte yandan partililerin Kurultayı takip etmeleri için Arena'nın bahçesine kurulan dev ekran da bozuldu.

 
İstanbul’da 5’i Türk 82 DEAŞ’lı yakalandı
 
ABD’de gripten 16 kişi daha hayatını kaybetti
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Akdağ ve Ağbal, Erzurum’da
Başbakan Yardımcısı Akdağ ve Maliye Bakanı Ağbal, Erzurum’da
Dışişleri’nden Yunanistan’a 'DHKP/C’li Memet Doğan' tepkisi
Dışişleri Bakanlığı, DHKP/C’li Memet Doğan’ın iade talebini Yunanistan’ın ...
Bakan Fakıbaba: 'Gözü olanın gözünü patlatırız'
Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba, “Şu anda Mehmetçiğimiz ...
 
Yeni Torba Yasa Meclis’e sevk edildi
Maliye Bakanı Naci Ağbal, yatırım,istihdam, üretim teşvikleri, konut hesabı ...
Başbakan Yıldırım: 'Hepsinin canına okuyacağız'
Başbakan Binali Yıldırım, Zeytin Dalı Harekatı’na ilişkin, "Hepsinin de ...
Çavuşoğlu: 'Hiç merak etmesinler. Biz Fransa değiliz'
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, "Bazıları ’işte bu işgale dönmesin’miş. ...
 
Aydemir: ‘Ak kadro adalet tecellisinin takipçisi’
AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir, ‘AK Kadro, şehitlerimiz, ...
Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan gençlere nasihat
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Şayet imanımız tamsa, inancımız kavi ...
Cumhurbaşkanı Erdoğan: 800 terörist etkisiz hale getirildi
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Zeytin Dalı Harekatında 800 teröristin etkisiz hale getirildiğini açıkladı.
 
ANKARA GAZETESİ
YAZARLAR
Oylum DEMİRAY
Oylum DEMİRAY
Cemaatlerde İktidar Kavgaları ve Gerçek İman
Durak Avcıoğlu
Durak Avcıoğlu
Hrant Dink Cinayeti ve Hukukun Üstünlüğü: Siyasi Manipülasyon ve Toplumsal Bölünme
Erkan Zorlu
Erkan Zorlu
İşsizlik ve Enflasyon Arasında İnce Bir Denge
Dilek YILMAZ
Dilek YILMAZ
Siyasette İddialar ve Siyasi Oyunlar: Gerçekler ve Algılar
Münir SAATCİ
Münir SAATCİ
Milletvekilleri Belediye Başkanlığına Aday Olmamalı
Vedat Bilgin
Vedat Bilgin
Veda zamanı
ANKARA
TWITTER'DA ANKARA GAZETESİ
FACEBOOK'TA ANKARA GAZETESİ
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Türkiye'nin aktif dış politikasını nasıl buluyorsunuz?

Doğru Buluyorum
Yanlış Buluyorum
Fikrim Yok

Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
Ana Sayfa Teknoloji Kim Kimdir? Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri