Ana Sayfa Teknoloji Kim Kimdir? Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Spor Yerel Haberler
Bakan Kacır: Yerli ve milli hibrit roketle aya ulaşacağız
Bakan Kacır: Yerli ve milli hibrit roketle aya ulaşacağız
Cumhurbaşkanı Erdoğan Anayasa Mahkemesi'ndeki törene katıldı
Cumhurbaşkanı Erdoğan Anayasa Mahkemesi'ndeki törene katıldı
Bakan Yerlikaya başkanlığında güvenlik toplantısı gerçekleştirildi
Bakan Yerlikaya başkanlığında güvenlik toplantısı gerçekleştirildi
Merkez Bankası politika faizini yüzde 50 düzeyinde sabit tuttu
Merkez Bankası politika faizini yüzde 50 düzeyinde sabit tuttu
23 Nisan'da 23 gemi, 23 liman ziyareti gerçekleştirdi
23 Nisan'da 23 gemi, 23 liman ziyareti gerçekleştirdi
HABERLER>SPOR
3 Mayıs 2018 Perşembe - 10:27

Borç biterse kulüp coşar

Ankaragücü Kulüp Başkanı Mehmet Yiğiner, geçmişte olduğu gibi Süper Lige damga vurmaya hazırlandıklarını söyledi.Teknik Direktör İsmail Kartal ve ekibi ile yola devam etmek istediklerini vurgulayan Yiğiner, “Yarışmacı, iddialı ve başkentin adına yakışır bir takım kurmak için maddi desteğe ihtiyacımı

Borç biterse kulüp coşar

Süper Lig’e 6 yalı aradan sonra yeniden dönen Ankaragücü’nde, artık yeni sezonla ilgili planlamalar konuşulmaya başladı. Kulüp Başkanı Mehmet Yiğiner, yarışmacı, iddialı ve Başkentin adına yakışır bir takım kuracaklarını belirtip, “Borçlar bize babamızdan kalmadı. Onları temizlemek için varımızı yoğumuzu ortaya koyuyoruz. Borçlar biterse, bu kulüp coşar, Ankara’ya yeni gururlar yaşatır” diye konuştu.

Süper Lige yükselme başarısında en önemli etkenin, birlik ve beraberlik olduğunu vurgulayan Yiğiner, şöyle konuştu:

“Taraftarımızın Ankaragücü’ne sahip çıkması, bizi zafere taşıdı. İnanç ve azimle bu başarılar geliyor. Bir emek ortaya koymanız lazım. Çalışmadan olmuyor. Biz de gayret ettik, mücadele verdik. Bizim en önemli problemimiz FIFA dosyalarıydı. Yabancı futbolcular, yabancı teknik direktörler konusu vardı. Toplamda 27 dosyamız vardı, 25 dosyayı bitirdik. Diğer dosyalar ve ödemeler devam ediyor. Rakamlara ve sayıya baktığımızda işin büyük bir bölümünü aştık. Fakat en büyük engelimiz, yayın gelirlerini alamamamız. Oynadığımız maçların gelirlerini alamamak. Bu gelirlerimizin tamamı bundan önceki yöneticilerin borçlarına gitti.”

3 KULÜP OLANAKLARDAN FAYDALANIYOR

“Kulüpte çalışan personeller kulübe borç vermiş, biz bunları da ödedik. Eski yöneticilerin iş karşılığı bunları yaptığını düşünüyorum. Tamamı belediyede iş yapan insanlar. Bunlardan kurtulursak önümüz açık. Ankara’da 3 kulüp, Büyükşehir Belediyesi’nin imkanlarından faydalanıyor. Fakat; Ankaragücü gibi büyük camiası olan kulüpler yararlanamıyor. Bizim maddi desteğe ihtiyacımız var. Şu borçları halledebilirsek kulüp, alır başını gider.”

MELİH GÖKÇEK KABUL ETMEDİ

“Ankaragücü, kendi kaderine terk edilemez. Melih Gökçek başkana gittik. (3 kulübünüz var. Ankaragücü de 4. kulübünüz olsun. Kontrol sizde olsun) dedik, kabul etmedi. Bizi rakip olarak gördüler. Gelirleri ve giderleri iyi hesap edip, kulübe kaynak bulup, yolumuza bakmamız lazım. Mustafa Tuna başkan ile görüştük. Göreve geldiğinde talebimiz oldu. 10 milyon lira kaynak istedik. Transfer yasağı ve futbolculara ödeme için istemiştik. O da belediyenin imkanlarının olmadığını söyledi. 3 milyon lira yardım aldık. Bazı yaralarımıza merhem oldu. Daha fazla olsa, daha çok rahatlardık, borçlarımız azalırdı.”

ANKARAGÜCÜ'NÜ HERKES TANIYOR

“Ankaragücü büyük bir camia. Dünyada farkındalığı olan bir kulüp. Yurt dışından sürekli tebrik mesajları alıyoruz. Bu takım bir şekilde Süper Lig’e döndü, ödüllendirilmesi, sahip çıkılması gerekiyor. Saha kapatma cezası almadan, yolumuza devam ettik. Altyapıya büyük önem veriyoruz. Başarılı oluyoruz. Bizden bir şey isterler diye uzak durulması hiç hoş değil.”

MAÇ PİRİMLERİ İLE OYNADILAR

“İsmail Kartal hocamızdan memnunuz. Çalışkan ve dürüst bir insan. İşinin hakkını verdiğini düşünüyoruz. Bizim gönlümüzden geçen Kartal ve ekibiyle yola devam etmek. Lig başından sonuna kadar maç başlarını alamamış bir ekip var burada. Birlikte hareket ederek hedefe odaklandık. Sağ olsun maç primleriyle oynadılar. Burada idarecilik ortaya çıkıyor. Bunu birlikte yaptık. İsmail Kartal ve ekibiyle birlikte yürüttük.”

ULUSAL LİSAN ALMAK ÖNEMLİ

“Şu anda gelen transfer tekliflerine kapalıyız. Önce ligi bitirmemiz ve kutlamaları yapmamız lazım. Ulusal lisansları alacak kriterleri sağlamamız gerekiyor. Vergi, SSK borcunuz olmayacak. Bunları gerçekleştirmek gerek. Genç kalecimiz Altay Bayındır için teklifler geldiği doğrudur. Ama bizim ilk önceliğimiz transfer konusu değil. İşin küçük bir iş olmadığını anlatmamız lazım. Ankara’nın bütçesi 11 katrilyon. Destek bekleyen yüz binlerce Ankaragüçlü var. Siz, binde bir yardım yapamazsanız burada sıkıntı, art niyet vardır. O zaman biz camiayı nasıl yönlendireceğiz? Bu borçlar bize babamızdan kalmadı. Borç yapanlar belli. Kimsenin cebinden 1 lira isteyen var mı? Bunu yapmak durumundalar. Başka yolu yok. Ankaragücü Süper Lig’e çıktı, tekrar alt liglere düşmesine müsaade etmeyeceğiz. Bunu herkes bilmeli.”

SADECE PARAYLA OLMUYOR

Ankaragücü’nün kalecisi Korcan Çelikay, ligde takımların güçlerinin birbirine çok yakın olduğunu belirtip, “Kırılma maçlarında hep başarılı olduk ve hedefimize ulaştık” dedi. Rizespor’un hazır Süper Lig kadrosu olduğunu, bonservisli transfer yapabildiğini hatırlatıp, şöyle konuştu:

“Bizde ise maddi sıkıntı çoktu. Geçen seneden kalan sıkıntılar vardı. Başkanımız çok zor şartlarda ciddi iş yaptı. Sezon başı kampa gelemeyen 4-5 oyuncu vardı. İlk 4 maç galibiyet alamadık. En büyük iş İsmail hoca ve ekibine düştü. Bu başarıda, herkesin emeği var. Bu iş sadece para ile olmuyor. Takım olmak önemli. Hedef her zaman yukarısıdır. Süper Lig’de de hedef her zaman yukarısı olacak. Böyle büyük bir camia Ankaragücü. Ankara’da her üç arabadan birinde Ankaragücü logo ve arması vardır.

 
Başkan Taşdelen’e Arhavi’den davet
 
İşitme engelli dansçıdan 2 ayrı dünya
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Tahkim'den Beşiktaş'a ret
Türkiye Futbol Federasyonu Tahkim Kurulu resmi internet sitesinden yaptığı ...
Galatasaray, Şampiyonlar Ligi'ne katılırsa 4. torbada olacak
Galatasaray, yeni sezonda Şampiyonlar Ligi'nde mücadele etme hakkı kazanırsa ...
Kaybeden düşer
Süper Ligin, 32. haftasında çetin bir Ankara-Antalya kapışması yaşanacak. ...
 
Rıza Kayaalp Avrupa şampiyonu oldu!
Avrupa Güreş Şampiyonası'nda 130 kiloda Rıza Kayaalp, finalde karşılaştığı ...
Süper Lig kulüplerinden 1 Mayıs kutlaması
Süper Lig kulüpleri, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nde resmi internet ...
Dirilişten şahlanışa
Ankaragücü taraftarı, 6 sezon sonra yeniden Süper Lige dönüşü, coşkuyla ...
 
Volkan Demirel: 'Beşiktaş’ın bu tavrı futbolu gölgede bırakıyor'
Fenerbahçe’nin Kaptanı Volkan Demirel, “Maçın sonucunun sahada belirlenmesini ...
Dirilişten şahlanışa
Ankaragücü taraftarı, 6 sezon sonra yeniden Süper Lige dönüşü, coşkuyla ...
Olaylı derbi için karar veriliyor
Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), Fenerbahçe ile Beşiktaş arasında oynanan ...
 
ANKARA GAZETESİ
YAZARLAR
Oylum DEMİRAY
Oylum DEMİRAY
Bahçeli ayıp etti
Durak Avcıoğlu
Durak Avcıoğlu
Hrant Dink Cinayeti ve Hukukun Üstünlüğü: Siyasi Manipülasyon ve Toplumsal Bölünme
Erkan Zorlu
Erkan Zorlu
İşsizlik ve Enflasyon Arasında İnce Bir Denge
Dilek YILMAZ
Dilek YILMAZ
Siyasette İddialar ve Siyasi Oyunlar: Gerçekler ve Algılar
Münir SAATCİ
Münir SAATCİ
Milletvekilleri Belediye Başkanlığına Aday Olmamalı
Vedat Bilgin
Vedat Bilgin
Veda zamanı
ANKARA
TWITTER'DA ANKARA GAZETESİ
FACEBOOK'TA ANKARA GAZETESİ
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Türkiye'nin aktif dış politikasını nasıl buluyorsunuz?

Doğru Buluyorum
Yanlış Buluyorum
Fikrim Yok

Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
Ana Sayfa Teknoloji Kim Kimdir? Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri