Ana Sayfa Teknoloji Kim Kimdir? Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Spor Yerel Haberler
Bakan Yerlikaya: Organize suç örgütlerine yönelik 289 operasyonda 757 şahıs tutuklandı
Bakan Yerlikaya: Organize suç örgütlerine yönelik 289 operasyonda 757 şahıs tutuklandı
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Sandık 85 milyon olarak hepimizin namusuna emanettir
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Sandık 85 milyon olarak hepimizin namusuna emanettir
Bakan Tunç, şehit Mehmet Selim Kiraz’ın andı
Bakan Tunç, şehit Mehmet Selim Kiraz’ın andı
Erdoğan: Yılın 2'nci yarısında enflasyonun inişe geçtiğini hep birlikte göreceğiz
Erdoğan: Yılın 2'nci yarısında enflasyonun inişe geçtiğini hep birlikte göreceğiz
Erdoğan: Temmuz ayında emekli maaşlarını tekrar masaya yatıracağız
Erdoğan: Temmuz ayında emekli maaşlarını tekrar masaya yatıracağız
HABERLER>SPOR
4 Mart 2019 Pazartesi - 09:36

Arma yaşatılacak kalpler unutmayacak

Antalyaspor maçı dönüşündeki kazada hayatını kaybeden, Mert Turgut Çakır ve Eren Açıkgöz, son yolculuğuna uğurlandı. Sarı-lacivertli kulübün Tandoğan tesislerinde, yaşamını yitiren gençler için tören düzenlendi. Başkan Mehmet Yiğiner, “Bursaspor maçının gelirini gençlerin alilerine vereceğiz. Allah

Arma yaşatılacak kalpler unutmayacak

MKE Ankaragücü’nün Spor Toto Süper Lig’in 24. haftasında Antalyaspor ile deplasmanda oynadığı maç dönüşünde yaşanan kazada hayatını kaybeden taraftarlar Mert Turgut Çakır (17) ve Eren Açıkgöz (19) anısına kulübün Tandoğan Tesisleri’nde tören düzenlendi.

Törende, MKE Ankaragücü Kulübü Başkanı Mehmet Yiğiner, yönetim kurulu üyeleri, teknik direktör Mustafa Kaplan ve futbolcuların yanı sıra, Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar ve Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen de hazır bulundu.

Başkent temsilcisinin yanı sıra birçok kulübün taraftarının da yer aldığı törende, cenazesi Altındağ Karacaören’de toprağa verilen Çakır’ın tabutuna, çeşitli takımların atkıları bırakıldı.

Ankaragücü taraftarının maçlarda büyük coşku ile söylediği, kazada yaşamını yitiren Mert Turgut Çakır’ın da sosyal medya hesabından paylaştığı, “Bu taraftarın hep seninle” gönderisi, törene katılanları duygu seline sürükledi. Sarı-lacivertli taraftarların yüreklerinden, “Bu arma yaşayacak, kalpler sizi asla unutmayacak” sözleri yayıldı.

ACIMIZ BÜYÜK ÇOK ÜZÜLDÜK

Kulüp Başkanı Mehmet Yiğiner, burada yaptığı açıklamada, çok üzgün olduklarını vurgulayıp, “Ankaragücü camiasının başı sağ olsun” dedi.

Spor Toto Süper Lig’in 25. haftasındaa Ankara’da oynayacakları Bursaspor maçının gelirini kazada hayatını kaybeden taraftarların ailelerine vereceklerinin altını çizen Yiğiner, “Allah nasip ederse, iki aileye de oturacakları daire almayı düşünüyoruz. Biraz da para kalırsa maddi destek yapacağız. Çok üzüldük, acımız büyük” ifadelerini kullandı.

İki taraftarın da genç yaşta vefat ettiğini hatırlatan Yiğiner, şunları söyledi:

“Bundan sonra yapacağımız şey belli. Acılarımızı, yaralarımızı saracağız. Merhum kardeşlerimizin ailelerine sabır diliyorum. İkisi de arkadaş, birbirlerine bağlı olan, beraber omuz omuza seyahat eden çocuklar. Bizim taraftarımızı zaten biliyorsunuz, takımına sahip çıkar. Kısa veya uzun mesafe, iç saha veya dış saha demez takımını yalnız bırakmaz. Allah hepsinden razı olsun. Sporun kardeşliği, birlik ve beraberliği burada sergilenmiş oldu. Alttan gelen gençlerimiz ağabeylerini yalnız bırakmadı. Ağabey-kardeş, güzel, huzurlu ve mutlu şekilde yolumuza devam ediyorduk ama takdiriilahi. Allah’tan rahmet diliyorum.”

Mert Turgut Çakır’ın cenazesi, Karacaören TOKİ Mevlana Camisi’nde öğleyin kılınan namazın ardından, Altındağ Karacaören Mezarlığı’na defnedildi.

Kazada hayatını kaybeden diğer taraftar Eren Açıkgöz’ün cenazesi Bartın Kumluca Zafer Mahallesi Merkez Camii’nde öğle namazını müteakip kılınan cenaze namazının ardından, Milne Köyü Mezarlığı’nda toprağa verildi.

ACININ RENGİ OLMAZ

Ankaragücü’nün iki genç taraftarının hayatını kaybettiği kazanın ardından, başta TFF olmak üzere, İspanya’dan Barcelona ve Türkiye Liglerinde mücadele eden bir kulüp başsağlığı mesajı yayımladı. Farklı kulüp taraftarları da ‘Acınız acımızdır, acının rengi olmaz’ sözleriyle, Ankaragücü camiasının yanında olduğu mesajı verdi.

Ankaragücü taraftarı ile aralarındaki dostluk bağının çok güçlü olduğu Bursaspor taraftarı, acı günde futbol kardeşliğinin önemli mesajlarından birini daha verdi. Bursaspor-Demir Grup Sivasspor maçında da iki taraftar farklı bir şekilde anıldı. Hakemin başlangıç düdüğünü çalmasıyla birlikte, her iki takım oyuncuları ilk dakikada topa dokunmadı. Müsabakanın hakemi Mete Kalkavan’ın ilk düdüğü çalmasıyla birlikte, her iki takımın oyuncuları gerekli izinlerin alınamamasından dolayı, kendi aralarında anlaşarak saygı duruşunda bulundu. Daha sonra müsabaka kaldığı yerden devam etti.

İki takımın tribünlerinden de MKE Ankaragücü lehine tezahüratlar yükselirken, yeşil-beyazlı taraftarların bulunduğu Güney Kale Arkası tribününde, ‘Başımız sağ olsun’ pankartı açıldı.

KARTAL'DAN TAZİYE MESAJI

MKE Ankaragücü’nün eski teknik direktörü İsmail Kartal, yaşanan üzücü olay nedeniyle bir taziye mesajı yayımladı.

Kartal mesajında, “Görev aldığım süreçte, taraftarlarımızın MKE Ankaragücü’nü yürekten sevdiğine her zaman şahit oldum. İki canımız MKE Ankaragücü yolunda vefat etti. Mekanları cennet olsun. Yaralılarımıza acil şifalar, camiamıza ve kardeşlerimizin ailelerine başsağlığı diliyorum” ifadelerini kullandı.

Eskişehir’de 3 dakikalık anma

Spor Toto Birinci Ligde mücadele eden Eskişehirspor’un taraftarları da kazada hayatını kaybeden iki Ankaragücü taraftarını andı. Kırmızı-siyahlılar, Adana Demirspor ile oynadıkları maçın ilk 3 dakikası boyunca ‘Başın sağ olsun Ankaragücü’ diye tezahüratta bulunarak, kazada ölen taraftarları andı.

 
Kıraathaneye pompalı saldırı
 
Çiftçinin yüzü havuçla güldü
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Cesur ol rövanşı al
Ankaragücü, Süper Ligin 24. haftasının açılış maçında Antalyaspor ile deplasmanda karşılaşacak.
Eryaman’dan çıkışa izin vermeyiz
Ankaragücü, yeni statta oynadığı son iki maçı kazanıp, taraftarını mutlu etti.
Nefes kesen yarış
Osmanlıspor’un, deplasmanda Denizlispor’u yenmesi, Gençlerbirliği’nin ...
 
Ankaragücü söktü aldı
Sarı-lacivertliler, etkili olduğu ilk yarıyı Boyd’un golü ile önde kapattı. ...
Eryaman’da ateş dansı
İkinci yarının ilk dört haftasında peş peşe gelen yenilgiler kabusundan, ...
Başkent'te şölen vakti
FIBA 2019 Dünya Kupası’na katılmayı garantileyen 12 Dev Adam, Ankara seyircisi ...
 
A.Gücü’nde kriz aşıldı
Galatasaray maçında oynamak istemeyen, antrenmanlara izinsiz katılmayan ...
Osmanlı’nın zirve yürüyüşü
Oynadığı son 9 maçı da kazanan, 11 maçtır yenilmeyen Yeniçeriler, son ...
Eksik kalınca üretken olamadık
Ankaragücü Teknik Direktörü Mustafa Kaplan, 10 kişi mücadele ettikleri ...
 
ANKARA GAZETESİ
YAZARLAR
Durak Avcıoğlu
Durak Avcıoğlu
Hrant Dink Cinayeti ve Hukukun Üstünlüğü: Siyasi Manipülasyon ve Toplumsal Bölünme
Erkan Zorlu
Erkan Zorlu
İşsizlik ve Enflasyon Arasında İnce Bir Denge
Dilek YILMAZ
Dilek YILMAZ
Siyasette İddialar ve Siyasi Oyunlar: Gerçekler ve Algılar
Münir SAATCİ
Münir SAATCİ
Milletvekilleri Belediye Başkanlığına Aday Olmamalı
Vedat Bilgin
Vedat Bilgin
Veda zamanı
Ülker Piriyeva
Ülker Piriyeva
Fransa'nın dış politikası tamamen değişmeli
ANKARA
TWITTER'DA ANKARA GAZETESİ
FACEBOOK'TA ANKARA GAZETESİ
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Türkiye'nin aktif dış politikasını nasıl buluyorsunuz?

Doğru Buluyorum
Yanlış Buluyorum
Fikrim Yok

Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
Ana Sayfa Teknoloji Kim Kimdir? Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri