İL Genel Meclisi Meclis Başkanı Ahmet Arslanoğlu, geçtiğimiz günlerde mecliste
Ankara İl Milli Eğitim Müdürü Kamil Aydoğan tarafından sunulan kampüs projesine tam destek verdi.
Arslanoğlu konu ile ilgili görüşlerini şöyle anlattı:
"Keçiören ve Pursaklar’da öğrenci sayısı ortalama üstünde.
Ankara il genelinde sınıf başına düşen öğrenci sayısı ortalama 35 civarındayken bu ilçelerimizde 55’i buluyor. Bizim meclis olarak hedefimiz ve iddiamız, görev süremiz doluncaya kadar il genelinde 35 olan, sınıf başına düşen öğrenci sayısının 30’a düşürülmesidir. Bu bağlamda, 2014 dönem sonu itibariyle bu hedefimize bizi ulaştıracak her tür faydalı projeye açığız.
Çok yönlü ilerleme
Her yıl Özel İdare Bütçesinden eğitime yüzde 20 pay ayrılırken, biz göreve geldiğimizden beri yüzde 25’in altına düşürmemeye özen gösteriyoruz. 20 trilyonluk bütçe talebinde bulunan İl Milli Eğitim Müdürümüzün talebinin, hayırseverlerin de yapacağı desteklerle makul olacağı inancındayım. Hayırseverlerin desteği bizim için çok önemli, çünkü orta ve ilköğretim alanları geleceğimizi barındırıyor. Bunun da önem teşkil ettiği yadsınamaz. Sincan ve Keçiören’de imar kaynaklarında problemler var. Kampüs sistemine geçilince şu anda hali hazırda ortaöğretim hizmeti veren okullardan uygun olanların ilköğretime dönüştürülmesine de imkan tanınacak. Yani, bu sistemle eğitimde çok yönlü ilerleme kaydedilmiş olacak.
Ayrıcalık olacak
Kurulacak kampüslerin 10 bin öğrenci için eğitim ve öğretim yuvası olması planlanıyor. Bu kampüs sisteminin kurulmasının öğrenciler için de çok faydası var. Teknolojik açıdan bilişim sınıflarının öğrencilere yeterli olacağı, kültürün ve sosyalleşmenin ilk planda olacağı ve ebeveynlerin çocuklarını gönül rahatlığıyla yollayabileceği güvenlikte bir yerleşke olacak. Biliyorsunuz, okulların çevresinde uyuşturucu satıcılarına engel olmak gün geçtikçe zorlaşıyor. Yine kampüs sistemi, okul dışından gelebilecek her tür tehlikeye karşı korunuyor olacak, güvenlik açısından çok ilerde olacak. Yani şunu diyebiliriz ki, bu kampüslerde okumak bir ayrıcalık olacak.
Genel lise kalmayacak
Meclis olarak görüşümüz, ağırlıklı olarak akademik eğitim veren Anadolu veya meslek eğitimi veren Meslek liselerine ağırlık verilmesi yönünde. Genel liselerin kategori değiştirip Anadolu veya Meslek lisesi olmasından yanayız. Anadolu liselerinin ise öğrenci kapasitesinden ziyade, sayılarının arttırılarak kapasitelerinin arttırılmasının gerekli olduğunu savunuyoruz. Şuan için
Ankara’da il genelindeki Anadolu lisesi sayısı,
İzmir’den az. Gelecek dönem itibariyle, Başkentte yakışır düzeyde ve kalitede Anadolu lisesinin artması yönünde karalıyız. Kampüslerde de okullar tek düze olmayacak, Anadolu ve Meslek liselerinin farklı türleri bir arada olacak böylece lise düzeyindeki öğrenciler üniversite ortamında hazırlanmış olacaklar.
Kampüs adına alışmalıyız
İZMİR Milli Eğitim Müdürü iken
Ankara Milli Eğitim Müdürlüğü’ne atanan ve 10 aydır bu görevi yürüten Kamil Aydoğan, İl Genel Meclisi’nde geçtiğimiz günlerde yaptığı sunumda şunları söylemişti: "Şehir imar planlarında eğitime ayrılan alanlardan mülkiyet açısından sorunsuz, fiziki yönden elverişli ve yeterli bir tane arsamız yok. Bu eğitim yatırımlarının yerinde ve zamanında yapılmasına önemli ölçüde engel teşkil ediyor. Önerimiz, Pursaklar, Sincan ve Keçiören gibi eğitim alanında son derece sıkıntılı ilçelerimizin eğitim yükünü hafifletmek. Öncelik elverişli arsanın Keçiören’de olması nedeniyle, eğitimde sıkıntı yaşayan ilçelere yerleşkeler kurarak 7-10 aynı düzey okulun bir arada olacağı kompleksler oluşturmak. Keçiören’de 105 bin 734 metrekarelik bir alana bu yerleşke planını uygulamayı düşünüyoruz.