Ana Sayfa Teknoloji Kim Kimdir? Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Spor Yerel Haberler
TBMM Başkanı Kurtulmuş: Hedefimiz, muasır medeniyetler seviyesini aşmaktır
TBMM Başkanı Kurtulmuş: Hedefimiz, muasır medeniyetler seviyesini aşmaktır
Bakan Tekin Anıtkabir'de
Bakan Tekin Anıtkabir'de
Bakan Tekin, Türk Cumhuriyetlerinden çocuklarla bir araya geldi
Bakan Tekin, Türk Cumhuriyetlerinden çocuklarla bir araya geldi
Bahçeli: Ülkemizi fiilen işgal altında gösterme provalarını hazmetmek mümkün değildir
Bahçeli: Ülkemizi fiilen işgal altında gösterme provalarını hazmetmek mümkün değildir
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Irak Cumhurbaşkanı Reşid ile görüştü
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Irak Cumhurbaşkanı Reşid ile görüştü
HABERLER>YEREL HABERLER
8 Mart 2020 Pazar - 12:45

Adliye gelmeden hastane açılmadan ulaşım çözülmeli

Yenimahalle’deki MİT arazisine yeni adliyenin yapılacak olması nedeniyle Demetevler’deki kentsel dönüşüm imkânının ortadan kalktığına dikkat çeken Başkan Fethi Yaşar, adliye ve hastane için ulaşım uyarısı yaptı: “Hakim de avukat da duruşmasına yetişemez, ambulanslar hastaneye hasta yetiştiremez.

Adliye gelmeden hastane açılmadan ulaşım çözülmeli

Yenimahalle’deki MİT yerleşkesine yeni adliyenin yapılacak olması nedeniyle Demetevler’in kentsel dönüşüm ihtimalinin ortadan kalktığını belirten Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar ilçenin adliye ve Etlik Şehir Hastanesini’nin açılmasıyla oluşacak trafiği kaldıramayacağına dikkat çekti. Buralar açılmadan bir an önce toplu taşıma ve alternatif ulaşım imkânlarının planlanması gerektiğine vurgu yapan Başkan Yaşar, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile Çevre Ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum'a konuyla ilgili özel mektup gönderdiğini açıkladı. Başkan Yaşar dün düzenlediği basın toplantısında özetle şunları söyledi:

DEMETEVLER’DE DÖNÜŞÜM İMKÂNI KALMIYOR

“2014 yerel seçimlerinde AK Parti adayının, yetkililerin, o dönem başbakan olan Sayın Cumhurbaşkanımızın, ‘Demetevler’de kentsel dönüşümü gerçekleştireceğiz’ diye sözleri, seçim vaatleri var. O zaman MİT arazisinin buraya rezerv olarak kulanılacağını söylediler. Demetevler’deki yoğunluk 5.5-6, bu yoğunluğu yaymamız lazım. MİT arazisi ve Çamlıca polis lojmanlarının olduğu bölgede araziyle o yoğunluğu yayarak Demetevler’deki kentsel dönüşümün gerçekşebileceğini seçim beyannameleriyle Yenimahalle halkına da söylediler. Geldiğimiz noktada MİT arazisine yeni adliye binası yapılma kararı alındı. Yani Demetevler’deki kentsel dönüşümü gerçekleştirme imkânımız sıfırlanıyor. Ülkemizin deprem acılarını yaşadığı, depreme karşı bütün şehirlerimizde tedbirlerin alınması gerektiği bir dönemde, Ankara’da da bakanlarımızın kendi ağızlarından ‘en önemli nokta’ dedikleri bir bölgede MİT arazisi oraya verilirse kentsel dönüşümü yapma imkânımız kalmıyor.

GÜNDE 110 BİN ARAÇ EKLENMİŞ OLACAK

MİT arazisine adliye yapılması bir başka sıkıntıyı getiriyor. Yenimahalle’nin iki giriş noktası var; birincisi Yenimahalle birinci durak Ulus’tan gelen giriş noktası. İkincisi; AOÇ, Demetevler’e İstanbul Yolu’ndan giriş noktası. Bir de Etlik’ten Eşref Bitlis Caddesi geliyor. Birinci durakla Eşref Bitlis Caddesi’nin MİT’e devam eden yol üzerinde çok büyük bir yoğunluk var. Şu anda belli saatlerde orası tıkanıyor. Yarın şehir hastanesi açıldığında, adliye de buraya geldiğinde Yenimahalle’ye, OSTİM’e, İvedik’e, Şentepe’ye, Yahyalar’a giriş çıkış imkânının, trafik sorununun çok büyük boyutlara geleceğini hesap etmiş bulunuyoruz. Eğer adliye sarayı buraya gelecekse, şehir hastanesi açılacaksa burada trafik yoğunluğu Ankara’nın büyük yarası olacak. Proje halindeki bu tesislerin hepsinin açılması durumunda, bölgede araç trafiğine günde 100-110 bin civarında yeni araç eklenmiş olacak. Akşam ve sabah saatlerinde işe gidiş geliş saatlerinde ise 25-30 bin araç artışı bekleniyor.

İŞİN BAŞINDA ULAŞIM İÇİN ÇÖZÜM BULMALI

Etlik Şehir Hastanesi ve MİT yerleşkesine yeni adliyenin açılmasıyla, Yenimahalle halkı da Ankara halkı da bir eziyetin içerisine girecek. Şimdiden mutlaka toplu taşımayı adliyeye, şehir hastanesine ulaştırmak gerekiyor. Sayın Cumhurbaşkanımıza, Çevre ve Şehircilik Bakanımıza mektup yazarak bu düşüncelerimizi aktardık. Bilkent Şehir Hastanesi’ni hepiniz görüyorsunuz ulaşımı sonradan yapıldı. Ben öyle bir çirkinliğin Yenimahalle’de yaşanmasını istemiyorum. İlgililerin işin başında ulaşım için çözüm yollarını bulmaları gerekiyor. Şimdiden ilgilileri uyarıyorum. Hakim de avukat da duruşmasına yetişemez, ambulanslar hastaneye hasta yetiştiremez. Yeni ulaşım yolları bulunursa, toplu taşıma gelirse burası rahatlar.” Öte yandan Başkan Yaşar, “Demetevler’de şu anda 32 bin konut var. 4.5 milyar TL’yi Ankapark yerine kentsel dönüşüme harcasaydık bu sorunu çözerdik” dedi.

ADLİYE İÇİN ŞEKER FABRİKASI ÖNERİSİ

Gerekirse Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Bakan Murat Kurum’a giderek konuyu aktarabileceğini de belirten Başkan Fethi Yaşar, “Ben adliyenin Yenimahalle’ye gelmesinden mutluluk duyarım ancak daha büyük bir soruna sebep olacağı ortada. Bu nedenle öncelikli olarak adliye gelecekse, toplu taşıma ile ilgili altyapı çalışmalarının tamamlanıp trafik sorununu öncelikle çözmek gerekir. Oldu bitti anlayışı ile bir proje hayata geçirilirse sorun çözmekten çok kendisi sorun olur. Adliye binası Etimesgut Şeker Fabrikası alanına taşınabilir” ifadesini kullandı.

 
Herkes vicdanlı olsun
 
Ankaralı öğrenciler finale gidiyor
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Harçlıklarını Mehmetçiğe gönderdiler
Suriye’nin İdlib bölgesinde sürdürülen Bahar Kalkanı Harekâtı’na katılan ...
Yenimahalle LÖSEV ile bilinçleniyor
YENIMAHALLE Belediyesi, LÖSEV'in "Belediyeler LÖSEV ile Bilinçleniyor" ...
Şehitlerin hatırasına 30 bin ağaç
Etimesgut Belediyesi, 60 park ve hatıra ormanına şehitlerin isimlerini ...
 
Baturay’ın DMD ile savaşı
Halk arasında kas hastalığı olarak bilinen ve tedavi imkanı bulunmayan ...
Eskişehir Yolu’nda çukurlara yama
Kentin arterlerinden Eskişehir Yolu’ndaki çukurlar, Hürriyet Ankara’nın ...
36 firma başvurdu ihale 10 Nisan’da
Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok, Cumhuriyet Kulesi’nin ihalesinin ...
 
80 ton atık temizlendi
Kent Estetiği ve Fen İşleri Daire Başkanlığı iş birliğinde, Dikmen Vadisi ...
Komite üyelerine teşekkür beratı
Ankara Ticaret Odası (ATO) Başkanı Gürsel Baran, Elazığ depremi sonrasında ...
Eylül ayında tamamlanması planlanıyor
Gölbaşı Belediye Başkanı Ramazan Şimşek, beraberinde Fen İşleri Müdürü ...
 
ANKARA GAZETESİ
YAZARLAR
Oylum DEMİRAY
Oylum DEMİRAY
Bahçeli ayıp etti
Durak Avcıoğlu
Durak Avcıoğlu
Hrant Dink Cinayeti ve Hukukun Üstünlüğü: Siyasi Manipülasyon ve Toplumsal Bölünme
Erkan Zorlu
Erkan Zorlu
İşsizlik ve Enflasyon Arasında İnce Bir Denge
Dilek YILMAZ
Dilek YILMAZ
Siyasette İddialar ve Siyasi Oyunlar: Gerçekler ve Algılar
Münir SAATCİ
Münir SAATCİ
Milletvekilleri Belediye Başkanlığına Aday Olmamalı
Vedat Bilgin
Vedat Bilgin
Veda zamanı
ANKARA
TWITTER'DA ANKARA GAZETESİ
FACEBOOK'TA ANKARA GAZETESİ
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Türkiye'nin aktif dış politikasını nasıl buluyorsunuz?

Doğru Buluyorum
Yanlış Buluyorum
Fikrim Yok

Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
Ana Sayfa Teknoloji Kim Kimdir? Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri