Ana Sayfa Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Haber Yorum Spor Yerel Haberler Teknoloji Kim Kimdir?
Türkiye, Avrupa'nın Üçüncü Büyük Otomotiv Üreticisi Konumuna Yükseldi
Türkiye, Avrupa'nın Üçüncü Büyük Otomotiv Üreticisi Konumuna Yükseldi
Terörle Mücadele Bizim Kırmızı Çizgimizdir
Terörle Mücadele Bizim Kırmızı Çizgimizdir
Bakan Güler Gaziler Günü'nü Kutladı
Bakan Güler Gaziler Günü'nü Kutladı
Ticaret Bakanlığı 8 Ayda 815 Milyon Lira Ceza Kesti
Ticaret Bakanlığı 8 Ayda 815 Milyon Lira Ceza Kesti
MİT, PKK’nın Sözde Gara Sorumlusunu Etkisiz Hale Getirdi
MİT, PKK’nın Sözde Gara Sorumlusunu Etkisiz Hale Getirdi
HABERLER>GÜNDEM
22 Ocak 2013 Salı - 09:24

AOÇ arazisi için kritik karar

Ankara 1 Nolu Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Komisyonu, AOÇ’de, Kongre Merkezi yapılması planlanan arazi üzerindeki 1. derecede sit alanı şerhinin kaldırılarak, arazinin “Sürdürülebilir Koruma ve Kontrollü Kullanım Alanı” olarak tesciline karar verdi.

AOÇ arazisi için kritik karar

Atatürk Orman Çiftliği’nde, mülkiyeti Tütün, Tütün Malulleri, Tuz ve Alkol İşletmeleri A.Ş’ye ait arazi üzerinde, TBMM Eğitim, Arşiv ve Kongre Merkezi yapılabilecek. Ankara 1 Nolu Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Komisyonu Başkanı Alaadin Varol ile üyelerinin imzasını taşıyan kararda; AOÇ 1. Derecede Doğal ve Tarihi SİT Alanı içerisinde yer alan, özelleştirme kapsam ve programında bulunan, mülkiyeti Tütün, Tütün Malulleri, Tuz ve Alkol İşletmeleri A.Ş’ye ait araziyle ilgili Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Tabiat Varlıklarını Koruma (TVK) Genel Müdürlüğü’nün yazısı, Ankara 1 Numaralı Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu’nun kararı ile Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’nce hazırlanan inceleme raporunun okunduğu, Ankara Büyükşehir Belediyesi ile Yenimahalle Belediyesi temsilcilerinin de görüşlerinin alındığı belirtildi. Komisyonun sözkonusu arazi üzerindeki doğal sit alanı değişikliği talebinin değerlendirildiği kaydedildi.

"KAMU YARARI GÖZETİLSİN"

TVK Genel Müdürlüğü’nün; “sözkonusu parsellerde Eğitim, Arşiv ve Kongre Merkezi tesislerinin yapılmasının planlandığını belirterek, bunun yapılmasıyla, başkentin vizyonuna büyük katkılar sağlayacak önemli kamu hizmetinin karşılanacağı, bu nedenle konunun kamu yararı gözetilerek tekrar komisyon gündemine alınmasını istediği” ifade edildi. Resmi Gazete’de 19 Temmuz 2012’de yayımlanarak yürürlüğe giren ilgili yönetmelik uyarınca, “korunan alanlarla ilgili yeni değerlendirme taleplerinin, bilimsel temelli rapora dayanması ve bakanlıkça hazırlanacak olan teknik esaslara uygun olması kaydıyla yeniden değerlendirileceği” ifade edilen kararda, bu doğrultuda, Tabiat Varlıklarını Koruma Genel Müdürlüğü’nce, korunan alanlarda yapılacak olan araştırma çalışmalarının ne şekilde gerçekleştirileceğini belirlemek amacıyla akademisyenlerle işbirliği içinde hazırlık çalışmalarının devam ettiği vurgulandı.

ACİLİYET VURGUSU

Kararda, “Ancak sözkonusu alanda gerçekleştirilmesi planlanan Kongre Merkezi tesislerinin kamunun ihtiyaçlarına hitap edecek şekilde olması dikkate alınarak, kamu yararı gözetilerek konunun TVK Bölge Komisyonu’nda tekrar değerlendirilebileceği talebi komisyonumuza iletilmiştir” denildi. Komisyonca yeniden yapılan değerlendirmede; sözkonusu alanda Eğitim, Arşiv ve Kongre Merkezi fonksiyonlarını içeren “resmi kurum alanı” yapılmasında kamu yararı bulunduğunun tespit edildiği, talebin tekrar sunulması nedeniyle konunun aciliyeti de dikkate alınarak yeniden değerlendirildiği bildirildi.

"İNSAN ELİYLE OLUŞTURULDU"

Kararda, 1. derece sit alanı içerisinde yer alan parsellerin; üzerinde yapıların bulunması, bitki dokusunun insan eliyle oluşturulan yapay bir çevre olarak geliştirildiği gerekçesiyle 1. Derecede Doğal sit özelliklerini taşımadığı vurgulandı. Bu nedenlerle, belirlenen parsellerdeki 1. derece doğal sit şerhinin kaldırılarak, parselin “Sürdürülebilir Koruma ve Kontrollü Kullanım Alanı” olarak tescilinin, bakanlık makamının onayına sunulmak üzere Tabiat Varlıklarını Koruma Genel Müdürlüğü’ne gönderilmesine karar verildiği belirtildi.

1’DEN 3’E DEĞİŞTİRİLDİ

Ankara 1-Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Komisyonu, 2 Şubat 2012’de, sözkonusu arazi üzerindeki 1. derece doğal sit şerhi kaldırılarak, sadece 3. derece doğal sit alanı olarak tescil edilmesine karar vermişti. Ankara Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu da 3 Şubat 2012’de, arazinin tarihi çekirdek alan kullanımından çıkarılarak “kamu kurumları alanı” olarak değiştirilmesinin uygun olduğunu kararlaştırmıştı.

 

 

 
Kış ortasında yazı yaşadık
 
ASKİ enerjisini pis sudan çıkarıyor
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kış ortasında yazı yaşadık
Başkent dün, kışın ortasında yazdan kalma bir gün yaşadı. Hava sıcaklığının ...
Bakımı yapılmayan kombi mahkum etti
Başkent’te 7 gencin karbonmonoksit zehirlenmesinden ölmesi nedeniyle 13 ...
Karşıya geçen kadını ezdi
Altındağ’da bir kadın, beton mikserinin altında kalarak feci şekilde can verdi.
 
Beton mikseri devrildi
Freni boşalan beton mikseri, park halindeki dört araca çarptıktan sonra devrilerek durabildi.
Kuğular yuvaya döndü
Kuğulu Park’ın simgesi olan kuğular, bir süredir tadilatta olan parktaki ...
Konutta KDV bereketi
Tüm Türkiye genelinde uygulanan konutta KDV oranının yüzde 18’e çıkması ...
 
Kuduz kapıya dayandı
Başkent sınırları içinde toplam 49 bin 713 köpek bulunduğunu tespit eden ...
Akademik vergi
Sincan Belediyesi, ilçedeki taşınmaz emlakların vergi değerlerinin tespiti ...
Bize her yer ‘Çukur’ambar
Gökdelenlerin yükseldiği Ankara’nın lüks semti Çukurambar’da devam eden ...
 
ANKARA GAZETESİ
YAZARLAR
Oylum Demiray
Oylum Demiray
Reyting Uğruna Değerlerimizin Yok Edilmesine Dur Demeliyiz
Dilek Yılmaz
Dilek Yılmaz
Pazar yazısı
Yavuz Münir Saatçi
Yavuz Münir Saatçi
Narin yavru üstünden bir taşla birkaç kuş vurma hesabı mı?
Durak Avcıoğlu
Durak Avcıoğlu
HÜDAPAR Başkanına: İlk 4 yetmez 66’da hep kalacak! Bu kadar net…
İzzet Sevimli
İzzet Sevimli
KÜRTLEŞMİŞ ERMENİLER VE YAHUDİLER MESELESİ: ASLINA RÜCU ETMEK
Dağıstan Türkmen
Dağıstan Türkmen
Şamil Tayyar'a Cevabım: Mümkün Değil!
ANKARA
TWITTER'DA ANKARA GAZETESİ
FACEBOOK'TA ANKARA GAZETESİ
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Türkiye'nin aktif dış politikasını nasıl buluyorsunuz?

Doğru Buluyorum
Yanlış Buluyorum
Fikrim Yok

Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
Ana Sayfa Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Haber Yorum Spor
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri