Ana Sayfa Teknoloji Kim Kimdir? Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Spor Yerel Haberler
4 terörist etkisiz hale getirildi
4 terörist etkisiz hale getirildi
5 ilde “Sibergöz-33” operasyonu: 16 gözaltı
5 ilde “Sibergöz-33” operasyonu: 16 gözaltı
11 ilde “Sibergöz-34” operasyonu
11 ilde “Sibergöz-34” operasyonu
TBMM Başkanı Kurtulmuş: Hedefimiz, muasır medeniyetler seviyesini aşmaktır
TBMM Başkanı Kurtulmuş: Hedefimiz, muasır medeniyetler seviyesini aşmaktır
Bakan Tekin Anıtkabir'de
Bakan Tekin Anıtkabir'de
HABERLER>SİYASET
14 Mart 2018 Çarşamba - 10:40

1 TL’lik otopark Meclis’i böldü

Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı tüm otoparkların tam gün ücretinin 1 TL olmasına ilişkin karar Meclis’te çatlağa yol açtı. Bazı AK Partili ve MHP’li Meclis üyelerinin ret oyu verdiği Başkanlık Yazısı oy çokluğuyla geçti. AK Parti grubu arasında ise ‘komisyona gönderilsin’ krizi yaşandı.

1 TL’lik otopark Meclis’i böldü

Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Tuna başkanlığında önceki gün toplanan Belediye Meclisi, otoparklara ilişkin Başkanlık Yazısı’nı da görüştü. Oylama öncesi Meclis Başkanvekili Ali İhsan Ölmez ile Başkan Mustafa Tuna arasında ‘komisyona gönderilip gönderilmemesi’ konusunda kriz yaşandı. ANFA tarafından 3’ncü şahıslara kiraya verilen otoparklarda işletmecilerin yürütmeyi durdurma kararı aldığına dikkat çeken AK Partili Ölmez konuya ilişkin şunları söyledi:“Öncelikle kamuoyu nezdinde otopark ücretlerinin 1 liraya düşmüş olması moral değeri açısından son derece olumlu bir tablo çıkarmıştır. Daha önce de kendi grubumda ifade ettim. Tekrarlamakta fayda var. Geçtiğimiz ay hafriyat ve otopark konusunda Meclis bir karar almıştı. Bildiğim kadarıyla otopark işletmecileri bir yürütmeyi durdurma davası açtılar. Sayın başkan (Mustafa Tuna) benden daha iyi bilir. Hukuki sürecin sürüklendiği ve devam ettiği anlamını çıkarır. Hukuken sonuçlanmamış bir konuda Meclis bir karar alamaz diye biliyorum. Hukuki bilgimin kısıtlı olması münasebetiyle bu kadar söyleyebiliyorum. Bence Hukuk ve Tarifeler Komisyonu’na gönderilmesi daha uygundur. Takdir yüce Meclis’indir.”

 

TUNA: BİZ TARİFELERİ BELİRLİYORUZ

Ölmez’e yanıt veren Başkan Mustafa Tuna ise şu ifadeleri kullandı:
“Geçen ayki Meclis toplantımızda aldığımız karar ANFA’ya ait otoparkların iadesiyle, iptaliyle ilgili bir karardır. ANFA’nın kiraya verdiği 3’ncü şahıslar bunun yürütmenin durdurulmasıyla ilgili mahkemeye giderek yürütmeyi durdurma kararı almışlar. ANFA’nın 3’ncü şahıs otoparkçıları işletmelerine devam edebilir bunda bir sakınca yok. Mahkemenin kararına biz saygılıyız. Mahkeme ne diyecek bilmiyoruz. Ücret tarifelerini belediye meclisleri belirler. Biz ücret tarifelerini belirliyoruz. Belediye olarak ANFA’ya bir miktara kiraya vermişiz. Orada saat ücreti, araç tipi gibi herhangi bir şey yok. ANFA’da 3’ncü kişilere veriyor. Tarife belediyenin takdir ettiği bir durum. Bunun mevcut kira sözleşmeleriyle hiçbir alakası yok.”

BAZI ÜYELER İMZA ATMADI

Konuşmaların ardından Başkan Tuna ilk olarak Başkanlık Yazısı’nın Meclis’te görüşülüp görüşülmemesini oyladı. Ali İhsan Ölmez ile birlikte bazı AK Parti ve MHP’li Meclis üyeleri de komisyonda görüşülmesi yönünde ‘ret’ oyu kullanırken Meclis, yazının oy çokluğuyla Meclis’te görüşülmesini kararlaştırdı. Otoparklardaki 1 TL’lik yeni tarife son olarak oy çokluğuyla geçti. Bazı AK Partili ve MHP’li Meclis üyelerinin ret oyu verdiği görüldü. Öte yandan AK Parti’den bazı Meclis üyelerinin oylamaya katılmamak için Meclis’te bulunmalarına rağmen yoklama tutanağına imza atmadıkları öğrenildi.

 

TÜM OTOPARKLARI KAPSIYOR

Meclis’te oy çokluğuyla kabul edilen 1 TL tarifesi Büyükşehir, EGO, ASKİ ile birlikte, ayrı ayrı sermayesinin yarısından fazlası Büyükşehir Belediyesi’ne ait şirketler ile bunların iştiraklerine ait, Ankara sınırları içinde bulunan, çalıştırılan veya kiraya verilen yol boyu, açık-kapalı ve çok katlı tüm otoparklarda geçerli olacak. Meclis kararında, “Trafik akışını rahatlatmak, vatandaşlarımızı otopark alışkanlığına sevk etmek için tüm otoparklarda ücret tarifesinin 1 saate kadar ücretsiz, 1 saatten sonra 24 saat 1 TL olarak uygulanacaktır” ifadesi yer aldı. Kararın valiliğin onayının ardından geçerli olacağını belirten belediye yetkilileri, Mavi Göl, Göksu, Harikalar Diyarı gibi rekreasyon alanları ile birlikte AŞTİ, Sıhhiye ve Kocatepe çok katlı otoparklar ile Esenboğa girişinde yer alan otoparkta da 1 TL tarifesinin uygulanacağını söyledi.

HAFRİYAT 10  YILLIĞINA  ANKET A.Ş.’YE

Öteyandan Belediye Meclisi, oy birliğiyle Ankara’daki hafriyat toprağı, inşaat ve yıkım atıkları depolama ve geri kazanım sahalarının işletme hakkını da 10 yıllığına belediyeye bağlı ANKET A.Ş.’ye verdi. ANKET A.Ş., buraları 1 Haziran 2018’den itibaren işletmeye başlayacak. Hafriyat sisteminde İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ndeki modeli uyguladıklarını belirten Başkan Mustafa Tuna, “Bütün para, iş ve işlemler belediye bünyesinde yapılacak” dedi.

 
Hayvanat bahçesi çağrısı
 
Kaç hektarlık alan SİT oldu
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Aydemir: “Erzurum, devleti ebedi müddet duasıdır”
Aydemir, “Erzurum mana zamanlarının nöbetine amade dadaşların coğrafyası, ...
Cumhurbaşkanı Erdoğan: 'Ey NATO sen ne zaman olacak da yanımızda yer alacaksın'
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Şu anda Suriye'de bu olaylar olurken ...
Başbakan: 14,5 milyar dolar yardımda bulunduk
Başbakan Binali Yıldırım, Türkiye’nin, 2016 yılında Orta Doğu ve Afrika ...
 
Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan ‘NATO’ya sert tepki
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Eğer dünyada gerçekten insan hakları ...
Erdoğan: '3213 terörist etkisiz hale getirildi'
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Zeytin Dalı Harekâtı'na ilişkin açıklamasında etkisiz ...
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Bozkurt işareti
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Afrin alındığı andan itibaren sahiplerine ...
 
Başbakan Yıldırım: 'Türkiye artık kendi ilacını kendisi üretiyor'
Başbakan Binali Yıldırım, "İlaçta Yerlileştirme Projemizle 2017 yılında ...
Komutanlıkların yerine müze ve yaya bölgesi
Başkan Mustafa Tuna, Genelkurmay Başkanlığı ve kuvvet komutanlıklarının ...
‘Bu millette doğuştan Nene Hatun ruhu var’
AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir, ‘Bu millette doğuştan Nene ...
 
ANKARA GAZETESİ
YAZARLAR
Oylum DEMİRAY
Oylum DEMİRAY
Bahçeli ayıp etti
Durak Avcıoğlu
Durak Avcıoğlu
Hrant Dink Cinayeti ve Hukukun Üstünlüğü: Siyasi Manipülasyon ve Toplumsal Bölünme
Erkan Zorlu
Erkan Zorlu
İşsizlik ve Enflasyon Arasında İnce Bir Denge
Dilek YILMAZ
Dilek YILMAZ
Siyasette İddialar ve Siyasi Oyunlar: Gerçekler ve Algılar
Münir SAATCİ
Münir SAATCİ
Milletvekilleri Belediye Başkanlığına Aday Olmamalı
Vedat Bilgin
Vedat Bilgin
Veda zamanı
ANKARA
TWITTER'DA ANKARA GAZETESİ
FACEBOOK'TA ANKARA GAZETESİ
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Türkiye'nin aktif dış politikasını nasıl buluyorsunuz?

Doğru Buluyorum
Yanlış Buluyorum
Fikrim Yok

Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
Ana Sayfa Teknoloji Kim Kimdir? Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri