Ana Sayfa Teknoloji Kim Kimdir? Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Spor Yerel Haberler
Bakan Tekin'den şehit ailelerine taziye mesajı
Bakan Tekin'den şehit ailelerine taziye mesajı
Meteoroloji, kuvvetli yağış ve toz taşınımına karşı uyardı
Meteoroloji, kuvvetli yağış ve toz taşınımına karşı uyardı
12 ilde “Bozdoğan-34” operasyonu düzenlendi
12 ilde “Bozdoğan-34” operasyonu düzenlendi
Mevduat hesaplarına uygulanan stopaj oranları değiştirildi
Mevduat hesaplarına uygulanan stopaj oranları değiştirildi
Bakan Ersoy'dan 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü mesajı
Bakan Ersoy'dan 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü mesajı
HABERLER>GÜNDEM
29 Eylül 2015 Salı - 09:06

Tebligat çilesi muhtarı bezdirdi

Adrese teslim edilemeyen tebligatların ulaştığı son adres olan muhtarlıklarda evrak dağları büyüyor. Tebligatlar nedeniyle vatandaşla karşı karşıya geldiklerini belirten Başkentli muhtarlar, “Muhtardık postacıya döndük. Yasaların değişmesi lazım, eğer tebligat işi muhtarlara yükleniyorsa maddi olara

Tebligat çilesi muhtarı bezdirdi

Adreslerine teslim edilemeyen tebligat yığınlarıyla baş başa kalan muhtarlar postacıya döndü. Kendilerine günde 100 tane evrak geldiğini belirten muhtarlar vatandaşlarla karşı karşıya kaldıklarını belirterek duruma tepki gösterdi. Zaman zaman mahkemelik olduklarına da dikkat çeken Ankaralı muhtarlar yasaların güncellenmesi gerektiğini söyledi. Tebligatlardan tüm kurumların ücret aldığına değinen Çankaya  Muhtarlar Derneği Başkanı ve Harbiye Mahallesi Muhtarı Özgür Özdemir şöyle konuştu:

TEK TEK NASIL TAKİP EDEYİM

“Tebligat konusunu biz defalarca dile getirdik. Tebligat yasasına baktığımızda önceden 21. maddede kamu görevlileri zabıta amiri, memur ve muhtar sıralaması yer alıyordu. Tebligat yasasının ilk çıkışında muhtarlar en sondaydı. Daha sonra bizi başa aldılar iş bize kaldı. Biz seçilmiş insanlarız. Bürokrasinin birimlerinin olduğu bir yerde bu iş bizim işimiz olamaz. Karakolu, zabıtası, PTT’si, kamu kuruluşları var. Muhtar bunların olmadığı yerde devreye girer. O da köylerde oluyor. Köyde tebligat yapılmasında sıkıntı olmaz. Bizim metropelde binlerce nüfus var. Yasanın çıktığı dönemde mahalleler bugünkü gibi büyük değildi. Bizim mahallede 13 bin 500 hane, 20 bin de seçmen var. 30 binden fazla nüfusa sahip mahallede tebligatı tek tek nasıl takip edeyim. Akıl alır yanı yok.

“MUHTARDIK POSTACIYA DÖNDÜK”

Tebligatlar nedeniyle mahkemelik olduklarına dikkat çeken Batıkent Kent Koop Mahallesi Muhtarı Şükran Ayaz ise şunları söyledi:
“Vatandaşla karşı karşıya geliyoruz. Muhtardık artık postacıya döndük. Mesela birisi diyor ki, ‘Oy zamanı gelince kapıları tek tek geziyorsunuz da cezalarımızı neden getirmiyorsunuz. Sen muhtarsın neden bana haber vermedin, senin yüzünden ben katlamalı trafik cezası ödedim.’ 25 bin nüfuslu yerde herkesi tek tek bilemeyiz. Özellikle trafik cezalarında bu diyaloglarla çok karşılaşıyoruz. Postacı maaşını alıyor burada bir defa zile basıp kapıya küçük bir kağıt bırakıyor muhtardan alın diyor. Vatandaşın haber yok gelip bize tepki gösteriyor. Mahkeme günü varsa günü geçiyor o da zor durumda kalıyor. Tebligattan başımızı alamıyoruz. Vatandaş zor durumda kalıyor. En çok trafik cezası ve icra evrağıyla karşılaşıyoruz. 

TEBLİGAT İÇİN ÜCRET VERİLSİN

Kadın Muhtarlar Derneği olarak tebligat yasasıyla ilgili çalıştaylar düzenledik. Görüşmelerimiz oldu. 60 yıllık bir tebligat kanunu halen yürürlükte, devam ediyor. Bizim için getirisi yok. Ben postacının görevini yapıyorum maddi olarak hiç bir katkısı yok. O zaman tebligat başına bize de ücret versin. Cumartesi günü için evrak isteyen vatandaşa muhtarlığı açıyoruz. Gece 10’da muhtarlığı açıyoruz. Tebligattan çok dertliyiz. Yasaların değişmesi lazım muhtarlara da yükleniyorsa maddi olarak kaynak istiyoruz.  Ben bir tebligat nedeniyle mahkemeye çıktım. Biz direk 657’den yargılanıyoruz. Postacı suçlanmıyor biz suçlanıyoruz. Mahkemeler bize yazı gönderiyor. Mernis sistemi var aslında bize sormamaları lazım bu adam orada oturuyor mu diye. Sokakların cadde olarak değiştirilmesi de bu durumu olumsuz etkiledi. Kapı numaraları da değiştiriliyor. Postacı içinden çıkamıyor yük bize kalıyor. En çok bunaltan durum tebligat. Umarız düzelir.”

SAVCI İFADEYE ÇAĞIRDI

Çankaya’nın en büyük mahallesi olan Birlik Mahallesi’nde muhtarlık yapan Kadriye Aras Keleş de tebligatlar nedeniyle mahkemelik olduklarını söyledi. 499. Sokak’ta yıkılan bir gecekonduya tebligat yapıldığını anlatan Keleş, “Olmayan bir eve tebligat nasıl yapılır? Burada yapıldı. Savcı beni ifadeye çağırdı. Yıkılan gecekonduya tebligat yapılmış biz de evrağı aldık. Sonrasında ifadeye çağırıldık. Tebligatlar muhtarlar için büyük sıkıntı. Muhtar ve postacılar oturup tek tek adres tespit ediyoruz. Gerçekten sıkıntımız büyük” dedi.

 
TOKİ Kusunlar’da sorunlar dağ gibi
 
Kanser hastası baba 3 aydır engelli oğlunu göremiyor
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
TOKİ Kusunlar’da sorunlar dağ gibi
Kusunlar TOKİ Konutları’nda yaşayan vatandaşlar, bir türlü çözülemeyen ...
Sekiz ayda 2,3 hektar orman kül oldu
Türkiye genelinde 8 ayda meydana gelen bin 660 orman yangınında 2 bin ...
Acilen istinat duvarı talep edildi
Kızılcahamam’daki TOKİ bloklarının kayma tehlikesiyle karşı karşıya olduğu ...
 
Uygunsuz kesene ceza kesilecek
Belediyeler, ‘uygunsuz yer ve şartlarda’ yapılan kesimlerin önüne geçmek ...
İş kıyafetleri ÇAYED’den
Çankaya Yardımlaşma ve Ekonomik Dayanışma Derneği (ÇAYED) Yarım Elma yöneticileri, ...
Gökçek 3 ilçede top dağıttı
Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Çamlıdere, Kızılcahamam ve Kazan’da ...
 
Gaziler için gaza bastılar
Gaziler Haftası nedeniyle Türkiye’nin çeşitli illerinden gelen Harley ...
Gazilere serbest geçiş
Büyükşehir Belediyesi, toplu taşımada ‘serbest ulaşım’ için gazi, gazi ...
Gaziler Anıtkabir’de buluşacak
Genelkurmay Başkanlığı, 19 Eylül Gaziler Günü sebebiyle Anıtkabir'de tören düzenleneceğini bildirdi.
 
ANKARA GAZETESİ
YAZARLAR
Oylum DEMİRAY
Oylum DEMİRAY
Bahçeli ayıp etti
Durak Avcıoğlu
Durak Avcıoğlu
Hrant Dink Cinayeti ve Hukukun Üstünlüğü: Siyasi Manipülasyon ve Toplumsal Bölünme
Erkan Zorlu
Erkan Zorlu
İşsizlik ve Enflasyon Arasında İnce Bir Denge
Dilek YILMAZ
Dilek YILMAZ
Siyasette İddialar ve Siyasi Oyunlar: Gerçekler ve Algılar
Münir SAATCİ
Münir SAATCİ
Milletvekilleri Belediye Başkanlığına Aday Olmamalı
Vedat Bilgin
Vedat Bilgin
Veda zamanı
ANKARA
TWITTER'DA ANKARA GAZETESİ
FACEBOOK'TA ANKARA GAZETESİ
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Türkiye'nin aktif dış politikasını nasıl buluyorsunuz?

Doğru Buluyorum
Yanlış Buluyorum
Fikrim Yok

Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
Ana Sayfa Teknoloji Kim Kimdir? Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri