Ana Sayfa Teknoloji Kim Kimdir? Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Spor Yerel Haberler
Bakan Tekin'den şehit ailelerine taziye mesajı
Bakan Tekin'den şehit ailelerine taziye mesajı
Meteoroloji, kuvvetli yağış ve toz taşınımına karşı uyardı
Meteoroloji, kuvvetli yağış ve toz taşınımına karşı uyardı
12 ilde “Bozdoğan-34” operasyonu düzenlendi
12 ilde “Bozdoğan-34” operasyonu düzenlendi
Mevduat hesaplarına uygulanan stopaj oranları değiştirildi
Mevduat hesaplarına uygulanan stopaj oranları değiştirildi
Bakan Ersoy'dan 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü mesajı
Bakan Ersoy'dan 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü mesajı
HABERLER>GÜNDEM
23 Eylül 2015 Çarşamba - 10:06

Uygunsuz kesene ceza kesilecek

Belediyeler, ‘uygunsuz yer ve şartlarda’ yapılan kesimlerin önüne geçmek amacıyla kurban kesim alanlarını belirleyip, hazırlıkları tamamladı. Belirlenen alan dışında yapılan kesimler için vatandaşa para cezası kesilecek.

Uygunsuz kesene ceza kesilecek

Ankara’da, yarından itibaren 4 gün süreyle vatandaşlar kurbanlarını kesecek. 
Daha önceki yıllarda olduğu gibi bu yıl da ilçe belediyeleri, Kurban Bayramı öncesinde belirlenen kesim alanlarındaki hazırlıklarını tamamladı. Başkentliler, bayramda sadece belediyelerin belirlediği alanlarda kurban kesimi yapılabilecek. Cadde, sokak, park ile boş alanlarda kurban kesimine ise izin verilmeyecek. Belirlenen kesim alanları dışında kurban kesenlere, para cezası uygulanacak.
Ankara Hürriyet, yarın sabah saatlerinden itibaren kurban alımı ya da kesimi yapacak Başkentliler için ilçe belediyelerinin kurban satış ve kesim alanlarını gezdi. İşte ilçe ilçe kurban kesim alanları: 

SEMT PAZARLARI KESİMHANE OLDU

Altındağ  Belediyesi, Karapürçek Kurban Satış ve Kesim Alanı dışında, 3 ayrı noktayı daha, kurban kesim alanı olarak belirledi. Aydınlıkevler, İskitler, Ali Ersoy (Yıldız) mahallelerindeki semt pazarları, kurban kesim yeri olarak kullanılabilecek. Belirlenen yerler dışında, kamuya açık, halk sağlığını tehdit edecek ve sağlıksız biçimde kurban kesimine ise asla müsaade edilmeyecek. Kanunlara aykırı kurban kesimi yapan vatandaşlara cezai işlem uygulanacak. Zabıta ekipleri de bayramı öncesi ve bayram süresince 24 saat hizmet verecek.

5 DAKİKADA KESİM POŞETLERLE TESLİM

Yenimahalle Belediyesi, Yakacık Kurkan Satış ve Kesim Alanı’nda bir sorun yaşanmaması için tüm önlemleri aldı. Bu yıl yenilenen otomatik kesimhanelerde kurbanlar, 5 dakikada kesilecek ve vatandaşlara poşetler içinde teslim edilecek. İlçede 9 ayrı noktada kurban kesimine izin verilirken vatandaşlar; Yakacık Kurban Kesim Yeri, Batıkent Andaç, Batıkent Ergazi, Serhat, Şentepe, Demetevler, Çamlıca, Turgut Özal ve Aşağı Yahyalar pazar yerlerinde kurban ibadetlerini yerine getirebilecek. Özel mülk veya bahçesinde kurban kesecek vatandaşların da belediyeden izin alması gerekecek.

DİŞİ KURBANLARA GEBELİK TESTİ

Keçiören Belediyesi, Ovacık’taki tesisler içerisinde modern mezbahanelerde günde bin kurban kesimi yapılacak. Mezbahanelerin yanı sıra, kurbanlıklarını kendileri kesmek isteyen vatandaşlar için de 23 Nisan, Atapark, Esertepe, Yeşiltepe, Aktepe, Ufuktepe, Uyanış, Kalaba, Fatih, İncirli ve 19 Mayıs semt pazaryerleri tahsis edildi. Ultrasonografi yöntemiyle dişi kurbanlıklar veteriner hekimlerce gebelik testine tabi tutulacak. Gebe olduğu tespit edilen kurbanlıklar ile yaşları küçük hayvanların, satışına ve kesimine izin verilmeyecek.

ÇANKAYA ’DA TEK ADRES MÜHYE

Çankaya Belediyesi, Mühye Kurban Satış ve Kesim Alanı haricinde kesim için başka bir yer belirlemezken, sokak, cadde ve boş alanlarda gelişi güzel kesim yapanlara ise para cezası uygulayacak. Kurban Satış ve Kesim Alanı’nda 50 sertifikalı kasabın yanı sıra ambulans ve sağlık ekipleri de bayram süresince görev yapacak. Veteriner İşleri Müdürlüğü başta olmak üzere Zabıta, Fen İşleri, Temizlik İşleri, Çevre Koruma ve Kontrol ve Destek Hizmetleri müdürlüklerine bağlı ekipler de bayram boyunca görev yaparak vatandaşlara yardımcı olacak.

 KAÇAN KURBANI TİM YAKALAYACAK

Mamak Belediyesi, Ortaköy’deki alanın yanı sıra Mamak eski pazaryerinde de kesim alanı oluşturdu. Mescitten kafeteryaya, duşlardan, güvenlik ve zabıta hizmetine kadar kadar tüm ihtiyaçların düşünüldüğü pazarda, bu yıl da otopark, veteriner ve doktorların bulunduğu sağlık merkezi bulunacak. Kaçan kurbanlıklar için de bir tim oluşturan belediye bu konuda da vatandaşlara hizmet verecek.

ÇÖP ARAÇLARI HAZIR BEKLETİLECEK

Etimesgut Belediyesi, 6 noktada kurban kesim alanları oluştururken, bu alanlar dışında kurban kesilmesine müsaade etmeyecek. Belediyenin belirlediği kurban kesim noktaları şöyle: Yukarı Yurtçu Mahallesi Kapalı Pazar Yeri, Yeşilova Mahallesi Kurban Satış ve Kesim Yeri, Eryaman 1. Etap Kapalı Pazar Yeri, Elvankent Kapalı Pazar Yeri, Alsancak Mahallesi Pazar Yeri, Güzelkent Mahallesi Pazar Yeri, Yukarı Yurtçu Mahallesi Kapalı Pazar Yeri. 
Zabıta ekipleri kesim noktalarında düzenli olarak denetim yapacak. Ekipler ayrıca kıyma çeken kasapları da sıkı denetim altında tutacak. Kurban atıklarının çevreye kötü koku yaymaması için çöpler daha sık toplanarak depolama alanlarına gönderilecek. Kesim noktalarında çöp araçları ve ekipler hazır bekletilecek.

MONORAY SİSTEMİYLE GÜNDE 800 KURBAN

Sincan Belediyesi, Çimşit Kurban Pazarı ve Yenikent Kurban Pazarı’nda kurban satışı yapılırken, vatandaşlar Tandoğan, Osmanlı, İstasyon, Plevne, Yunus Emre Mevlana, Gazi Osman Paşa, Pınarbaşı mahallelerindeki pazar yerlerinde ve Fatih Mahallesi Tuğra Anıtı arkası, Çimşit ve Yenikent Hayvan Pazarı’nda da kurbanlarını kesebilecek. Çimşit Kurban Pazarı’nda 6 adet monoray sistemiyle günde 800 büyükbaş hayvanın kesilerek vatandaşlara teslim edilecek. 

 
Performans eserleri görücüye çıktı
 
Acilen istinat duvarı talep edildi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İş kıyafetleri ÇAYED’den
Çankaya Yardımlaşma ve Ekonomik Dayanışma Derneği (ÇAYED) Yarım Elma yöneticileri, ...
Gökçek 3 ilçede top dağıttı
Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Çamlıdere, Kızılcahamam ve Kazan’da ...
Gaziler için gaza bastılar
Gaziler Haftası nedeniyle Türkiye’nin çeşitli illerinden gelen Harley ...
 
Gazilere serbest geçiş
Büyükşehir Belediyesi, toplu taşımada ‘serbest ulaşım’ için gazi, gazi ...
Gaziler Anıtkabir’de buluşacak
Genelkurmay Başkanlığı, 19 Eylül Gaziler Günü sebebiyle Anıtkabir'de tören düzenleneceğini bildirdi.
Kurban öncesi veteriner çağrısı
Kurban Bayramı öncesi belediyelerin yeterli sayıda veteriner hekim istihdam ...
 
Kırmızı ödüllerine Başkent imzası
Reklam ve iş dünyasının önemli isimlerinin buluştuğu 12’nci Kırmızı Ödülleri’nde ...
Bezci’den EXPO çağrısı: Ankara’da da istiyoruz
Milano’daki EXPO 2015’te düzenlenen Türkiye Milli Günü’ne ATO, yaptığı ...
Seğmenlerden bayraklı yürüyüş
Ankaralı Seğmenler, artan terör olaylarını protesto için "teröre lanet, ...
 
ANKARA GAZETESİ
YAZARLAR
Oylum DEMİRAY
Oylum DEMİRAY
Bahçeli ayıp etti
Durak Avcıoğlu
Durak Avcıoğlu
Hrant Dink Cinayeti ve Hukukun Üstünlüğü: Siyasi Manipülasyon ve Toplumsal Bölünme
Erkan Zorlu
Erkan Zorlu
İşsizlik ve Enflasyon Arasında İnce Bir Denge
Dilek YILMAZ
Dilek YILMAZ
Siyasette İddialar ve Siyasi Oyunlar: Gerçekler ve Algılar
Münir SAATCİ
Münir SAATCİ
Milletvekilleri Belediye Başkanlığına Aday Olmamalı
Vedat Bilgin
Vedat Bilgin
Veda zamanı
ANKARA
TWITTER'DA ANKARA GAZETESİ
FACEBOOK'TA ANKARA GAZETESİ
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Türkiye'nin aktif dış politikasını nasıl buluyorsunuz?

Doğru Buluyorum
Yanlış Buluyorum
Fikrim Yok

Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
Ana Sayfa Teknoloji Kim Kimdir? Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri